Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σχετικά πρόσφατα άρχισα να μαθαίνω την C(παράλληλα HTML και CSS και design ιστοσελίδων με Photoshop), λόγω της σχολης μου που μου έδωσε τα ερεθίσματα, όμως δεν ακολουθώ την ύλη της σχολης μου γιατί είμαι από λίγο έως αρκετά ποιο μπροστά λόγω προσωπικής ενασχόλησης. Μπαίνω στα κεφαλαια που αναφέρονται στα αρχεία τα οποια πλέον κατατάσσονται στα ποιο πρακτικά κομμάτια του προγραμματισμού (νομίζω). Το βιβλίο της σχολης σχεδόν τελειώνω, αλλα από ότι ξέρω θα πάρουμε και άλλο βιβλίο της C για το δεύτερο εξάμηνο (λογικά θα περιέχει ποιο εξειδικευμένα πράγαματα) το θέμα είναι να το ζορίσω ακόμα την C ή θα χάσω άσκοπα το χρόνο μου και να αρχίσω να ανοίγω βιβλίο για C++.

 

Επειδή με την μόνη γλώσσα προγραμματισμού γενικού σκοπού που έχω ασχοληθεί είναι η C, η οποια δεν υποστηρίζει γραφικά, μπορεί να μου εξηγήσει κανεις πως συνδέεονται τα γραφικά μιας εφαρμογής με τον λειτουργικό κώδικα? Όλα γίνονται με την C++ (γραφικά και λειτουργικό κωδικα) ή συνδέονται ξεχωριστά προγράμματα σχεδίασης γραφικών με την C++? Με απλά λόγια πως συνδέονται τα γραφικά? Χρησιμοποιούνται πάνω από μια γλώσσες προγραμματισμού?

Δημοσ.

και αν συνδεονται πως τα συνδεεις? :blink:

 

βάζεις την βιβλιοθήκη των γραφικών μέσα στο πρόγραμμα σου π.χ opengl και καλείς τις εντολές της μέσα απο την γλώσσα. αυτο που σου λινκαρα ειναι σχετικά εκπαιδευτικό, λογικά θα κάνετε και στην σχολή γραφικά σε κάτι παρόμοιο.

 

ουσιαστικά δεν ειναι πολλές γλώσσες προγραμματισμού, είναι κάποιες ετοιμες βιβλιοθήκες ή μηχανές γραφικών που χρησιμοποιούν μια γλώσσα π.χ C++ και απο εκει και πέρα συνδέονται με άλλες γλώσσες προγραμματισμού

  • Moderators
Δημοσ.

Όπως κάνεις include την stdio για να μπορείς να κάνεις printf, κάτι αντίστοιχο κάνεις και για τα γραφικά. Βέβαια θέλει πολλή περισσότερη δουλειά για να κάνεις αυτό που θες σε σχέση με ένα printf, αλλά η λογική είναι η ίδια. Αν με τον όρο "γραφικά" εννοείς το GUI, αυτό γίνεται με το ΑPI του εκάστοτε λειτουργικού που χρησιμοποιείς ή με portable λύσεις όπως το Qt.

Δημοσ.

Φέρε ένα παράδειγμα του τι εννοείς "γραφικά". Ο,τι και να εννοείς γίνεται σίγουρα σε C, απλά να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς είναι που δεν έχεις υπόψη.

Δημοσ.

Καλησπέρα, μέχρι τώρα οποιοδήποτε μικρό εκτελέσιμο προγραμματάκι(αν μπορώ να το αποκαλώ έτσι)την έχω διαχειριστεί μονο με εντολές από το πληκτρολόγιο με μια αθλια μαύρη οθόνη. E με τον ορο γραφικά εννοουσα την δυνατότητα στην κακόγουστη μαύρη οθόνη που μοιάζει σαν την γραμμή εντολών των WIndows να την κάνουμε ποιο φιλική, να έχει γραφικό περιεχόμενο με κουμπιά κτλ. Αυτό εννοουσα.

Δημοσ.

κ εγω το ιδιο ηθελα να κανω για να ξεφυγω λιγο απ τις ασκησεις και την μαυρη οθονη,οτι προγραμμα εφτιαχνα δηλαδη να εφτιαχνα και το gui του ετσι να ηταν πιο διασκεδαστικο αλλα δυστυχως δεν τα καταφερα διοτι στην C το gui ειναι λιγο στριφνο η τουλαχιστον δεν ειναι του επιπεδου μου ακομα,δοκιμασα με το Windows API αλλα δεν καταλαβα και πολλα πραγματα,δεν ξερω το επιπεδο σου αλλα ριξε μια ματια εδω περα,εσυ ισως το καταφερεις

 

Link.png Site: C GUI Programming tutorial

Δημοσ.

Για GUI με C, η πλέον σύγχρονη και cross-platform λύση είναι με το GTK+ (και κατά προτίμηση με χρήση του Glade User Interface Designer για εύκολο σχεδιασμό του γραφικού περιβάλλοντος).

 

Αλλά όπως και με πολλές άλλες γλώσσες έτσι και με τη C  χρειάζεται κανείς να ξέρει τη γλώσσα άνω του μετρίου για να μπορέσει να φτιάξει GUI της προκοπής (το GTK+ και ειδικά το Glade, απλοποιούν αρκετά τα πραγματα, π.χ. συγκρτικά με το Win32 API που προτάθηκε παραπάνω).

Δημοσ.

Αν θες γραφικά με C/C++ ψάξε για "Win32 Application Tutorials".

 

Θα σου πρότεινα όμως να δεις-ψάξεις την .ΝΕΤ (C#/VB) για παραθυρικές εφαρμογές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...