Murthio Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Γεια σας παιδιά. Μόλις προσπάθησα να συνδέσω το καινούργιο μου μοντεμ/ρουτερ TP-Link TD-W8970 http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TD-W8970 στο οποίο το Led του adsl διαρκώς αναβοσβήνει που σημαίνει ότι δεν βρίσκει τη γραμμή. Το παλιό μου μοντεμ, ένα Baudtec που μου δώσανε όταν έκανα τη συνδεση από τον ΟΤΕ, λειτουργεί κανονικά. Επικοινώνησα με τον ΟΤΕ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη γραμμή μου. Κατα τ´αλλα το ρουτερ λειτουργεί κανονικά αλλα δεν συνδέεται στη γραμμή με τίποτα λες και δεν υπάρχει. Έχει κάποιος να μου δώσει κάποια συμβουλή ή να το επιστρέψω; ( Έχω otetv μέσω internet, αν παίζει κάποιο ρόλο)
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Username & Password της οτενετ εχεις βαλει?
Murthio Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Username & Password της οτενετ εχεις βαλει?[/ Το πρόβλημα δεν ειναι ότι δεν μπαίνει στο Ίντερνετ Το πρόβλημα ειναι ότι δεν συνδέεται κάν στη γραμμή του adsl Username κ pas τα χρησιμοποιείς μετα
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Username & Password της οτενετ εχεις βαλει?[/ Το πρόβλημα δεν ειναι ότι δεν μπαίνει στο Ίντερνετ Το πρόβλημα ειναι ότι δεν συνδέεται κάν στη γραμμή του adsl Username κ pas τα χρησιμοποιείς μετα Ποτε μετα, αν δεν δώσει usr & psw δεν προκειται να συνδεθείς ποτε στην οτενετ, για την γραμμη του adsl σου λεω και εγω
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 εφοσον το ρουτερ δεν συγχρονιζει τα username και password ειναι αχρηστα.οποτε παμε σε ενα απο τα 2. α.firmware update μηπως ειναι καμια ασυμβατοτητα. β.ελπιζω να μην πηρες λαθος annex.δηλαδη αν εισαι adsl over pstn πρεπει να εχεις παρει annex a.αν εισαι adsl over isdn πρεπει να εχεις παρει annex b.
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 εφοσον το ρουτερ δεν συγχρονιζει τα username και password ειναι αχρηστα.οποτε παμε σε ενα απο τα 2. α.firmware update μηπως ειναι καμια ασυμβατοτητα. β.ελπιζω να μην πηρες λαθος annex.δηλαδη αν εισαι adsl over pstn πρεπει να εχεις παρει annex a.αν εισαι adsl over isdn πρεπει να εχεις παρει annex b. Τι λες βρε @poulinos Επιμενω Πήγαινε σελιδα 14 να δεις τι εννοώ, και αν εκει εχεις βάλει αυτα που πρεπει http://www.tp-link.com/resources/document/TD-W8970_V1_User_Guide_1910010882.pdf
jkoukos Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 @NikosKallithea, καλά τα λένε. Για τον συγχρονισμό (λαμπάκι ADSL) δεν χρειάζεται username/password. Αυτά χρειάζονται για την σύνδεση στο διαδίκτυο (λαμπάκι INTERNET). Αν βάλεις ένα modem/router σε bridge mode (μόνο mοdem) και πίσω του άλλο router να κάνει την κλήση, τότε στο πρώτο θα ανάβει το ADSL και στο δεύτερο το INTERNET. Επίσης παλαιότερα με τις συνδέσεις ΑΡΥΣ (αλλά και τώρα όσοι ακόμη την χρησιμοποιούν), υπάρχει πάντα συγχρονισμός στη γραμμή από τον ΟΤΕ και τα στοιχεία user/pass χρειάζονται για πρόσβαση στο Internet από το εκάστοτε πάροχο της σύνδεσης.
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Τι λες βρε @poulinos Επιμενω Πήγαινε σελιδα 14 να δεις τι εννοώ, και αν εκει εχεις βάλει αυτα που πρεπει http://www.tp-link.com/resources/document/TD-W8970_V1_User_Guide_1910010882.pdf μην μπερδευεις τον συγχρονισμο που σημαινει οτι η γραμμη σου εχει συγχρονισει με το dslam σε φυσικο επιπεδο με το θεμα του Internet που σημαινει οτι εχεις παρει ip και εχεις ιντερνετ.αν δεν συγχρονισει η γραμμη σου για τον χ ψ λογο τοτε δεν εχουν σημασια τα στοιχεια.να το πω και με χαζο παραδειγμα.αν εγω δεν βλεπω εσενα για να σου πω γεια σου νικο με λενε αλεξανδρο δεν εχει νοημα.πρεπει να σε δω και να ερθω να σου πω οτι ειμαι ο αλεξανδρος.εφοσον το λαμπακι του dsl ειναι σβηστο δεν εχει σημασια τι θα βαλει για στοιχεια.και για να ειναι το dsl σβηστο(το dsl μας νοιαζει οχι το ιντερνετ) σημαινει οτι κατι γινεται απο τα παραπανω.αυτο γραφει και στο Manual>οτι αμα δεν αναβει το dsl τσεκαρε καλωδια @NikosKallithea, καλά τα λένε. Για τον συγχρονισμό (λαμπάκι ADSL) δεν χρειάζεται username/password. Αυτά χρειάζονται για την σύνδεση στο διαδίκτυο (λαμπάκι INTERNET). Αν βάλεις ένα modem/router σε bridge mode (μόνο mοdem) και πίσω του άλλο router να κάνει την κλήση, τότε στο πρώτο θα ανάβει το ADSL και στο δεύτερο το INTERNET. Επίσης παλαιότερα με τις συνδέσεις ΑΡΥΣ (αλλά και τώρα όσοι ακόμη την χρησιμοποιούν), υπάρχει πάντα συγχρονισμός στη γραμμή από τον ΟΤΕ και τα στοιχεία user/pass χρειάζονται για πρόσβαση στο Internet από το εκάστοτε πάροχο της σύνδεσης. στο thomson και speedtouch αναβει και το ιντερνετ οταν το βαλεις σε bridge.ξερω παραξενια του Thomson
NikosKallithea Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 οκ Δηλαδη εσεις συνδέετε εναν ρουτερ στην τλφ γραμμη χωρις τα psw και μετα αν συγχρονίσει βαζετε και τα psw, ε αυτο δεν το εχω κανει ποτε. Οταν εχω ενα ρουτερ τα βαζω ολα τον σεταρω και τελος
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 οκ Δηλαδη εσεις συνδέετε εναν ρουτερ στην τλφ γραμμη χωρις τα psw και μετα αν συγχρονίσει βαζετε και τα psw, ε αυτο δεν το εχω κανει ποτε. Οταν εχω ενα ρουτερ τα βαζω ολα τον σεταρω και τελος δεν χρειαζεται να το σεταρεις πρωτα και μετα να το βαλεις στην γραμμη.μπορεις να το βαλεις στην γραμμη και το σεταρεις οποτε θες. το ρουτερ εχει μια συγκεκριμενη σειρα.πρωτα θα συγχρονισει και αφου συγχρονισει μετα θα αρχισει να στελνει προσπαθειες μεσα στον Isp για να παρει ip.αν δεν εχεις βαλει τιποτα απλα δεν θα προσπαθει.αν εχεις βαλει κατι θα προσπαθει με αυτα που εχεις βαλει.αν τα εχεις βαλει λαθος θα βγαζει authentication failed και αφου τα αλλαξεις χωρις να κανεις Reboot θα στειλει τα σωστα.αμα δεν συγχρονισει δεν προσπαθει να στειλει τα στιοιχεια μεσα γιατι δεν εχει νοημα. μια πολυ μικρη εξαιρεση ειναι τα cisco.τα cisco απο default εχουν το atm σε κατασταση shut down οποτε αν δεν τρεξεις το wizard να το πω ετσι ή αν δεν κανεις No shut το atm δεν προσπαθουν να συγχρονισουν.. κατα τα αλλα ναι βαζεις το ρουτερ πανω οποτε μεχρι να συγχρονισει εσυ ηδη εχεις μπει μεσα και περνας τα στοιχεια.κερδιζεις χρονο.αν και τα ρουτερ των Providers που σεταρονται μονα τους εχουν κατι σαν demo account Μεσα απο default για να συνδεθουν και μετα να τραβηξουν τα στοιχεια τα σωστα.η σε περιπτωση Hol που δεν υπαρχει radius απλα εχουν προσεταρισμενα τα κλασσικα guest απλα για να υπαρχει κατι.
Murthio Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 εφοσον το ρουτερ δεν συγχρονιζει τα username και password ειναι αχρηστα.οποτε παμε σε ενα απο τα 2. α.firmware update μηπως ειναι καμια ασυμβατοτητα. β.ελπιζω να μην πηρες λαθος annex.δηλαδη αν εισαι adsl over pstn πρεπει να εχεις παρει annex a.αν εισαι adsl over isdn πρεπει να εχεις παρει annex b. Η γραμμή ειναι Pstn και το modem annex a Θα το ξανά τσεκάρω αύριο να εξαντλήσω όλα τα ενδεχόμενα αλλα παει να σπάσει το κεφάλι μου
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 firmware update και hard reset μηπως καποιος εχει πειραξει κατι.εκτος αν εχει χαλασει. εκτος αν μιλαμε για ασυμβατοτητα μετα.
Murthio Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μόλις γύρισα από το σπίτι φίλου, δοκιμάσαμε το μοντεμ στη δική του γραμμή και δουλεύει κανονικότατα (επίσης γραμμή ΟΤΕ) Πράγμα που συμαινει ότι το πρόβλημα ειναι το ΟΤΕ TV . Ειναι η Μονή διάφορα που έχει η δική μου γραμμή με τη δική του. Άρα κάποια ρύθμιση πρέπει να γίνει την οποία πρέπει να βρω μόνος μου γιατί στον ΟΤΕ που πήρα, εντάξει δεν θέλω να σχολιάσω ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ειναι.
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μόλις γύρισα από το σπίτι φίλου, δοκιμάσαμε το μοντεμ στη δική του γραμμή και δουλεύει κανονικότατα (επίσης γραμμή ΟΤΕ) Πράγμα που συμαινει ότι το πρόβλημα ειναι το ΟΤΕ TV . Ειναι η Μονή διάφορα που έχει η δική μου γραμμή με τη δική του. Άρα κάποια ρύθμιση πρέπει να γίνει την οποία πρέπει να βρω μόνος μου γιατί στον ΟΤΕ που πήρα, εντάξει δεν θέλω να σχολιάσω ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ειναι. η μονη διαφορα αναμεσα σε Ote tv και κανονικη γραμμη ειναι μονο το snr.κατα τα αλλα δεν αλλαζει κατι.οποτε ζητα απο τον οτε να σε βαλει σε αλλο Profile ειτε πιο χαμηλο ειτε πιο μεγαλο για να δεις αν θα αλλαξει κατι.κατα τα αλλα δεν αλλαζουν κατι.τα dslam ειναι κοινα για ote tv και μη οτε tv.αν παιζεις με αλλο εξοπλισμο δες τι snr εχεις.αν εχεις 9 ζητα 11 αρι για δοκιμη.αν εχεις 11 η 14 λογω ote tv ζητα 9 για δοκιμη.αλλιως καποια ασυμβατοτητα.επισης τυπικα στο ρουτερ μεσα δες μηπως καπου εχει επιλογη για annnex m.αν ειναι τσεκαρισμενο βγαλτο.αν δεν ειναι τοτε βαλτο.και στις 2 περιπτωσες κανε Reboot.
Murthio Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω , αλλα σημερα, μετα από 2 μέρες , ξανά έκανα μια προσπάθεια στις ρυθμίσεις. Έβαλα annex a/l/m από a/l και adsl2+ στο modul. από multi κάτι και συνδεθηκα (εξαίρεση το otetv)!! Πιθανόν όταν έκανα αυτές τις επιλογές πριν 2 μέρες να ξέχασα σε κάποια φάση να. Κάνω reboot μέσα στην απελπισία μου. Το μόνο που απομένει ειναι να παίξει και το otetv το οποίο μου βγάζει ένα dhcp error,. (Δεν ξέρω κάν αν έχει Θήρα LAN συμβατη.) http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TD-W8970 Τέλος πάντων ευχαριστώ παρά πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο που διαθέσατε!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα