Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Έβαλα το φοιτητικό VDSL 50mbps του ΟΤΕ. Με ενεργοποίησαν και κλείδωσα στα 22down/1.3up. Ήρθε τεχνικός και έλεγξε τη γραμμή στον κατανεμητή της πολυκατοικίας και μου είπε πως δεν έχω απώλεια αφού και εκεί τα ίδια έπιανε. Σήμερα γύρισα το προφίλ σε 30mbps μήπως είναι λίγο καλύτερα. Η κατάσταση είναι αυτή: 

Πριν που ήμουν σε ADSL2+ έπιανα 15mbps (αλλά το κλείδωνα σε 18500 πηγαίνοντας το snr στο 3,7db). Το attenuation τότε ήταν 14,5db ενώ τώρα στο VDSL για κάποιο λόγο είναι 23,3db. Ο τεχνικός μου είπε ότι είμαι στα 1000 μέτρα από το Α/Κ.

Πιστεύετε ότι μπορεί να πάει καλύτερα η γραμμή ή αυτό μπορώ να πιάσω;

Δημοσ.

Για καποιο λόγο ενώ δεν βλέπω το attainable βλέπω ότι έχεις πολλά errors. Έχεις σωστή καλωδίωση στο σπίτι? Το ρούτερ στην κεντρική και τα τηλέφωνα όλα με φίλτρα ή όλα να παίρνουν από το σπλίττερ?

Επίσης τι μόντεμ είναι αυτό? Δεν είναι το κλασσικό ZTE.

1000 μέτρα είναι πολλά για το vdsl.

Δημοσ.

Για καποιο λόγο ενώ δεν βλέπω το attainable βλέπω ότι έχεις πολλά errors. Έχεις σωστή καλωδίωση στο σπίτι? Το ρούτερ στην κεντρική και τα τηλέφωνα όλα με φίλτρα ή όλα να παίρνουν από το σπλίττερ?

Επίσης τι μόντεμ είναι αυτό? Δεν είναι το κλασσικό ZTE.

1000 μέτρα είναι πολλά για το vdsl.

Ναι η καλωδίωση είναι σωστή. Δεν ξέρω γιατί έχω τόσα errors πάντως.. Το router είναι το Speedport W724 V Type Ci. Είναι αρκετά τα 1000 μέτρα αλλά το είχα συζητήσει με φίλους (μου το είπαν και από τον ΟΤΕ) ότι θα τα πιάνω τα 30 ή έστω εκεί κοντά.

είσαι αρκετά μακρυά δυστυχώς...

Ναι ε; Θα αρκεστώ στα 23mbps άλλωστε την ίδια τιμή με το Double Play 24 έχει οπότε κερδισμένος βγήκα.

• Like 1
Δημοσ.

οποιον εχω δει να εχει πανω απο 20 attenuation σε vdsl γενικοτερα δεν εφτανε ποτε τα 50mbit.απο εκει και περα ειναι ποσο τυχερος θα εισαι.σημερα ειδα ατομο με 22 attenuation ο οποιος επαιξε 38 mbit Με 2 upload.κατω στον κατανεμητη με analyzer ειχε 33 mbit Με 3,5 upload.με βαση το attenuation εβγαινε παραπανω απο χιλιομετρο.με βαση το cap της γραμμης εβγαινε στο χιλιομετρο.

Δημοσ.

Βασικά βρήκα γνωστό στο ίδιο Α/Κ με μένα, με ίδιο σχεδόν attenuation και πιάνει το 30άρι φουλ.. Οπότε θα ξανακάνω ένα τηλεφώνημα στον αγαπητό ΟΤΕ..

Σημείωση: Το attenuation μου στο adsl ήταν 14,5db. 

Δημοσ.

Βασικά βρήκα γνωστό στο ίδιο Α/Κ με μένα, με ίδιο σχεδόν attenuation και πιάνει το 30άρι φουλ.. Οπότε θα ξανακάνω ένα τηλεφώνημα στον αγαπητό ΟΤΕ..

Σημείωση: Το attenuation μου στο adsl ήταν 14,5db. 

το 14,5 attenuation βγαινει κοντα στο χιλιομετρο οποτε για vdsl 30 εισαι λιγο οριακα.αυτος που ειδα σημερα ηταν με 22 attenuation σε vdsl οχι σε adsl.σε adsl δεν ξερω τι ειχε.αν ειχες πραγματικο 23 attenuation τοτε θα ησουν στα 1500 μετρα περιπου και παραπανω οποτε δεν θα επαιζες σχεδον καθολου καλυτερα σε vdsl.απλα μετα ειναι και η ποιοτητα του χαλκου.μπορεις να το δωσεις σαν βλαβη στον  οτε αλλα δεν σημαινει οτι θα στο φτιαξει υποχρεωτικα.μπορει πραγματι να σου αλλαξει ζευγαρι και να παιζεις καλυτερα μπορει να σου πει οτι ετσι ειναι και δεν κανω τιποτα η να σου πει οτι δεν υπαρχει καλυτερο ζευγαρι.και οχαλκος φαινεται οτι δεν ηταν πολυ καλος διοτι σε adsl με 14 attenuation επαιζες 15 mbit που δεν ειναι παρα πολλα.15 Mbit επιανα εγω με 30 attenuation φαντασου απλα με 6 margin ενω εσυ ειχες 9.εσυ πεστα στον οτε μηπως και κανει κατι παραπανω αλλιως περιμενεις καμια vdsl απο kv να εχεις το 30αρι και το 50αρι για πλακα.

Δημοσ.

Λοιπόν κάποια νέα. Ήρθε τεχνικός σπίτι και είδε ότι στην κεντρική πιάνει παραπάνω (κοντά 27) [θυμίζω είμαι σε 30άρι προφίλ] οπότε δοκίμασα απομονώνοντας ένα ένα τα δωμάτια στην κεντρική και μετά από ενώσεις καλωδίων κλπ κατάφερα να πιάσω στο δωμάτιο μου (εκεί που έχω το router δηλαδή) 26194/2495. 2 ημέρες όλα καλά τώρα, ούτε αποσυνδέσεις ούτε τίποτα.

Η ερώτηση μου τώρα: Αν ξαναπάω σε 50άρι προφίλ θα ανέβει καθόλου η ταχύτητα (πιο πολύ για το upload ενδιαφερόμουν μιας και το 2,5 το πιάνω ακριβώς) ή θα γίνει πιο ασταθής η γραμμή;

• Super Moderators
Δημοσ.

αν δεν πιάνει 29999 στο 30αρι μην ελπίζεις για πιο πάνω αν πας σε 50αρι...

υπάρχει κι ένδειξη "attainable rate" στα line stats του router που δείχνει το πόσο πιο αν σου την αφήσουν ελεύθερη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει κάποια τέτοια ένδειξη το δικό μου router.. (Speedport W724V Type Ci). Οκ για το download δεν έχω θέμα (αν και βλέπω πολλές άλλες γραμμές με ίδια απόσταση να φτάνουν 30 και 35 mbps - το οποίο είναι λίγο εκνευριστικό), απλά μιας και πακέτο που έχουμε είναι 50/5 θα ήθελα να δω αν πάει παραπάνω το upload γιατί μου είναι αρκετά χρήσιμο..

Επεξ/σία από aggelosvn
Δημοσ.

ποσο Margin εχεις στo upload?ισως να μπορεις να παιξεις καλυτερα στο Upload αφου τα 2,5 mbit τα φτανεις.απλα to vdsl παιζει και λιγο διαφορετικα απο το adsl.θα πρεπει ολα τα τηλεφωνα να παιρνουν απο το phone του splitter και βεβαια να μην ειναι παραλληλα συνδεδεμενες συσκευες με φιλτρο.ενω στο adsl αυτο παιζει χωρις θεματα στο vdsl χανεις ταχυτητα.πρεπει δηλαδη η γραμμη να φτανει μονοκοματη χωρις παραλληλα μεχρι τo splitter και εκει θα παει το ρουτερ.απο τo phone μπορεις να πας μετα οπως θες σε ολα τα τηλεφωνα αν το επιτρεπει η καλωδιωση του σπιτιου βεβαια γιατι σε μερικα σπιτια υπαρχει μονο ενα ζευγαρι που κανει το γυρω του σπιτιου.οποτε και ο τεχνικος μαλλον σου αποσυνδεσε τα παραλληλα και για αυτο παιζεις οσο και στο κεντρικο.(δεν ξερω αν  ο τεχνικος δοκιμασε και κατω και ειδε ποσο συγχρονιζεις).επισης καποιος μπορει να πιανει καλυτερη ταχυτητα γιατι μπορει να εχει καλυτερο χαλκο και αλλα τοσα.μπορει το καλωδιο στο δικο σου καφαο να κανει μεγαλυτερη διαδρομη κτλ.πολλα πραγματα μπορει να ειναι.γραψε μας μια margin και attenuation να δουμε μερικα πραγματα.αλλα λογικα στο Upload πιστευω οτι μπορεις να παιξεις παραπανω.

Λοιπόν κάποια νέα. Ήρθε τεχνικός σπίτι και είδε ότι στην κεντρική πιάνει παραπάνω (κοντά 27) [θυμίζω είμαι σε 30άρι προφίλ] οπότε δοκίμασα απομονώνοντας ένα ένα τα δωμάτια στην κεντρική και μετά από ενώσεις καλωδίων κλπ κατάφερα να πιάσω στο δωμάτιο μου (εκεί που έχω το router δηλαδή) 26194/2495. 2 ημέρες όλα καλά τώρα, ούτε αποσυνδέσεις ούτε τίποτα.

Η ερώτηση μου τώρα: Αν ξαναπάω σε 50άρι προφίλ θα ανέβει καθόλου η ταχύτητα (πιο πολύ για το upload ενδιαφερόμουν μιας και το 2,5 το πιάνω ακριβώς) ή θα γίνει πιο ασταθής η γραμμή;

Πιο ασταθης δεν νομιζω να γινει αφου λογικα δεν θα μπορεις να παιξεις πολυ παραπανω στο down.συν οτι ολο και καποιο Profile μπορουν να σου φορεσουν για σταθεροτητα αμα χρειαστει.απλα αν ηταν λαθος η καλωδιωση λογικο να σου κοβει σε ταχυτητα και να σου κανει αποσυνδεσεις.

Δημοσ.

αν δεν πιάνει 29999 στο 30αρι μην ελπίζεις για πιο πάνω αν πας σε 50αρι...

υπάρχει κι ένδειξη "attainable rate" στα line stats του router που δείχνει το πόσο πιο αν σου την αφήσουν ελεύθερη...

ετσι πρεπει να ειναι...

τραβα ενα screenshot αν μπορεις.

post-200654-0-07797100-1397432687_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...