Προς το περιεχόμενο

Περιοδικά πληροφορικής:πόσο αμερόληπτα είναι;;;;;;;;;

morgoth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
παραδείγματος χάρην για μια σύνθεση υπολογιστή που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες σου?

Ακριβως αυτο ηθελα. Θα το ψαξω το θεμα αλλα θελω καποιες :idea: ιδεες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα μας, επειδή βλέπω ότι πάμε να ξεφύγουμε σιγά-σιγά.

Για το Chip, π.χ., είναι προφανές ότι έχει στενή οικονομική εξάρτηση από τον Πουλιάδη και την Hewlett Packard. Βρε κανένα προϊόν της HP να μην είναι πατάτα! Ότι βγάζει είναι τεφαρίκι! (Με το μαλακό παιδιά, καρφώνεστε...).

Αυτό, βέβαια, που με στεναχώρησε γιατί το είχα σε εκτίμηση, είναι το PC Magazine. Στο τελευταίο του τεύχος, στο συγκριτικό οθονών LCD, παρατήρησα μετά λύπης μου ότι κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά ήταν παραποιημένα. Κοιτώντας για οθόνες ικανοποιητικές για παιχνίδια, χάζευα τα response time τους, γνωρίζοντας ότι μόνο η 17άρα της Hitachi ικανοποιούσε τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο. Έκπληκτος, βλέπω αρκετές με r/t ίδιο με της παραπάνω οθόνης (16ms), και μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση σε μια άγνωστη μάρκα ονόματι BenQ. "Μπράβο", λέω, "για να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες". Μπαίνω στο site της BenQ και τι να δω; Η συγκεκριμένη οθόνη (που ήταν και "πρόταση αγοράς") είχε r/t 35ms!!!

Τι να πω, έχασα πάσα ιδέα και εκτίμηση...

Δημοσ.

Na sas po mia istoria pou ezisa prin merika xronia. Douleva gia mia megali alisida katastimaton kai auto pou evlepa oti ta sistimata pou poulousame itane mia m*****a kai misi kai meta vlepo se kapoia megala periodika oti tha ixe san ta TOP tis agoras apo tote stamatisa na perno periodika kai na empistevomai tetoio idous entipa

Δημοσ.

Να μην ξεχνάμε και την τάση του εκάστοτε δοκιμαστή προς κάποια προϊόντα που τυχαίνει να του γυαλίζουν περισσότερο...

Βέβαια, συνήθως κοιτάω να δω τι κατάταξη έχει το προϊόν που ήδη έχω αγοράσει... :)

Δημοσ.

Thruba, χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τα περιοδικά, το άρθρο Inside Pc Labs στο συγκεκριμένο τεύχος το διάβασες? εγώ το διάβασα και παρότι δηλώνω ανίδεος από επίπεδες οθόνες, αυτό που κατάλαβα ήταν ότι το RT πολλές φορές οι κατασκευαστές το αλλάζουν προς όφελος τους και ότι στις δοκιμές χρησιμοποιούν εργαλεία για να τσεκάρουν τις επιδόσεις των προϊόντων. αυτό βέβαια μπορεί να γυρίσει κ αντίστροφα ότι "μην κοιτάτε καθόλου τα χαρακτηριστικά που δηλώνουν στις διαφημίσεις, εμείς κατέχουμε την πάσα αλήθεια και όποιον θέλουμε ανεβάζουμε, όποιον θέλουμε κατεβάζουμε".

γενικά πάντως συμφωνώ κ εγώ ότι πολλές φορές με μπερδεύουν αντί να με διαφωτίζουν τα περιοδικά κ οι εμπειρίες μου όταν προσπάθησα να τα συμβουλευτώ για σοβαρή αγορά δεν ήταν οι καλύτερες http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=355548&postdays=0&postorder=asc&start=15 ας δωσουμε κ το θέμα όπου ξεκίνησε αυτή η κουβέντα ;)

Δημοσ.

Thruba, είναι σίγουρα τεκμηριωμένα αυτά που λες? Στο Chip ο Πουλιάδης έχει να βάλει διαφήμιση απο το 2002. Όσο για την HP λογικό είναι να υπάρχουν καταχωρίσεις σε κάθε τεύχος, αφού αν δεν έβαζαν αυτοί ποιος θα έβαζε.Όσο για τα αρνητικά σχόλια που σπάνια βλέπεις για εκτυπωτή της Hewlett Packard δεν νομίζω οτι είναι ''πουλημένοι'' μιας και όλοι οι εκτυπωτές που τουλάχιστων έχω δει προσωπικά είναι μακράν οι καλύτεροι στην κατηγορία τους σε σύγκριση με Canon,Lexmark,Epson.

Πάντως επειδή γνωρίζω αρκετά για το CHIP οι δοκιμές δεν είναι ούτε στημένες ούτε πουλημένες...Τώρα για τους υπόλοιπους δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

Σκεφτείτε τον συνάκτη να ρωτάει τον μαγαζάτορα: 'Ποιο μηχάνημα σου θες να βγάλω πιο καλό, το AMD ή το Intel;'

Κάπου εκεί νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι πώς γίνονται όλα τα hardware tests...

Δημοσ.
γΤο CHIP αποτελει την διέξοδο για τους "τεχνικάριους"' date=' αυτους που ξερουν να διαβάσουν 2-3 πραγματα και να τα καταλάβουν. Αποφοιτοι τεχν. σχολών, χομπίστες ακομα και insomniacs τιμούνε ιδιαιτέρως τα οντως "ψαγμένα" αρθρα του. Θα μπορούσε να ειναι καλο περιοδικό αλλα δεν θελει, γιατι αμα μεινουμε αναγνώστες 3 κι ο κουκος αντε να βγάλεις λεφτα μετα.... Ετσι το γεμίζει με αρθρα οπως Shortcuts για το office, το καλυτερο mousepad, η κυρα-μαρικα κανει εγκατάσταση Linux και πως ο μαστροΘανάσης "κανονίζει" την κυρα-μαρικα...εεε.. τους ιους και τα σκουλήκια εννοω!

[/quote']

Θυμαμαι τις φωτο απο τις επισκεψεις τους στη SOYO και αμεσως μετα τα συγκριτικα τεστ οπου οι soyo εβγαιναν πρωτες χαλαρα.Τοτε η soyo ειχε ηδη αρχισει την καθοδικη πορεία της,καθως 1 στις 1 μητρική χάλαγε,και κανενα μαγαζι δεν σου εβαζε soyo.

Δημοσ.

Από post μου στο forum του PC Magazine. Η οθόνη είχε γίνει "πρόταση αγοράς", αφού γαμ*ύσε κι έδερνε και ήταν από τις πιο φτηνές. Τελικά έφταιγε η αντιπροσωπεία για το "λάθος":

Πρόταση αγοράς - απάτη στο test LCD οθόνών του Τ29?

18-09-2003 11:49

Στο συγκεκριμένο συγκριτικό δε μένει αμφιβολία ότι η Fujitsu-Siemens P17-1 έχει την καλύτερη τιμή/απόδοση. Μετά όμως από τηλεφώνημά μου αρχές του μήνα στο 210-6864140 της Fujitsu-Siemens, μια ευγενέστατη κυρία μου απάντησε ότι "η συγκεκριμένη οθόνη δεν έχει έρθει ακόμα, αναμένεται τέλος του μήνα. Κάναμε λάθος". Πήρα και σήμερα για να μου απαντήσει ότι "η τιμή δεν είναι €340, αλλά 499".

Και ρωτάω: Τι να κάνω τώρα εγώ που θέλω την οθόνη αυτή με €400; Γιατί το PCMAG δεν φροντίζει για την προστασία των καταναλωτών-αναγνωστών του;

Τα τα 'χω πάρει με τη Fujitsu-Siemens, αν δεν την έχει φέρει την οθόνη να δώσει το δείγμα για preview. Και όχι να δίνει τιμές και να δημιουργεί "Προτάσεις Αγοράς" στο κατά τ' άλλα πολύ καλό PCMAG.

Ντροπή να κάνει τόσος κόσμος άψογη δουλειά και να τα χαλάει ένας πονηρά σκεπτόμενος "ελληνικά"...

Δημοσ.
Στο Chip ο Πουλιάδης έχει να βάλει διαφήμιση απο το 2002.

Αν ο Πουλιάδης δεν βάζει πλέον διαφημίσεις στο CHIP, ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Το 2002 σταμάτησα να το αγοράζω...

Όσο για τα αρνητικά σχόλια που σπάνια βλέπεις για εκτυπωτή της Hewlett Packard δεν νομίζω οτι είναι ''πουλημένοι'' μιας και όλοι οι εκτυπωτές που τουλάχιστων έχω δει προσωπικά είναι μακράν οι καλύτεροι στην κατηγορία τους σε σύγκριση με Canon,Lexmark,Epson.

Επειδή, λόγω επαγγέλματος, συνεργάζομαι με γραφίστες, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν Epson και Canon (με αυτήν την σειρά) και όχι Hewlett Packard.

Πάντως επειδή γνωρίζω αρκετά για το CHIP οι δοκιμές δεν είναι ούτε στημένες ούτε πουλημένες....

Οι δοκιμές δεν είναι στημένες, αλλά τα αποτελέσματα είναι έτσι "μαγειρεμένα" ώστε να βγαίνει πρώτο το επιθυμητό προϊόν. Από μαρτυρία φίλου, ο οποίος δούλευε στην Motor Press (εκδότρια και του Chip, ανάμεσα σε άλλα): Έπιανε ο αρχισυντάκτης τους συντάκτες του και τους έλεγε "Δεν ξέρω πως και τι θα κάνετε, στο επόμενο τεύχος πρέπει να βγει κορυφαίο το τάδε προϊόν..."

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν περιμένω από τα περιοδικά να μου πουν ποιο προϊόν είναι καλήτερο από ένα άλλο.

Μικροδιαφορές στην κατάταξη πάντα θα υπάρχουν αφού οι drivers στις κάρτες γραφικών για παράδειγμα, αλλάζουν συχνά, με αποτέλεσμα να αλλάζουν και οι επιδόσεις, άρα και η γενική κατάταξη των προϊόντων.

Στα υπόλοιπα είδη, έχει σημασία τι θεωρεί ο δοκιμαστής "καλό" και τι όχι, τι είδους εργαλεία χρησιμοποιεί για να βγάλει τα συμπεράσματα οπότε και η γενική βαθμολογία-δείκτης είναι και αυτή σχετική.

Η πρόταση αγοράς, εξαρτάται από την τιμή της αντιπροσωπίας η οποία δεν είναι σταθερή (σε βάθος χρόνου 1-2 μήνων) άσε που είναι και η τιμή πρίν ακόμα γίνει το τέστ.

Αυτό που εγώ διαβάζω στα περιοδικά και είμαι και ευχαριστημένος είναι οι επιμέρους δείκτες που ΕΓΩ ενδιαφέρομαι (ταχύτητας 3D για μητρικές, κειμένου για εκτυπωτές, χρώματα για οθόνες, κτλ) και η συγκριση τους με την ομάδα του τεστ. Διαφορές της τάξης του 10% δεν τις θεωρώ σημαντικές.

Πάντως ότι και να πήρα σύμφωνα με τα τέστ του RAM αλλά και του PC Magazine, ήμουν και είμαι ικανοποιημένος γιατι τα προιόντα είχαν ακριβώς τα χαρακτηριστικά που περιέγραφαν στα τεστ.

Πχ o 815c HP που πήρα μετά από ένα τέστ του RAM πριν πολλά χρόνια δεν ξέρω αν είναι ο κορυφαίος για τα λεφτά του, αλλά στο κείμενο που ήθελα, ήταν πολύ καλήτερος από αλλους ακριβότερους εκτυπωτές που είχα δει εκείνη την εποχή.

Ομοίως βγήκα κερδισμένος από την πολυ καλή αγορά της μητρικής που "φοράω" shuttle AK35 GTR.

Ενα παλιό τευχος του RAM ήταν τυληγμένο με μια ταινία-διαφήμηση για intel. Στο τεστ που είχε intel vs amd στην κυριολεξία εθαβε την intel σε όλους τους τομείς....

Τι να πώ...σίγουρα δεν μας λένε ΟΛΗ την αλήθεια. Αλλά αν βγάζουν ένα προιόν καλό, τότε σίγουρα δεν είναι μάπα. Απλά μπορεί να υπάρχει και ένα καλήτερο, που διπλοματικά δεν μας το αναφέρουν.

Αλλωστε και ποιός λέει την απόλυτη αλήθεια;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...