morgoth Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Όντως,σωστό αυτό...Δεν το είχα σκεφτεί έτσι! :roll: Αλλά και πάλι,τα περιοδικά ευθύνονται για αυτό,μιας και αφού θα βάλουν πρώτα αυτα τα προιόντα για τα οποία ''τα πέρνουν'' ενώ τα υπόλοιπα θα τα θάψουν! :evil:Οπότε η αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού πάει περίπατο :evil: :evil: (Να 'σαι καλά ρε tom...) Έχετε να αναφέρετε κάποιο παράδειγμα που σας έκανε αίσθηση(σχετικό με το post ετσι) σε κάποιο ελληνικό περιοδικό πληροφορικής;;;
GR_Ewing Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Η αντικειμενική πληροφόρηση, σαν έκφραση δεν υπάρχει πια σε κανενός το λεξιλόγιο , παρά μόνο σε εκείνων που θέλουν να πουλήσουν κάτι πονηρά και απευθύνονται στα αισθήματά μας περί δικαιοσύνης, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και λοιπών άλλων πιασάρικων εννοιών. Πάει και τελείωσε. Τα περιοδικά προβάλλουν αυτά που θέλουν να προβάλλουν, θάβουν αυτά που θέλουν να θάψουν και εμείς τρώμε μασημένη τροφή, εν τέλει.
chrisimone Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 γιατι βρε παιδια μενουμε μονο στα συγκριτικα τεστ ?? εξισου ενδιαφεροντα δεν ειναι και τα ενημερωτικα αρθρα ... εμενα οι περισοτερες γνωσεις μου αλλα και οι βασεις προερχονται απο τα αρθρα τους ... και δεν μιλαω τωρα που υπαρχει το νετ αλλα εδω και πολλα χρονια ..... ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΩ το περιοδικο εκεινο που εχει ενημερωτικα αρθρα .... και ναι καθε μηνα αγοραζω και τα δυο .... προσπαθωντας να βρω την χρυση τομη μεταξυ τους ... στην αναζητηση του σωστου αποτελεσματος και οχι του σικε (μιλαω για τα τεστ ετσι???)
morgoth Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Μα αυτά ακριβώς τα ενημερωτικά άρθρα είναι που σώζουν τα περιοδικά chrisimone!!Και εγώ αγοράζω τα περιοδικά προκειμένου να διαβάσω αυτά τα άρθρα καθώς και άλλα κυρίως επιστημονικά που περιλαμβάνονται πολλές φορές... Το πιο σημαντικό βεβαια είναι οι απαντήσεις σε προβλήματα των αναγνωστών,ίσως το πιο ενδιαφέρον θέμα που μπορείς να διαβάσεις σε περιοδικό πια!!
GR_Ewing Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Πιστεύω ότι κάνετε λάθος. να σας πω πως δουλεύει το παιχνίδι. Τα μοναδικά έσοδα (θεωρητικά) ενός περιοδικού προέρχονται από τις διαφημίσεις που προβάλλει στις σελίδες του. Για να κάνει όμως τους εν δυνάμει διαφημιζόμενους να αγοράσουν χώρο στοκάθε τεύχος, πρέπει να δείχνουν κάποια αναγνωσιμότητα και τεύχη πουλημένα. Μη κάνετε λάθος, δε κερδίζει από τα τεύχη που πουλάει το περιοδικό. Από τις διαφημίζεις κερδίζει. Για να κάνει όμως πιο ελκυστικό όμως στους εν δυνάμει αναγνώστες το κάθε τεύχος, πρέπει να συμπεριλάβει ύλη που (θεωρητικά) ο μέσος (και μη) αναγνώστης θα ήθελε να διαβάσει. Και εδώ μπαίνουν τα άρθρα και τα λοιπά, εκτός τεστ και διαφημίσεων. Και μη κάνετε λάθος επίσης. Δεν έχουν το ρόλο δασκάλων ή ακαδημαικών οι του εκάστοτε περιοδικού. Σκασίλα τους αν θα μάθουμε εμείς οτιδήποτε για τις νέες τεχνολογίες. Απλά, έτσι κάνουν πιο ελκυστικό το περιοδικό, άρα ανεβάζουν την αναγνωσιμότητα, άρα ελκύουν περισσότερους εν δυνάμει διαφημιζόμενους, άρα αυξάνουν καλυμμένο χώρο διαφήμισης, άρα αυξάνουν και τα έσοδά τους. Σας κούρασα, αλλά αυτή είναι η στυγνή αλήθεια.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Πολύ σωστα τα παραπάνω. Δεν είναι θέμα στυγνής αλήθειας, απλά τρόπου κίνησης της αγοράς. Και αν θέλω να αναλύσω λίγο παραπάνω την πρώτη παράγραφο του GR_Ewing, θα πω ότι το κάθε περιοδικό (είτε είναι το RAM, είτε το Ciao) βγάζει όλα του τα έξοδα μόνο από τις διαφημίσεις, πριν καν κυκλοφορήσει στα περίπτερα. Η τιμή που έχει πάνω στο εξώφυλλό του, υπάρχει μόνο για λόγους κίνησης στην αγορά. Τι εννοώ? Για σκεφτείτε, πόσες γυναίκες θα αγόραζαν το Madame Figaro ή πόσοι απο εσάς ( ) θα αγόραζαν το RAM αν έγραφε πάνω 2€ αντί για 6€? Είναι θέμα prestige και image... Δεν τα λέω από το κεφάλι μου αυτά.
GR_Ewing Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα όσα απαντά ο Marcos_Aurilius. Οντως, τα έσοδα του το εκάστοτε περιοδικό, ανεξαρτήτου προελεύσεως ή χώρου, τα έχει ήδη καταλογίσει πριν ακόμη βρεθεί στο περίπτερο. Και εδώ μπαίνει το ζήτημά μας ξανά. Αφού το Περιοδικό περιλαμβάνει ύλη ελκυστική, γιατί να μη βγάλει και από αυτή έσοδα, δηλαδή γιατί να μη κάνει και άλλου τύπου "προώθηση", μέσω των Tests. Δυστυχώς η πρακτική αυτή δε εκετείνεται μόνο σε hardware αλλά και σε software και ειδικότερα παιχνίδια, όπου κάποια εμφανίζονται ως καταπληκτικά, άριστα 10 και άλλα τέτοια και άλλα, εμφανίζονται ως χάλια. Βέβαια, κάπου εδώ δε τους βγαίνει, γιατί είναι σχετικά φθηνό το software εδώ, άρα ο μέσος καταναλωτής έχει, μέσες άκρες, την ευκαιρία να δοκιμάσει και τα δύο, και το "αστεράτο" παιχνίδι και το "χάλια". Δεν ισχύει αυτό φυσικά με το hardware, άρα από εκεί βγαίνουν ωραία πακέτα για τα τμήματα πωλήσεων της εκάστοτε εκδοτικής εταιρίας.
sakaflias Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 καλα τα λετε βρε φιλοι αλλα για καποιον που θελει απλα πραγματα, να μαθει, οπως εγω που θελω να αγορασω υπολογιστη για να κανω τις μελετες μου και τα σχεδια μου ως πολ.μηχανικος σε πια περιοδικα να κοιταξω(ονομαστικα) για να βρω αυτο που πρεπει ή να μαθω εστω κατι; :?:
Marcos_Aurilius Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Στο inernet. Ή σε κάποιo πολύ ποιοτικό forum που έχω υπόψην μου
NIB Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 καλα τα λετε βρε φιλοι αλλα για καποιον που θελει απλα πραγματα, να μαθει, οπως εγω που θελω να αγορασω υπολογιστη για να κανω τις μελετες μου και τα σχεδια μου ως πολ.μηχανικος σε πια περιοδικα να κοιταξω(ονομαστικα) για να βρω αυτο που πρεπει ή να μαθω εστω κατι; Απλώς ρώτα σε κάποιο forum.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Απλώς ρώτα σε κάποιο forum. Και εδώ τι είναι? Λαϊκή αγορά?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Γιατι τον παιδευετε τον ανθρωπο? Πειτε του οτι το τι υπολογιστη θα χρειαστει(οχι οτι υπαρχουν και πολλες επιλογες)εξαρταται απο τα προγραμματα που θα "τρεχει" για την δουλεια του. Το καλυτερο και λογικοτερο ειναι να ρωτησει καποιον συναδελφο του. Θα του τα πειτε εσεις η εγω?
sakaflias Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Φυσικα και θα ρωτησω καποιον συναδελφο αλλα μη νομιζεις οτι γνωριζουν ολοι τι εχουν στο γραφειο τους ή τι θα πρεπει να αγορασουν :!: Οπως κι εγω αλλωστε. Σιγουρα ειναι τα προγραμματα που θα τρεξεις οπως αρχιτεκτονικα στατικης μελετης και σχεδιαστικα (Autocad, fespa, statik, τεκτων.....) Οποτε μια ιδεα αρχικη θα με βοηθουσε
NIB Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Και εδώ τι είναι? Λαϊκή αγορά? Απλώς προσπαθούσα να είμαι αντικειμενικός και δεν ήθελα να πω "Ρώτα εδώ"
Marcos_Aurilius Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Κατ'αρχάς, αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας... ξέρουμε τι θα γίνει Κατα δεύτερον φίλε sakaflia, πες ακριβώς τι θες να μάθεις? Θες να μάθεις για σχεδιαστικά πακέτα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις, ή παραδείγματος χάρην για μια σύνθεση υπολογιστή που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες σου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.