Προς το περιεχόμενο

Autologin σε debian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας παιδες. Εγκατεστησα εχθες testing με xfce και ειναι τουμπανο. Anyway, θελω να κανει autologin γιατι μου σπαει τα νευρα συνεχεια το username και password. Ειδα οτι εχω τον lightdm και βρηκα τροπο να το κανω αλλαζοντας καποια πραγματα στο /etc/lightdm/lightdm.conf. Η ερωτηση μου ποια ειναι τωρα. Αυτο πρεπει να το αλλαξω ως root η κανονικα? Σε ποιες περιπτωσεις πρεπει να μπαινω σαν root για να αλλαζω διαφορες ρυθμισεις?

Δημοσ.

Γενικα, ο καθε λογαριασμος μπορει να αλλαξει τα αρχεια στα οποια εχει δικαιωμα εγγραφης. Σαν απλος χρηστης, χοντρικα, εχεις δικαιωμα εγγραφης στα οσα εινια στο home σου και σε οσα ειναι σε φακελους στους οποιους γινονται mount αλλες συσκευες, πχ στικακια. Σαν root εχεις δικαιωμα εγγραφης ΠΑΝΤΟΥ.

Δεν ειναι αναγκη βεβαια να κανεις login απο τον display manager σαν root. Μπορεις να ανοιγεις ενα τερματικο, να γινεσαι root με su και απο εκει να εκτελεις οτι θες.

Δημοσ.

Αν εχεις περισσοτερα απο 1 desktop enviroments και θες να εναλλασεσαι μεταξυ τους σβελτα, οχι. Αν εχεις 1 και δεν θες να βαλεις display manager, για τον οποιονδηποτε λογο, ναι.

Δημοσ.

ένα

exec τάδε

έχει μόνο

πχ εγώ έχω

exec startkde

και στο bash_profile

if [[ -z $DISPLAY ]] && [[ $(tty) = /dev/tty1 ]]; then
startx
fi
Δημοσ.

xinitrc

#!/bin/sh

# Source scripts in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/
if [ -d /etc/X11/xinit/xinitrc.d ]; then
for f in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/*; do
[ -x "$f" ] && . "$f"
done
unset f
fi

exec openbox-session

bash_profile

[[ -f ~/.bashrc ]] && . ~/.bashrc

[[ -z $DISPLAY && $XDG_VTNR -eq 1 ]] && startx

και

root 16759 0.2 4.8 59340 37456 ? Ss Apr04 2:16 /usr/bin/X -nolisten tcp :0 -auth /tmp/serverauth.WM814rwARv vt1
Δημοσ.

Δεν αλλάζει κάτι πάλι σα root τρέχει ο X. Οπότε ανούσιο που κάνεις login απο tty και μετα startx σα χρήστης.Σκοπός είναι να τρέχει ο Χ  σαν απλός χρήστης.

Αυτό κάποιοι το έχουν πετύχει αλλά θέλει να αλλάξεις owner σε dev files και άλλα κόλπα(να βγάλεις το setuid bit απο το Xorg binary κ άλλα).Αναμένοντας το wayland...που δε θα τρέχει ως root.

Ισως σε κάποιους τρέξει πάντως.Εδω τι πρέπει να κάνετε

http://blog.martin-graesslin.com/blog/2013/06/starting-a-full-kde-plasma-session-in-wayland/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

autologin σε tty κανω γιατι 1. δεν υπαρχει αλλος χρηστης εκτος απο μενα και τον root 2. δεν χρειαζεται επιπλεον service και 3. αν χρειαστει να βγω σε tty δεν θα εχω τον DM να μου πρηζει τα @@. :P

Επεξ/σία από tritonas00

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...