KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Καλημερα σας παιδες. Εγκατεστησα εχθες testing με xfce και ειναι τουμπανο. Anyway, θελω να κανει autologin γιατι μου σπαει τα νευρα συνεχεια το username και password. Ειδα οτι εχω τον lightdm και βρηκα τροπο να το κανω αλλαζοντας καποια πραγματα στο /etc/lightdm/lightdm.conf. Η ερωτηση μου ποια ειναι τωρα. Αυτο πρεπει να το αλλαξω ως root η κανονικα? Σε ποιες περιπτωσεις πρεπει να μπαινω σαν root για να αλλαζω διαφορες ρυθμισεις?
jim_p Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Γενικα, ο καθε λογαριασμος μπορει να αλλαξει τα αρχεια στα οποια εχει δικαιωμα εγγραφης. Σαν απλος χρηστης, χοντρικα, εχεις δικαιωμα εγγραφης στα οσα εινια στο home σου και σε οσα ειναι σε φακελους στους οποιους γινονται mount αλλες συσκευες, πχ στικακια. Σαν root εχεις δικαιωμα εγγραφης ΠΑΝΤΟΥ. Δεν ειναι αναγκη βεβαια να κανεις login απο τον display manager σαν root. Μπορεις να ανοιγεις ενα τερματικο, να γινεσαι root με su και απο εκει να εκτελεις οτι θες.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Εγινε jim καταλαβα. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
warlock9_0 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 μπορείς επίσης να ξηλώσεις εντελώς τον login manager και να κάνεις autologin κατευθείαν από inittab 1
jim_p Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Αν εχεις περισσοτερα απο 1 desktop enviroments και θες να εναλλασεσαι μεταξυ τους σβελτα, οχι. Αν εχεις 1 και δεν θες να βαλεις display manager, για τον οποιονδηποτε λογο, ναι.
deXub Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Για ποιό λόγο να μην έχει κανείς display manager ;
tritonas00 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ποτε δεν ειχα. Αχρηστο service της κοινωνιας.
mad-proffessor Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ποτε δεν ειχα. Αχρηστο service της κοινωνιας. Δώσε το $ΗOME/.xinitrc σου αν δεν είναι κόπος.
warlock9_0 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 ένα exec τάδε έχει μόνο πχ εγώ έχω exec startkde και στο bash_profile if [[ -z $DISPLAY ]] && [[ $(tty) = /dev/tty1 ]]; then startx fi
tritonas00 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 xinitrc #!/bin/sh # Source scripts in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/ if [ -d /etc/X11/xinit/xinitrc.d ]; then for f in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/*; do [ -x "$f" ] && . "$f" done unset f fi exec openbox-session bash_profile [[ -f ~/.bashrc ]] && . ~/.bashrc [[ -z $DISPLAY && $XDG_VTNR -eq 1 ]] && startx και root 16759 0.2 4.8 59340 37456 ? Ss Apr04 2:16 /usr/bin/X -nolisten tcp :0 -auth /tmp/serverauth.WM814rwARv vt1
mad-proffessor Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δεν αλλάζει κάτι πάλι σα root τρέχει ο X. Οπότε ανούσιο που κάνεις login απο tty και μετα startx σα χρήστης.Σκοπός είναι να τρέχει ο Χ σαν απλός χρήστης. Αυτό κάποιοι το έχουν πετύχει αλλά θέλει να αλλάξεις owner σε dev files και άλλα κόλπα(να βγάλεις το setuid bit απο το Xorg binary κ άλλα).Αναμένοντας το wayland...που δε θα τρέχει ως root. Ισως σε κάποιους τρέξει πάντως.Εδω τι πρέπει να κάνετε http://blog.martin-graesslin.com/blog/2013/06/starting-a-full-kde-plasma-session-in-wayland/
tritonas00 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) autologin σε tty κανω γιατι 1. δεν υπαρχει αλλος χρηστης εκτος απο μενα και τον root 2. δεν χρειαζεται επιπλεον service και 3. αν χρειαστει να βγω σε tty δεν θα εχω τον DM να μου πρηζει τα @@. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2014 από tritonas00
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα