Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σε όλα τα παιδιά. να αρχίσω λέγοντας πως έχω απογοητευτεί πάρα πολύ από την απόδοση των εν λόγω θυρών όταν σε αυτές συνδεθεί πρώτα ένα καλώδιο επέκτασης και μετά η συσκευή που θέλεις να συνδέσεις. η μητρική μου είναι η maximus vi formula και όταν συνδέω έναν 2.5 εξωτερικό δίσκο στις πίσω θύρες κατευθείαν με το καλώδιο του σκληρου όλα είναι μία χαρα. όταν όμως τον συνδέσω στις usb που είναι εσωτερικές με καλώδιο 19pin σε 2 usb 3 τότε ο σκληρός παίρνει κάποια ώρα να αναγνωριστεί αλλά τις περισσότερες φορές δε δουλεύει και το καλλίτερο μπλοκάρει και κάποιες usb 2 θύρες και σέρνεται το ποντίκι. όλα αυτά φυσικά λύνονται όταν ο σκληρός συνδεθεί απευθείας στις πίσω usb 3. η ίδια χαμηλή απόδοση υπάρχει και στις μπροστινές θύρες usb3 του κουτιού όπου μόνο μέχρι απλά φλασάκια αναγνωρίζουν ενώ είτε ο ssd είτε ο 4.200 rpm σκληρός, δουλεύουν με προβλήματα. ακριβώς τα ίδια αντιμετωπίζει και ένας γνωστός μου με μία gigabyte καθώς και ένα άλλο παιδί με μία msi . όλα καλά με τις πίσω usb 3 θύρες αλλά όσες έχουν καλώδιο επέκτασης σέρνονται. ενδεικτικώς ποτέ δεν είχαν όπως και εγώ τέτοιο πρόβλημα με θύρες usb2. τί λέτε; φταίνε τα καλώδια επέκτασης ή όντως οι usb 3 είναι αδύναμες για κάπως μεγαλύτερες αποστάσεις παρότι στα χαρτιά παρέχουν μεγαλύτερο ρεύμα;

Μία διόρθωση στη λέξη ''απόδιση'' από τους διαχειριστές σε ''απόδοση'' στον τίτλο παρακαλώ.

Δημοσ.

Εμενα αυο που λες το κανει και σην δικιά μου ορισμένες φορές με usb2 (δεν υποσηρίζει usb3) και μονο στις μπροστά , αν και δεν εχω ξεκαθαρίσει ακομα τι φταίει πιθανολογώ οτι κατι παίζει με τις usb του κουτιού γιατι στην αρχή ηταν κομπλέ και μετα τα ψιλό ψόφησαν

Δημοσ.

εγώ πάλι αντιμετωπίζω αυτό που λες από την ανάποδη.με usb 3. μάλλον δεν είναι για πολλά πολλά αυτές οι θύρες. ας ελπίσουμε πως οι 3.1 δε θα εχουν αυτό το θέμα γιατί αλλιώς απομένει μόνο το πανάκριβο thunderbolt. να σου πω έχω αρχίσει να ψήνομαι ήδη αλλά δυστυχως συσκευές γιόκ!!!! έτσι όπως τα λες πάντως μάλλον κάτι με τις θύρες του κουτιού σου παίζει. ίσως τίποτα στα πινάκια.

Δημοσ.

Η εχω παρατηρήσει οτι αν βάλω μακρύ καλώδιο usb αν και ανάβει ο δίσκος δεν στέλνονται δεδομένα δεν ανοίγει δηλαδη και αν χρησιμοποιήσω κοντό καλώδιο usb ειναι μια χαρα αυτα οσο αφορά τους διάφορους δίσκους , με τα usb stick ειναι κομπλε

Δημοσ.

άρα μάλλον τα sb έχουν περιορισμένο μήκος αποστολής ρέυματος. επομένως μάλλον είσαι κομπλέ από τις θύρες σου. δε συντρέχει λόγος. μάλλον τα usb θέλουν πολύ μικρότερο καλώδιο η και καθόλου.

Δημοσ.

Καλύτερο ή καθόλου καλώδιο επέκτασης.

Όσο μεγαλώνει το μήκος του καλωδίου επέκτασης, αυξάνεται και το vdrop στα ρεύματα του controller. 

500mAh στα 5V είναι, μην περιμένεις να φτάσει στο δίπλα δωμάτιο.

/sc

Δημοσ.

Σε εμενα παντω δεν μπορώ να φανταστώ κατι αλλο απο το να μην εχουν πρόβλημα οι μπροστά usb , σε δίσκο wd 2.5 αν βάλω μικρό καλώδιο κανονικο δουλεύει μια χαρα αν βάλω ομως λιγο πιο μακρύ ανάβει μεν το λαμπάκι του αλλα δεν κανει τιποτα

Δημοσ.

Για επέκταση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλό καλώδιο usb type A σε female A

A205.jpg

Για τους 2,5'' hdd μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλό καλώδιο usb Α σε mini 

Cab-USB-YBlack.jpg

Συνδέοντας 2 καλώδια usb στη μητρική σας, σας επιτρέπει να πάρετε ρεύματα 500mAh x 2  σε ένα βίσμα, αυξάνοντας σημαντικά το μήκος καλωδίου που θα αναγνωριστούν οι usb συσκευές.

Το τελευταίο καλώδιο για παράδειγμα είναι must σε εξωτερικούς σκληρούς 2,5'' στις 7200 rpm που ζητάνε ρεύματα παραπάνω από 500mAh.

Εναλλακτικά κοντό usb καλώδιο σύνδεσης στη mobo και usb hub με εξωτερική τροφοδοσία.

Προτιμήστε τις πίσω usb θύρες της μητρικής αν έχετε θέματα αναγνώρισης.

/sc

Δημοσ.

Στην δικιά μου gigabyte p55a-ud3 έχω βάλει καλώδιο προέκτασης 1 μέτρο usb3.0 με έναν WD elements usb3.0 (τον χοντρούλη , όχι τους τελευταίους που έχω δει ότι θέλουν και λιγότερο ρεύμα) και ευτυχώς δουλεύει τέλεια. Βεβαίως η μητρική λέει στα στοιχεία της ένα 3x USB power delivery for greater compatibility and extra power for USB devices , που μάλλον κάνει και την διαφορά

Δημοσ.

Εμενα κυρίως με τους 2.5 δίσκους που δεν παίρνουν ρεύμα το κανει και μονο στις μπροστά usb

Δημοσ.

εμένα το κάνει σχεδόν σε όλες τις θύρες αφου συν΄δεσω ένα καλώδιο επέκτασης. φυσικά μιλαώ καλώδιο το πολύ μισού μέτρου. οι δίσκοι τα φτήνουν αλλά όταν συνδέονται απευθείας πάνω πάιρνουν μία χαρά ρεύμα. έχω ένα τέτοιο κάλώδιο που δημοσίευσε ο madsc και θα το δοκιμάσω. σε 2 παλιές θήκες που είχα της raidsonic δεν είχε διαφορά παρόλο που το είχαν μεσα στα παρελκόμενα τους. αντιθετως λειτουργούσε τέλεια στην 10 ετίας muse μου.

φίλε guardianx71 μάλλον έπρεπε να είχα πάρει gigabyte.

Δημοσ.

Ναι , εγώ όταν την πήρα ήταν και η πρώτη γενιά με usb3.0 (socket 1156) και έλεγα τί λένε αυτοί για power και μ...κίες... αλλά κατάλαβα όταν ο 2.5 δίσκος δεν αναγνωριζόταν στην τηλεόραση και στο ps3 με μονό καλώδιο και άκουγα για τους άλλους που με προέκταση λίγων εκατοστών είχαν πρόβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...