Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κεντρική παρουσίαση της δεύτερης μέρας του συνεδρίου Build απευθύνεται παραδοσιακά στους προγραμματιστές, με τη Microsoft να επιφυλάσσει μερικές σημαντικές ανακοινώσεις.Από τις σημαντικότερες μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της εταιρείας να συμβάλλει στην κατηγορία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα με αρκετές τεχνολογίες τις εταιρείας γύρω από τις γλώσσες προγραμματισμού και το .net developer framework.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την αρχική λίστα με 24 .net projects που πλέον θεωρούνται opensource κάτω από την άδεια Apache 2.0 και στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται το "Roslyn" η αλλιώς η .net compiler πλατφόρμα η οποία μάλιστα πέρασε ζωντανά στο Codeplex κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κάτω από επευφημίες.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Για το συντονισμό της συγκεκριμένης κίνησης αλλά και των μελλοντικών γύρω από την ένταξη και άλλων τεχνολογιών στην κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού, η Microsoft προχώρησε στη δημιουργία του ιδρύματος .Net σε συνεργασία με το Xamarin που ειδικεύεται σε εργαλεία κοινής δημιουργίας mobile εφαρμογών για όλες τις πλατφόρμες.

Link.png Site: .netFoundation

Δημοσ.

Έχει πάρει φωτιά η Microsoft με τις αλλαγές πολιτικής και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι!

Ή να κρύβει κάτι από πίσω.. Χμμ θα δείξει..

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι άργησε. Αυτό που βλέπουμε είναι - κατά την ταπεινή μου άποψη - μια απάντηση σε τεράστιες πιέσεις αγοράς και εξέλιξη τεχνολογιών. Δυστυχώς, όταν δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι, δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τις κατακλυσμιαίες αλλαγές στις δομές εταιρειών και αναγκών του σήμερα. Για παράδειγμα, σε προηγμένες χώρες μεγάλο ποσοστό των εφοδιαστικών αλυσίδων είναι αποκλειστικά εκχωρημέμες σε τρίτους κατασκευαστές. Η Nike δεν φτιάχνει ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια! Πάρα πολλές εκκολαπτόμενες εταιρείες (start-ups) ξεκινούν με το μοντέλο του παγκόσμιου χωριού (global village) από την πρώτη ώρα λειτουργίας. Σε πολύ λίγο καιρό τα "wearable" μηχανάκια ("every-ware") θα έχουν εισβάλει παντού. Όλα αυτά θέλουν νέα εργαλεία, είναι νέες παρθέενες αγορές για τους επικυρίαρχους παίκτες όπως η MS. Πιστεύω ότι ζούμε το δεύτερο κύμα της ανάπτυξης ΙΤ, πολύ πιο έντονο και ώριμο από τα '90s. Μιχάλης.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

<p>Το xamarin ανήκει στην MS;</p>

Όχι (ακόμη), αλλά εκεί το πάνε..Κατά τη γνώμη μου, θα είναι η κίνηση ματ της Microsoft, όταν το xamarin θα είναι κομμάτι του Visual Studio

• Like 1
Δημοσ.

Μακάρι να συνεχίσει τις αλλαγές και να ακούει λίγο περισσότερο το τι λένε οι χρήστες..

Sent from my Windows Phone 8S by HTC

Δημοσ.

Πολύ καλή κίνηση και μακάρι να δείχνει αλλαγή νοοτροπίας της microsoft και ότι επιτέλους γίνετε μέρος των τεχνολογικών εξελίξεων και όχι να τις ακολουθεί ασθμαίνοντας. 

Με τι άδεια έχει εκδώσει αυτά τα προγράμματα?

Δημοσ.

Όχι (ακόμη), αλλά εκεί το πάνε..Κατά τη γνώμη μου, θα είναι η κίνηση ματ της Microsoft, όταν το xamarin θα είναι κομμάτι του Visual Studio

Κι εγώ νομίζω το φυλάει για άσσο στο μανίκι.

Δημοσ.

Πραγματικά η MS είναι διαφορετική εταιρία με το Nadella. Αν και φυσικά αυτές οι κινήσεις είχαν ξεκινήσει απο νωρίτερα ενδεχομένως και με δική του έγκριση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...