Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα παιδια!Εχω ενα samsung ultrabook series 5 και κρασαρε ο δισκος(hitachi υβριδικος.ειχε και ενα μικρο partition ssd.Σκεφτομαι λόιπον να αναβαθμισω το συστημα μου αγοραζοντας εναν ssd.To budjet μου ειναι μεχρι 130 ευρώ αλλα δεν εχω ιδεα απο ssd..Θα ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας στα εξης ζητηματα.

1)νομιζω οτι ο σκληρος μου ειναι 7mm παχος αρα πρεπει να παρω εναν ssd συμβατο.Εχετε να μου προτεινετε καποιον?

2)χρειαζεται καποιον ιδιαιτερο προγραμματισμο ή ειναι ακριβως η ιδια διαδικασι οπως οταν αλλαζεις δισκο?

3)Θα δω καποια διαφορα εκτος απο τις επιδοσεις και στην οικονομια της μπαταρίας?

Αν θελετε προτεινετε μου καποιον..

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας.

Δημοσ.

Kαταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.Εβγαλα τον σκληρο σημερα και ειδα οτι το παχος του ειναι γυρω στα 0.85 και μαζι με τη μεταλλικη που μπαινει μεσα φτανει στο κατι λιγοτερο απο εκατοστο.αλλες ενδειξεις του σκληρου ειναι τα 5v που αναφερει.Καμια ιδεα και σε κατι πιο οικονομικο ισως η την καλυτερη δυνατη επιλογη στα χρηματα που ανεφερα.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Τι ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων έχεις?

Αν είναι πάνω από 250 Gb, θα σου συνιστούσα να πάρεις έναν χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης 2,5'' SATA3 HDD αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα σου (η ταχύτητα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο όσο η ενεργειακή κατανάλωση στην προκειμένη περίπτωση μια και μιλάμε για laptop), όπως η πράσινη σειρά της WD π.χ., και έναν mSATA 1.8'' SSD (64 Gb είναι αρκετός, 128 Gb ακόμα καλύτερα) για το λειτουργικό σου και τα προγράμματα.

H συγκεκριμένη σειρά της Samsung, εκτός από έναν HDD δέχεται και έναν mSATA SSD.

Αλλά πριν κάνεις το οτιδήποτε, είτε θα πρέπει να το ελέγξεις ο ίδιος ανοίγωντας το laptop, είτε θα πρέπει να ρωτήσεις την Samsung με το S/N του laptop, γιατί κυκλοφορούν διάφορες παρτίδες του ίδιου μοντέλου.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την πληροφορια.Δεν ειχα ιδεα.Νομιζα οτι ενα κομματι τιυ σκληρου ηταν ενας μικρος ssd 16gb.Aλλα ανοιγοντας το ειδα οτι ειναι ενας κανονικος Hitachi 500gb.Aπλα δεν εχω προσβαση στον msata.Δεν βλεπω τιποτα κατω απο το καπακι και δε ξερω πως μπορω να φτασω εκει.

Ο ssd που εχει απο τη μανα του ειναι ενας Sandisk ssd i100 16gb.Προφανως αν ξεβιδωσω ολο το καπακι θα τον βρω φορεμενο καπου.Αυτος ο ssd με τι ειδους μεγαλυτερης χωρητικοτητας θα μπορουσε να αντικατασταθει?

Δημοσ.

O mSATA μοιάζει κάπως έτσι.

post-294072-0-56704200-1396718426_thumb.jpg

Αν δεν μπορείς να δεις μόνος σου αν υπάρχει (πρέπει να αποσυναρμολογήσεις το laptop γι' αυτό - δεν είναι προσβάσιμος ανοίγοντας τα καπάκια συντήρησης), μπορείς πάντα να ρωτήσεις την Samsung λέγοντάς τους το P/N του υπολογιστή σου.

Επίσης μπορείς να το εξακριβώσεις από το BIOS.

Στο BIOS βλέπεις δύο δίσκους (έναν 16Gb και έναν 500Gb) ή μόνο έναν 500Gb?

Aν βλέπεις δύο δίσκους, τότε ο ένας είναι ο mSATA.

Αν βλέπεις μόνο έναν δίσκο, τότε τα 16 Gb δεν είναι mSATA, αλλά cashe του HDD που στην προκειμένη περίπτωση είναι υβριδικός.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Aν όντως το laptop δέχεται mSATA και πας στην λύση των 2 δίσκων που σου προτείνω, τότε θα πρέπει να αλλάξεις και τις ρυθμίσεις στο BIOS, ώστε να μην χρησιμοποιεί τον SSD για cashing του HDD, αλλά να είναι αυτόνομος ώστε να εγκαταστήσεις εκεί το λειτουργικό σου.

Συνήθως απαιτούντα 2 ρυθμίσεις:

Η πρώτη είναι να βάλεις τους δίσκους σε AHCI αντί RAID, και η δεύτερη είναι να απενεργοποιήσεις την cashing λειτουργία (μπορεί να την δεις και σαν Intel Rapid Stοrage Technology).

Η Samsung πάντως είναι ο εφευρέτης της τεχνολογίας mSATA και τοποθετεί την αντίστοιχη υποδοχή σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της εδώ και χρόνια.

Θα μου φαινόνταν περίεργο αν στο δικό σου μοντέλο που είναι από τα ακριβά, δεν έχει.

Με την ευκαιρία της συζήτησης:

Η Samsung ανακοίνωσε προχθές την κυκλοφορία δίσκου mSATA χωρητικότητας 1 Tb.

Δημοσ.

.Αυτος ο ssd με τι ειδους μεγαλυτερης χωρητικοτητας θα μπορουσε να αντικατασταθει?

Πάνω στη μητρική ειναι δεν βγαινει. Πάρε εναν κανονικο ssd ,αλλαξε τον hitachi, και μην χρησιμοποιεις πλεον τον sandisk για caching καθως θα ναι πιο αργος απο τον κανονικο ssd. Χρησιμοποιησε τον σαν απλο αποθηκευτικο χώρο.

Δημοσ.

????????????????

SSD πάνω σε μητρική που να μην βγαίνει, ούτε έχει υπάρξει, ούτε θα υπάρξει.

Και να βγαινει μετα τι? Χλωμοτατο απλως (sic)

να μπαινει/upgrade 1 αλλος κοινος msata ssd..

http://www.sandisk.com/Assets/Umbraco/pdf/SanDisk_i100_iSSD_Product_Brochure.pdf

Innovative BGA Form Factor storage solution

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...