Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που περιγράφεις ναι συμφέρει (πιθανον δηλαδης μιας και δε ξέρω τα τιμολόγια όλων των ευρωπαϊκων παρόχων).

Αλλά και πάλι νομίζεις οτι σε συμφέρει εσυ και ο κολλητός σου να κάνετε και οι 2 συμβόλαια στη Ρουμανία?

Οι υπόλοιποι γνωστοί σου? Που είτε δε ξέρουν είτε δε θέλουν να ασχοληθούν κυνηγόντας το cent σε όλη την ευρώπη?

Αυτοί που ειναι μια χαρά χαρουμένοι με το καρτοκινητο τους?

Τι θα γίνει οταν τους καλείς?Εστω οτι τους καλεις 1-2 φορές το μήνα, θα πληρώνεις κληση εξωτερικού?

Συμφέρει? Είσαι σίγουρος?

Γι αυτό μπορεί να έχει ένα δίκαρτο κινητό και να έχει μια κάρτα εξωτερικοί και μια εσωτερικού. Βέβαια για να πάρουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί κάρτα εξωτερικού θα πρέπει να πάνε εκεί να την πάρουν

Για κάτι τέτοια (ταξίδια αναψυχης) υπάρχει και το viber/skype/ktl που στο ξενοδοχειο/καφετερια/εστιατόριο kata 99% θα υπάχει δωρεάν wi-fi.

Εγώ πάντως σε όσα έχω πάει το wifi είναι επί πληρωμή

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βέβαια για να πάρουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί κάρτα εξωτερικού θα πρέπει να πάνε εκεί να την πάρουν

Και να έχουν διεύθυνση εκεί....(ο μέσος "wanna be" χρήστης δεν έχει και δε μπορεί να βρεί)

Δημοσ.

Πάμε πάλι απ'την αρχή...

Διεθνής περιαγωγή είναι η υπηρεσία που σε συνδέει σε δίκτυο μιας ξένης χώρας, ώστε να μπορείς να συνεχίζεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου. Μέχρι τώρα αν βρισκόσουν σε κάποια χώρα της Ε.Ε., πέρα απ'τις χρεώσεις του προγράμματος σου στη χώρα σου, είχες επιπλέον χρεώσεις, επειδή πραγματοποιούσες κλήσεις από ξένο δίκτυο.

Ακριβώς αυτές οι "επιπλέον χρεώσεις" καταργούνται! ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ!!

Κάποιοι έχετε μπερδέψει την περιαγωγή μ'αυτό που συμβαίνει στις Η.Π.Α. - Δηλαδή αν κάποιος καλεί από την California στο Texas, δεν χρεώνεται εξωτερικό. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ε.Ε., επειδή στην Αμερική οι πάροχοι σε όλες τις πολιτείες είναι ίδιοι, ενώ στην Ε.Ε. δεν υπάρχει πανευρωπαϊκός πάροχος! Αν καλείς "σε αριθμό εξωτερικού" (με διαφορετικό διεθνή αριθμό κλήσης από αυτόν της χώρας σου), όπου κι αν βρίσκεσαι, ακόμη κι αν είσαι Αγγλία και έχεις το Αγγλικό κινητό που καλείς δίπλα σου, θα συνεχίζεις να χρεώνεσαι εξωτερικό, αν δεν έχεις κι εσύ Αγγλικό νούμερο, αλλά νούμερο μιας άλλης χώρας της Ε.Ε.! Αν με τον ίδιο αυτόν αριθμό καλέσεις σε δίκτυο της χώρας απ'όπου προέρχεσαι, θα χρεώνεσαι σαν να βρίσκεσαι στη χώρα σου.

Υπάρχει πανευρωπαικός πάροχος (Vodafone) αλλά όταν θέλησε πριν από κάτι χρόνια να κάνει όλη την Ευρώπη μία χώρα ως προς τις χρεώσεις της, έπεσαν να την φάνε. Λογικό από τη μία, λόγω ανταγωνισμού, αλλά απ' την άλλη, το δίκτυό της αυτή δεν το πλήρωσε;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει πανευρωπαικός πάροχος (Vodafone) αλλά όταν θέλησε πριν από κάτι χρόνια να κάνει όλη την Ευρώπη μία χώρα ως προς τις χρεώσεις της, έπεσαν να την φάνε. Λογικό από τη μία, λόγω ανταγωνισμού, αλλά απ' την άλλη, το δίκτυό της αυτή δεν το πλήρωσε;

T-mobile (DTAG) επίσης.

Καλή η θέληση, αλλά μέχρι την υλοποίηση υπάρχει απόσταση (και όχι μόνο λόγω εξωτερικών παραγόντων)

EDIT:

Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο!!

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1
Δημοσ.

Γι αυτό μπορεί να έχει ένα δίκαρτο κινητό και να έχει μια κάρτα εξωτερικοί και μια εσωτερικού. Βέβαια για να πάρουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί κάρτα εξωτερικού θα πρέπει να πάνε εκεί να την πάρουν

Δηλαδής ειμαστε πεπεισμένοι οτι για να μιλάς με 2-3-4 συγκεκριμένους ανθρώπους πάρα πολύ συμφέρει να φτιάξεις συμβόλαιο ή καρτοκινητο στη Ρουμανια/ΣουΙνδια/κτλ, απο το να εχεις μια 2η whatsup/free2go/cu ?

Το οτι πρέπει να εχεις διευθυνση κατοικίας έστω οτι το ξεπερνας με PO Box rental

Εγώ πάντως σε όσα έχω πάει το wifi είναι επί πληρωμή

ή πάς σε λάθος χώρες :-D ή διαλέγεις λάθος ξενοδοχεία.

Συγκεκριμένα Αγγλια/Ολλανδια/Γερμανία/Τσεχια/Σερβια/Ουγγαρία/Βουλγαρία/Αυστρία/Σλοβακία/Τουρκία πάντα στα ξενοδοχεία ειχε ελευθερο ιντερνετ (αργο μεν, αλλα viber μιλούσα) και στο 90% των καφε είχαν δωρεάν γουαϊ-φαϊ

Τεσπα, ελπίζω κάποιοι να κατάλαβαν επιτέλους τι καταργείτε και ποιους/πως επωφελει :)

• Like 1
Δημοσ.

@ Sapadak

με το 1ο απλά αναφέρω ότι όποιος θέλει να το κάνει (ανεξάρτητα αν τον συμφέρει ή όχι) υπάρχουν τρόποι να το κάνει. Δεν είναι απαραίτητο να το έχει σαν κύριο νούμερο

Όσο για το 2ο εγώ σε Γερμανία/Τσεχία/Αίγυπτο 5αστερα και Ιταλία/Γαλλία 4αστερα ήτα επί πληρωμή. Για τα cafe έχεις δίκιο. Συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο στην Βενετία έκλεβα από το cafe που ήταν διπλά από το ξενοδοχείο :)

Δημοσ.

Πολυ καλα νέα ειδικά για αυτους που εχουν ταξιδεύουν αρκετά για επαγγελματικές υποχρεώσεις και οχι μονο

• Like 1
Δημοσ.

οκ αυτο με την περιαγωγη. δεν πληρωνεις επιπλεον αλλα οι χρεωση για εξωτερικο ειναι μεγαλυτερη. Με το ιντερνετ ομως τι γινεται. Θα μπορω να παρω αγγλικη sim με 5GB ιντερνετ σε λογικη τιμη? (και οχι σαν την ψωλοcosmote να πουμε 500 ΜΒ 5 ευρω!!!)

Δημοσ.

Η ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη με μια ενιαία χρέωση είναι μονόδρομος για την ευρωπαϊκή οικονομική ενοποίηση.

Υπάρχουν πολλαπλές μελέτες για την επιρροή των τηλεπικοινωνιών στην ανάπτυξη.

Δημοσ.

Σωστές οι παρατηρήσεις και προφανώς κάνω λάθος. Αλλά σε 2 χρόνια όπως λέει και ο me3ikan από πάνω όλοι θα μιλάμε με Viber και whatsapp. Ήδη ο αδερφός μου που είναι Ισπανία μου λέει πως το SMS δεν υπάρχει, μόνο whatsapp.

Εγώ μιλάω πλέον περισσότερο με Viber/Skype παρά απλή κλήση και το μόνο πρόβλημα είναι η ποιότητα του δικτύου.

Δημοσ.

Ρε παιδια ας κανουν οτι θελουν με τις κλησεις! Τα data μας ενδιαφέρουν! Θα μπορουμε να εχουμε τα δωρεαν data στο εξωτερικο συμφωνα με το πακέτο που διαθέτουμε! Αν ναι το λυσαμε το προβλημα μας!

Δημοσ.

Και ενώ σκουντιέστε σαν κατσίκες για το τι/πως/κλπ. θα γίνει με τα τέλη περιαγωγής γιατί τι θα πληρώνετε σας καίει...ξεχάσατε μια πολύ σημαντικότερη είδηση...

INTERNET F*ING NEUTRUALITY

Τι χωλοσκάτε με τι ειδος ταρίφας θα σας βιάζει η εταιρία κινητής ενώ με αυτό το μέτρο σημαίνει οτι δεν μπορεί να επιβαρυνθεί στα mobiles ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

Καταλαβαίνεις τι είναι με Χ τον μηνα που παίρνεις απεριοριστο (με ορθη χρήση στα 1 GB την ημέρα) μπορείς να μιλάς με Viber-Facetime και ότι άλλο app θες ουσιαστικά δωρεάν εντελώς? Τώρα βάλε μεσα και το free Watsapp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...