Προς το περιεχόμενο

Ψύξη κουτιού

wazzaa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το σύστημα που βλέπεται στην περιγραφή μου.Λόγο καλοκαιριού που έρχεται θα ήθελα να του βάλω κανένα ανεμιστηράκι ώστε να έχω σωστή ψύξη του κουτιού μου.
Δεν του έχω βάλει κανένα ανεμιστηράκι έως τώρα (είχε ένα πίσω από μόνο του).
Το κουτί είναι Link.png Site: αυτό .
Ερωτήσεις:
1)Πόσα ανεμιστηράκια να βάλω?
2)Σε ποιά σημεία να του βάλω?
3)Το κουτί το έχω κλεισμένο σε μια θέση(για υπολογιστή) του γραφείου.
Είναι κλεισμένο και από τα δύο πλαινά (ένα δάχτυλο απο την κάθε πλευρά έχει κενό)
Απο πάνω επίσης κλειστό με 3 δάχτυλα κενό.
Μπροστά εννοείται ανοιχτό και πίσω 4 δάχτυλα απόσταση απο τον τοίχο.
Πρέπει να το βγάλω απο εκεί ή να κάνω κάτι άλλο?

4)Ποια ανεμιστηράκια προτείνεται???
Δεν με ενδιαφέρουνε τα λαμπάκια απλά με ενδιαφέρει να είναι ήσυχα και σχετικά οικονομικά.
Δεν με απασχολεί μαγαζί (αρκεί να είναι Αθήνα) και θα προτιμούσα το e-shop.
5)Τι λέτε για αυτά???
α)Link.png Site: 500
β)Link.png Site: 800
γ)Link.png Site: 1200
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

ΥΓ:Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με την θερμότητα,αλλά σίγουρα καλό θα κάνουν ανεμιστηράκια στο κουτί ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.Καλά δεν πιστεύω?

Επεξ/σία από wazzaa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απ'οτι βλεπω εχει εναν πισω για να βγαζει τον αερα , οποτε ειμαστε καλα . απο κει και περα θα προτεινα απαραιτητα εναν μπροστα απο τους σκληρους δισκους . και επισης θα προτεινα και εναν στο πλαι του κουτιου .

Το κουτί σου έχει μόνο ένα ανεμιστήρα στο πίσω μέρος για εξαγωγή. Χρειάζεσε οπωσδήποτε έναν ακόμα μπροστά για εισαγωγή και καλό θα ήταν να βάλεις και ένα τρίτο είτε επάνω για εξαγωγή, είτε κάτω για εισαγωγή. είτε στο πλάι για εισαγωγή που είπε και ο trujillo2008, για να βοηθήσεις και την κάρτα γραφικών.

Οι SlipStream της Scythe είναι πολύ καλή επιλογή και ταυτόχρονα value for money.
review: http://www.silentpcreview.com/article832-page6.html
Θα πας τουλάχιστον στο μοντέλο με 1200 στροφές (SY1225SL12M), ή ακόμα καλύτερα στο μοντέλο με 1600 στροφές (SY1225SL12H) με ένα συμβιβασμό στον θόρυβο. Γενικά για κουτιά συνήθως χρησιμοποιούνται 1600ριδες ανεμιστήρες. Είναι και δικό σου θέμα πόσο εκτιμάς την ησυχία σου.

Η απαγωγή θερμότητας σίγουρα δεν είναι καλή στο σημείο που έχεις το κουτί. Καλύτερα να το έχεις κάπου ελεύθερο από όλες τις πλευρές, ειδικά το καλοκάιρι.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.
Απο την αρχή του άρθρου μου αναφέρω ότι έχει ένα ανεμιστηράκι πίσω.Το γνωρίζω.

1)Άρα καταλήγω σε τρία ανεμιστηράκια. Ένα μπροστά, ένα πάνω και Πλάι ή κάτω??? Καλήτερο μέρος για να ρίχνει αέρα στην GPU???
2)Καλήτερα είναι τα 1200 rpm . Απότι διάβασα στο άρθρο που έστειλες είναι τα καλήτερα σε θέμα Dba/Airflow . Καλά κατάλαβα?
3)Θα βάλω δύο και το τρίτο που θα είναι μπροστά,μπορώ να του βάλω ένα με μπλε φωτάκι...
α)Link.png Site: SHARKOONSILENT EAGLE LED 1000RPM 120MM
β)Link.png Site: CORSAIRAIR SERIES AF120 LED BLUE QUIET EDITION HIGH AIRFLOW 120MM FAN
κάτι άλλο προτείνεται?

ΥΓ:Θα το βγάλω έξω.Έχεις δίκιο φίλε petreus.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2)Καλήτερα είναι τα 1200 rpm . Απότι διάβασα στο άρθρο που έστειλες είναι τα καλήτερα σε θέμα Dba/Airflow . Καλά κατάλαβα?

Πολύ σωστά.

Ένα ανεμιστήρα έχεις ήδη τοποθετημένο πίσω. Έναν δεύτερο θα βάλεις οπωσδήποτε μποροστά για να εισάγει αέρα και να ψύχει και τους σκληρούς δίσκους.

Άμα θέλεις να βάλεις και περισσότερους ανεμιστήρες έχεις τρεις επιλογές, με την καθε μια να έχει τα δικά της προτερήματα-ελαττώματα:

α. Θέση κάτω - εισαγωγή. Στο κάτω μέρος του κουτιού ο ανεμιστήρας δημιουργεί ροή αέρα από κάτω προς τα πάνω (κάθετη ροή), που είναι και η φυσική (ελεύθερη) ροή του ζεστού αέρα. Όταν συνδιάζετε με ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα στο πάνω μέρος του κουτιού, είναι ιδανικό. Βεβαια οι κάρτες γραφικών και ιδιαίτερα οι μεγάλου μεγέθους μπλοκάρουν την ροή του αέρα από κάτω προς τα πάνω. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Silverstone (δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη μάρκα) βγάζει κουτιά στα οποία η motherboard τοποθετείται περιστρεφόμενη κατά 90 μοίρες δεξίοστροφα όπως στην φωτογραφια, ώστε η VGA να μην αποτελεί εμπόδιο:

rv022.jpg

Από τις τρεις επιλογές είναι η λιγότερο συνηθισμένη. Επίσης απαιτεί ο χώρος κάτω από το κουτί να έχει αρκετό ύψος ώστε να μην εμπδίζετε η εισαγωγή αέρα.

β. Θέση στο πλάι - εισαγωγή. Έχει το καλό ότι εισάγει κρύο αέρα κατευθείαν πάνω στην κάρτα γραφικών. Πιθανότατα να σου κατεβάσει την θερμοκρασία της μερικούς βαθμούς. Προτιμάτε όταν για οποινδήποτε λόγο θέλουμε να δροσίσουμε την κάρτα γραφικών.

γ. Θέση επάνω - εξαγωγή. Όπως και ο ανεμιστήρας στο κάτω μέρος, δημιουργεί και αυτός κάθετη ροή αέρα.

Άν κατάλαβα καλά, εκτός από το ήδη τοποθετημένο θα βάλεις άλλα τρία; Αν ναι τότε τότε βάλε:

1. μπροστά

2. πλάι

3. επάνω

Όπως και να' χει, λογικά στις 1200 στροφές θα είσαι καλά. Τέσσερεις ανεμιστήρες είναι αρκετοί.

scenario7b1kc.jpg

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, προτείνω να χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα επιτήρησης θερμοκρασιών όπως αυτό:

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Μπορείς να κάνεις διάφορες δοκιμές με την τοποθέτηση των ανεμιστήρων και να ελέγχεις τα αποτελέσματα με αυτό. Επίσης προλαβαίνεις και προβλήματα υπερθέρμανσης αν το παρατηρείς συχνά.

Περισσότερα για αερόψυξη εδώ:

http://www.tomshardware.com/reviews/cooling-air-pressure-heatsink,3058.html

Επεξ/σία από petreus
  • Like 1

Ωραίος.
Πολύ ωραία απάντηση και αναλυτικότατη όπως την ήθελα.

Βρήκα αυτό τον ανεμιστηράκι που ήθελα με πακέτο τον δύο σε προσφορά
Link.png Site: Εδώ
Διάβασα καλά reviews άρα με συμφέρει καλύτερα δύο τέτοια και ένα scythe.
Μπορεί να κάνει λίγη φασαρία παραπάνω και να έχει λιγότερο Airflow(κατά 15CFM) αλλά θα μου έρθει ποιό οικονομικά. Ελπίζω να μην έκανα κοτσάνα.

Αυτό που μου είπες θα κάνω. Πλάι, μπροστά, πάνω.

Ωραίο το άρθρο.Θα το διαβάσω αναλυτικά άυριο μόλις γυρίσω από δουλεία.
Το πρόγραμμα που μου έστειλες είναι ωραίο.Είχα το speedfan αλλά δεν μου έβγαζε την θερμοκρασία της CPU αν και ήταν πολύ ωραίο πρόγραμμα.(Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις και αν μπορείς να μου πεις τι έφταιγε)
By the way τώρα οι θερμοκρασίες μου:
CPU:  19 με 50 (MAX)
GPU:  39 με 70 (MAX)
SSD:  39 με 39 (MAX)
ΜΟΒΟ :
0   38  με 38 (Max)
1   43  με 55 (Max)

2   22  με 47 (Max)

ΥΓ:Έπαιξα κανένα 15 λεπτο BF4 στα Ultra ώστε να πάρω τα Max.

το σημαντικοτερο ανεμιστηρακι ειναι αυτο που θα βαλεις μπροστα και η γνωμη μου ειναι να βαλεις ενα δυνατοτερο απο 1000rpm.

θα σου προτεινω αυτο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.663577που εχει ρυθμιστη ταχυτητας και δοκιμαζοντας τον θα δεις στην πραξη που σε βολευει,και αναλογα με τον θορυβο-αποδοση θα τον φερεις στα μετρα σου.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και την βοήθεια σου.Δυστυχώς τα παρήγγειλα,άρα δεν γίνεται(αν χαλάνε τόσο γρήγορα όσο λένε,θα πάρω αυτό που λες εσύ).
Όταν τα τοποθετήσω θα σας πω γνώμες.

CPU:  19 με 50 (MAX)

GPU:  39 με 70 (MAX)

SSD:  39 με 39 (MAX)

ΜΟΒΟ :

0   38  με 38 (Max)

1   43  με 55 (Max)

2   22  με 47 (Max)

Μόλις τα έβαλα. Κάνουν αρκετό θόρυβο(για τα γούστα μου) αλλά ελπίζω να το συνηθίσω....

Από ομορφιά είναι φοβερά(θα ανεβάσω με την πρώτη ευκαιρία φωτογραφίες στο αντίστοιχο topic)

Όσο για την ώρα της κρίσης,έχουμε και λέμε

Ακόμα δεν έχω παίξει για να γράψω τα Max για αυτό θα γράψω μόνο τα τωρινά μου.

CPU:  10

GPU:  31

SSD:  28

ΜΟΒΟ :

0   26

1   31

2   9

Mε λίγα λόγια,10+ βαθμοί κάτω . Τι λέτε,είναι καλές θερμοκρασίες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...