Panagiotis32 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Καλησπέρα αγαπητά μέλη του insomnia, Σκέφτομαι να αγοράσω ενα σκουτεράκι στο εγγύς μέλλον και ακόμα δεν έχω αποφασίσει για τι κυβικά να ψάξω (50, 125 ή 150). Μάλλον για 125 ή 150 θα πάω μιας και τα 50 πιστεύω δεν θα με καλύπτουν. Είμαι 23 ετών, επαφή με τα 2τροχα καμία απολύτως (ακομα δεν έβγαλα δίπλωμα για μοτο) και μέχρι τώρα ήμουν με αυτοκίνητο. Θα ήθελα να μου πείτε πόσα πληρώνετε το χρόνο για ασφάλεια μότο στα 50,125 και 150 cc. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να δω αν έχουν μεγάλη διαφορά τα 125-150cc με τα 50ράκια. Και μια ακόμη απορία. Αν βγάλω μόνο Α1 κατηγορία μέχρι πόσα κυβικά μου επιτρέπονται? Στο δίπλωμα γράφει στο Α1 < ή ισο των 25KW και < ή ίσο των 0,16KW/kg. Μεταφράζεται αυτό σε cc ή έχει να κάνει καθαρά με την ιπποδύναμη ασχέτως κυβικών? Ευχαριστώ για το χρόνο σας, περιμένω τις απαντήσεις σας. κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη
TheOneGandalf Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Τα ασφάλιστρα νομίζω δεν έχουν μεγάλη διαφορά, οπότε μακριά απο απο 50. Εγώ σε 200cc πληρώνω γύρω στο 55/εξάμηνο. Το 50ρι θα το βαρεθείς κατευθείαν, πήγαινε για 150ρι. Αυτά που λες για το δίπλωμα ίσχυαν παλιά. Τώρα έχει αλλάξει. Στα 20 μπορείς να βγάλεις το λεγόμενο Α2 το οποίο είναι <=35kw. Στα 24 αν δεν κάνω λάθος μπορείς να βγάλεις απεριόριστο, οπότε αν δεν το βιάζεσαι αξίζει να περιμένεις μέχρι να πας 24 για να βγάλεις δίπλωμα.
Panagiotis32 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Είσαι σίγουρος? Έχω την εντύπωση οτι το Α1 είναι για <=35kw και το Α2 που είναι απεριόριστο το βγαζεις στα 23.
spyrossss Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Μην πας σε 50αρι θα το βαρεθεις.Για ασφάλεια,σαν νεος οδηγος θα πληρωνεις κάτι παραπανω απο τους αλλους οδηγους(παλιους),το λεγόμενο επασφαλιστρο http://www.argyrakis.com.gr/index-4.php?category_id=7&faq_id=18 .
Dare-Devil Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Μην πας σε 50αρι . Δεν τραβάνε ειδικά σε ανηφόρες (δυκάβαλο ούτε για αστείο σε μεγάλες ανηφόρες) είναι αργά και γενικα δεν μπορεις να ακολουθήσεις τον ρυθμό της κίνησης κάτι το οποίο έχει ενα βαθμό επικινδυνότητας Όσον αφορά τα διπλώματα. Μην κοιτάς το δίπλωμα σου έχουν αλλάξει όλα: ΑΜ, Α1, Α2, Α αυτές είναι οι 4ρεις πλέον κατηγορίες για δίκυκλα http://drivingschool.gr/diplomata/index.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα