poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Περιμένοντας το VDSL... xaxa.δεν παιζεσαι. το έχω και αυτο κανονισμενο... lol να βγενεις κλεισθενους απεναντι στο κτεο ινιοχος ποιο κατω σε μια παλια ταβερνα που ηταν να εχει κv απ εξω και να περνας να το ακους να δουλευει και να μενω απεναντι 2 στενα και να ειμαστε στη νεκρα....τρελενεσε....χαχαχαχαχαχα....λες και περναω σινορα πολιτισμος απεναντι και ανθρωποι το σπηλαιων εμεις.....χαχαχαχαχα εμενα ακουγεται μετα βιας στο ενα μετρο.στην αρχη οπως το εγραψες νομιζα οτι το ακουγες δυο στενα πιο μεσα και λεω wtf. ε ναι εκει εισαστε απομωνομενα.και ξαφνικα βγαινεις κλεισθενους και βλεπεις ζωη Nαι σε εκεινο το παλιο σουβλατζιδικο! Ειναι και καιρό εκει το kv! Γενικα απο αυτην την μεριά νομίζω παιζουν απο ΑΚ πεντέλης η χαλανδρίου κατι τετοιο(o poulinos θα μας διαφωτήσει!) και είχαν ξεκινησει απο πιο πριν τις αλλαγές. Και φαντάζομαι εσύ έχεις και 6-7-8 Mbits/s εγω ειμαι με 4! η κλεισθενους οσο ξερω παιρνει ολη απο γερακα.της πεντελης ειναι παρα πολυ μακρυα αλλα δινει μεχρι καποια σπιτια στην αναπαυσεως οσο θυμαμαι και μεχρι σχεδον ηρακλειτου.στην ηρακλειτου χαμηλα οπως και εκει που ειναι η air tickets παιρνουν απο αγια παρασκευη.πονεμενα σημεια και τα 2. και αναπαυσεως οποιος ειναι ειδικα κοντα ηρακλειτου δεν παιζει καλα.η κλεισθενους μεχρι αρκετα ψηλα τωρα παιρνει απο γερακα.φτανεις σχεδον μεγαρο δουκισης πλακεντιας πιο κατω που ειναι κατι εταιρειες Imperial tobacco ,κρυσταλλα πατσης και παιρνουν απο γερακα.οταν φτασεις πλατεια παλαιας πεντελης παιρνουν απο πεντελη στην ουσια μελισσια και παιζουν χαλια .αυτοι σωθηκαν με τα kv.πριν δεν ειχαν ουτε 1 mbit. επισης μπορει σε καποιο σημειο να υπαρχει κανα Mini dslam οποτε μην το μπερδευουμε με kv.
apollotonkosmo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 xaxa.δεν παιζεσαι. lol εμενα ακουγεται μετα βιας στο ενα μετρο.στην αρχη οπως το εγραψες νομιζα οτι το ακουγες δυο στενα πιο μεσα και λεω wtf. ε ναι εκει εισαστε απομωνομενα.και ξαφνικα βγαινεις κλεισθενους και βλεπεις ζωη η κλεισθενους οσο ξερω παιρνει ολη απο γερακα.της πεντελης ειναι παρα πολυ μακρυα αλλα δινει μεχρι καποια σπιτια στην αναπαυσεως οσο θυμαμαι και μεχρι σχεδον ηρακλειτου.στην ηρακλειτου χαμηλα οπως και εκει που ειναι η air tickets παιρνουν απο αγια παρασκευη.πονεμενα σημεια και τα 2. και αναπαυσεως οποιος ειναι ειδικα κοντα ηρακλειτου δεν παιζει καλα.η κλεισθενους μεχρι αρκετα ψηλα τωρα παιρνει απο γερακα.φτανεις σχεδον μεγαρο δουκισης πλακεντιας πιο κατω που ειναι κατι εταιρειες Imperial tobacco ,κρυσταλλα πατσης και παιρνουν απο γερακα.οταν φτασεις πλατεια παλαιας πεντελης παιρνουν απο πεντελη στην ουσια μελισσια και παιζουν χαλια .αυτοι σωθηκαν με τα kv.πριν δεν ειχαν ουτε 1 mbit. επισης μπορει σε καποιο σημειο να υπαρχει κανα Mini dslam οποτε μην το μπερδευουμε με kv. Σορυ αλλα όταν λεμε KV και μιλάμε για καινουρια kV αναφερόμαστε στα mini dslam σωστα? Τι εννοειεις να μην μπερδεβουμε τα KV με mini dlslam? Τα καινουρια KV ουσιαστικα δε θα έχουνε και miniDslam?
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Σορυ αλλα όταν λεμε KV και μιλάμε για καινουρια kV αναφερόμαστε στα mini dslam σωστα? Τι εννοειεις να μην μπερδεβουμε τα KV με mini dlslam? Τα καινουρια KV ουσιαστικα δε θα έχουνε και miniDslam? ναι το kv ειναι και mini dslam ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.απλα εννοω οτι στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για τα kv που μπαινουν στην θεση του καφαο για να δωθει vdsl απο εκει.δεν μιλαμε για mini dslam δεν ξερω πως αλλιως να το πω που υπηρχαν απο παλια και υπηρχαν για να δινουν adsl σε δυσκολες περιοχες που το internet δεν επαιζε καλα. Και δινει μονο ο οτε απο εκει και δεν μπορει να δωσει ο παροχος αντιθετα με τα kv που μπορει ο παροχος να δωσει διαμεσω του οτε παντα. και η cabin ενα mini dslam ειναι.ολα mini dslam ειναι απλα δεν ξερω πως να το γραψω για να καταλαβουμε την διαφορα.θες να τα λεμε παλια kv και νεα κv οκ τοτε. πχ το ολυμπιακο χωριο δεν παιρνει απο το αστικο κεντρο ουτε θα μπουν τα νεα kv γιατι τοσο καιρο εξυπηρετειται απο mini dslams που υπαρχουν μεσα.εκει λογικα δεν θαμπορεσει ποτε να δωσει αλλος παροχων διαμεσω αυτων των dslams.υπαρχει και η λυση βεβαια να βαλει δικια του cabin διπλα. απλα το ειπα επειδη πιο πανω καποιος φιλος ειπε να ρωτησει τον οτε στην πατρα αν μπορει να παρει απο mini dslam επειδη παιζει χαμηλα .και του εγραψα οτι χλωμο εκει να υπαρχει mini dslam εφοσον ειναι περιοχη με αρκετο κοσμο που αργα η γρηγορα θα γυρισει σε kv με vdsl.οπως επισης αν εχουν μπει ηδη Kv αλλα δεν εχει δωθει vdsl τοτε σημαινει οτι ουτε adsl θα δωθει.οταν μπουν τα dslam μεσα και συνδεθουν τοτε ναι θα μπορει να δινει το kv και adsl και vdsl αλλα ο οτε συνηθως δινει vdsl μονο απο εκει.ελπιζω τωρα να το εγραψα καλυτερα. 1
lmourikis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Νομίζω στα ελληνικά forum υπάρχει εδώ και καιρό μία διαρκής προσπάθεια να κάνουμε τα απλά πράγματα περίπλοκα χωρίς απολύτως κανένα λόγο. KV είναι το κουτί, μέσα στο οποίο υπάρχουν ρεγκλέτες, καλώδια, ενδεχομένως τροφοδοτικά και ενεργός τερματισμός εξοπλισμός, όπως miniDSLAM. miniDSLAM είναι ο ενεργός εξοπλισμός που τερματίζει γραμμές τύπου DSL. Λέγοντας DSL εννοούμε ADSL, ADSL2, ADSL2+, VDSL, κλπ. Είναι σαν να λέμε DSL router. Υπάρχουν ADSL router, ADSL2 routers, ADSL2+ router, VDSL routers, κλπ κλπ. Άρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πελάτης ISP (ΟΤΕ, HOL, Forthnet, κλπ) που να μην παίρνει από KV. Τα καλώδια ΠΑΝΤΟΤΕ καταλήγουν σε ένα τοπικό KV. Τώρα, αν στο KV υπάρχει ή όχι ενεργός εξοπλισμός αυτό είναι άλλο θέμα. Όμως ΟΛΩΝ τα καλώδια καταλήγουν στο τοπικό KV. Ομοίως, δεν έχει κανένα νόημα να λέμε αν στο KV υπάρχει miniDSLAM ή όχι, καθώς αυτό δε δίνει καμία απολύτως πληροφορία για το αν υπάρχει διαθεσιμότητα ADSL ή VDSL. Όπως πολύ ορθά αναφέρθηκε, μπορεί σε μία περιοχή το αστικό κέντρο να είναι πολύ μακριά και, ως εκ τούτου, να απαιτείται χρήση ADSL miniDSLAM εντός του KV. Το ότι υπάρχει όμως miniDSLAM δε σημαίνει ότι υπάρχει σίγουρα διαθεσιμότητα VDSL. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το VDSL παρέχεται αποκλειστικά από VDSL miniDSLAM και όχι από KV χωρίς ενεργό εξοπλισμό. Ελπίζω να βοήθησα να αποσαφηνιστεί το θέμα με την καθόλα δίχως νόημαφράση "παίρνεις από KV". Είναι σαν να λέμε "παίρνεις DSL από καλώδιο". Προφανώς ΟΛΟΙ μας παίρνουμε DSL από καλώδιο, όπως προφανώς αυτό ΠΑΝΤΑ περνάει από ένα KV. Σημείωση: KV και καφαό είναι το ίδιο πράγμα. KV είναι ο σωστός όρος γραμμένος στα λατινικά, ενώ καφαό είναι ο τρόπος που προφέρεται το KV (νομίζω είναι ρώσικα γράμματα, αλλά αυτό ίσως να το λέω λάθος). Είναι το ίδιο με το λέμε HP και έιτσπι ή IBM και άιμπιεμ.
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 απλα πολλες φορες ο διαχωρισμος καφαο,kv,mini dslam γινεται με σκοπο να καταλαβει καποιος την διαφορα οτι στο εαν υπαρχει ενεργος εξοπλισμος ή οχι και αν υπαρχει αν ειναι σκετο adsl ή ειναι και για vdsl απο αυτο που περιμενουν ολοι να ερθει στην γειτονια τους. Οχι οτι ειναι σωστο διοτι και ενα mini dslam μπορει να δωσει vdsl αν εχει καρτα vdsl απλα ειναι ενας τροπος για να τα διαχωριζεις και να τα εξηγησεις ευκολα στον αλλον που δεν γνωριζει. Οπως λεμε εδω οτι πχ πεφτεις σε νεο kv για να πουμε στον αλλον οτι κοιτα αν πεφτεις στα νεα Kv Που εχουν μπει στην θεση των καφαο που ειναι σαν cabin και εχουν μεσα και ενεργο εξοπλισμο για να δεις αν μπορεις να βαλεις vdsl. Eιναι απλα ενας τροπος για να τα ξεχωρισεις αλλα ναι σε αυτο που λες εχει δικιο.Απλα πιο πανω σαν να ειχε γινει ενα μπερδεμα μεταξυ mini dslam για απομακρυσμενες περιοχες και kv για vdsl πες το οπως θες που ειναι για vdsl. ps.υπαρχουν και πελατες που δεν περνανε απο καφαο και πανε απευθειας στο κτιριο του οτε(σταθερο καλωδιο).συνηθως και εξωτερικα μπορεις να καταλαβεις αν ειναι καφαο,αν ειναι kv για vdsl,αν ειναι mini dslam. και επισης το mini dslam μπορει να δωσει οχι μονο adsl/vdsl αλλα και shdsl.το dslam ειναι custom.οτι καρτες του κουμπωσεις πανω θα παιξει και αναλογα.μπορει να ειναι μια καρτα adsl μια καρτα vdsl μια καρτα voice μια καρτα splitter μια καρτα shdsl και παει λεγοντας. το παιρνεις απο kv θα το πουν συνηθως οταν θες να πεις τον αλλον αν αλλαξε το καφαο παλιου τυπου με του νεου τυπου kv ωστε να δεις αν μπορει να βαλει vdsl. δυστυχως οπως ειπες ολα cabins θεωρουνται ολα Kv θεωρουνται ολα καποια μορφη καφαου ειναι οποτε πρεπει καπως ευκολα να τα διαχωριζεις.ναι μπορεις να πεις kv χωρις ενεργο εξοπλισμο kv με ενεργο εξοπλισμο για απομακρυσμενη περιοχη που συνηθως δινει adsl και kv απο τα καινουρια που ειναι για vdsl απλα δυσκολευει. κατα τα αλλα καλη καρδια να μπορουμε να τα εξηγησουμε απλα.αλλιως μετα μας βλεπω με φωτογραφιες.μηπως βλεπετε ενα τετοιο στην περιοχη σας? 1
lmourikis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Σωστός και ευχαριστώ για τις προσθήκες/διορθώσεις. Απλώς εγώ θεωρώ ότι δεδομένου ότι εδώ είμαστε όλοι νέοι άνθρωποι καλό είναι να μιλάμε με ακρίβεια, γιατί μετά γίνονται παρανοήσεις. Αλλά... that's just me.
apollotonkosmo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 ναι νομίζω ειναι ξεκάθαρο τι εννοεις απλα νόμιζα πως έγω δεν είχα καταλάβει σωστα. καφαο: Θεωρείς τα παλια ασ πουμε χωρις ενεργό εξοπλισμο KV: Θεώρεις τα καινουρια που (θα)έχουν μέσα οτι είχαν τα παλια + ενεργό εξοπλισμο(miniDslam με vdsl καρτα) mini dslam: Εννοεις ενα καφαο, παλιο μεν αλλα, με mini-dslam για απομακρισμενες περιοχες οπου δεν μπορουσε να καλύψει ο χαλκος! Ολα ειναι KV,καμπινες, καφαο απλα χρησημοποιούμε διαοφρετικες ονομασίες για να καταλαβαινουμε ποιο εννοεουμε πιο ευκολ και πιο γρήγορα. Ελπιζω να τα είπα σωστα! Ευχαριστώ
lmourikis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε apollotonkosmo, όχι δεν εννοώ καθόλου όπως τα γράφεις. Ψαναδιάβασε το post μου και θα καταλάβεις. Για την ακρίβεια αυτό που γράφω είναι ότι το KV προφέρεται "καφαό". Οπότε, KV και καφαό είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα! Όπως είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα είτε γράφω insomnia είτε ινσόμνια. Ή πχ PC και πισί. Δε ξέρω πως να το πω πιο απλά. Απλώς για κάποιο λόγο που εμένα με ξεπερνά και αδυνατώ να καταλάβω κάποιοι θεωρούν πιο απλό να εννοούν άλλο πράγμα όταν γράφουν KV και άλλο όταν γράφουν καφαό. Αλλά προφανώς αυτό είναι λάθος και δεν έχει απολύτως καμία βάση. Οπότε KV ή καφαό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα υπαίθριο κουτί. Τώρα, το τι φιλοξενεί κάθε φορά αυτό το κουτί που ονομάζεται KV (ή καφαό) είναι ένα άλλο θέμα, καθώς από KV σε KV μπορείς να βρεις διαφορετικά πράγματα. Πχ σκέψου ένα κουτί υπολογιστή. Μπορεί να έχει μέσα ένα Motherborad μάρκας Α είτε ένα άλλο μάρκας Β. Μπορεί να έχει έναν επεξεργαστή ή δύο επεξεργαστές. Μπορεί να έχει κάρτα TV tuner, αλλά μπορεί και να μην έχει. Μπορεί να έχει μέσα δίσκο SSD αλλά μπορεί και όχι. Και πάει λέγοντας. Οπότε, δε μου δίνεις καμία πληροφορία αν μου πεις "Έχω σπίτι μου ένα κουτί υπολογιστή". Κι αυτό γιατί το κουτί μπορεί να έχει μέσα οτιδήποτε. Ομοίως, δεν έχει νόημα να γράφουμε "Παίρνω DSL από KV". Κι αυτό γιατί η ύπαρξη KV δε δίνει καμία πληροφορία για το αν μέσα υπάρχουν σκέτες ρεγκλέτες ή ενεργός εξοπλισμός miniDSLAM. Ούτε, σε περίπτωση που υπάρχει miniDSLAM, το είδος των καρτών που αυτό φέρει. Άρα, ξεκάθαρες εκφράσεις που δίνουν πραγματική πληροφορία είναι οι παρακάτω: 1. "Έχω ADSL που τερματίζει στο DSLAM του αστικού κέντρου της περιοχής μου" 2. "Έχω ADSL που τερματίζει στο miniDSLAM τεχνολογίας ADSL στο KV της γειτονιάς μου" 3. "Έχω VDSL που τερματίζει στο miniDSLAM τεχνολογίας VDSL στο KV της γειτονιάς μου" Ελπίζω να το ξεκαθάρισα αυτή τη φορά και να μη μπέρδεψα περισσότερο. Κλείνοντας, ορισμένες επιπλέον πληροφορίες. i) Το KV τελικά είναι γερμανικό αρτικόλεξο. Πηγή: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?4859-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9A%CE%91%CE%A6%CE%91%CE%9F-primary-cross-connection-point-%28PCP%29-green-cabinet ii) Ο φίλος poulinos έχει πολύ δίκιο που γράφει ότι όντως σε μερικές περιπτώσεις που το αστικό κέντρο είναι πολύ κοντά στον πελάτη, ενδεχομένως να μη μεσολαβεί καθόλου KV. Τον ευχαριστώ για τη διόρθωση. iii) Ένα ενδιαφέρον εισαγωγικό άρθρο για τα KV από το blog ενός φίλου και πρώην συναδέλφου: http://www.pcsteps.gr/18891-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BF-%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9/ 1
apollotonkosmo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε apollotonkosmo, όχι δεν εννοώ καθόλου όπως τα γράφεις. Ψαναδιάβασε το post μου και θα καταλάβεις. Για την ακρίβεια αυτό που γράφω είναι ότι το KV προφέρεται "καφαό". Οπότε, KV και καφαό είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα! Όπως είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα είτε γράφω insomnia είτε ινσόμνια. Ή πχ PC και πισί. Δε ξέρω πως να το πω πιο απλά. - ναι εγω το ξέρω απλα επιδει έχω δει πολλές φορές να τα ξεχωρίζουν ετσι νομισα πως και εσυ το χρησημοποιείς. Σε κάθε περιπτωση ισχύει αυτο που λες Απλώς για κάποιο λόγο που εμένα με ξεπερνά και αδυνατώ να καταλάβω κάποιοι θεωρούν πιο απλό να εννοούν άλλο πράγμα όταν γράφουν KV και άλλο όταν γράφουν καφαό. Αλλά προφανώς αυτό είναι λάθος και δεν έχει απολύτως καμία βάση. - Οντως Οπότε KV ή καφαό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα υπαίθριο κουτί. Τώρα, το τι φιλοξενεί κάθε φορά αυτό το κουτί που ονομάζεται KV (ή καφαό) είναι ένα άλλο θέμα, καθώς από KV σε KV μπορείς να βρεις διαφορετικά πράγματα. Πχ σκέψου ένα κουτί υπολογιστή. Μπορεί να έχει μέσα ένα Motherborad μάρκας Α είτε ένα άλλο μάρκας Β. Μπορεί να έχει έναν επεξεργαστή ή δύο επεξεργαστές. Μπορεί να έχει κάρτα TV tuner, αλλά μπορεί και να μην έχει. Μπορεί να έχει μέσα δίσκο SSD αλλά μπορεί και όχι. Και πάει λέγοντας. - Πολυ σωστα απλα και πάλι επιδει το έχω δει να λενε έχει (?) Οπότε, δε μου δίνεις καμία πληροφορία αν μου πεις "Έχω σπίτι μου ένα κουτί υπολογιστή". Κι αυτό γιατί το κουτί μπορεί να έχει μέσα οτιδήποτε. Ομοίως, δεν έχει νόημα να γράφουμε "Παίρνω DSL από KV". Κι αυτό γιατί η ύπαρξη KV δε δίνει καμία πληροφορία για το αν μέσα υπάρχουν σκέτες ρεγκλέτες ή ενεργός εξοπλισμός miniDSLAM. Ούτε, σε περίπτωση που υπάρχει miniDSLAM, το είδος των καρτών που αυτό φέρει. Άρα, ξεκάθαρες εκφράσεις που δίνουν πραγματική πληροφορία είναι οι παρακάτω: 1. "Έχω ADSL που τερματίζει στο DSLAM του αστικού κέντρου της περιοχής μου" 2. "Έχω ADSL που τερματίζει στο miniDSLAM τεχνολογίας ADSL στο KV της γειτονιάς μου" 3. "Έχω VDSL που τερματίζει στο miniDSLAM τεχνολογίας VDSL στο KV της γειτονιάς μου" - Σωστα! Ελπίζω να το ξεκαθάρισα αυτή τη φορά και να μη μπέρδεψα περισσότερο. Κλείνοντας, ορισμένες επιπλέον πληροφορίες. i) Το KV τελικά είναι γερμανικό αρτικόλεξο. Πηγή: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?4859-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%9A%CE%91%CE%A6%CE%91%CE%9F-primary-cross-connection-point-%28PCP%29-green-cabinet - Επιδει τυχαινει να ξερω λιγα γερμανικα το γνωριζα ηδι και προφερεται καφάου ii) Ο φίλος poulinos έχει πολύ δίκιο που γράφει ότι όντως σε μερικές περιπτώσεις που το αστικό κέντρο είναι πολύ κοντά στον πελάτη, ενδεχομένως να μη μεσολαβεί καθόλου KV. Τον ευχαριστώ για τη διόρθωση. iii) Ένα ενδιαφέρον εισαγωγικό άρθρο για τα KV από το blog ενός φίλου και πρώην συναδέλφου: http://www.pcsteps.gr/18891-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%BF-%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9/ inline
Mpiftekis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα! Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Εγώ μένω στην Καζαντζάκη στο Γέρακα και είδα ότι σκάψανε για οπτικές ίνες έως ένα μέρος της και μετά στρίψανε στην Κορομηλά. Τουτέστιν δεν έχουν σκάψει σε όλο το μήκος του δρόμου. Εγώ μένω μετά την Κορομηλά. Πώς μπορώ να μάθω αν θα μπορώ να βάλω VDSL όταν με το καλό ενεργοποιηθεί; Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που μπορούμε να ενημερωθούμε; Ευχαριστώ.
apollotonkosmo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν χρειάζεται να έρθει η οπτιη μέχρι σε σενα αρκεί να πάει στο KV που ανοικεις! 1)Εχουν αλλάξει το kv με καινουριο? Αν ναι τότε πρεπει να περιμένεις να τερματιστεί και ι ινα στο kv και να μπει το ρευμα. 2)Μπορεις να νομίζω να παρεις τηλ να ρωτήσεις αλλα δεν θα ξλερουν. Παρολαυτα μπορεις να δωσεις το ονομά σου ωστε όταν ειναι διαθέσημμο να σε καλέσουν
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Σωστός και ευχαριστώ για τις προσθήκες/διορθώσεις. Απλώς εγώ θεωρώ ότι δεδομένου ότι εδώ είμαστε όλοι νέοι άνθρωποι καλό είναι να μιλάμε με ακρίβεια, γιατί μετά γίνονται παρανοήσεις. Αλλά... that's just me. ναι ετσι ειναι οπως τα λες.ολα ειναι Kv αν το παμε με την ξενη ορολογια.απλα καποιες φορες ειναι δυσκολο να εξηγησεις σε καποιον που δεν ξερει.πολλες φορες φαντασου που πολλοι ρωτανε πως ειναι αυτα τα καφαο τους γραφω δειτε στο guide εικονα γιανα δειτε πως ειναι.ακομα και καποιες φορες που γραφω οτι αν ανοιγει σαν rack ειναι απο τα νεα kv δεν ξερω αν ο αλλος θα καταλαβει την λεξη rack.κατα τα αλλα δικιο εχεις απλα καποιες φορες προσαρμοζομαστε ή προσπαθεις να το κανεις εστω και με ποιο απλα λογια προκειμενου να καταλαβει καποιος που δεν ξερει εστωκαι αν ειναι λιγο "λαθος η περιγραφη " ή λιγο γενικη.πχ πολλοι ρωτανε τι ειναι το attenuation και margin.αν τους πεις δες στο wikipedia παιζει να μην καταλαβουν τιποτα,οποτε προσπαθεις οπως λεω με απλα χαζα λογακια να εξηγησεις λιγο γενικα το νοημα ναι νομίζω ειναι ξεκάθαρο τι εννοεις απλα νόμιζα πως έγω δεν είχα καταλάβει σωστα. καφαο: Θεωρείς τα παλια ασ πουμε χωρις ενεργό εξοπλισμο KV: Θεώρεις τα καινουρια που (θα)έχουν μέσα οτι είχαν τα παλια + ενεργό εξοπλισμο(miniDslam με vdsl καρτα) mini dslam: Εννοεις ενα καφαο, παλιο μεν αλλα, με mini-dslam για απομακρισμενες περιοχες οπου δεν μπορουσε να καλύψει ο χαλκος! Ολα ειναι KV,καμπινες, καφαο απλα χρησημοποιούμε διαοφρετικες ονομασίες για να καταλαβαινουμε ποιο εννοεουμε πιο ευκολ και πιο γρήγορα. Ελπιζω να τα είπα σωστα! Ευχαριστώ ακριβως το αναποδο εννοει.οτι ολα ειναι κv. καπως ετσι οπως τα εγραψες το θεωρω εγω ή μαλλον το λεω εγω για να καταλαβει και καποιος που δεν ξερει. 1. "Έχω ADSL που τερματίζει στο DSLAM του αστικού κέντρου της περιοχής μου" 2. "Έχω ADSL που τερματίζει στο miniDSLAM τεχνολογίας ADSL στο KV της γειτονιάς μου" 3. "Έχω VDSL που τερματίζει στο miniDSLAM τεχνολογίας VDSL στο KV της γειτονιάς μου" ii) Ο φίλος poulinos έχει πολύ δίκιο που γράφει ότι όντως σε μερικές περιπτώσεις που το αστικό κέντρο είναι πολύ κοντά στον πελάτη, ενδεχομένως να μη μεσολαβεί καθόλου KV. Τον ευχαριστώ για τη διόρθωση. και εγω με την σειρα μου να σε ευχαριστησω που τα εγραψες αναλυτικα .ειναι χρησιμο να υπαρχουν καποια πιο αναλυτικα πραγματα περα απο καποιες συντομες απαντησεις. καλως η κακως λογω της φυσης του forum αλλα και της προσπαθειας να βοηθησεις απο τον πιο expert μεχρι τον πιο "δεν εχω καμια επαφη" καποια πραγματα πρεπει να τα μαγειρεψεις. δεν θυμαμαι αν στο guide εχω σηκωσει εικονα απο σταθερο καλωδιο και σημερα γαμωτο ετυχα σε περιπτωση σταθερου καλωδιου και δεν εβγαλα μια φωτογραφια Καλημέρα! Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Εγώ μένω στην Καζαντζάκη στο Γέρακα και είδα ότι σκάψανε για οπτικές ίνες έως ένα μέρος της και μετά στρίψανε στην Κορομηλά. Τουτέστιν δεν έχουν σκάψει σε όλο το μήκος του δρόμου. Εγώ μένω μετά την Κορομηλά. Πώς μπορώ να μάθω αν θα μπορώ να βάλω VDSL όταν με το καλό ενεργοποιηθεί; Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που μπορούμε να ενημερωθούμε; Ευχαριστώ. δυσκολο να σου πει καποιος με σιγουρια ποτε θα μπει.συνηθως θα φανει η διαθεσιμοτητα οταν μπει.εσυ απλα κοιτας για τα νεα kv.αν δεις νεα kv εισαι σε καλο δρομο ασχετα με το που εχουν σκαψει και που οχι.
apollotonkosmo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημερα παιδια, κανένα νέο απο το μέτομο? Βλεπω στην αιτολιας συνέδεσαν και τις οπτικές ίνες με τα KV. Πιο πάνω έχει δει κανείς τίποτε?
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 δες αν ακους θορυβο απο τα Kv για αν δεις αν εχουν ρευμα.αν πας κοντα στην πορτα ακουγεται το cooling system
apollotonkosmo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Θα κανω καταδρομή σημερατ το βραδακι! Το κακο ειναι πως μόλις άνοιξε σουβλαντιδικο απένταντι από το KV και θα έχει φασαρία. Θα τους το κλείσω το μαγαζί! χαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα