Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλα αναρωτιεμε ποσα ατομα θα εχουν γραφτει για να κανουν speedtest και θα εχουν προβληματα σε καλωδιωση κτλ και θα φαινονται αλλα ντι αλλων αποτελεσματων αφου ως γνωστο λιγοι μπαινουν στον κοπο να φτιαξουν την καλωδιωση για vdsl και συνηθως την αφηνουν οπως ειναι πριν με παραλληλες πριζες/καλωδιωσεις(bridge taps).

Καλημέρα!

Από όσο έχω δει, και με κάθε επιφύλαξη πάντα, τα KV στην Έβρου έχουν συνδεθεί και με ίνα παντως μια και η Έβρου ειναι περασμένη με ίνα. Νομίζω πως και η Γαργητού και η Γέρακα έχουν ίνες περασμένες, οπότε τα KV συνδέονται κατευθείαν και σε ίνα.

απλα υπαρχει και  ο παραγοντας ρευματοδοτηση.

• Like 1
  • Απαντ. 306
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα και απο μενα....αντε να δουμε τη θα γινει με αυτη τη VDSL....γενικα εχω προβλημα και εγω με το internet χαμηλη ταχυτητα νταβανιαζω το πολυ 4.5 με πολλες βλαβες και συνεχεια τηλεφωνιματα στην HOL και τσακωμους μετα με τους Οτετσιδες που ερχοντε και καλα να μου (φτιαξουν τη γραμμη)..... και μετα απο μερικους μηνες παλι τα ιδια σκηνικα και η απαντισει τους ειναι δεν εχει καθαρες γραμμες ο Γερακας να μου δωσουμε ενας μια φορα της ονοματισε βλαμενες χαχαχαχα...μου εχει χαλασει πανω απο δεκα φορες και τωρα που σας γραφω επιανα 4,5 και απο χτες πιανω 2.7 και ψαχνω να βαλω και γω VDSL να γλιτωσω τα προβληματα γιατι κουραστικα να τσακωνομε....ειδα οτι και στην γειτονια μου βαλανε καινουριο καφαο αλλα μαλον μονο κουτι δεν ειδα σκαμενα για οπτικη και λογικα δεν το ρευματοδωτισανε γιατι περναω διπλα του και δεν βουιζει....μενω παραληλα της Ξενοφωντος στην Μνησικλη...διαβασα τα παραπανω που γραψατε και εσεις....μακαρι ρε παιδια να μας το φτιαξουν..... λογο του προβληματος που μου παρουσιαστηκε για ακομα μια φορα στην ταχυτητα μου τη λετε να παω για VDSL? η να περιμενω ακομα και να τηλεφωνισω στην HOL για ακομη μια φορα και να δηλωσω βλαβη?

Δημοσ.

αν βαλεις vdsl ναι θα λυθουν αρκετα θεματα αλλα το βασικο ειναι το ποτε θα μπορεις να βαλεις.αν ειναι πχ σε 10 μερες ή ενα μηνα οκ μενεις οπως εισαι.αν ειναι σε 5 μηνες ε ισως να εχει καποιο νοημα να δωσεις παλι βλαβη.επισης με την βλαβη μπορει να αλλαζαν απερχομενο οποτε να ειχες και καλυτερο απερχομενο μετα για το vdsl αλλα αν ειναι να μπει το vdsl σε 5-6 μηνες  μεχρι τοτε μπορει να εχεις χαλασει αλλα 5-6 ζευγαρια:P.

• Like 1
Δημοσ.

@mauro sinefo,

λογικά θα βαλουν και οπτικές(η κλεισθενουν ειναι ηδι περσμενη οποτε μενει να φέρουν μεχρι το KV και νομίζω και η ξενοφών ειναι περμασμενη.παντα με κάθε επιφύλαξη μιας και μπορεί να κάνω λαθος) Μέτά μένει να μπει το ρευμα και όπως ειπε και ο poulinos ειναι καθαρά θέμα χρόνου. Απλα μην το αφήσεις μεχρι να μπει η VDSL ξαναπάρε τηλ.

Δημοσ.

πηρα την ΗΟL σημερα πριν λιγο εφυγε ο τεχνικος τους...το εδωσε βλαβη στον ΟΤΕ αλλα μου ειπε και με τα 2.7 που πιανεις αυτη τη στιγμη και λογο περιοχης δεν θα κανουν και τιποτα οι Οτετσιδες θα το θεωρισουν φυσιολογικο αντε βγαλε ακρη (πππφφφφφφφ)...γενικα η περιοχη εχει τεραστιο προβλημα μου ειπε...τον ρωτησα για VDSL τη να κανω να βαλω τωρα η οχι ακομα? μου απαντησε να βαλω...αλλα επειδη διαβασα τα σχολια του Poulino για οπτικη και ρευματοδοτηση και δεν ηξερα αυτη την λεπτομερια του το ανεφερα του τεχνικου οτι ρε φιλε επειδη βαλανε κουτια θα εχουμε και VDSL? μονο κουτια ειδα δεν ειδα σκαμενα στο κουτι για οπτικη ινα...και η απαντιση του ηταν δεν γνωριζω αν εχουν σκαψει για οπτικη...δηλαδη στο σκοταδι με αφησε στο τη να κανω...και ειλικρινα δεν τους εχω εμπιστοσυνη...ρε τη ζουμε? χαχαχαχα

Δημοσ.

πηρα την ΗΟL σημερα πριν λιγο εφυγε ο τεχνικος τους...το εδωσε βλαβη στον ΟΤΕ αλλα μου ειπε και με τα 2.7 που πιανεις αυτη τη στιγμη και λογο περιοχης δεν θα κανουν και τιποτα οι Οτετσιδες θα το θεωρισουν φυσιολογικο αντε βγαλε ακρη (πππφφφφφφφ)...γενικα η περιοχη εχει τεραστιο προβλημα μου ειπε...τον ρωτησα για VDSL τη να κανω να βαλω τωρα η οχι ακομα? μου απαντησε να βαλω...αλλα επειδη διαβασα τα σχολια του Poulino για οπτικη και ρευματοδοτηση και δεν ηξερα αυτη την λεπτομερια του το ανεφερα του τεχνικου οτι ρε φιλε επειδη βαλανε κουτια θα εχουμε και VDSL? μονο κουτια ειδα δεν ειδα σκαμενα στο κουτι για οπτικη ινα...και η απαντιση του ηταν δεν γνωριζω αν εχουν σκαψει για οπτικη...δηλαδη στο σκοταδι με αφησε στο τη να κανω...και ειλικρινα δεν τους εχω εμπιστοσυνη...ρε τη ζουμε? χαχαχαχα

ο οτε θα παρει ηλεκτρικες μετρησεις και αν τις δει οκ τοτε κλεινει η βλαβη και ας συγχρονιζεις στα 2,7.αν η Hol ζητησει υποχρεωτικη αλλαγη ζευγαριου θα σου δωσουν αλλο χωρις να σημαινει οτι θα ειναι καλυτερο.μετα πρεπει να παει σε συνδυαστικο ραντεβου με οτε και εκει να τσεκαρουν παλι αν υπαρχει κατι καλυτερο.μπορει ο οτε να πει δεν υπαρχει καλυτερο ή οτι οι μετρησεις ειναι ενταξει και να κλεισει εκει το θεμα.

τωρα και να ζητησεις vdsl αν δεν εχει δωθει vdsl απλα θα φαει Reject η αιτηση.ο τεχνικος δυσκολα να ξερει αν εχει δωθει vdsl απο το καθε καφαο.

• Like 1
Δημοσ.

Poulino εχεις δικαιο και τα γνωριζω αυτα που λες πως κινητε ο ΟΤΕ....εφοσον τωρα εχω αυτη τη γραμμη 2,7 που τελικιαζε στα 4,5 τοσα χρονια και με τα γνωστα προβληματα καθε φορα αυτη η διαφορα του 1,5 και 2mbps που χανω απο τα 4,5mbps αλαζει ολη η συμπεριφορα στο internet ...δεν ξερω αμα με καταλαβαινεις... αν επιανα 11 η 12mbps ασε τα 24 και εχανα 1 η 2 ουτε που θα ασχολιομουνα..... ποσο πιανεις εσυ?

Δημοσ.

Εχω νεα απο τεχνικο του ΟΤΕ....καταρχην με το θεμα μου του 2,7mbps που επιανα αποκαταστηθηκε πιανω το πρωτοφανες για μενα 5,5mbps να (δουμε ποσο θα κρατησει χοχοχοχο.....) λοιπον ρωτησα για VDSL τη γινετε να βαλω η οχι ακομα? ειπε οτι αυτη τη στιγμη ο Γερακας δεν εχει Vdsl λειτουργια και εχει ξεκινησει με αλαγη κουτιων και στη πορεια οπτικη και ρευματοδοτιση...το κουτι που περνω εγω στη Μνησικλη μονο αλαγει εχει γινει οπτικη και ρευμα οχι ακομα οποτε περιμενω....και τον ρωτησα ποσο καιρο θα παει? και μου ειπε κανα εξαμηνο ακομα οποτε αναμονη....keep in touch!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ στη Μνησικλή είμαι και έχω ακριβώς τα ίδια προβλήματα (έπιανα 4.5ΜΒ και τις τελευταίες μέρες είμαι στα 2.7ΜΒ). Πήρα τηλέφωνο στην Forthnet και κάνοντας αλλαγή στο profile έφτασα κι εγώ τα 5.5MB. Ωστόσο τις επόμενες μέρες ξανάπεσα στα 2.7-2.9ΜΒ.

Σχετικά με την οπτική, από όσο ξέρω είχε περάσει πέρυσι οπτική μαζί με κάποια άλλα έργα.

• Like 1
Δημοσ.

Erevodifwnta γειτονα χαχαχα....η Μνησικλη περνει απο το κουτι 163 και ειναι πανω στην Μνησικλη αμα περασεις απο κει μονο το κουτι βλεπεις.... δεν βλεπεις σκαμενο δρομο μην φανταστεις σκαμενο οπως τοτε με την αποχετευση μια λουριδα σκαβουνε και περνανε το καλωδιο και απο πισω κλεινουν επιτοπου... το εχω δει στο Χολαργο αυτο...τετοια λουριδα σκαμενη στην Μνησικλη στο κουτι δεν εχω δει που και ο δρομος ειναι στρωμενος καινουριος απο τα εργα της αποχετευσης τοτε αμα ειχαν περασει περυσι θα εκανε μπαμ το μπαλομα της οπτικης...ασε που περνας και δεν ακουγετε βουητο απο το κουτι που αλλου σε αλλη περιοχη Αγια Παρασκευη,Χολαργο περνας απο διπλα τους και ακους θορυβο απο το dslam οποτε ουτε ρευμα δεν εχει...keep in touch γειτονα!!!

Δημοσ.

Poulino εχεις δικαιο και τα γνωριζω αυτα που λες πως κινητε ο ΟΤΕ....εφοσον τωρα εχω αυτη τη γραμμη 2,7 που τελικιαζε στα 4,5 τοσα χρονια και με τα γνωστα προβληματα καθε φορα αυτη η διαφορα του 1,5 και 2mbps που χανω απο τα 4,5mbps αλαζει ολη η συμπεριφορα στο internet ...δεν ξερω αμα με καταλαβαινεις... αν επιανα 11 η 12mbps ασε τα 24 και εχανα 1 η 2 ουτε που θα ασχολιομουνα..... ποσο πιανεις εσυ?

ναι για σενα τα 2 Mbit ειναι πολυ μεγαλη διαφορα.

εγω πιο παλια εβλεπα 15Mbit/1 mbit.πλεον σε annex a βλεπω κοντα στα 12,5 /1 Μβιτ ενω σε annex m που ειναι τωρα εχω 9500/1400 περιπου.εχω ενα προβλημα με την εσωτερικη καλωδιωση που μου κοβει λιγο ταχυτητα απλα το εχω αφησει ετσι στην παρουσα φαση και δεν θα σκασω για 1-1,5 Mbit.αργοτερα οταν με το καλο βαλω vdsl αν εχω θεμα εκει θα ριξω utp cat6 μεχρι την χωνευτη(ειναι ευκολο να γινει ευτυχως) για να πιασω το Max.αλλα σε σενα τα 2 απο τα 4 mbit εχουν διαφορα.συν και σε θεμα σταθεροτητας.

Εχω νεα απο τεχνικο του ΟΤΕ....καταρχην με το θεμα μου του 2,7mbps που επιανα αποκαταστηθηκε πιανω το πρωτοφανες για μενα 5,5mbps να (δουμε ποσο θα κρατησει χοχοχοχο.....) λοιπον ρωτησα για VDSL τη γινετε να βαλω η οχι ακομα? ειπε οτι αυτη τη στιγμη ο Γερακας δεν εχει Vdsl λειτουργια και εχει ξεκινησει με αλαγη κουτιων και στη πορεια οπτικη και ρευματοδοτιση...το κουτι που περνω εγω στη Μνησικλη μονο αλαγει εχει γινει οπτικη και ρευμα οχι ακομα οποτε περιμενω....και τον ρωτησα ποσο καιρο θα παει? και μου ειπε κανα εξαμηνο ακομα οποτε αναμονη....keep in touch!!!!

λογικα σου αλλαξαν ζευγαρι.ειτε απερχομενο ειτε κεντρικο ειτε και τα δυο.ελπιζω να μην τα παιξει και αυτο στο τελος δεν θα εχουν αλλα:P

οποτε υπομονη για  vdsl.

Και εγώ στη Μνησικλή είμαι και έχω ακριβώς τα ίδια προβλήματα (έπιανα 4.5ΜΒ και τις τελευταίες μέρες είμαι στα 2.7ΜΒ). Πήρα τηλέφωνο στην Forthnet και κάνοντας αλλαγή στο profile έφτασα κι εγώ τα 5.5MB. Ωστόσο τις επόμενες μέρες ξανάπεσα στα 2.7-2.9ΜΒ.

Σχετικά με την οπτική, από όσο ξέρω είχε περάσει πέρυσι οπτική μαζί με κάποια άλλα έργα.

στην ελλαδα να περαστει οπτικη μαζι με αλλα εργα συνηθως ειναι δυσκολο.εδω δεν περνανε οι οπτικες μαζι απο τον καθε παροχο και βλεπεις για καθε παροχο και αλλο σκαψιμο.αλλο τοσο οταν ειναι διαφορετικα εργα.

για το αλλο προβλημα δεν ξερω μηπως για καποιο λογο η γραμμη κανει αποσυνδεσεις οποτε και αλλαξε το profile στην γραμμη σου παλι για να ειναι πιο σταθερη η γραμμη.ελπιζω ναμην εχεις zte>σε τετοιες γραμμες πολυ καλα ειναι τα thomson,technicolor.μακαρι παντως να περασαν την οπτικη και απλα να εφτιαξαν τον δρομο και να μην φαινεται γιατι θα ενεργοποιηθει πιο γρηγορα.

Δημοσ.

Σχετικά με την οπτική ίνα του κουτιού 163 (επί της Μνησικλέους): πριν 1-1.5 χρόνο (λίγο πριν ξεκινήσουν τα έργα από την άλλη πλευρά της Κλεισθένους) γίνονταν διάφορα έργα στο κουτί μας (είχαν σκάψει κατα μήκος την Μνησικλή μέχρι περίπου την Κλεισθένους). Τότε είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι μεταξύ άλλων περνάνε και οπτική ίνα για αναβάθμιση υπηρεσιών (τότε είχα χαρεί μπας και μας έβαζαν και εμάς VDSL -ειδικά όταν είδα την αναβάθμιση των κουτιών επί της Κλεισθένους).

Σε κάθε περίπτωση το κουτί μας δεν έχει ακόμα συνδεθεί με την ΔΕΗ, οπότε ακόμα και οπτική να είχε...

Πάντως η κατάσταση με τα 2.7ΜΒ είναι ανυπόφορη :-(

• Like 1
Δημοσ.

ναι το ξερω το 2,7 δεν παλευετε :-( ....αμα ειδες να ριχνουν οπτικη στο 163 μου ελυσες μια αμφισβητηση στο θεμα αυτο γιατι δεν εμπιστευομαι ουτε ΟΤΕ ουτε τον παροχο την HOL οτι να ναι σου λενε...οποτε ρευμα μας λειπει και ειμαστε ετοιμοι....οταν ακουσουμε το dslam σε λειτουργια...τρεχαλα για αιτηση...υπομονη :-)

Δημοσ.

Σχετικά με την οπτική ίνα του κουτιού 163 (επί της Μνησικλέους): πριν 1-1.5 χρόνο (λίγο πριν ξεκινήσουν τα έργα από την άλλη πλευρά της Κλεισθένους) γίνονταν διάφορα έργα στο κουτί μας (είχαν σκάψει κατα μήκος την Μνησικλή μέχρι περίπου την Κλεισθένους). Τότε είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι μεταξύ άλλων περνάνε και οπτική ίνα για αναβάθμιση υπηρεσιών (τότε είχα χαρεί μπας και μας έβαζαν και εμάς VDSL -ειδικά όταν είδα την αναβάθμιση των κουτιών επί της Κλεισθένους).

Σε κάθε περίπτωση το κουτί μας δεν έχει ακόμα συνδεθεί με την ΔΕΗ, οπότε ακόμα και οπτική να είχε...

Πάντως η κατάσταση με τα 2.7ΜΒ είναι ανυπόφορη :-(

ελπιζω να μην ηταν καμια οπτικη ινα που ΔΕΝ ηταν για το kv αλλα ηταν για κανα πελατη ή ηταν μεχρι το αστικο κεντρο απο κανα παροχο:P

ναι το ξερω το 2,7 δεν παλευετε :-( ....αμα ειδες να ριχνουν οπτικη στο 163 μου ελυσες μια αμφισβητηση στο θεμα αυτο γιατι δεν εμπιστευομαι ουτε ΟΤΕ ουτε τον παροχο την HOL οτι να ναι σου λενε...οποτε ρευμα μας λειπει και ειμαστε ετοιμοι....οταν ακουσουμε το dslam σε λειτουργια...τρεχαλα για αιτηση...υπομονη :-)

συνηθως θα αλλαξει και το status στα προγραμματα ειτε του οτε ειτε τον παροχων που τσεκαρουν διαθεσιμοτητα vdsl:).απλα υπομονη διοτι μερικες φορες ειναι ολα στο αμην για να δωθει διαθεσιμοτητα και περναει ο καιρος και λες μα ακομα.ειμαστε και λιγο slow motion στην ελλαδα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

<vdsl>

<offtopic>

Ασχετο αλλα κάπου είχα διαβασει πως μόλις ενεργοποιήθουν τα καινουρια KV και εχουμε vdsl απο KV ο ΟΤΕ θα ξεκινήσει και FTTH/B πυλωτικά. Ισχύει? Ξέρει κανείς?

</offtopic>

<ontopic>

awaiting!!!!!

</ontopic>

</vdsl>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...