thanos686 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και απο εμένα παιδιά . Προχθές έκανα και εγώ αιτηση για vdsl (οτε). Είμαι έβρου και αιτωλίας. Μεσα στην εβδομάδα μου είπαν ότι θα εχω παραλάβει εξοπλισμό και θα ενεργοποιηθεί! Απ' ΄'οτι είδα απο τον άλλο γείτονα η σύνδεση ειναι όπως πρύπει να είναι !! Το Kv απέχει το πολύ 200m απο το σπίτι μου.Αντε με το καλό!! Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2015 από thanos686 1
apollotonkosmo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του voip σε σχέση με την τωρινή λειτουργία του τηλεφώνου? Επίσης, αν βάλουμε voip, τι αλλαγές κάνουμε στο σπίτι μας, δλδ αν έχω 3 συσκευές τηλεφώνου τις αλλάζω με άλλες? Με την υπάρχουσα καλωδίωση στο σπίτι τι γίνεται? Θέλει αλλαγή? Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποια φάση θα γυρίσουν όλα σε voip και θα αναγκαστούμε να βάλουμε τότε? Καπου έχω ξανακάνει αυτην την ερώτηση και εγω ο ίδιος και μπορω να πω πως με είχε πλήρως διαφωτήσει ο Poulinos. Αλλα σε γενικές γραμμες οι αλλγες ειναι: -ποιότητα φωνης για τον πελατη -ελευθερια στην παροχή δευτερου αριθμού/καναλιου απο πλευράς του παρόχου (μιας και πλεον η φωνη περναει πανω το dsl) Αλλαγες στην υποδομή του σπιτιου: -το τηλέφωνο περνάει απο το μοντεμ οπότε πρέπει να συνδέσει την κύρια γραμμή πανω σε αυτο, και απο εκει να δώσεις στις υπόλοιπες πρίζες. Αυτόσημαινει πως είτε βάζεις το μοντεμ/ρουτερ εκεί που έρχετε η γραμμή απο τον πάροχο και ενώνεται με τις γραμμες απο τις πρίζες του σπιτιου (αναμεσα σε αυτα τα δύο μπαινει δηλαδη το μοντεμ του παροχου), είτε απλά βάζεις το μόντεμ/ρουτερ σε μία πρίζα (πιθανότατα και πάλι την κεντρικη) και απλα συνδέει πάνω του μόνο ένα τηλεφωνο. - υπαρχει και το ενδεχόμενο να τραβήξεις την κεντρική γραμμά μεχρι εκει που θέλεις να βάλεις το modem/router και να το συνδεσεις πάνω του και απο την έξοδο του μοντεμ να συνδεσεις σε κάποια τηλεφωνικη πρίζα ωστε να πάρουν σήμα όλα τα άλλα πριζακια στο σπιτι (αυτο με κάθε επιφύλαξη μιας και δεν είμαι σίγουρος και ίσως έχει να κανει με την καλωδίωση του σπιτιου)
ParhsG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του voip σε σχέση με την τωρινή λειτουργία του τηλεφώνου? Επίσης, αν βάλουμε voip, τι αλλαγές κάνουμε στο σπίτι μας, δλδ αν έχω 3 συσκευές τηλεφώνου τις αλλάζω με άλλες? Με την υπάρχουσα καλωδίωση στο σπίτι τι γίνεται? Θέλει αλλαγή? Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποια φάση θα γυρίσουν όλα σε voip και θα αναγκαστούμε να βάλουμε τότε? Σε εμένα το βραχυκυκλωσαν καπως και δουλευει το τηλεφωνο έτσι. Δηλαδή τηλεφωνική γραμμή πάει σε splitter. Το ένα παει στο modem/router για internet και το άλλο συνδέεται στην έξοδο του τηλεφώνου απο το modem/router 1
_^ThEo^_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις! Οι υπάρχουσες τηλεφωνικές συσκευες λειτουργούν ή πρέπει να πάρει κάποιος voip συσκευές;
apollotonkosmo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις! Οι υπάρχουσες τηλεφωνικές συσκευες λειτουργούν ή πρέπει να πάρει κάποιος voip συσκευές; Ειναι απλές τηέφωνικές συσκευες αν δεν κανω λαθος. 1
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα κ παλι. Απο σημερα ειμαι κατοχος vdsl 50. Μετα απο speedtest παιζω στα 46mbps το μοντεμ λεει 49.9mbps. Download απο nvidia 5.3mb/sec. Επιτελους! Εβρου κ Ακαρνανιας αρχισε να παιζει... το speedtest ειναι παντα σχετικο αλα εισαι τερμα Μόλις έκανα αίτηση για vdsl 50/5, βρίσκομαι στο τέλος της γέρακα μετλα το μοναστήρι, μου ειπαν πως ειναι υποχρεωτική η ευριζωνική τηλεφωνία, αλλά επειδή έχω δικό μου router και όχι του ΟΤΕ τοτε δεν είμαι υποχρεωμένος να βάλω. "My job here is done, i can finally rest in peace!" αμα σε αφηνουν με κανονικη τηλεφωνια στην παρουσα φαση επειδη εχεις δικο σου ρουτερ και πετυχαινει αυτη η δικαιολογια τοτε μια χαρα.γιατι πολΛα ατομα δεν θελουν voip οπως και πολλοι θελουν το δικο τους vdsl router Μπορεί κάποιος να εξηγήσει ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του voip σε σχέση με την τωρινή λειτουργία του τηλεφώνου? Επίσης, αν βάλουμε voip, τι αλλαγές κάνουμε στο σπίτι μας, δλδ αν έχω 3 συσκευές τηλεφώνου τις αλλάζω με άλλες? Με την υπάρχουσα καλωδίωση στο σπίτι τι γίνεται? Θέλει αλλαγή? Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποια φάση θα γυρίσουν όλα σε voip και θα αναγκαστούμε να βάλουμε τότε? υποτιθεται οτι ναι στο μελλον ολα καποια στιγμη θα γυρισουν σε voip. θετικα.μπορεις να εχεις οσα καναλια φωνης θες(αναλογα τον εξοπλισμο) μπορεις να εχεις ειτε εξοδο fxs ειτε bri(δεν ξερω αν θα δωσουν ακομα bri). αν εχεις πχ 3 νουμερα voip μπορει να κανεις οτι συνδυασμους θες.πχ απο τις 2 απο τις 4 θυρες για παραδειγμα να βγαινει το νουμερα χχχχχχ ενω απο τις αλλες 2 το νουμερο ψψψψψψψ.αλλα σε εισερχομενες ολες να ειναι το ιδιο ειτε χ ειτε ψ.κανεις οτι θες κοινως με τα νουμερα.καποια ρουτερ εχουν και δυνατοτητα να παιξουν σαν τηλεφωνικο κεντρο.ειτε σου μεταφερω γραμμη ειτε μιλαμε σαν εσωτερικα. συσκευες ιδιες. αρνητικα.αν κοπει το ρευμα χανεις τηλεφωνια.αν πεσει το ιντερνετ ή κανει disconnect χανεις τηλεφωνια.γ.απαιτει καποιες αλλαγες στην καλωδιωση αλλα παιζουν και πατεντες οπως λεμε πιο κατω για να μην χρειαστει αλλαγη.τονιζω την λεξη ΠΑΤΕΝΤΑ. αν καποιος εχει Utp πισω απο τον τοιχο και οχι ραζιμ που εχουν τα παλια σπιτια εκει μπορει να κανει περισσοτερα ως προς το που θα μπορει να βαλει συσκευες και με σωστο τροπο. Καλησπέρα και απο εμένα παιδιά . Προχθές έκανα και εγώ αιτηση για vdsl (οτε). Είμαι έβρου και αιτωλίας. Μεσα στην εβδομάδα μου είπαν ότι θα εχω παραλάβει εξοπλισμό και θα ενεργοποιηθεί! Απ' ΄'οτι είδα απο τον άλλο γείτονα η σύνδεση ειναι όπως πρύπει να είναι !! Το Kv απέχει το πολύ 200m απο το σπίτι μου.Αντε με το καλό!! μια χαρα στα 200 μετρα θα παιξεις. Σε εμένα το βραχυκυκλωσαν καπως και δουλευει το τηλεφωνο έτσι. Δηλαδή τηλεφωνική γραμμή πάει σε splitter. Το ένα παει στο modem/router για internet και το άλλο συνδέεται στην έξοδο του τηλεφώνου απο το modem/router ναι γινεται αμα θελει καποιος να ξαναγυρισει την γραμμη απο την fxs στο splitter στο phone ωστε το τηλεφωνο να ξαναπερασει πισω στην γραμμη και να μην χρειαστει καμια αλλαγη.,ειναι πατεντα μεν αλλα παιζει.δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα αν δεν υπαρχει αλλος τροπος.... το συζηταγαμε και σε αλλο θεμα, Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις! Οι υπάρχουσες τηλεφωνικές συσκευες λειτουργούν ή πρέπει να πάρει κάποιος voip συσκευές; κανονικες συσκευες που ειχες. Ειναι απλές τηέφωνικές συσκευες αν δεν κανω λαθος. σωστος
hrliakop Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Από σήμερα μου δίνει και μένα ο ΟΤΕ διαθεσιμότητα VDSL!!! (Ησιόδου) Καλορίζικο το δίκτυο γείτονες! Μία ερώτηση τώρα: επειδή θέλω να γυρίσω σε Vodafone VDSL, ξέρετε πόσο μπορεί να πάρει ώστε να δώσει και εκείνη διαθεσιμότητα; Δηλαδή αν θα μας πάρει λίγες μέρες μέχρι να ενημερωθούν τα συστήματα τους ή αν θα πάρει καιρό; 1
_^ThEo^_ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή υπάρχει μία πιθανότητα να δίνει adsl από καμπίνα, σε όσους έχει διαθεσιμότητα μπορείτε να δείτε αν αυξήθηκε καθόλου η ταχύτητα ή μειώθηκε το Line Attenuation?
apollotonkosmo Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Παρακάτω είναι τα στατιστικα μου τα τωρινα με adsl: Επειδή υπάρχει μία πιθανότητα να δίνει adsl από καμπίνα, σε όσους έχει διαθεσιμότητα μπορείτε να δείτε αν αυξήθηκε καθόλου η ταχύτητα ή μειώθηκε το Line Attenuation? Δεν νομίζω πως θα δώσουν adsl απο καμπίνα παρα μόνο αν κανεις αίτηση για vdsl και έχες πανω adsl μοντεμ. Ίσως εκεί να παιξει adsl απο το KV. Ο poulinos θα μας διαφωτήσει νομίζω.
Erevodifwntas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Έκανα κι εγώ την αίτησή μου για VDSL (Μνησικλέους ;-) 3
hrliakop Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Πάντως κάτι μου λέει ότι και η Vodafone θα δώσει σύντομα διαθεσιμότητα στη περιοχή. Ενώ μέχρι προχθές μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα VDSL για το τηλέφωνο μου, σήμερα βγάζει αυτό: Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος διαθεσιμότητας μέσω τηλεφώνου
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Από σήμερα μου δίνει και μένα ο ΟΤΕ διαθεσιμότητα VDSL!!! (Ησιόδου) Καλορίζικο το δίκτυο γείτονες! Μία ερώτηση τώρα: επειδή θέλω να γυρίσω σε Vodafone VDSL, ξέρετε πόσο μπορεί να πάρει ώστε να δώσει και εκείνη διαθεσιμότητα; Δηλαδή αν θα μας πάρει λίγες μέρες μέχρι να ενημερωθούν τα συστήματα τους ή αν θα πάρει καιρό; Λογικα δεν θα παρει καιρο πιστευω απλα ειναι και γιορτες τωρα.και με ενα μικρο ερωτηματικο διοτι μπορει να χρειαστει τιποτα και σε διασυνδεσεις ινων νομιζω για να παιξει απο οτε προ εναλλακτικο παροχο.κανε λιγο υπομονη.λογικα θα βρεις και καλυτερη προσφορα σε vodafone απο οτι σε οτε. Επειδή υπάρχει μία πιθανότητα να δίνει adsl από καμπίνα, σε όσους έχει διαθεσιμότητα μπορείτε να δείτε αν αυξήθηκε καθόλου η ταχύτητα ή μειώθηκε το Line Attenuation? Παρακάτω είναι τα στατιστικα μου τα τωρινα με adsl: Δεν νομίζω πως θα δώσουν adsl απο καμπίνα παρα μόνο αν κανεις αίτηση για vdsl και έχες πανω adsl μοντεμ. Ίσως εκεί να παιξει adsl απο το KV. Ο poulinos θα μας διαφωτήσει νομίζω. αν ζητησεις Vdsl θα σου δωσουν απο καμπινα εφοσον υπαρχει Kv εκτος αν εισαι διπλα στο αστικο κεντρο οποτε θαπαρεις απο το ακ διοτι μπορει να μην εχει αλλαχτει το συγκεκριμενο καφαο λογω μικρης αποστασης. αν εσυ βαλεις πανω adsl router θα παιξει σαν adsl αλλα ποιο το νοημα?σε συγκεκριμενες μονο περιπτωσεις που καποιοι ειχαν χαλια ταχυτητα τελειως απο το αστικο κεντρο με adsl ο οτε μπορει να τους γυρισει σε adsl 24/1 ή ακομα καλυτερα σε vdsl 24/1 και να παρουν απο το Kv προκειμενου να παιξουν σωστα.απλα για να μην αλλαξει η τιμη τους δινουν 24/1.αλλα αυτο εχει γινει λιγες φορες και δεν σημαινει οτι θα γινει για ολους Πάντως κάτι μου λέει ότι και η Vodafone θα δώσει σύντομα διαθεσιμότητα στη περιοχή. Ενώ μέχρι προχθές μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα VDSL για το τηλέφωνο μου, σήμερα βγάζει αυτό: Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος διαθεσιμότητας μέσω τηλεφώνου αυτο μπορει να ειναι και error.
apollotonkosmo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 αν ζητησεις Vdsl θα σου δωσουν απο καμπινα εφοσον υπαρχει Kv εκτος αν εισαι διπλα στο αστικο κεντρο οποτε θαπαρεις απο το ακ διοτι μπορει να μην εχει αλλαχτει το συγκεκριμενο καφαο λογω μικρης αποστασης. αν εσυ βαλεις πανω adsl router θα παιξει σαν adsl αλλα ποιο το νοημα?σε συγκεκριμενες μονο περιπτωσεις που καποιοι ειχαν χαλια ταχυτητα τελειως απο το αστικο κεντρο με adsl ο οτε μπορει να τους γυρισει σε adsl 24/1 ή ακομα καλυτερα σε vdsl 24/1 και να παρουν απο το Kv προκειμενου να παιξουν σωστα.απλα για να μην αλλαξει η τιμη τους δινουν 24/1.αλλα αυτο εχει γινει λιγες φορες και δεν σημαινει οτι θα γινει για ολους pouline βασικα απλά εννουσα πως μέχρι να βάλω το vdsl modem πάνω και εάν έχουνε κάνει την αλλαγη αυτοι απο την πλευρά του, τοτε θα μπορω να συγχρονίσω? και αν ναι θα παιζω με adsl αλλα με τι ταχύτητα? η ερωτηση είναι καθαρα εγκυκλοπεδικη...
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 pouline βασικα απλά εννουσα πως μέχρι να βάλω το vdsl modem πάνω και εάν έχουνε κάνει την αλλαγη αυτοι απο την πλευρά του, τοτε θα μπορω να συγχρονίσω? και αν ναι θα παιζω με adsl αλλα με τι ταχύτητα? η ερωτηση είναι καθαρα εγκυκλοπεδικη... σορρυ δεν καταλαβα εγω καλα. ναι θα παιζεις με adsl μια που το dslam μεσα στο Kv του οτε παιζει και adsl και vdsl χωρις να χρειαζεται να γινει καποια αλλαγη. θεωρητικα λογω αποστασης θα πρεπε να παιζεις 24/1 εφοσον ειναι κοντα το Kv.στην πραξη επειδη κατεβαζουν το output power στο adsl για να μην κανει crosstalk στους αλλους παροχους που παιζουν απο το αστικο κεντρο ,θα παιξεις λογικα παντα κοντα στα 18/1 mbit. 1
apollotonkosmo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 αυτό δεν είναι τπτ, το περιμένοντας την ενεργοποίηση αργότερα είναι χειρότερο... Πραγματικα τωρα νιωθω τι εννοεις...το εβλεπα στον υπνο μου εχθες...χαχα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα