mfanou Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Γεια σας παιδιά! Έχω ένα φορητό με ένα σκληρό 500 GB. Έχω επίσης ένα εξωτερικό σκληρό 1 TB. Η στρατηγική/νοοτροπία μου όσον αφορά τα αντίγραφα ασφαλείας είναι: Backup με σκριπτάκι στον εξωτερικό σκληρό: * κάθε εβδομάδα όλων των αρχείων μου * κάθε 1-2 μήνες images από τα λειτουργικά (έχω linux και windows), από τα οποία κρατάω και 2-3 προηγούμενες εκδόσεις. Με αυτό τον τρόπο αισθάνομαι σχετικά ασφαλής ότι αν γίνει οτιδήποτε, μπορώ να επαναφέρω τόσο τα αρχεία μου, όσο και τα λειτουργικά μου. (Βαριέμαι απίστευτα να εγκαθιστώ και να ρυθμίζω εκ νέου τα πάντα, είναι πραγματικά πολλή δουλειά, ειδικά στο linux, ενώ η επαναφορά ενός image είναι σχετικά απλή και δουλεύει ανεξαρτήτως του λειτουργικού, εφόσον το hardware μένει ίδιο). Πρόβλημα: Τον τελευταίο καιρό οι ταινίες που έχω μεγάλωσαν πολύ σε μέγεθος. Ξεπέρασαν τα 500 GB. Σίγουρα δε χωράνε στο δίσκο του φορητού, κι αρχίζουν να γεμίζουν και τον εξωτερικό σκληρό, σε λίγο δε θα χωράνε ούτε εκεί.Δε μου αρέσει καθόλου που ένα μέρος από τις ταινίες είναι _μόνο_ στον εξωτερικό σκληρό. Δεν υπάρχει αντίγραφο δηλαδή. Όπως και όλα τα υπόλοιπα αρχεία μου, θα ήθελα να τις έχω τουλάχιστον σε 2 διαφορετικά μέσα αποθήκευσης.Η καλύτερη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να πάρω ένα δεύτερο εξωτερικό σκληρό, π.χ. των 2 TB και να κρατάω εκεί αντίγραφο όλων των αρχείων από το φορητό μου, συν τις ταινίες. Τις ταινίες, θα τις έχω ταυτόχρονα και στον παλιό εξωτερικό σκληρό. Αν θέλω να "ταξιδέψω" με όλες τις ταινίες μαζί, παίρνω μόνο τον παλιό εξωτερικό σκληρό. Αναρωτιέμαι αν κάτι από όλα τα παραπάνω ακούγεται παράλογο και ζητώ τη γνώμη σας.Ευχαριστώ,Μανώλης.
washcloud Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.303651 & http://www.e-shop.gr/product?id=PER.801271 =win.* *...3της εγγύηση σκληρού, θήκη (USB 3.0) που ανοιγοκλείνεις κατά βούληση (μπαζο-βγάζεις δίσκους επίσης κατά βούληση), χωρίς να ακυρώνεις εγγύηση (..."έτοιμου εξωτερικού"). Αγορά από eShop point=γιοκ μεταφορικά. Σύνολο, 110Ε=Tο καλύτερο δυνατό, συνδυαστικά. Παρακαλώ, Τάσος.
mfanou Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Γεια σου Τάσο, ευχαριστώ για τα λινκς, αλλά η ερώτησή μου είναι για συζήτηση ως προς τη στρατηγική και τη νοοτροπία, κι όχι για το ποιο μοντέλο σκληρού δίσκου.
washcloud Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Ήμουν μεν λακωνικός Μάνο (...σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζω, αν ψάξεις λίγο τα ποστ μου - και δη σε ό,τι αφορά εξωτερικούς δίσκους), αλλά δεν παρέλειψα ούτε μπάιτ από την ουσία. Όλο το ζουμί βρίσκεται στον αστερίσκο. Αν το σκεφτείς, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα με δικαιώσεις. Κατά τ' άλλα, νομίζω πως αυτά ακριβώς που πρότεινα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι (και σε συμφέρει ταυτόχρονα) με βάση τα όσα δήλωσες. Αν κάπου κάτι δεν σου κάθεται καλά, πες να το συζητήσουμε. Δεν αποκλείεται άλλωστε να βρεθεί και άλλος δρόμος (...πχ αν δεν θες με τίποτα 3.5άρη εξωτερικό, τότε -όσο κι αν διαφωνώ με την επιλογή σου- θα σου προτείνω κάτι "έτοιμο"...). Καταννοώ την ανάγκη να "χωνέψεις" μια επιλογή που θα κάνεις πριν την κάνεις - πάντως εγώ δεν βλέπω κάπου αλλού που μπορούμε να καταλήξουμε. (...με εξαίρεση την προαναφερθείσα πιθανή "εμμονή" σε 2.5άρα υλοποίηση). Πες και βλέπουμε. *...εννοείται πως συμφωνώ μαζί σου για την τακτική που ανέφερες πως σκέφτεσαι να χρησιμοποιείς έναν εξωτερικό σκληρό. Είναι η πιο "βιώσιμη" σε σχέση με τα θέλω και τις ανάγκες σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα