Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πήρα μεταχειρισμένη την ανωτέρω μητρική    Link.png Site: http://www.asus.com/Motherboards/P5GCMX1333/overview/   

και της έβαλα τον e5400 αλλα δε μπαινει bios και μου ζητάει να κάνω bios update, δεν έχω κάνει ποτέ μου και έχω διαβάσει οτι ειναι λίγο επικίνδυνο μέχρι και να τη χαλάσεις τη μητρικη, τι πρέπει να προσεξω ?

έχω εναν p4 630 3ghz κάνω φορματ με αυτον και μετα bios update? το bios update γινεται μέσα απο τα windows ? ειναι ενα exe αρχειακι το εγκαθιστω και ολα καλα ?

ξέρω ακούγεται χαζο αλλα επειδη δεν έχω ξανακανει θα ήθελα τη βοήθεια σας.

ευχαριστω εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Όχι μεσω windows ποτε , συνήθως στις παλιές μητρικές έβαζες το bios μεσα σε μια δισκέτα έκανες boot με αυτην και πέρναγε το bios , στις καινούργιες ομως συνήθως περνάς το bios μεσα σε ενα usb stick και μεσα απο το bios υπάρχει η επιλογή για bios update επιλέγεις το usb και το περνάει , ρίξε μια ματια στο δικο σου αν υπάρχει τετοια επιλογή.

Το τελευταίο bios ειναι αυτο http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5GC-MX-1333/P5GC-MX-ASUS-1333-0413.zip(δες και μεσα στο zip μπορει να εχει οδηγίες)

• Like 1
Δημοσ.

κατά γραμμα ότι λέει ο spank και το πιο βασικό που θα σου έλεγα να προσέξεις είναι να μην γίνει καμιά διακοπή ρεύματος η να σταματήσεις τη διαδικασία χωρίς να έχει τελειώσει την ώρα που αλλάζεις το bios γι αυτό αν δεν έχεις ups πάρε από ένα φίλο για να κάνεις την αλλαγή του bios.

• Like 1
Δημοσ.

http://www.manualslib.com/manual/10274/Asus-Motherboard-P5gc-Mx.html?page=47

Alt+F2 μόλις πάει να ξεκινήσει και θα αρχίσει μόνο του να διαβάσει το rom από την δισκέτα,αν δεν έχεις δισκέτα δοκίμασε με το αρχείο σε ένα cdrom,είναι ο ποιο ασφαλές τρόπος αφού δεν μπλέκεις άλλα προγράμματα στην διαδικασία.

Ακόμα και αν χαλάσει το bios με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ξανά γράψεις το bios για να το φτιάξεις,οπότε μια δισκέτα με το αρχείο του bios είναι απαραίτητη να την έχεις.

http://www.manualslib.com/manual/10274/Asus-Motherboard-P5gc-Mx.html?page=50#manual

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές !!

ups δυστυχως μου κάηκε και το δευτερο και δε ξαναδινω χρηματα για ups..

σημερα ή αύριο θα κάτσω να ασχοληθώ, ελπίζω να μην ειμαι γκαντεμης και γινει διακοπη ρευματος αλλα νταξει και ups να έχεις πόσο να στο κρατησει ανοιχτο το pc ? παλι δε θα προλαβει τη διαδικασια εκτος αν ειναι τοσο γρηγορη πια..

μέσα στο zip έχει ενα αρχειακι που τελειωνει σε .rom θα το κάνω απλη αντιγραφη σε usb stick ή θέλει πρόγραμμα μεταφορας ?

Δημοσ.

φίλε elf έχω κολλήσει, δισκέτα δεν έχω, θα κάνω αντιγραφη (copy-paste) το αρχειακι .rom σε ενα cd και θα μπουταρω απο εκει ?>

πριν απο αυτο στα λινκ που μου έδωσες λέει οτι μπορω να σωσω το bios αλλα δεν έχω καταλαβει πως..αν χρειαζεται το cd της mobo αυτο δε το έχω..

Δημοσ.

Με το προγραμματάκι για dos το afudos μπορείς να αποθηκεύσεις αυτό που έχεις τώρα...ή μπορείς απλά να κατεβάσεις την ίδια έκδοση από την σελίδα τους.

Ναι γράφεις σκέτο το αρχείο αποσυμπιεσμένο στο cd,άλλαξε του πρώτα το όνομα σε P5GCMX.ROM με το cd μέσα ,μόλις ανοίξει ο Η/Υ πατάς alt+F2 ταυτόχρονα και λογικά θα αρχίσει την διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.

έβαλα cd  πάτησα αλτ+φ2 ξεκίνησε και λέει  checking for floppy-->not not found   checking for cd-rom--->  not found  το λέει συνέχεια  πατάω esc   cntrl+alt+delete  και τιποτα συνεχιζειι , να το κλεισω απο το power ? τι κανω ?

έκανα ρεσετ μπηκα bios και ειδα οτι δε διαβαζει το dvd rom

Δημοσ.

έβαλα άλλο dvd-rom λειτουργικο και πάλι cd-rom not found το έγραψα και σε dvd και σε cd, εντωμεταξυ στο bios δεν έχει επιλογη για bios update να το έκανα με στικακι.

Δημοσ.

λοιπον βρηκα δισκετα ξεκινάει κάτι να κάνει, κανει μονο του restart και μετα μου βγαζει   non-system disk or disk error - replace and strike any key when ready

τι κανω ? τοσο δυσκολο ειναι πια αυτο το bios update ??

ωχχχ  μπηκα bios και ειδα οτι αυτο ηταν !~!!  λέει   version  0413  03/13/09 !~!!!! 

10 δευτερολεπτα δουλεια ηταν !!!!!!

πάντως δε καταλαβαινω γιατι μονο με δισκετα, ολα τα αλλα μου pc δεν έχουν δισκετα αοφυ καμμια μητρικη πλεον δεν έχει πως κανεις εκει update ?

όλα καλα παιδια !!! μου τον αναγνωριζει τον e5400 τώρα.

ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας είστε άψογοι :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...