ZAFIRIOSNT Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 κατέβασα το virtualbox, έστησα μία διανομή linux και τώρα ερωτώ.. το vitrualbox κάνει έναν εικονικό δίσκο ( στην περίπτωσή μου 8gb ). ωραία μέχρι εδώ. το pc μου αποτελείτε απο έναν ssd για λειτουργικό-εφαρμογές και έναν hdd για games ταινίες κτλ. αυτό που θέλω τώρα, είναι απο το λειτουργικό που έχω εγκατεστημένο μέσω vitrualbox να μπορώ να βλέπω και να επεξεργάζομαι τα αρχεία του δευτερεύοντος δίσκου ( hdd ). γίνετε??
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Οτι γινεται, γινεται. Αλλα με προσοχη, οπως υποδηλωνει και το κοκκινο χρωμα. Προτιμοτερο ειναι να κανεις shared τους φακελους/σκληρο στους οποιους θελεις να εχεις προσβαση απο τη VM για να χεις ησυχο το κεφαλι σου. 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Οτι γινεται, γινεται. Αλλα με προσοχη, οπως υποδηλωνει και το κοκκινο χρωμα. Προτιμοτερο ειναι να κανεις shared τους φακελους/σκληρο στους οποιους θελεις να εχεις προσβαση απο τη VM για να χεις ησυχο το κεφαλι σου. ευχαριστώ φίλε! ο στόχος μου είναι αργότερα main λειτουργικό το linux και απο εκεί να τρέχω 7 ή 8.1 μόνο και μόνο για games. αν πχ στον ssd έχω linux και με virtualbox 7 θα μπορώ να κάνω shared όλον τον hdd? για αυτό που θέλω να κάνω προτείνεται?
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 VM για παιχνιδια δεν προτεινεται, καθως δεν ειναι δυνατον να παρεις τις ιδιες επιδοσεις σε 3D και επιπλεον επιβαρυνεις αρκετα την ολη διαδικασια χωρις λογο. Ο προτεινομενος τροπος ειναι το dual boot. Μain λειτουργικο linux και μια εγκατασταση Windows απλα για παιχνιδια. Για την ιστορια, το steam δουλευει αψογα σε linux μαζι με μπολικα παιχνιδια της προκοπης, ενω υπαρχουν και native ports αρκετων γνωστον παιχνιδιων. Κατα τ αλλα dual boot all the way
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 θα έχουν τραγική διαφορά οι επιδόσεις ακόμα και σε παλαιότερα games? με vmware θα έχει κάποια διαφορά, ή γενικά να μην μπω καν στον κόπο να το επιχειρήσω το όλο σκηνικό? γενικά πιστεύω με το dual boot θα ξεκολλήσω δυσκολότερα απο τα windows.. ά! και πληροφοριακά η amd απο linux drivers πώς πάει?
TheELF Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Εξαρτάτε τη εννοείς παλιότερα,αλλά ναι θα είναι τραγικά ποιο αργά σε όποιο virtual και να τρέξεις,στα linux εκτός από το steam υπάρχει και το wine για να τρέχεις αρκετά παιχνίδια από windows, αν θες να ψαχτείς.
TheELF Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Ανακαλώ.... Σε windows τουλάχιστον, σε cpu που έχει virtualization και με τα vmtools περασμένα στα xp και το accelerate 3d graphics ενεργό, χάνεις ελάχιστη από την ταχύτητα,έχει μεν αρκετό stutter και αργεί παραπάνω στο φόρτωμα αλλά γενικά παλεύεται άνετα. Τώρα τι γίνεται μέσου Linux δεν ξέρω αλλά μιας και είναι σοβαρή εταιρία φαντάζομαι ότι μια προσπάθεια τουλάχιστον σίγουρα αξίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα