nicoc89 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 δοκίμασα και δεν αλλάζει τίποτα πάλιπαίζει να έχει θέμα με τα 2 fail που βγάζει το router? εσένα στα έβγαζε?ή μηπως μου έχουν κλειδώσει τη σύνδεση μέχρι τόσο ? 24ρα πληρώνω και μέχρι 2-3 μηνες κατάβαζα με διπλάσια ταχύτητα
Ntinaras Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 στο κλειδωσανε σιγουρα παρε τηλ και πες τους να στο ξεκλειδωσουν. θα εισαι πιο σταθερος με αυτο το ρουτερ και θα ρυθμιζεις ταχυτητα vs σταθεροτητα
nicoc89 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) πήρα και μου ειπε λογικά μέσα στη μέρα θα το κάνουν unlock μέχρι 24 :cool:zeah! Επεξ/σία 11 Απριλίου 2014 από nicoc89
nicoc89 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 δοκίμασα και μου το ξεκλείδωσανστο 50% έχω 8010kb/sρίξτε ενα look στα stats να μου πειτε αν σας φαίνονται οκ.το trelis/bitswap να τα βάλω on ή να μην τα πειράξω?θα δοκιμάσω και ποιο κάτω να δω μέχρι που πάειμετά χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο ή κρατάει το speed και αφότου κλείσω το προγραμμα ?αν κάνω ρουτερ reset υποθέτω πως πρέπει να ξανακάνω τη ρύθμιση έτσι ?----------και σε 30%
Ntinaras Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 αμα κλεισει το ρουτερ η κανει ρεσταρτ επανερχεται στο 100% εγω το βαζα και στο 10% και ηταν αρκετα σταθερο. πειραματησου! 1
nicoc89 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 με trelis/bitswap on ? γιατι βάζοντας τα on τώρα πήγα στο 20% και δείχνει καλό (8791kb/s)όταν όμως δεν τα είχα βάλει (πρώτη δοκιμή , έγραψε too many errors)με αυτά τα δύο όμως στο on όπως ηταν στις φωτογραφίες του οδηγου, παρόλο που δεν τα ανέφερε , δείχνει σταθερό!θα δοκιμάσω και στο 10% τώραedit: 9189 !!!χαχαχ δες και snap να μου πεις αν σου φαίνονται ok τα statsθα το κρατήσω έτσι τώρα να δω τι λέει και αν μου κάνει τίποτα νερά θα το ανεβάσω στο 20 κλπthanks πάντως , με εφτιαξες ! τώρα μένει να βρω αν μπορώ να ρυθμίσω το wireless να ειναι ποιο δυνατό γιατι πιάνει μόνο στο δωμάτιο μου , 2-3 δωμάτια ποιο πέρα 1 γραμμή και αν . Το παλιό μου έπιανε γιαυτό μου κάνει εντύπωσηαν ξέρει κανείς για το συγκεκριμένο ας πει plz γιατι δεν έχω ιδέατα settings
Ntinaras Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 εγω μονο με το 10% επαιζα.με τα αλλα δεν ειδα καμια διαφορα.
rosgr100 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Στο dmt tool πήγαινε στην καρτέλα που λέει CLI, βάλε την παρακάτω εντολή στο πρώτο κουτί κάτω από το "user specific commands" (adslctl configure --snr 65545 έως 65515), παίξε με τιμές αναμεσα Σε αυτά τα νούμερα που σου έδωσα και δες που είναι σταθερή η γραμμή σου, αυτή η εντολή σε αφήνει να κατέβεις Πιο χαμηλά από το 10%. Πχ. adslctl configure --snr 65520 και μετά πάτα το send που εχει δίπλα. Αν δεν δουλεύει αυτή η εντολή δοκίμασε το adsl start --snr 65545 έως 65515 Εμένα η γραμμή μου είναι σταθερή και στο 65510, όσο πιο μικρό το νούμερο τόσο χαμηλώνει και το snr. Εdit: Στο transmit power ειναι η δυναμη του ασυρματου και ειναι ηδη στο 100% 2
barman_ Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 ακουσα οτι ολοι οι παροχοι το κλειδωνουν...με τηλεφωνο δηλαδη,αλλαζει αυτο? εγω πιανω 13 και εχω αττ 15..μου εστειλαν κ τεχνικο,αλλα δεν αλλαξε κατι
nicoc89 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 εμένα το είχε κλειδώσει όταν νομίζαμε οτι έφταιγε η σύνδεση λόγο θορύβου και απόστασης απο το dslamπήρα τηλέφωνο και μια μέρα μετά μου το ξεκλείδωσαν. Σου στέλνουν και sms στο κινητό οτι το έφτιαξαν απ τον Οτεπάντως τώρα είμαι κομπλέ , θα δοκιμάσω αυριο και αυτό που πρότεινε ο rosgr100 γιατι βλέπω οτι ειναι πολύ σταθερή η γραμμή στο 10%
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 ήρθε και δουλευει άψογα. Και σε τέλεια κατάσταση σαν καινούριο . Να τον προτημάτε σχετικά με το fw δεν ξέρω αν ειναι το τελευταίο που ειχε βγεί. Χρειάζεται upgrade ?θα κοιτάξω σήμερα μήπως μπορέσω να ανεβάσω την ταχύτητα με το DMT Tool γιατι μου είχαν κλειδώσει χαμηλώτερα απ τον Οτε νομίζοντας οτι έφταιγε η γραφή ενώ ηταν το router το μόνο περίεργο ειναι το παρακάτω που θα κοιτάξω αυτή τη στιγμή γιατι βγάζει 2 fail ta fail δεν ειναι τιποτα παραξενο.απλα μερικες φορες δεν μπορουν να γινουν μερικα Ping γιατι δεν τα αφηνει ο provider οποτε τα βγαζει failed.μην σε ανησυχει καθολου.τυπικα τεστς.εφοσον εχεις ιντερνετ ειναι ολα οκ.αν δεν ειχες οκ τοτε τα κοιταγαμε και αυτα.firmware ειτε custom ειτε στo site του κατασκευαστη αν και οπως γραφει αυτος που στο εδωσε ειναι ηδη Custom έβγαλα snapshot dmt20140411_1523.png μπορεί κάποιος να μου πει στα πόσα μπορεί να κλειδώσει η γραμμή μου ? γιατι τώρα ειναι στα 6,1 μετά απο ρύθμιση του ΟΤΕ με σύνδεση εώς 24. Παλιά είχα διπλάσια ταχύτητα αλλα αφού έφταιγε το router θέλω να κλειδώσω πάλι παραπάνω. πήγα special-> misc-> unlock experimental area και στο tab δεξιά του CLI επιλέγω ADSL2+ ανεβάζω την μπάρα του noisemargin απο 100% σε 150% και το up/down παραμένουν ίδια ειναι τσεκαρισμένα trellis/bitswap όπως στις εικονες του οδηγού κάνω κάτι λάθος? παίζει να ειναι ADSL2 η γραμή και όχι ADSL2+ ? xD! εφοσον ειχες προβλημα και ο οτε σου αλλαξε Margin ή σου αλλαξε Profile τοτε πολυ απλα πρωτα παιρνεις τον οτε να σου βαλει το πιο γρηγορο profile δηλαδη το πιο χαμηλο Margin=9 και μετα παιζεις με το dmt.ολες οι γραμμες ειναι adsl2+ πλεον εκτος αν καποιος σου αλλαξει profile για θεματα σταθεροτητας.και εκει συνηθως αλλαζουν Margin παρα να σου αλλαξουν το dsl mode κατεβασε το στο 10-30% και δες ειναι το τελευταιο και ειναι Modded ωστε να κανει απειρα retry σε περιπτωση που το dslam νομιζει οτι εχεις λαθος κωδικο. ειχα αυτο το προβλημα παλια με τον οτε... ναι τελειως ακυρο προβλημα ηταν αυτο.και δεν ηταν μονο με οτε. δοκίμασα και δεν αλλάζει τίποτα πάλι παίζει να έχει θέμα με τα 2 fail που βγάζει το router? εσένα στα έβγαζε? ή μηπως μου έχουν κλειδώσει τη σύνδεση μέχρι τόσο ? 24ρα πληρώνω και μέχρι 2-3 μηνες κατάβαζα με διπλάσια ταχύτητα no worries about the fails.τυπικα Pings tests. δοκίμασα και μου το ξεκλείδωσαν στο 50% έχω 8010kb/s ρίξτε ενα look στα stats να μου πειτε αν σας φαίνονται οκ. το trelis/bitswap να τα βάλω on ή να μην τα πειράξω? θα δοκιμάσω και ποιο κάτω να δω μέχρι που πάει μετά χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο ή κρατάει το speed και αφότου κλείσω το προγραμμα ? αν κάνω ρουτερ reset υποθέτω πως πρέπει να ξανακάνω τη ρύθμιση έτσι ? dmtm20140412_2216.png ---------- και σε 30% dmtm20140412_2221.png Μπορεις να παιξεις με τα Trellis/bitswap.πολλες φορες υπαρχουν και σαν επιλογες μεσα στο ρουτερ.μπορεις να τα πειραξεις και να δεις αν θα αλλαξει κατι. με trelis/bitswap on ? γιατι βάζοντας τα on τώρα πήγα στο 20% και δείχνει καλό (8791kb/s) όταν όμως δεν τα είχα βάλει (πρώτη δοκιμή , έγραψε too many errors) με αυτά τα δύο όμως στο on όπως ηταν στις φωτογραφίες του οδηγου, παρόλο που δεν τα ανέφερε , δείχνει σταθερό! θα δοκιμάσω και στο 10% τώρα edit: 9189 !!! χαχαχ δες και snap να μου πεις αν σου φαίνονται ok τα stats θα το κρατήσω έτσι τώρα να δω τι λέει και αν μου κάνει τίποτα νερά θα το ανεβάσω στο 20 κλπ thanks πάντως , με εφτιαξες ! dmtm20140412_2229.png τώρα μένει να βρω αν μπορώ να ρυθμίσω το wireless να ειναι ποιο δυνατό γιατι πιάνει μόνο στο δωμάτιο μου , 2-3 δωμάτια ποιο πέρα 1 γραμμή και αν . Το παλιό μου έπιανε γιαυτό μου κάνει εντύπωση αν ξέρει κανείς για το συγκεκριμένο ας πει plz γιατι δεν έχω ιδέα τα settings wireless.jpg γενικοτερα στα περισσοτερα ρουτερ το wireless παιζει στο Max οποτε περα απο το να αλλαξεις καναλι μηπως τρως παρεμβολες δεν μπορεις να αλλαξεις και πολλα.απλα μακρυα απο εεμποδια το ρουτερ μακρυα απο γωνιες τοιχων κτλ.επισης οταν παιζεις με bitswap/trellis κρατα ολα τα αλλα ιδια για να μπορεις να κανεις συγκρισεις.στο wireless δοκιμασε να κλεισεις το 54g protection.επισης δοκιμασε να κλεισεις το acceleration και στο Mode βαλε σκετο g ακουσα οτι ολοι οι παροχοι το κλειδωνουν...με τηλεφωνο δηλαδη,αλλαζει αυτο? εγω πιανω 13 και εχω αττ 15..μου εστειλαν κ τεχνικο,αλλα δεν αλλαξε κατι συνηθως σε βαζουν στο default οι παροχοι εκτος αν ξεμεινει κατι η αν εχεις Hol που το default ειναι 11 αλλα αμα θες τους καλεις και στο βαζουν 9.και καποιες περιπτωσεις σε forthnet και αυτους που πεφτουν σε alcatel.συνηθως αλλα οχι παντα φαινεται απο τo margin αν εχει πειραχτει κατι.βλεπεις πιο μεγαλο Margin απο το default που για τους περισσοτερους ειναι 9.hol 11,forthnet 6.on Νομιζω μπορεις να βαλεις και 7. εμένα το είχε κλειδώσει όταν νομίζαμε οτι έφταιγε η σύνδεση λόγο θορύβου και απόστασης απο το dslam πήρα τηλέφωνο και μια μέρα μετά μου το ξεκλείδωσαν. Σου στέλνουν και sms στο κινητό οτι το έφτιαξαν απ τον Οτε πάντως τώρα είμαι κομπλέ , θα δοκιμάσω αυριο και αυτό που πρότεινε ο rosgr100 γιατι βλέπω οτι ειναι πολύ σταθερή η γραμμή στο 10% ναι αν εχεις αποσυνδεσεις γινονται αλλαγες με σκοπο να σου κοψουν ταχυτητα να ανεβει το Margin και να εισαι πιο stable.αλλα ναι δεν μπορουν να ξερουν ΠΑΝΤΑ αν ειναι πραγματι το ρουτερ ή η γραμμη.παντως αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε κατανεμητη για να δεις μηπως χανεις σε καμια καλωδιωση. 3
barman_ Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 ωραιος @poulinos οντως στο 9 ειναι κ ενιοτε ανεβαινει στο 11..θα δοκιμασω με ενα dng 2000 που εχω μπας κ μπορεσω να το κατεβασω πιο κατω..αν πχ κατεβει στα 4-5 και δεν ανεβει η ταχυτητα,παιζει κλειδωμα?
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 ωραιος @poulinos οντως στο 9 ειναι κ ενιοτε ανεβαινει στο 11..θα δοκιμασω με ενα dng 2000 που εχω μπας κ μπορεσω να το κατεβασω πιο κατω..αν πχ κατεβει στα 4-5 και δεν ανεβει η ταχυτητα,παιζει κλειδωμα? χλωμο να ριξεις το Margin 4-5 Και να μην ανεβει.απλα δεν γινεται εκτος αν η γραμμη εινα τελειως χαλια σε αυτες τις συχνοτητες που θα ανοιξεις ριχνοντας το margin.πραγμα δυσκολο.οτι παιζει απο 9 σε 11 ενταξει ειναι συνηθως λογω χαλκου.αρκετες γραμμες εχουν απο μικρα σκαμπανεβασματα μεχρι μεγαλυτερα.θα το δεις στην πραξη αν θα εισαι σταθερος στο 4-5. ετσι και αλλιως ανα πασα στιγμη το αλλαζεις.κατα τα αλλα απλα εχε οσο γινεται πιο νεο firmware.
barman_ Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 χλωμο να ριξεις το Margin 4-5 Και να μην ανεβει.απλα δεν γινεται εκτος αν η γραμμη εινα τελειως χαλια σε αυτες τις συχνοτητες που θα ανοιξεις ριχνοντας το margin.πραγμα δυσκολο.οτι παιζει απο 9 σε 11 ενταξει ειναι συνηθως λογω χαλκου.αρκετες γραμμες εχουν απο μικρα σκαμπανεβασματα μεχρι μεγαλυτερα.θα το δεις στην πραξη αν θα εισαι σταθερος στο 4-5. ετσι και αλλιως ανα πασα στιγμη το αλλαζεις.κατα τα αλλα απλα εχε οσο γινεται πιο νεο firmware. καλα τα λες,αλλα δε νομιζεις οτι με αττ 15 θα επρεπε να ημουν πολυ παραπανω?
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 καλα τα λες,αλλα δε νομιζεις οτι με αττ 15 θα επρεπε να ημουν πολυ παραπανω? αν εισαι με attenuation 15 margin 9 Και παιζεις στα 13 ναι εισαι λιγο.μπορει να είναι θεμα χαλκου αλλα ο οτε δεν θα το δεχτει σαν βλαβη.μονο αν κανεις δοκιμη στον κατανεμητή θα δεις ποσο πιανεις.τι παροχο εχεις?αν εχεις Hol τους πηρες να στο κανουν 9 ή απλα βλέπεις ότι το Margin είναι 9 καποιες φορες?γιατι άλλο στο εβαλαν 9 άλλο είναι 11 και πεφτει στα 9 μερικες φορες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα