alex.fentagin Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει γνώσεις πάνω σε matlab στο αντικείμενο σχεδίαση συστημάτων αυτοματου ελεγχου(sae). Έχω μια απορία η οποια είναι. Έχω ένα σύστημα στο οποιο μου ζητάει να βρω μεταβατική απόκριση. Έχω ψάξει τα πάντα στο internet εδώ και μέρες αλλα δεν έχω καταφέρει να βρω το παραμικρό. Μήπως έχει κανεις καμια ιδέα πως θα μπορέσω να βρω βηματικοί απόκριση ενός συστήματος??
albNik Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Υπαρχει ενα καλο βιβλιο "Matlab για μηχανικούς". Νομιζω εχει παραδειγματα σαν αυτο που θες. http://www.skroutz.gr/books/125504.Matlab-7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82.html
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Νομίζω ότι το πρόβλημα σου δεν είναι το MATLAB αλλά η ελλιπής κατανόηση της θεωρίας, χωρίς παρεξήγηση. Έχεις καταλάβει τι είναι η μεταβατική απόκριση (transient response), μόνιμη απόκριση (steady-state response). Αν ναι τότε απλά βάζοντας μία βηματική είσοδο στη συνάρτηση μεταφοράς ή στο σύστημα εξισώσεων κατάστασης (ανάλογα πως περιγράφεις το σύστημα σου) είναι αρκετά για να μελετήσεις την απόκριση που θες. Η εντολή στο MATLAB για τη βηματική είναι step (help step), αλλά όπως σου είπα πρέπει πρώτα να καταλάβεις τη θεωρία και μετά απλά θα είναι προφανές πως να το κάνεις στο MATLAB (2 εντολές είναι όλο και όλο).
alex.fentagin Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Ναι εντάξει για βηματικοί απόκριση έχω κάνει πολλά παραδείγματα στο matlab αλλα γενικά για μεταβατική απόκριση δεν είχα ιδέα θεωρητικά πως γινόταν αλλα ούτε και στο matlab. Το έψαχνα σαν μια απλή εντολή και δεν έβρισκα κάτι. Σε ευχαριστώ πολύ
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Θεωρητικά και πρακτικά η μεταβατική απόκριση σε ένα γραμμικά χρονικά αμετάβλητο σύστημα είναι το μέρος της ολικής απόκρισης (άθροισμα ελεύθερης και δυναμικής) που τείνει στο 0 όταν ο χρόνος τείνει στο άπειρο, δηλαδή yμ(t)=limt->ooy(t). Έχοντας αυτό κατά νου μπορείς μέσω της step να τη βρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα