xtrmsnpr Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Καλησπέρα.Κάνοντας ερεύνα αγοράς και παρακολουθώντας την τιμή του nexus 5,μέχρι να μαζέψω τα χρήματα εξελίχθηκε μια ιστοριούλα..Είχε ξεκινήσει η τιμή όταν το κοίταξα για 1η φορά από τα 360€ και έπεφτε με τον καιρό,οπότε τώρα έχει φτάσει στα επίπεδα 295-300..Και είχα καταλήξει να το πάρω από το birdphone μιας και είχα κάνει και παλιότερη αγορά,και είναι πραγματικά αξιόπιστο και στην ώρα του..Πριν 1 βδομάδα (23/3)που κατάφερα και μάζεψα το ποσό,ψάχνω στο μαγαζί και το βλέπω να του έχουν κοτσάρει τιμή 315.99,από 304.99 που ήταν 21/3,ενώ τα άλλα μαγαζιά να το χουν ρίξει κιάλλο στα 296.99..Λεω ας περιμένω..Τίποτα.Οπότε χτες Δευτέρα βράδυ,κατά τις 21.30 τους έστειλα email να τους ρωτήσω γιατί έχει μείνει σε αυτή την τιμή και βασικά γιατί ανέβηκε..Λίγο πιο μετά,κατά τις 3 το πρωί ξημέρωμα Τρίτης 1/4,πριν πέσω για ύπνο λεω ας ψάξω πάλι..Και το βλέπω στα 304.99 στο birdphone..Σκέφτηκα ότι ίσως να τανε κάποιο λάθος στο σύστημα τους ή προσφορά για την 1η του μήνα,και καταχωρώ την παραγγελία μετά από καμία ώρα..Το μεσημέρι της Τρίτης 1/4 στις 14.30 με παίρνουν τηλέφωνο από το κατάστημα για το email που τους είχα στείλει,να μου πουν ότι έπεσε η τιμή(και ότι είδανε και την παραγγελία)..Το ωραίο ξεκινάει τώρα,που μπήκα στο site για να δω σε τι στάδιο είναι η παραγγελία μου,και βλέπω την τιμή του κινητού στα 296.99 ...και λέω όπα τι γίνεται;Μια βδομάδα να ναι αλλιώς και σε μια μέρα μέσα να το ρίχνουν κιαλλο;Το site δεν αναφέρει κάπου εγγύηση χαμηλότερης τιμής,αλλά μου είπανε φίλοι μου να τους πάρω το πρωί τηλέφωνο και να ζητήσω να μου αφαιρέσουν την διαφορά,το θεωρώ γυφτιά βέβαια.Στην τιμή των 304.99 προσθέτω και άλλα 6 που είναι τα μεταφορικά και η αντικαταβολή,οπότε σύνολο 310.Αν ήταν με την τιμή 296,θα πήγαινε τελική τιμή 302.Άρα θα δώσω 8€ παραπάνω,δεν είναι τρελή διαφορά,αλλά μου κακοφάνηκε που άλλαξε έτσι η τιμή.Τι μου προτείνεται να κάνω; Ευχαριστώ
jmirko15 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Συμφωνώ με τους φίλους σου. Εγώ όσες φορές μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο πάντα ήταν ευγενικοί κτλ οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Επίσης έτσι όπως είναι η οικονομική μας κατάσταση παγκόσμια, δεν θεωρώ καμία τέτοια κίνηση "γυφτιά".
arc Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 μιλας για κινητο των 300 ευρω και θες να κανεις παζαρι για 5 ευρω μετα την παραγγελια σου; αν πραγματικα σου λειπουν αυτα τα 5 ευρω ειτε αγορασε αλλο φθηνοτερο κινητο ή ακυρωσε την παραγγελια και περιμενε μερικες εβδομασες για φθηνοτερη τιμη. παντως εγω πιστευω οτι καποια στιγμη θα κοπουν μαζικα απο ολους οι αντικαταβολες και θα εφαρμοστει το μοντελο "πρωτα πληρωνω και μετα ξεκινα το πακεταρισμα της παραγγελιας"
james000 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δηλαδη ολοι εμεις εδω ημαστε γυφτοι που προσπαθουμε να γλιτωσουμε εστω και 1 ευρω....!αν σου περισευουν χαρισε τα...!εγω θα επερνα τηλεφωνο και θα ζητουσα κ το μειωμενο φπα για τα νησια που ειναι 16%.....μην εισαι γκασμας....!
jmirko15 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 μιλας για κινητο των 300 ευρω και θες να κανεις παζαρι για 5 ευρω μετα την παραγγελια σου; αν πραγματικα σου λειπουν αυτα τα 5 ευρω ειτε αγορασε αλλο φθηνοτερο κινητο ή ακυρωσε την παραγγελια και περιμενε μερικες εβδομασες για φθηνοτερη τιμη. παντως εγω πιστευω οτι καποια στιγμη θα κοπουν μαζικα απο ολους οι αντικαταβολες και θα εφαρμοστει το μοντελο "πρωτα πληρωνω και μετα ξεκινα το πακεταρισμα της παραγγελιας" Γιατί φίλε μου; Πρώτα να το δω στην πόρτα μου και μετά να το πληρώσω. Γιατί να πρέπει να προπληρώνω τα πάντα; Δεν πρόκειται να "κοπεί" αυτό.
xtrmsnpr Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Να τους πάρω το πρωί να τους ρωτήσω;Το θέμα είναι ότι βλέπω έχει ξεκινήσει το ταξίδι του το πακέτο με την κούριερ ήδη.Δεν θα πρέπει να ξανατιμολογηθεί; Δηλαδη ολοι εμεις εδω ημαστε γυφτοι που προσπαθουμε να γλιτωσουμε εστω και 1 ευρω....!αν σου περισευουν χαρισε τα...!εγω θα επερνα τηλεφωνο και θα ζητουσα κ το μειωμενο φπα για τα νησια που ειναι 16%.....μην εισαι γκασμας....! μωρέ δω γκασμάδες όλοι αλλά και πάλι μόνο το eshop το κάνει αυτό με τ ΦΠΑ.. μιλας για κινητο των 300 ευρω και θες να κανεις παζαρι για 5 ευρω μετα την παραγγελια σου; αν πραγματικα σου λειπουν αυτα τα 5 ευρω ειτε αγορασε αλλο φθηνοτερο κινητο ή ακυρωσε την παραγγελια και περιμενε μερικες εβδομασες για φθηνοτερη τιμη. παντως εγω πιστευω οτι καποια στιγμη θα κοπουν μαζικα απο ολους οι αντικαταβολες και θα εφαρμοστει το μοντελο "πρωτα πληρωνω και μετα ξεκινα το πακεταρισμα της παραγγελιας" δεν έγινε η αλλαγή τιμής ξέρω γω μετά από 5μέρες που έκανα την παραγγελία,έγινε με κάποιες ώρες διαφοράς,ενώ ήταν σκαλωμένη πολύ πιο πάνω για 10μέρες και αμφιβάλω αν το είχανε πάρει και χαμπάρι,plus ότι προτίμησα να τους μείνω πιστός και δεν το πήρα από αλλού(μην γράφω τα ίδια με πάνω) ,γιαυτά τα 8€ μιλάμε! Δεν είναι ότι θα μου λείψουν ή όχι,είναι η σχέση πελάτη-πωλητή .
xtekto Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 φιλε καλησπερα...νομιζω δεν γινεται αυτο με την τιμη, πληρωνεις οσο ειναι η τιμη την στιγμη που παραγγελνεις...ακομα και αν η διαφορα ειναι μια μερα...!!!ειναι η πολιτικη τους αυτη...βεβαια δεν χανεις τιποτα να κανεις μια προσπαθεια γιατι 10ε ειναι μια θηκη σου,απλα σου λεω πως απο οτι ξερω δεν γινεται κατι..... τωρα για τις τιμες του birdphone, ειναι μεν πολυ καλο καταστημα(ισως εφτασε να ειναι το καλυτερο καποια στιγμη), σιγουρα συνεχιζει να ειναι το καλυτερο σε θεμα εξυπηρετησης και ευγενειας, αλλα νομιζω οτι απο ενα σημειο και μετα το μυαλο τους πηρε λιγο αερα και αρχισαν να το χανουν με τις τιμες (σε συγκριση με αλλα μαγαζια skroutz εννοω)...οι διαφορες των 15-20e ,που εχει στα περισσοτερα κινητα απο,τις πιο χαμηλες τιμες δεν ειναι λιγο ακομα και για καποιον ποθ αγοραζει κινητο 300,400ε και δεν ξερω εγω τι....τον Σεπτεμβρη ειχα αγορασει και εγω κινητο απο το birdphone(οχι για εμενα), πριν ενα 2μηνο ομως που αγορασα για εμενα δεν το ξαναπροτιμησα λογω αυτων που ειπα!!
xtrmsnpr Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 φιλε καλησπερα...νομιζω δεν γινεται αυτο με την τιμη, πληρωνεις οσο ειναι η τιμη την στιγμη που παραγγελνεις...ακομα και αν η διαφορα ειναι μια μερα...!!!ειναι η πολιτικη τους αυτη...βεβαια δεν χανεις τιποτα να κανεις μια προσπαθεια γιατι 10ε ειναι μια θηκη σου,απλα σου λεω πως απο οτι ξερω δεν γινεται κατι..... τωρα για τις τιμες του birdphone, ειναι μεν πολυ καλο καταστημα(ισως εφτασε να ειναι το καλυτερο καποια στιγμη), σιγουρα συνεχιζει να ειναι το καλυτερο σε θεμα εξυπηρετησης και ευγενειας, αλλα νομιζω οτι απο ενα σημειο και μετα το μυαλο τους πηρε λιγο αερα και αρχισαν να το χανουν με τις τιμες (σε συγκριση με αλλα μαγαζια skroutz εννοω)...οι διαφορες των 15-20e ,που εχει στα περισσοτερα κινητα απο,τις πιο χαμηλες τιμες δεν ειναι λιγο ακομα και για καποιον ποθ αγοραζει κινητο 300,400ε και δεν ξερω εγω τι....τον Σεπτεμβρη ειχα αγορασει και εγω κινητο απο το birdphone(οχι για εμενα), πριν ενα 2μηνο ομως που αγορασα για εμενα δεν το ξαναπροτιμησα λογω αυτων που ειπα!! ναι,το ξέρω δεν έχουν εγγύηση κατώτατης τιμής..να δοκιμάσω ή θα μου πέσουν τα μούτρα λέτε;
arc Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 @ts Αν ήδη ταξιδεύει τοτε η διαφορά μπορεί μονο να κοπεί πιστωτικό για να πάρεις κάτι αλλο, π.χ. μια θήκη. Δηλαδη ολοι εμεις εδω ημαστε γυφτοι που προσπαθουμε να γλιτωσουμε εστω και 1 ευρω....!αν σου περισευουν χαρισε τα...!εγω θα επερνα τηλεφωνο και θα ζητουσα κ το μειωμενο φπα για τα νησια που ειναι 16%.....μην εισαι γκασμας....! Μη δημιουργείς εντυπώσεις. Μιλάμε για την τιμή τη στιγμή της αγοράς και τιμολόγησης και δεν εχει καμία σχέση με το μειωμένο ΦΠΑ. Επισης αν σου λείπει 1 ευρώ δεν αγοράζεις κινητό 300 ευρω. Με τη λογική τη δική σου, περνώ απο το βενζινάδικο το βράδυ, βάζω 15 ευρώ βενζίνη και επειδή την επομενη το πρωί επειδή η βενζίνη έχει πέσει 2 λεπτά/lt, πάω στον πρατηριούχο και ζητώ τη διαφορα. Τέτοια περιπτωση ειναι. Να το δούμε και αναποδα, αν την επομένη ανέβαινε η βενζίνη (ή το κινητό 5 ευρω) θα είχες καημό να περάσεις να πληρώσεις τη διαφορά; Υποχρέωση του αγοραστή ειναι να κάνει έρευνα αγοράς και να ψωνίζει από εκεί που υπάρχει ο βέλτιστος συνδυασμός τιμής-ποιότητας-αξιοπιστίας-εξυπηρέτησης. Όπως λοιπον ΑΠΑΙΤΕΙΣ ο πωλητής να είναι ακέραιος απεναντι σου, πρέπει και σαν αγοραστής να είσαι ακέραιος απέναντι του. Γιατί φίλε μου; Πρώτα να το δω στην πόρτα μου και μετά να το πληρώσω. Γιατί να πρέπει να προπληρώνω τα πάντα; Δεν πρόκειται να "κοπεί" αυτό. Θυμήσου με. Όταν κοπεί, τότε θα κοπεί μαζικά και αυτοί που δεν το κόψουν θα εχουν τιμές στο θεό. Θες και το λόγο; Το κόστος του μαγαζιού από τις ακυρώσεις παραγγελιών (μιλώ γενικά, ΔΕΝ αφορα τον ts), το οποίο πρέπει να μετακυλήσει στις υπολοιπες πωλήσεις. Σκέψου το σε κλίμακα και το ποσό ειναι μεγάλο. Και εγώ έχω ακυρώσει παραγγελία, το παραδέχομαι. Ήξερα οτι εκμεταλλεύομαι ένα «παράθυρο» στην καλοσύνη του πωλητη (μικρό μαγαζί) και δεν μου άρεσε καθόλου. Αυτό απέχεις μίλια από «είναι δικαίωμα μου να ακυρώνω ή να μην παραλαμβάνω παραγγελίες» Εσυ μπερδεύεις τις αντικαταβολές με τη διαθεσιμότητα. Όταν πας σε ένα ΣΜ ή σε ένα βιβλ/λειο βλέπεις αυτό που θες, το βάζεις στο καλάθι, πας ταμείο, πληρώνεις. Όταν βάζεις βενζίνη, πληρώνεις. Η έννοια της αντικαταβολής εχει τη φιλοσοφία «Ξέρω το προϊόν, μου το στέλνουν και οταν φτάσει υποσχομαι να το πληρώσω». Όσο λοιπόν είναι «εξαίρεση» το «Άλλαξα γνώμη», θα υπάρχουν και οι αντικαταβολές. Όταν τείνει να επικρατήσει η λογική «Μέχρι να δώσω τα λεφτά θα τους παζαρεύω και θα κάνω ακυρώσεις» τότε θα δείς τον αφανισμό τους. Να το δουμε από άλλη σκοπια. Αν ο πωλητής καθυστερεί τις αποστολές τότε αργά η γρήγορα μπαίνει black list. Αυτό ειναι η διαθεσιμότητα η οποία μπορεί να επικαλεστεί ο αγοραστής, προκειμένου να απαιτήσει αντικαταβολή. Αν πας στο βενζινάδικο και ο βενζινάς σου πει, πλήρωσε τώρα για βενζίνη που θα φέρω την άλλη Τρίτη θα τους πεις «.......». Αν λοιπόν ο μαγαζάτορας έχει το αντικείμενο στο μαγαζί του και μπορεί να στο στείλει άμεσα με παραλαβή την επομένη γιατί να μην απαιτήσει την προ-πληρωμή; Είμαι υπερ των αντικαταβολών ΑΛΛΑ οσο υπάρχει ισορροπία μεταξύ αξιοπρεπών πελατών και αξιοπρεπών μαγαζιών θα υπάρχουν οι αντικαταβολές. Όταν χαθεί αυτή η ισορροπία οι χαμένοι θα είναι οι πελάτες. *amazon, ebay, easybay και οποιοδήποτε μαγαζί του εξωτερικου είναι «πρώτα πλήρωσε και μετά ασχολούμαστε με την αποστολή»
antreaslam Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Εγώ πάλι,δεν είμαι υπέρ των αντ/λων καν. Πρέπει να πληρώνεις μετρητά, ενώ σίγουρα παίζει το case "το μετανιωσα, δεν το θέλω", "το εβαλα φθηνότερα 84 cents το threebirdssitting.com.ua.uk.gr", κλπ. Η αντ/λη έχει νόημα, ΜΟΝΟ αν περιμένει ο κούριερ/ταχυδρόμος, να το ανοίξεις, να το ελέγξεις, και μετά να πληρώσεις (κάτι που δεν παίζει βέβαια). Όσο για τη διαφορά στην τιμή, του topic starter: Καταρχήν, αφού σε τρώει, πάρε ένα τηλέφωνο και ρωτα, δε χάνεις τίποτα. ΟΜΩΣ, σε αυτό που λέει ο arc, περί βενζίνης, έχει δίκιο. Και ειδικά εκεί που λέει για αύξηση τιμής. ή σκεφτείτε το αλλιώς. Το αγοράζεις σήμερα, και αύριο το βάζει σε προσφορά, 100 ευρώ κάτω για Χ,Ψ,Ζ λόγους. Εχεις δικαίωμα να ζητήσεις τα 100 ευρώ? Ή Ακόμα χειρότερο παράδειγμα. Το αγοράζεις σε προσφορά, 100 ευρώ κατω, σήμερα, 11,20 , και στις 12 λήγει η προσφορά. Αν σου ζητήσει το μαγαζί 100 ευρώ παραπάνω,δε θα κάνεις πανικό?
jmirko15 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 @ts Αν ήδη ταξιδεύει τοτε η διαφορά μπορεί μονο να κοπεί πιστωτικό για να πάρεις κάτι αλλο, π.χ. μια θήκη. Μη δημιουργείς εντυπώσεις. Μιλάμε για την τιμή τη στιγμή της αγοράς και τιμολόγησης και δεν εχει καμία σχέση με το μειωμένο ΦΠΑ. Επισης αν σου λείπει 1 ευρώ δεν αγοράζεις κινητό 300 ευρω. Με τη λογική τη δική σου, περνώ απο το βενζινάδικο το βράδυ, βάζω 15 ευρώ βενζίνη και επειδή την επομενη το πρωί επειδή η βενζίνη έχει πέσει 2 λεπτά/lt, πάω στον πρατηριούχο και ζητώ τη διαφορα. Τέτοια περιπτωση ειναι. Να το δούμε και αναποδα, αν την επομένη ανέβαινε η βενζίνη (ή το κινητό 5 ευρω) θα είχες καημό να περάσεις να πληρώσεις τη διαφορά; Υποχρέωση του αγοραστή ειναι να κάνει έρευνα αγοράς και να ψωνίζει από εκεί που υπάρχει ο βέλτιστος συνδυασμός τιμής-ποιότητας-αξιοπιστίας-εξυπηρέτησης. Όπως λοιπον ΑΠΑΙΤΕΙΣ ο πωλητής να είναι ακέραιος απεναντι σου, πρέπει και σαν αγοραστής να είσαι ακέραιος απέναντι του. Θυμήσου με. Όταν κοπεί, τότε θα κοπεί μαζικά και αυτοί που δεν το κόψουν θα εχουν τιμές στο θεό. Θες και το λόγο; Το κόστος του μαγαζιού από τις ακυρώσεις παραγγελιών (μιλώ γενικά, ΔΕΝ αφορα τον ts), το οποίο πρέπει να μετακυλήσει στις υπολοιπες πωλήσεις. Σκέψου το σε κλίμακα και το ποσό ειναι μεγάλο. Και εγώ έχω ακυρώσει παραγγελία, το παραδέχομαι. Ήξερα οτι εκμεταλλεύομαι ένα «παράθυρο» στην καλοσύνη του πωλητη (μικρό μαγαζί) και δεν μου άρεσε καθόλου. Αυτό απέχεις μίλια από «είναι δικαίωμα μου να ακυρώνω ή να μην παραλαμβάνω παραγγελίες» Εσυ μπερδεύεις τις αντικαταβολές με τη διαθεσιμότητα. Όταν πας σε ένα ΣΜ ή σε ένα βιβλ/λειο βλέπεις αυτό που θες, το βάζεις στο καλάθι, πας ταμείο, πληρώνεις. Όταν βάζεις βενζίνη, πληρώνεις. Η έννοια της αντικαταβολής εχει τη φιλοσοφία «Ξέρω το προϊόν, μου το στέλνουν και οταν φτάσει υποσχομαι να το πληρώσω». Όσο λοιπόν είναι «εξαίρεση» το «Άλλαξα γνώμη», θα υπάρχουν και οι αντικαταβολές. Όταν τείνει να επικρατήσει η λογική «Μέχρι να δώσω τα λεφτά θα τους παζαρεύω και θα κάνω ακυρώσεις» τότε θα δείς τον αφανισμό τους. Να το δουμε από άλλη σκοπια. Αν ο πωλητής καθυστερεί τις αποστολές τότε αργά η γρήγορα μπαίνει black list. Αυτό ειναι η διαθεσιμότητα η οποία μπορεί να επικαλεστεί ο αγοραστής, προκειμένου να απαιτήσει αντικαταβολή. Αν πας στο βενζινάδικο και ο βενζινάς σου πει, πλήρωσε τώρα για βενζίνη που θα φέρω την άλλη Τρίτη θα τους πεις «.......». Αν λοιπόν ο μαγαζάτορας έχει το αντικείμενο στο μαγαζί του και μπορεί να στο στείλει άμεσα με παραλαβή την επομένη γιατί να μην απαιτήσει την προ-πληρωμή; Είμαι υπερ των αντικαταβολών ΑΛΛΑ οσο υπάρχει ισορροπία μεταξύ αξιοπρεπών πελατών και αξιοπρεπών μαγαζιών θα υπάρχουν οι αντικαταβολές. Όταν χαθεί αυτή η ισορροπία οι χαμένοι θα είναι οι πελάτες. *amazon, ebay, easybay και οποιοδήποτε μαγαζί του εξωτερικου είναι «πρώτα πλήρωσε και μετά ασχολούμαστε με την αποστολή» Απ' όσο ξέρω η αντικαταβολή βολεύει και τα καταστήματα γιατί γλιτώνουν την προμήθεια της κάρτας κτλ. Κατά τα άλλα δεν θεωρώ παράλογα αυτά που είπες. Απλώς εγώ δεν έτυχε να το δω ποτέ έτσι μέχρι τώρα.. Το eBay δεν το θεωρώ μαγαζί αλλά το Amazon έχει COD σε κάποιες χώρες.
xtrmsnpr Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 για την ιστόρια,δεν τους πήρα τηλ..το άφησα το θέμα έτσι,δεν νομίζω να έβγαζε κάπου η συνομιλία.
djuan1988 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Σίγουρα θα έβγαζε. Θα σου έκαναν σίγουρα την αφαίρεση της τιμής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα