Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με ουχου? ;p     εμενα μου ηρθε αλλη ιδεα  με μια μυτουλα απο τρυπανακι     και με ενα τρυπανι   να  κανεις μια τρυπα  θα σφηνωσει το τρυπανακι στην βιδα   και μετα με μια πενσα  τσουκου τσουκου   την βγαζεις.

η τραβα σε ενα χρωματοπωλιο   και πες τους τι ακριβως θεμα εχεις με    θα σου δωσουν  μυτη "σβουρα" σαν και αυτες που εχει στης φωτο ο nemo

Δημοσ.

με ουχου? ;p

κάποια ισχυρή στιγμής ή εποξική εδώ σηκώνουν αυτοκίνητα στον φορητό θα κολλήσουν  :-D

πάντως τα περισσότερα προβλήματα τέτοιου είδους συμβαίνουν όταν δεν εξασκεί κάποιος αρκετή κάθετη πίεση ή όταν χρησιμοποιεί λάθος μέγεθος κατσαβίδι.

Δημοσ.

ναι σωστα για να φτασει σε σημειο ,  το κεφαλι της βιδας να αχρηστευτει ,  αλλα    και με της πλακας κατσαβιδια μυτες   φαγωνονται  τα κεφαλια απο της βιδες.

Δημοσ.

κι εγώ φοβάμαι να ψεκάσω το laptop. Αν διαπεράσει το λιπαντικό το πλαστικό και μπει μέσα απο καμια σχισμή στη μητρική την κάτσαμε...

Πάρτε και μια φωτο, όσο καλύτερη μπορούσα να βγάλω.

Είναι οι 2 απ' τις 4 βίδες που ξεμπλοκάρουν το tray του σκληρού δίσκου ώστε να βγει συρταρωτά...

2ijoqdf.jpg

Υπάρχει περίπτωση να βγουνε με ενα μικρό μυτοτσιμπιδο αφου πρώτα με ενα ισιο κατσαβιδακι και λιγο χτυπημα καταφέρεις να ανασηκωσεις η στραβώσεις το κεφάλι της βίδας. σίγουρα αν χρησιμοποιουσες το σωστο κατσαβίδι δεν θα ειχες αυτο το πρόβλημα.
Δημοσ.

Σε παρομειο προβλημα που εχω πετυχει αλλα στο εσωτερικο του λαπτοπ και συγκεκριμενα με wi-fi καρτα και τετεια βιδα, πηγα σε εναν γνωστο μου (και με μικρο τροχο) εφαγε μια γραμμη πανω στην βιδα και την βγαλαμε ετσι.

znq7.png

• Like 1
Δημοσ.

Απ ότι φαίνεται στην photo έχει φαγωθεί το κεφάλι και δεν μπορεί  το κατσαβίδι να γυρίσει τη βίδα. 

Αν το κεφάλι της βίδας είναι στο ίδιο επίπεδο με το σασί (πλαστικό) και όχι πιο βαθειά θα κάνεις δουλειά με dremel και δίσκο κοπής για μέταλλο. Τραβάς μια ευθεία γραμμή στο κέντρο της βίδας (όπως δείχνει το σχέδιο πιο πάνω) αρκετά βαθειά για να πιάσει ένα ίσιο κατσαβίδι, κ μετά ξεβιδώνεις.

Αν είναι λίγο πιο βαθειά από το σασί η βίδα και δεν μπορεί να ακουμπήσει ο τροχός το κεφάλι φτιάχνεις επιφάνεια με εποξική 2 συστατικών στο κεφάλι της βίδας και χαράζεις την εποξική μόλις στεγνώσει για να πατήσει το κατσαβίδι. Η εποξική πρέπει να κολλήσει μόνο στο κεφάλι της βίδας και όχι κάπου αλλού, οπότε μασκάρισε όπου δεν θες να πάει η κόλλα.

Με ανάποδο κολαούζο που είδα photo πιο πάνω βγαίνουν οι πιο βαθειές βίδες αλλά δεν είναι δουλειά για αρχάριο ιδίως σε τέτοια διαμετρήματα βίδας. 

Για να αποφεύγετε τέτοιες καταστάσεις, όταν ακουμπάτε ένα κατσαβίδι πάνω στο κεφάλι μιας βίδας γυρίστε το δεξιά αριστερά με 2 δάχτυλα. Αν δεν παίζει η μύτη του κατσαβιδιού πάνω στο κεφάλι της βίδας έχετε πιάσει το σωστό.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

το πήγα σε ένα μαγαζί που επισκευάζουν laptops και μου τις βγάλανε!

Δεν ξέρω πως, αλλα μου είπαν ότι είχαν τα κατάλληλα κατσαβιδια...

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...