Προς το περιεχόμενο

Samsung NX2000


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια!

Σκεφτομαι να κανω δωρο στην αδερφη μου, η οποια ασχολειται με ερασιτεχνιακα με την φωτογραφια, την nx2000 http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras/EV-NX2000BFWUS. Δεν ξερω τιποτα απο καμερες αλλα απο οτι διαβασα εχει καλα χαρακτηριστικα. Αυτο που με ενδιαφερει να μαθω ειναι αν η φωτογραφικη εχει τη δυνατοτητα να επεξεργαστει τις φωτογραφιες αφου τις εχει τραβηξει. (πχ να βαλει φιλτρα, να την κροπαρει η να αλλαζει την φωτεινοτητα)

Σας ευχαριστω!  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβό δώρο θα κανεις στην αδερφη σου!Με θέλεις για αδερφο?

ontopic .

Ναι ειναι πολύ καλή μηχανη . μπορεις να γλυτώσεις χρήματα και να πας στην nx1000 ( η ουσιαστική διαφορα τους ειναι η touch screen . )

Διαβαζα τελευταία ενα review της nx1000 και απο ότι ειχα δει εχει δυνατότητα επεξεργασίας (οπότε θα έχει και το μεταγενέστερο μοντέλο )

 

2 ακόμα πολύ καλές μηχανές που μπορείς να δείς ειναι η sony nex-3n και η samsung nx300.

Οτι θέλεις ρωτησε με (αυριο παραλαμβάνω και εγω την nx1000)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα την nx1000 οπως ειπε και ο Chief90 δεν αξιζει να δωσεις χρηματα για την nx2000 μιας και το μονο που προσθετει ειναι η οθονη αφης. Η nx1000 για τα χρηματα της ειναι αρκετα καλη, αλλα οσον αφορα την επεξεργασια μην φανταστεις οτι μπορεις να κανεις πολλα πραγματα, μπορεις να κανεις κροπ, να πειραξεις λιγο brightness, saturation κλπ αλλα μεχρι εκει. Καλο θα ηταν η αδερφη σου να αρχισει να μαθαινει photoshop σιγα σιγα γιατι ολη η σοβαρη επεξεργασια γινεται εκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ καλύτερη ποιοτικά να ξέρεις σε mirrorless είναι η Olympus E-P3 ή οποία θεωρούνταν και ως flagship της olympus μέχρι που κυκλοφόρησε η E-P5. Σαν φθηνότερο μοντέλο η E-PM1 είναι πάρα πολύ καλή δεδομένου ότι φωτογραφίζεις σε raw αν θέλεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με το Lr(lightroom) για την επεξεργασία εικόνων δεν θα χρειαστεί καν να ανοίγεις Ps το οποίο σαφώς και είναι δυσκολότερο. Σε περισσότερα λεφτά για mirrorless μην ξεχνάς τις Olympus OMD και φυσικά Sony ΝΕΧ αλλά και τις καταπληκτικές κατ'εμε Fujifilm. Σου προτείνω mirrorless λόγω μεγέθους, είναι τέλειες για ταξίδια και βόλτες αλλάζουν φακούς πράγμα που είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ όσο μαθαίνεις φωτογραφία και δεν περιορίζεσαι σε έναν φακό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολύ καλύτερη ποιοτικά να ξέρεις σε mirrorless είναι η Olympus E-P3 ή οποία θεωρούνταν και ως flagship της olympus μέχρι που κυκλοφόρησε η E-P5.

 

Είναι όντως καλύτερη (και πολύ καλύτερη μάλιστα όπως λες) μια φωτογραφική με αισθητήρα Micro Four Thirds 4/3'' από μια APS-C;;

Επεξ/σία από udroxoos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φυσικά και μια Micro 4/3 μπορεί να είναι καλύτερη από μια με aps-c sensor μην σε φοβίζει το μέγεθος του αισθητήρα. δεν είναι τυχαίο ότι πάρα πολλοί επαγγελματίες (και γνωρίζω από φίλους μου επαγγελματίες στο χώρο) έχουν σαν δεύτερη μηχανή μετά την full format την fujifilm x100s. η συμπεριφορά τους στα iso είναι μια χαρά στις micro 4/3. και είναι σαφώς καλύτερες από τις παλιές nikon 3100 kai 5100 Που πλασάρουν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. και στο λέω επειδή έχω χρησιμοποιήσει πολλά μοντέλα και Micro 4/3, aps-c και full format. το θέμα πάντα είναι ο φακός ότι πληρώνεις σε φακό παίρνεις σε ποιότητα εικόνας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγγελε το μεγεθος αισθητήρα (εφόσον μιλάμε για ιδιας χρονολογίας τεχνολογία) είναι σημαντικό

Δεν μπορεί η μ4/3 να είναι καλύτερη είναι θέμα φυσικής. Αν βάλεις μια μ4/3 και μια aps-c  ΜΕ ΙΔΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΑΚΟ η aps-c είναι καλύτερη. Επίσης δεν είναι φθηνότερες μια και η τεχνολογία είναι καινούργια. Το μόνο "προσόν" είναι ότι στα φθηνά μοντέλα είναι μικροτερες και ελαφρύτερες.

 

Τέλος η εξαιρετική πράγματι fuji που γράφεις δεν είναι m4/3 είναι aps-c. Μην  την τεχνολογία ακαθρεφτων με το μ4/3. Οχι ότι δεν είναι εξαιρετικές μηχανές ή και πιο κατάλληλες για συγκεκριμένους. Σιγουρα είναι

Επεξ/σία από TAKE5
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...