Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σε ένα παλιό PC με

Pentium 4 στα 2.4Ghz

1.5GB RAM

Nvidia FX5500 128MB

80GB IDE

Τι λειτουργικό να βάλω;Να δοκιμάσω τίποτα Windows 7 Home Premium ή να πάω κατευθείαν στα XP;

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μην σου πω τπτ 3.1 :P

Γιατί βρε συ;Δεν λέω να το κάνω gaming pc αλλά PC που να κάνει για εφαρμογές γραφείο και άντε κάνα σερφάρισμα!Έχω άλλο PC για 3.1 έτσι κι αλλιώς...

Δημοσ.

xububtu

solydx

lubuntu

puppy

εκτός αν του χώσεις μνήμη οπότε μπορείς να του βάλεις 7 χωρίς aero και χωρίς απαιτήσεις για ταχύτητα.

Δημοσ.

xububtu

solydx

lubuntu

puppy

εκτός αν του χώσεις μνήμη οπότε μπορείς να του βάλεις 7 χωρίς aero και χωρίς απαιτήσεις για ταχύτητα.

Μέχρι 2GB σηκώνει η μητρική μου οπότε με max 2GB ότι κάνουμε...

Υ.Γ.Εννοείται χωρίς aero κ effects...

Δημοσ.

Και να φτάσεις τα 2GB ram, ο P4 και ο αργός παλιός δίσκος θα είναι σημαντικά εμποδια. Θα είναι σαν δικάβαλο σε παπακι πατ-πατ στην ανηφόρα. Για surfing και εφαρμογές γραφείου είτε μενει στα ληγμένα (και ανασφαλή) xp ME sp3 ή πας σε λινουξ

Δημοσ.

O σκληρός είναι 5400rpm όσο είναι και των λίγων ετών notebooks...Ο επεξεργαστής τώρα,οκ...μπορώ να τον αναβαθμίσω στον ανώτερο P4 3.2Ghz με HT όπου πιστεύω τα πράγματα θα 'ναι καλύτερα...

Δημοσ.

Βασικά η ram παίζει πολυ μεγάλο ρόλο και ο δίσκος , βάλε ή βρες εναν καινούργιο δίσκο και βάλε το max της ram σου 2 ή 4 gb οσο μπορει να πάρει , για λειτουργικό πιστεύω οτι θα παίζουν σχετικά καλα και τα 7 στην τελική μπορεις απλα να δοκιμάσεις και βλέπεις

Δημοσ.

Κοίτα, όλοι λένε πως τα 8 είναι χαλαρά και λάιτ.

Προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά δεν το πιστεύω. Τα windows πάντα έτσι είναι στην αρχή.

Ξεκινάνε σαν τρένο ιντερσίτι και συνήθως μετά από λίγους μήνες πάνε σαν μουτζούρηδες.

Οπότε, θα σου πρότεινα τα ΧΡ, είναι πιο κοντά στην εποχή του μηχανήματος, οπότε οι απαιτήσεις ταιριάζουν καλύτερα. Επεξεργαστή, μνήμη ακόμα κι σκληρό δίσκο (ο φάκελος των windows 7 που έχω στη δουλειά είναι 27 giga). Και είναι κ περισσότερο πιθανό να μπορείς να βρεις drivers για όλα.

Δημοσ.

xububtu

solydx

lubuntu

puppy

τα puppy αν δεν κανω λαθος τρεχουν απο ram.οποτε δεν θα χεις θεμα ταχυτητας.Eννοειται εχει γραφικο περιβαλλον.

δοκιμασε τα ειναι λιγοτερο απο 500μβ και τα χω δοκιμασει

Δημοσ.

Windows XP. Με τα 8ρια θα κάνει γαργάρες ο δίσκος. Αν θες κάτι καλό από Linux (για να γλυτώσεις το antivirus) τότε εδώ με το ελαφρύ MATE Desktop Environment

Δημοσ.

φιλε sakisosf, το πιο βασικο απο ολα ειναι οι Drivers για τις συσκευες. 

σιγουρα το πιο βολικο απο αυτης της αποψης, ειναι τα ΧΡ, τα οποια οπως σωστα ειπωθηκε πριν ειναι της ιδιας περιοδου..! 

ομως αν θες κατι αλλο, εγω θα δοκιμαζα πρωτα Linux, κι επειτα Win 7 32bit starter..!

• Like 1
Δημοσ.

σιγουρα το πιο βολικο απο αυτης της αποψης, ειναι τα ΧΡ, τα οποια οπως σωστα ειπωθηκε πριν ειναι της ιδιας περιοδου..! 

Βολικό αν ξέρει από driver ή αν τα έχει έτοιμα,αν δεν ξέρει με τα 8 τουλάχιστον θα κάνει από μόνο του μια προσπάθεια να τα βρει.

Τα 7/8 εκμεταλλεύονται καλύτερα τους πόρους,αυτό δεν σημαίνει ότι θα τρέχει ποιο γρήγορα απλά σημαίνει ότι δεν θα καθυστερεί περισσότερο λόγου του λειτουργικού.

Τα XP είναι που μετά από κάποιο διάστημα αρχίζουν και σέρνονται από εκεί προέκυψε να το λένε όλοι, με τα 7/8 έστρωσε αρκετά αυτό το θέμα.

Τα XP με το sp3 είναι το ίδιο βαριά με τα 7/8,μόνο για τον χώρο στο δίσκο έχει το θέμα που λέει και ο double,είναι σχετικά τεράστια.

Και εγώ lubuntu ή το pclinux που έχει αρκετές ευκολίες για κάποιον που είναι μαθημένος σε windows.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...