Chrisfiremac Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Καλησπέρα σε όλους μου έτυχε κατι απιστευτο. οπως καθομουνα με το mac σκαει το ανιψακι μου και κραταει το βαζο με τα λουλούδια εγω εχω αφήσει το macbook στον καναπε και του πεφτει το νερο απο το βαζο στο mac !!!!! Πανικοβλήθηκα και το άνοιξα να δω αν ανοιήγει αλλα μετα απο επανελημενες προσπάθεις είδα οτι δεν άνοιγε αλλα τι μπορεί να έχει? Ενας φιλος είπε να το αφησω 24 ωρες σε ενα στεγνο και ξηρό χωρις υγρασια ζεστο μερος και να στεγνωσει και να δοκιμάσω αυριο τι λετε ΒΟΗΘΕΙΙΑΑΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩΩΩ
Demon Lord Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Όσον αφορά ηλεκτρονικές συσκευές γενικότερα, αν σου πέσει νερό επάνω τις απενεργοποιείς κατευθείαν, βγάζεις τυχόν μπαταρίες κλπ. και τις βουτάς σε μπολ με ρύζι (τραβάει την υγρασία). Δεν έχεις κάτι να χάσεις αλλά δε νομίζω να πετύχει...
Unabomber Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Οταν επεσε το νερο το mac ηταν σε λειτουργια ?
Chrisfiremac Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Ναι δυστηχως ηταν ανοιχτό και μετα προσπάθυσα να το ξανανοίξω τι να κάνω?
matman Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Ναι δυστηχως ηταν ανοιχτό και μετα προσπάθυσα να το ξανανοίξω τι να κάνω? ηταν ανοιχτο και οταν επεσε το νερο εκλεισε μονο του?
atheatos Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Ναι δυστηχως ηταν ανοιχτό και μετα προσπάθυσα να το ξανανοίξω τι να κάνω? Το πας για service...
paylidis Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 θεος σχωρεστο ... Δε νομίζω οτι υπάρχει επιστροφή, ζήτα τα απο το αντιψάκι τα 500+€ για logic board...
trackbytrack Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δυστυχώς κάτι παρόμοιο έπαθα και εγώ πριν 2 εβδομάδες....εκεί που έπαιζα μουσική σε μαγαζί περνάει απο πάνω ένα ποτήρι με μπύρα ανοίγει ο πάτος του ποτηριού και πέφτει όλη η μπύρα επάνω στο πληκτρολόγιο...είχα και keybord cover αλλά δεν μπόρεσε να συκρατήσει τίποτα με τόσο όγκο υγρού που έπεσε...μετά απο λίγο το macbook pro έσβησε και δεν ξαναάναψε ποτέ..logic board is dead.... Αν καταφέρεις και αφαιρέσεις την υγρασία απο την μητρική με κανένα spray επειδή είναι νερό μόνο και όχι άλλο υγρό ίσως ξανανοίξει αν και λιγο δύσκολο....οπότε έφυγες για αλλαγή μητρικής που κοστίζει αρκετά και θέλει αλλαγή και το πληκτρολόγιο είναι πολλά τα λεφτά γιατί πάει set μαζί με το trackpad και όλο το επάνω μέρος....
lordelesar Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Λες macbook οπότε δεν ξέρω ποιο ακριβώς μοντέλο εννοείς (πλαστικό, pro, air). Όταν είχα πρωτοπάρει το mbp μου, τη δεύτερη εβδομάδα έπαθα το ίδιο. Έπεσε ολόκληρο ποτήρι νερό πάνω, ενώ ήταν ανοιχτό και στην πρίζα και έκλεισε επιτόπου μόνο του. Μάλιστα άκουσα και χαρακτηριστικό "τσαφ" όταν έφτασε το νερό στα αριστερά που είναι το ρέυμα. Το γύρισα αμέσως να τρέξει όλο το νερό από μέσα, το έκανα με πιστολάκι μαλλιών (στο κρύο πρώτα να πιέσει το νερό να βγει, και στο μικρότερο επίπεδο θερμότητας μετά) φροντίζοντας να μην επικεντρώνεται πολύ θερμότητα σε ένα σημείο. Μετά σε μπωλ με ρύζι για 3 μέρες. Την τέταρτη μέρα το άναψα κανονικά και έκανα και ένα extended hardware test που βγήκε καθαρό. Σε επικοινωνία μου με την Document μου είπαν ότι από καθαρό νερό τη γλιτώνουν πολλά αρκεί να γίνει άμεση και σωστή διαφυγή του νερού αλλά ιδανικά καλό θα ήταν να τους το πάω να του κάνουν έναν καθαρισμό μήπως έχουν μείνει άλατα στην πλακέτα που μπορεί να βγάλουν πρόβλημα μετά από καιρό λόγω διάβρωσης (δεν είναι δικά μου λόγια). Από βαρεμάρα κυρίως και μιας και δούλευε, δεν το πήγα ποτέ. Έκτοτε έχουν περάσει 5+ χρόνια και δουλεύει απροβλημάτιστα από τότε και μάλιστα έχει περάσει και πολύ σκληρή χρήση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ακόμα και να το σώσεις, χάνεται την εγγύηση.
Chrisfiremac Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Παιδειά τελικά το macbook pro ξανάνειξε με πρόβλημα μόνο στη μπαταρί χαχαχα τυχερός ε?
Johny Q Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Παιδειά τελικά το macbook pro ξανάνειξε με πρόβλημα μόνο στη μπαταρί χαχαχα τυχερός ε? Η αυτό, ή (και δεν στο εύχομαι) δεν θα αργήσει να σε αφήσει μόνιμα.
Chrisfiremac Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δεν καταλαβα αφου χαλασε μοονο η μπαταρια γτ να με αφησει μονιμα?
Dr.Fuzzy Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Δημοσ. 5 Απριλίου 2014 Γιατί αν έχουν μπει υγρά μεσα (που έχουν μπει αν έπεσε όλο το νερό όπως είπες) απλά θα γίνει βραχυκύκλωμα και καπουτ ή αν ειναι υγρασία θα γίνει ηλεκτρόλυση σταδιακά που θα έχει ως αποτέλεσμα να παραχθούν άλατα που θα οξειδωσουν την πλακέτα. Επομένως, αν δε πιάνουν τα χέρια σου, πήγαινε άμεσα σε ένα τεχνικό δώσε κατι να στο ανοίξει και να στο καθαρίσει και να σκέφτεσαι ότι είσαι τυχερός που δεν πλήρωσες 500+ για μητρική. Μην πεις ότι δε στο είπαμε άμα τα παίξει μετά...
matman Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Δημοσ. 6 Απριλίου 2014 Γιατί αν έχουν μπει υγρά μεσα (που έχουν μπει αν έπεσε όλο το νερό όπως είπες) απλά θα γίνει βραχυκύκλωμα και καπουτ ή αν ειναι υγρασία θα γίνει ηλεκτρόλυση σταδιακά που θα έχει ως αποτέλεσμα να παραχθούν άλατα που θα οξειδωσουν την πλακέτα. Επομένως, αν δε πιάνουν τα χέρια σου, πήγαινε άμεσα σε ένα τεχνικό δώσε κατι να στο ανοίξει και να στο καθαρίσει και να σκέφτεσαι ότι είσαι τυχερός που δεν πλήρωσες 500+ για μητρική. Μην πεις ότι δε στο είπαμε άμα τα παίξει μετά...[/quote Συμφωνώ και εγω καλό ειναι να ανοιχτεί το μηχάνημα για να πρόλαβεις τα μετέπειτα. Sent from my iPad using Insomnia
Chrisfiremac Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 τελικά το πήγα στο document και το καθάρισαν γενικά απο όλη την υγρασία που είχε μέσα το μηχάνημα αλλα παρόλα αυτα η μπαταρί αδεν ανταποκρίνεται οπότε θελει 200 μας είπαν !!! Πάλι καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα