exypnakias Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Γνωρίζω ότι πριν από λίγες μέρες ρωτούσα τη μητρική να πάρω. Τώρα όμως σκέφτηκα συμφέρει ή όχι αυτή η αναβάθμιση; Το σύστημά μου είναι το αναγραφόμενο στην υπογραφή. Το έχω τέσσερα (4) χρόνια ακριβώς. Έχω κάνει μία αναβάθμιση στη RAM και την έκανα 4GB. Αλλά μου ξανά έκανε κάτι προβλήματα με blue screen κτλ. Τώρα, τι λέτε να κάνω την αναβάθμιση για τη χρήση μου γράφω παρακάτω; Χρήση: Editing (συχνά, Premiere, Photoshop), Minecraft (πολύ συχνά, παίζω σε server με ένα φίλο μου, αντέχει αλλά καμιά φορά πετάει blue screen), απλή χρήση (internet, skype κτλ.) εργασίες στο Microsoft office, κατέβασμα από Internet, μουσική. Προβλήματα "παλιού" συστήματος: Blue screen καμιά φορά σε Minecraft ακόμα και μετά την αναβάθμιση της RAM, αργεί για να ανοίξει και να συγχρονιστεί, δε σηκώνει το premiere με κάποιο άλλο πρόγραμμα, είναι 32bit, πρόβλημα με κάρτα ήχου*, Δεν έχει USB 3.0**. Όταν λέω video editing και γενικά editing, δεν κάνω κάθε μέρα πολύ λίγες φορές. Δε θέλω προτάσεις για το νέο σύστημα. Έχω ήδη βρει τα πάντα. Θέλω να μου πείτε αν για αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητο να αγοράσω ένα νέο σύστημα, που φυσικά είναι πιο τούμπανο. *Εννοώ ότι η κάρτα ήχου μητρικής, front panel τα έχει παίξει. **Δεν γίνεται να βάλω USB 3.0 γιατί πολύ απλά η μητρική μου δεν παίρνει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
SPANK Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Για αρχή ξεκίνα με την αγορά ενος καινούργιου δίσκου , αν μπορεις πάρεις εναν ssd για το λειτουργικό και τα προγράμματα ακομα καλύτερα και να εχεις στον 2ο ολα τα υπόλοιπα
exypnakias Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Για αρχή ξεκίνα με την αγορά ενος καινούργιου δίσκου , αν μπορεις πάρεις εναν ssd για το λειτουργικό και τα προγράμματα ακομα καλύτερα και να εχεις στον 2ο ολα τα υπόλοιπα Spank, ο ssd έχει συνδεσιμότητα SATA III η μητρική μου: 1 x LPT θύρα 1 x IEEE 1394a 3 x USB 2.0/1.1 5 x SATA 3Gb/s 1 x βραχυκυκλωτής καθαρισμού CMOS 1 x COM 1 x CD in 1 x 24-pin ATX προσαρμογέας ρεύματος 1 x υποδοχή οδηγού Floppy 1 x προσαρμογέας για ανεμιστήρα CPU 1 x προσαρμογέας για ανεμιστήρα συστήματος 1 x υποδοχή εμπρόσθιου panel 1 x υποδοχή εμπρόσθιου ήχου 1 x υποδοχή για LED ένδειξης λειτουργίας 1 x SPDIF in/out 1 x IDE 1 x υποδοχή ανεμιστήρα για το northbridge chipset. 1 x υποδοχή για έλεγχο πρόσβασης κουτιού (Chassis Intrusion) 1 x 8-pin ATX 12V υποδοχή ρεύματος Άρα ξεκινάμε από αλλαγή μητρικής που σημαίνει όλα! Υ.Γ. Sata iii 6 Gbit/s
pesis Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 απο οικονομικα πως τα πας? αμμα διαθετεις μπορεις να στυσεις πολυ καλυτερο. αυτο μου ειχε στειλει ενας mod απο εδω και ειναι πολυ καλη συνθεση και οικονομικη. απλα δεν την ακολουθησα επειδη ειμαι ανισόρροπος. Τροφοδοτικό: Corsair VS Series 550W (CP-9020050-EU)52.00€Mητρική: MSI H81M-E33 (1150/H81/DDR3)49.90€Eπεξεργαστής:CPU Core i3-4340 (1150,3.6GHz/4Mb)138.90€Μνήμη:Transend DDR3 4GB Dimm 1333MHz40.00€Οι τιμές είναι από plaisio.gr και υπάρχουν και σαφώς φθηνότερες αν ψάξεις. Το θέμα είναι μόνο ποιός θα σου το συναρμολογήσει/στήσει γιατί με αλλαγή μητρικής θέλεις και format. Το σύνολο εδώ βγαίνει στα 281 ευρώ και αν σου το επιτρέπει το budget σου θα έλεγα να δώσεις άλλα 110 ευρώ περίπου για ένα SSD σκληρό δίσκο για να φυσάει πραγματικά το σύστημα.
TRILOBYTER Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Χμμ τι τροφοδοτικο εχεις? Συμφωνω με SSD και εγω.. και βαλε ρε φιλε κανα καλο λειτουργικο.. βαλε τα ultimate..(it's for free isn't it? Oh wait! ) Για τα blue screen φορματ δοκιμασες? Εχεις τσεκαρε θερμοκρασιες καρτας γραφικων? Μπορει να ζεσταινεται και να τα παιζει..
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Phenom II X6 1055T 95W http://www.ebay.co.uk/itm/AMD-Phenom-II-x6-1055T-2-8GHz-6MB-Hex-Core-Scoket-AM3-95W-TDP-E0-HDT55TWFK6DGR-/400676297196?pt=UK_Computing_CPUs_Processors&hash=item5d4a2b19echttp://www.ebay.co.uk/itm/AMD-Phenom-II-X6-1055T-2-8-GHz-Six-Core-HDT55TWFK6DGR-95W-CPU-w-Grease-/221351400127?pt=CPUs&hash=item33899252bfhttp://www.ebay.co.uk/itm/AMD-Phenom-II-X6-1055T-2-8-GHz-Six-Core-HDT55TWFK6DGR-95W-CPU-w-Cooler-/221351400125?pt=CPUs&hash=item33899252bd
exypnakias Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 απο οικονομικα πως τα πας? αμμα διαθετεις μπορεις να στυσεις πολυ καλυτερο. αυτο μου ειχε στειλει ενας mod απο εδω και ειναι πολυ καλη συνθεση και οικονομικη. απλα δεν την ακολουθησα επειδη ειμαι ανισόρροπος. Τροφοδοτικό: Corsair VS Series 550W (CP-9020050-EU) 52.00€ Mητρική: MSI H81M-E33 (1150/H81/DDR3) 49.90€ Eπεξεργαστής: CPU Core i3-4340 (1150,3.6GHz/4Mb) 138.90€ Μνήμη: Transend DDR3 4GB Dimm 1333MHz 40.00€ Οι τιμές είναι από plaisio.gr και υπάρχουν και σαφώς φθηνότερες αν ψάξεις. Το θέμα είναι μόνο ποιός θα σου το συναρμολογήσει/στήσει γιατί με αλλαγή μητρικής θέλεις και format. Το σύνολο εδώ βγαίνει στα 281 ευρώ και αν σου το επιτρέπει το budget σου θα έλεγα να δώσεις άλλα 110 ευρώ περίπου για ένα SSD σκληρό δίσκο για να φυσάει πραγματικά το σύστημα. Μητρική: Gigabyte GA-970A-UD3PΕπεξεργαστής: AMD FX 8320 Τροφοδοτικό: ένα παρόμοιο με το δικό σου corsair SSD: Adata SSD 128GB Sata III Premier Pro SP900Case: Corsair Cabridge 200r Χμμ τι τροφοδοτικο εχεις? Συμφωνω με SSD και εγω.. και βαλε ρε φιλε κανα καλο λειτουργικο.. βαλε τα ultimate..(it's for free isn't it? Oh wait! ) Για τα blue screen φορματ δοκιμασες? Εχεις τσεκαρε θερμοκρασιες καρτας γραφικων? Μπορει να ζεσταινεται και να τα παιζει.. Όχι! Για να βάλω SSD πρέπει να πάρω μητρική. Και αν πάρω μητρική αναγκαστικά θα αλλάξω όλα τα υπόλοιπα! Αν πάρω αυτή που προανέφερα, είναι δυνατόν να την αφήσω με αυτόν τον επεξεργαστή;;
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Αν η μητρικη σου δεν εχει προβληματα, με ssd (εστω II speed)και 6πυρηνο cpu θα εχεις "νεο" μηχανημα (σε σχεση με τωρινο)Για παραδειγμα σε encoding x264 2nd pass θ' ανεβεις* τρελα *Ενα παραδειγματακι εδω, απο το διαδεδομενο Handbrake:
SPANK Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Το οτι εχεις sata 2 δεν σημαίνει τίποτα , αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι οτι αν δεν μπορεις να αγοράσεις αλλη μητρική τώρα μπορείς να βάλεις τον sata 3 ssd
exypnakias Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Το οτι εχεις sata 2 δεν σημαίνει τίποτα , αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι οτι αν δεν μπορεις να αγοράσεις αλλη μητρική τώρα μπορείς να βάλεις τον sata 3 ssd Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω και να κάνω την αναβάθμιση. Εγώ ρωτάω αν συμφέρει να την κάνω!
TheDevilMayCare Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 To τι συμφερει ειναι και υποκειμενικο.. Για x6 cpu σου εδειξα ηδη 1 παραδειγμα,ενω ο ssd δισκος ειναι part που το κρατας κατοπιν / και σε αναβαθμιση μετα 2
pantote Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Συγνώμη για το offtopic, αλλά μ' έπιασαν τα γέλια (με την καλή την έννοια), και δεν άντεξα. απο οικονομικα πως τα πας? αμμα διαθετεις μπορεις να στυσεις πολυ καλυτερο. να στήσεις (από το στήνω). 1
philnice Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Αν η μητρικη σου δεν εχει προβληματα, με ssd (εστω II speed) και 6πυρηνο cpu θα εχεις "νεο" μηχανημα (σε σχεση με τωρινο) Για παραδειγμα σε encoding x264 2nd pass θ' ανεβεις* τρελα *Ενα παραδειγματακι εδω, απο το διαδεδομενο Handbrake: +1 Ετσι για να θυμομαστε και τις καλες εποχες της AMD. 1
Millennium Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Πάντως αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πας σε καινούριο με σύγχρονα πρότυπα και τις εγγυήσεις τους,βλέπεις μεγάλη διαφορά στη χρήση και για μένα έχεις κέρδος σε όλα. 1
cabdik Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 οπως σου ειπαν και πιο πανω, το τι σε συμφερει ειναι καθαρα υποκειμενικο. αν εχεις την οικονομικη ανεση να παρεις ενα καινουριο συστημα, πας σε ναο συστημα και δεν σπας τα @@ σου με το τι μπορεις να κανεις για να βελτιωσεις το υπαρχον..! αν δεν μπορεις, να δωσεις €500-600-700... για νεο συστημα, τοτε αναγκαστικα πας σε ο,τι μπορεις να αναβαθμισεις σε αυτο που εχεις! κα ηδη τα 2 βασικα κομματια που μπορεις να αναβαθμισεις και να δεις σοβαρη διαφορα, στα ειπαν..., SSD και επεξεργαστης. και μην κολλας στο SATA. οποιο και να εχεις, ταιριαζει. απλα οι ταχυτητες αλλαζουν..!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα