Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά εδώ δεν υπάρχει κάποιος φορέας, κάποια ιδιωτική πρωτοβουλία για να κάνει διοργανώσεις gaming..έστω και με μέτρια ποσά ως έπαθλα νίκης....απόλυτη ξεφτίλα...στην εποχή που διανύουμε θα πρότεινα:

Διαφυγή στο εξωτερικό για σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία εκεί ή στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ένταξη σου στον Στρατό/ Αστυνομία , όπου είναι σταθερά και ακλόνητα.

Ξέρω , μπορεί να μην γουστάρεις να είσαι καραβανάς, στρουμφάκι ή να βαράς γέρους και έγκυες γυναίκες στις διαδηλώσεις αλλά δεν θα πεινάσεις...

Δική μου επιλογή, την οποία και έκανα: Σπουδές στο Εξωτερικό , να γίνεις μπάτσος ούτε στον χειρότερο εχθρό σου.

Μακριά

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά λέτε για στρατούς κτλ στο παιδί. Είναι η ύστατη λύση.Δίαβασε για να περάσεις σε κάτι σχετικό με gaming πχ προγραμματισμό.Δική μου πρόταση.

• Like 1
Δημοσ.

Τα esports εχουν τραβήξει πολλών τα βλέματα τα τελευταία χρόνια μια και από πολλές χώρες έχει αναγνωριστεί ώς άθλημα με παίχτες, όπως σε κάθε άλλο άθλημα. Στην χώρα μας βέβαια δε συμβαίνει αυτό, όχι για τον λόγο ότι δεν τα δεχόμαστε ή ότι δε μπορούν να αναγνωριστούν, αλλά μάλλον δε γίνεται ο κατάλληλος κόπος και τρόπος. Ποια η γνώμη σας για το competitive scene; Πώς ένας έλληνας μπορεί να πετύχει σε αυτό;

Αναφέρεσαι σε ένα άθλημα που αποφέρει σημαντικά κέρδη μόνο στους νικητές.

Για να φτάσεις σε εκείνο το επίπεδο, θα πρέπει να επενδύσεις χιλιάδες ώρες παιχνιδιού, αλλά και πάλι θα πρέπει να είσαι ταλέντο για να φτάσεις τους "επαγγελματίες" του είδους.

Αυτό που σκέφτεσαι είναι hit or miss επένδυση. Επενδύεις τα νιάτα σου, το μυαλό σου και πολύ πιθανών την υγεία σου σε ένα "άθλημα", όπου αν δεν τα καταφέρεις, έχεις καταστρέψει το μέλλον σου, μιάς και οι εναλλακτικές σου θα είναι πολύ περιορισμένες.

Κάτσε συζήτησε με έναν σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, και μαζί θα δείτε πώς μπορείς με βάση αυτό που γουστάρεις να ακολουθήσεις έναν ορθότερο δρόμο.

• Like 8
Δημοσ.

Κάτσε και διάβασε όσο μπορείς γιατί θα το βρεις μπροστά σου και κάποια στιγμή θα σκάσουν τα σοβαρά προβλήματα στη ζωή όπως το πλήρωμα λογαριασμών

Εκεί θα πρέπει να έχεις κάνει κάτι και για να τους πληρώνεις με άνεση, αλλά και για να δουλεύεις όσο πιο ξεκούραστα γίνεται. Δυστυχώς η ζωή δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, οπότε μη βλέπεις τι κάνει το 00000000000000000000.1% των ανθρώπων αλλά τι κάνουν ή προσπαθούν να κάνουν οι πολλοί.

Αν έχεις πλάτες να σε καλύπτουν κάνε το κέφι σου, διαφορετικά γίνε ρεαλιστής πριν φας τη σφαλιάρα της πραγματικότητας.

Το gaming είναι αγαπημένο χόμπι για πολλούς, ειδικά όσους γράφουμε σε αυτή την ενότητα, αλλά δε γίνεται να είναι κάτι παραπάνω από αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς.

Το μόνο που σου εύχομαι σαν gamer που όπου να'ναι θα μπω στη τέταρτη δεκαετία της ζωής μου είναι να μη σταματήσεις λόγω συνθηκών και κυρίως να μη βαρεθείς μεγαλώνοντας να παίζεις και πάντα να προσπαθείς βρίσκεις λίγο χρόνο για αυτό.

Αλλά να κάνεις το χόμπι σου δουλειά είναι μάλλον απίθανο και όπως ήδη είπε κάποιος σε προηγούμενο ποστ θα σε κάνει να χάσεις και τον ενθουσιασμό που έχεις τώρα για αυτό.

Το πιο πιθανό στη ζωή είναι η δουλειά που θα κάνεις να είναι μια μαλακία που θα μισείς ή στη καλύτερη θα βαριέσαι, όμως αυτό πίστεψε με θα κάνει τον ελεύθερο χρόνο σου για gaming (ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει) μαγικό

Επίσης σχετικά με τη μόρφωση καλό είναι να της δίνεις κάποια επιπλέον σημασία γιατί όπως και να το κάνουμε βάζει το μυαλό σου να δουλέψει με τρόπους που αλλιώς δε θα δούλευε και γενικά διευρύνει τους ορίζοντες σου.

Δεν αρκεί πάντα να είσαι εκ γενετής έξυπνος, πρέπει να το καλλιεργείς κιόλας.

Οπότε για αρχή βρες αυτό που σιχαινεσαι λιγότερο και θα βρεις το δρόμο σου..

• Like 4
Δημοσ.

Οι """επαγγελματίες""" gamers έχουν διάρκεια καριέρας ως τα 26 - 28 χρόνια, ηλικία στην οποία θεωρούνται ήδη γέροι και έχει πέσει φανερά η απόδοσή τους. Είναι δηλαδή αρκετά συντομότερη από αυτή ενός αθλητή, και με χαμηλότερες κατά κανόνα απολαβές. Σε αυτή τη φάση είτε έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα όπου έχουν λίγα τυπικά προσόντα, μηδενική προϋπηρεσία και είναι άχρηστοι σε ένα πιθανό εργοδότη (είναι στην ίδια κατηγορία με τους ανειδίκευτους εργάτες με απολυτήριο Γυμνασίου / Λυκείου) είτε μεταπηδούν σε άλλη δραστηριότητα εκμεταλλευόμενοι τις γνωριμίες τους. Το ποσοστό που το καταφέρνει αυτό είναι πραγματικά ελάχιστο, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαία η σταθερή ανακύκλωση των ονομάτων της """pro""" σκηνής.

Αν διευρύνει κανείς τον ορισμό του επαγγελματία gamer σε κάποιον που έχει κανάλι ή twitch streams, το δεύτερο στην Ελλάδα είναι αδύνατο με τα υπάρχοντα δίκτυα (σε αξιοπρεπή βαθμό τουλάχιστον) ενώ το πρώτο είναι πολύ επίφοβο και παροδικό γιατί για κάθε Angry Joe ή Cynical Brit υπάρχουν άλλοι 1000 στην αφάνεια. Επίσης οι επιτυχημένοι casters ζουν σε χώρες με ενεργή βιομηχανία gaming και όχι σε μια μικρή απομονωμένη αγορά όπως η δική μας, ενώ εξαρτώνται από τα πάνω κάτω της βιομηχανίας (πχ Kripparian).

Οπότε όχι, όχι και όχι. Το gaming δεν είναι ούτε καριέρα ούτε βιοπορισμός, και μπορείς να αναζητήσεις ιστορίες πρώην παικτών από ΝΑ Ασία και αλλού για το πού είναι και τι κάνουν - αν τους βρεις και δεν τους έχει φάει το μαύρο σκοτάδι. Το επαγγελματικό gaming επίσης αποτελείται μόνο από ένα τμήμα του από το "είμαι καλός στο ΧΧΧΧ είδος γιατί τους κερδίζω όλους στην τάξη/ το σχολείο/ το net cafe μου/ παίζω 10 ώρες τη μέρα" αλλά αφορά δημόσιες σχέσεις, επαφές, γενικότερη αγωγή και συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα, ούτε είναι δουλειά μου ούτε με ενδιαφέρει να σου πω "διάβασε". Αυτό που ξέρω όμως είναι πως σε ό,τι δεν εμπίπτει στην κατηγορία ανειδίκευτου εργάτη θα αναγκαστείς να τα σκας σε κάποιον που έχει δικαίωμα υπογραφής και που μπορεί να μην κάνει απολύτως τίποτα. Και επειδή δικαίωμα υπογραφής αποκτάς με χαρτιά, είναι απλά τα πράγματα.

• Like 9
Δημοσ.

Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα. 

Ήμουν Active στα Ελληνικά/ξένα community του Quake3 , Mohaa Allied Assault , Call ofduty, και παρακολουθούσα του CS και του BF (mainly FPS) καθώς η DOTA/LOL/WOT είναι μεταγενέστερα και έχω τραβηχτεί.

Παλαιότερα δεν είχες υποδομή καλή (Best choice net cafe με leased line για καλά Pings mainly 55-60ms σε Neutral DE servers .

Cause size and ping do matter . ΔΕΝ είχες σοβαρά prizes και σοβαρούς sponsors όπως συγκριτικά με το εξωτερικό. Τότε το να κατακτάς Top 10 slot σε αναγνωρισμένο Ladder / League και να πας σε ένα Tour στο εξωτερικό σαν εμπειρία ή και να πετύχεις κάτι ήταν εφικτό , αν και τα περισσότερα communities ήταν γεμάτα από ζώα και στο όλο try δεν είχες και healthy competition ούτε βοήθεια από τις κλίκες των Net Cafe . π.χ θα μπορούσαν να συνεργαστούν όπως πρόσφατα είδα στο LOL και να κάνουν πανελλαδικά Events αλλά ο καθένας ήταν στην σπηλιά του , μέχρι και block IP έκανε ο καθένας σε μερικούς game servers τους . Δεν βοήθησε καθόλου η νοοτροπία των εταιριών με τους τίτλους , π.χ Call of duty 1 -2 - 4 που ουσιαστικά μετά τις πωλήσεις , άφηναν το game στην τύχη του με ημ. λήξης το announcement του επόμενου τίτλου . Τέλος το αστείο Anticheat σου έβαζε ταβάνια με νοοτροπίες demo + timestamps κτλ όσων αφορά τα FPS games. 

Τώρα ρεαλιστικά σήμερα , όπως και να το κάνουμε, Ζεις στην Ελλάδα, η υποδομή έχει γίνει καλύτερη με ΔΙΟΔΟΣ Pings <50ms De , δεν έχεις και πολλά να ζηλέψεις από τους ανταγωνιστές σου. Έχεις περισσότερες επιλογές στην κατηγορία των competitive games καθώς και των Genres . Στο κομμάτι του AC έχει γίνει δουλειά , πάντα θα υπάρχουν. Τα Events στην χώρα μας σε περίοδο κρίσης είναι μειωμένα αισθητά (στο cod είχαμε έως και 10 LAN tour την χρονιά). Έχεις νέο κοινό (τα τελευταία χρόνια οι Gamers έχουν πολλαπλασιαστεί αλλά η ωριμότητα έχει  μειωθεί αισθητά (αυτό παίζει ρόλο στην επιλογή των m8 σου ανάλογα το community που επιλέξεις. Ισχύει ο κανόνας το σύνολο απομονώνει τον μαλάκα , εκτός αν το σύνολο είναι μαλάκες wannabe :P 

Πέραν αυτού σκέψου ότι το Gaming δεν θα σε ταίσει , είναι σαν να πας για ηθοποιός , δεν είναι κάτι για βιοποριστικούς λόγους. Εγώ ανακατεύτηκα ενεργά και αφιέρωσα γενικά 12 χρόνια , έως και σήμερα, από τα οποία πολύ active 7 (λιωσιματάκι), αλλάζοντας 3 τίτλους. Το καλύτερο πράγμα που μου έμεινε είναι η παρέα και οι φίλοι και αυτό όχι από το team μόνο αλλά και από τους αντιπάλους. Το να είσαι καλός σε κάτι όπως το Gaming μπορεί να σε οδηγήσει σε άλλες επιλογές όπως  ISP employee , Community manager, Net cafe manager, Game Developer Studio employee κτλ. 

Αν πάρεις την πιθανότητα να γίνεις ένας από τους καλύτερους και να το πετύχεις, σκέψου τι χρειάζεται να θυσιάσεις. Αξίζει πραγματικά ; και για πόσο θα είσαι στην κορυφή ; Ο πρωταθλητισμός στο Gaming δεν είναι σαν τον πρωταθλητισμό IRL , εκεί φτιάχνεις το κορμί σου και την σωματική σου υγεία , με το online competitive gaming την καταστρέφεις nomatter what. play hard go pro λένε , δεν μπορείς να είσαι καλός σε 5 πράγματα μαζί . Βάζεις προτεραιότητα στην ζωή σου , σκέψου την περίπτωση του να αποτύχεις , then what ? 

Δεν νομίζω να είδες το documentary με το PRO gaming και τους πετυχημένους κινέζους / κορεάτες που λένε πως έφυγαν από το χωριό και πέτυχαν ένα καλύτερο αύριο αφήνοντας την φτωχή μάνα να θερίζει το χωράφι ...  

• Like 4
Δημοσ.

BUMP! (και θα απαντήσω και'γω με την σειρά μου το βράδυ ή άυριο, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις)

Δημοσ.

Οι """επαγγελματίες""" gamers έχουν διάρκεια καριέρας ως τα 26 - 28 χρόνια, ηλικία στην οποία θεωρούνται ήδη γέροι και έχει πέσει φανερά η απόδοσή τους. Είναι δηλαδή αρκετά συντομότερη από αυτή ενός αθλητή, και με χαμηλότερες κατά κανόνα απολαβές. Σε αυτή τη φάση είτε έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα όπου έχουν λίγα τυπικά προσόντα, μηδενική προϋπηρεσία και είναι άχρηστοι σε ένα πιθανό εργοδότη (είναι στην ίδια κατηγορία με τους ανειδίκευτους εργάτες με απολυτήριο Γυμνασίου / Λυκείου) είτε μεταπηδούν σε άλλη δραστηριότητα εκμεταλλευόμενοι τις γνωριμίες τους. Το ποσοστό που το καταφέρνει αυτό είναι πραγματικά ελάχιστο, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαία η σταθερή ανακύκλωση των ονομάτων της """pro""" σκηνής.

μιλάς εκ πείρας..;

Ρωτάω για να δω από που βγαίνει όλο αυτό..

• Like 1
Δημοσ.

Οι """επαγγελματίες""" gamers έχουν διάρκεια καριέρας ως τα 26 - 28 χρόνια, ηλικία στην οποία θεωρούνται ήδη γέροι

Συμφωνώ στο σύνολο της ανάρτησης σου αλλά στέκομαι ειδικά στο κομμάτι αυτό, να υποθέσω ότι μετά τα 28 σου χρόνια μειώνεται αισθητά τι??

Η οξυδέρκεια σου , η αντίληψη σου?

Ειλικρινά έχω μία απορία γιατί στα 34 μου είμαι καλύτερος από πότε, σωματικά/πνευματικά/νοητικα και θα μου άρεσε να τεκμηριώσεις την άποψη αυτήν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποψιάζομαι ότι τα αντανακλαστικά και η αντοχή σου είναι καλύτερα στα 25 σου απ' ότι στα 35 σου.

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Moderators
Δημοσ.

Υποψιάζομαι ότι τα αντανακλαστικά και η αντοχή σου είναι καλύετρα στα 25 σου απ' ότι στα 35 σου.

Κάπως έτσι πιστεύω κι εγώ. Δεν πιστεύω ότι με την ηλικία γίνεσαι χειρότερος, αποκτάς άλλο τρόπο σκέψης και έχεις διαφορετική αντίληψη (αρκεί να έπαιζες και games μικρός), αλλά τότε πας για άλλα παιχνίδια και μάλλον δεν θα μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό σε παιχνίδια που θέλουν τρελά reflex, π.χ. Counter-Strike.

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά όταν δοκίμασα πριν λίγα χρόνια που βγήκε το AvP του 1999 στο Steam που το έλιωνα μικρότερος με το Alien και με κοίταζαν οι άλλοι πως και δεν ζαλίζομαι / βλέπω που πάω και δεν μπορούσα να παίξω τόσο καλά όσο τότε.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου ότι ''Όσο πιο μικρός, τόσο πιο καλός''.Είτε γιατί όταν είσαι μικρός έχεις λιγότερα πράγματα να σε απασχολούν, λόγω περισσότερου ελεύθερου χρόνου αλλά και τα αντανακλαστικά των παιδιών είναι ανώτερα από των ενηλίκων.

Δημοσ.

Παιδιά τι λέτε; κάνει μπαμ ότι το έχετε πάρει προσωπικά έτσι ; Λες και επειδή είμαστε 28+ δεν μας σηκώνεται χαχαχα. 

ΕΝΝΟΕΊΤΕ πως τα reflex Πέφτουν , μάλιστα πέφτουν από τα 20 και μετά σταδιακά, απλά μέχρι τα 28-30 τα αντισταθμίζει η εμπειρία που κουβαλάς από game σε game. Το σώμα και η ψυχή όσο μεγαλώνουμε δεν έχουν τις ίδιες αντοχές, δείτε το ποδόσφαιρο και το γυμναστήριο. 

Έχετε δει κανένα team με 28+ να τα στάζει σε κάποιο σοβαρό competitive Tour  ? 

Δημοσ.

Το γυμναστήριο που κολλάει ; Στο γυμναστήριο αποδίδεις 100% όταν είσαι 25 ετών γιατί τότε έχεις την μέγιστη τεστοστερόνη.Το gaming δεν έχει καμία σχέση με την τεστοστερόνη από όσο ξέρω :P

Δημοσ.

Υποψιάζομαι ότι τα αντανακλαστικά και η αντοχή σου είναι καλύτερα στα 25 σου απ' ότι στα 35 σου.

Ναι , αρκετά καλύτερα και μυική δύναμη/αντοχή/αντανακλαστικά.

Το γυμναστήριο που κολλάει ; Στο γυμναστήριο αποδίδεις 100% όταν είσαι 25 ετών γιατί τότε έχεις την μέγιστη τεστοστερόνη.Το gaming δεν έχει καμία σχέση με την τεστοστερόνη από όσο ξέρω :P

Με το συμπάθειο αλλά στα 34 σηκώνω 30% περισσότερο βάρος στην μπάρα και περισσότερες επαναλήψεις.

Το θέμα είναι πως συντηρείς τον εαυτό σου.

Εάν είσαι κουράδας στα 25 , κουράδας θα είσαι και στα 35.

Ο άλλος θεωρεί ότι ένας 25 είναι και αυτομάτως higher lvl από έναν 34 +...επειδή είναι μικρότερος ηλιακά και αγνοεί παντελώς άλλες παραμέτρους.

Αλλα έχουμε ξεφύγει εντελώς από το topic....!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...