Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα esports εχουν τραβήξει πολλών τα βλέματα τα τελευταία χρόνια μια και από πολλές χώρες έχει αναγνωριστεί ώς άθλημα με παίχτες, όπως σε κάθε άλλο άθλημα. Στην χώρα μας βέβαια δε συμβαίνει αυτό, όχι για τον λόγο ότι δεν τα δεχόμαστε ή ότι δε μπορούν να αναγνωριστούν, αλλά μάλλον δε γίνεται ο κατάλληλος κόπος και τρόπος. Ποια η γνώμη σας για το competitive scene; Πώς ένας έλληνας μπορεί να πετύχει σε αυτό; Αν κάποιος έλληνας που θέλει να πετύχει σε αυτό (όπως εγώ) και δεν έχει team, πως μπορεί να βρει ελληνικό team; (ή και ξένο). Ti θυσίες πρεπει να κανει ένας έλληνας gamer για να αναγνωριστεί και ύστερα να μπαίνει σε τουρνουα σε competitive επίπεδο; Γιατί κάνω τόσες πολλές ερωτήσεις; ( :P)

Το θέμα με καίει, είμαι ένας μέτριος μαθητής, πάω 3η λυκείου και δε ξερω ΑΚΡΙΒΩΣ ακόμα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου (μπορεί να ξανα δώσω πανελλήνιες btw). Ξέρω όμως οτι τα games τα λατρεύω και με θεωρώ high skill σε 2 από αυτά με τα οποία θα ήθελα να γίνει ένα μαγικό και να βγώ στην competitive scene (DotA 2 και CS:GO). Θέλω gamers και μη, να αφιερώσουν λίγο χρόνο στην απάντηση τους όσοι θέλουν γιατι πραγματικα θα με βοηθήσει πολύ.. Τι να κάνω; Να διαβάζω και να ακούω τους γονεις μου, χωρις να'χω καποιο στοχο ακόμα; (που λογικα θα βρεθει) ή να συνεχισω τα games που πολύ αγαπω και να γίνω professional competitive player??(Κατι που επίσης θελει να ιδρωσεις για να πετύχει). Είναι μια απόφαση και πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω, πάντως αν τελικά αποφασισω το 2ο, θα το πω στους γονεις και αναλογα πως θα παει το πραγμα, θα εφευγα και εξωτερικο αν ηταν να ειχα καποιο team (φυσικα το team θα το εβρισκα και θα παιζαμε απο'δω για πολλούς μήνες).

Επειδή είπα πολλά, απλά αφιερώστε όλη την γνώση, γνώμη και όρεξη που έχετε (αν εχετε) σε αυτό το thread όσον αφορά τα esports, competitive scene, tips για τον ελλην gamer κλπ κλπ!

Ευχαριστώ

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο άνθρωπος έκανε μία ερώτηση ,λογική ή άλογη δεν θα το κρίνουμε εμείς και του απαντάτε με ειρωνία και ύφος.

Δώστε του ένα επιχείρημα και τεκμηριώστε το και μετά πετάξτε την εξυπνάδα σας.

• Like 2
Δημοσ.

Tzonasos, καλό είναι το gaming να παραμένει hobby και όχι δουλειά.Αν τώρα σου κάτσει κάτι καλό, δεν θα πεις όχι προφανώς αλλά έτσι με τον αέρα δεν γίνεται.Για Πανελλήνιες αν έχεις σκοπό να κάτσεις να διαβάσεις έστω λίγο να περάσεις κάπου που δεν θέλει πολύ διάβασμα(Π.χ να πας στα καράβια) για μένα προσπάθησέ το.

• Like 4
Δημοσ.

Αν μπορούσα να γύριζα το χρόνο είκοσι χρόνια πίσω tzonasos ένα πράμα θα άλλαζα μόνο.. θα έπαιζα λιγότερο ώστε να έπαιρνα ενα πτυχίο! Άν θές τη γνώμη μου προτεραιότητα δώσε στα μαθήματα που είναι το μέλλον σου και ταυτόχρονα στον πραγματικά ελεύθερο χρόνο σου ασχολήσου και με το gaming που τόσο αγαπάς. Χρόνο για gaming competitive η και μη μπορεί να βρείς ανα πάσα στιγμή στη ζωή, χρόνο για να μορφωθείς θα έχεις συγκεκριμένο. pro tip.. το gaming το απολαμβάνεις καλύτερα όταν το χεις ως hobby παρά ως δουλειά :)

• Like 14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν το εύρος σκέψης και δραστηριοτήτων του ανθρώπινου πολιτισμού μεγάλωσε με την εξέλιξή του ανά τους αιώνες, άρχισε να κοστολογεί με ανάλογες συναλλακτικές τιμές την ποικιλία των ικανοτήτων που μπορούν να υπάρξουν ανά άτομο. 

Φυσική δύναμη, πνευματική δύναμη, ταχύτητα μετακίνησης, ταχύτητα σκέψης, και άλλες πολλές.

Οι τιμές διαφέρουν από άτομο σε άτομο και είναι στοιχεία εξελίξιμα με την καταπόνηση ανάλογης προσπάθειας. Γι'αυτό και παλαιότερα αποτελούσε φοβερό είδος ψυχαγώγησης η, για παράδειγμα, μονομαχία 2 ανθρώπων. Κάπως έτσι άρχισε ο κουτο-έξυπνος κόσμος να οργανώνει αθλήματα με χρηματικά έπαθλα. Έβλεπε το ενδιαφέρον της εξάσκησης και το ενδιαφέρον του αποτελέσματος σε μια αναμέτρηση οποιουδήποτε είδους.

Το να προπονηθείς για μια διαδικασία συμπεριλαμβάνει σημαντικά κριτήρια. Αυτογνωσία, αυτοκριτική, πειθαρχία, υπευθυνότητα, ανθρωπιά. Προσπάθεια στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της.

Και μια διαδικασία μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το σχολείο, στο οποίο προπονήσε για την ένταξή σου στο εργατικό δυναμικό μιας κοινωνίας, μέχρι και στον γυμναστηριακό χώρο, στον οποίο προπονήσε για την καύλα της ανάδειξής σου ως υπερέχοντα ικανοτήτων. Υπερέχοντα ικανοτήτων στο φυσικό-πνευματικό άθλημα του ποδοσφαίρου, στο πνευματικό άθλημα του σκακιού είτε στο πνευματικό άθλημα ενός βίντεο-παιχνιδιού. Your call, your choice.

Τώρα, πια η διαφορά μεταξύ διαδικασιών. 

Ζεις, εάν δε το έχεις ακόμα καταλάβει, στον πλανήτη Γη. Εδώ, ο άνθρωπος έχει παρουσιάσει την κοινωνία του με συγκεκριμμένο τρόπο. Συμβάλλει στη βοήθεια (ανθρωπισμός) της όλης κοινωνίας με το επάγγελμά του και ως αντάλλαγμα παίρνει συνάλλαγμα (χρηματικό) για την ικανοποίηση αναγκών του. Οι διαδικασίες που συμπεριλαμβάνουν την ψυχαγώγησή του αποτελούν μέρος του χρόνου που διαθέτει για μια πνευματική ισορροπία. Δεν γίνεται μόνο να δουλεύεις, ή μόνο να παίζεις. Δε γίνεται να δουλεύεις παίζοντας ή να παίζεις δουλεύοντας.

Εάν ο στόχος σου είναι να γίνεις επαγγελματίας παίχτης ενός βίντεο-παιχνιδιού, ίσως βγάλεις χρήματα, ίσως απολαύσεις 2-3 στιγμές στη ζωή σου, αλλά θα παραμείνει το γεγονός ότι στην κοινωνία που σε μεγάλωσε (άσχετα με το πόσο καλά ή άσχημα), δε προσέφερες τίποτα. Και πιθανότατα δε θα προσφέρεις στο μέλλον, μιας και θα σταματήσεις τη διαδικασία της πνευματικής σου ανάπτυξης μέσω σφαιρικών γνώσεων η οποία πρέπει να χαρακτηρίζεται αέναη.

Μη μπερδεύεις τις προτεραιότητές σου. Δε θα σου πω εγώ ποιές είναι αυτές, αλλά σε γενικά πλαίσια, η πνευματική ανάπτυξή σου ως άνθρωπος μέσω του μηχανισμού κατώτερης/ανώτερης/ανώτατης εκπαίδευσης και η προσφορά σου στην κοινωνία σίγουρα έρχεται πριν την ψυχαγωγία σου. Η ψυχαγωγία σου είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης της μονοτονίας σου, και ένας πολύ καλός μάλιστα, μιας και αν χρησιμοποιηθεί σωστά θα συμβάλλει και αυτός στην περαιτέρω ανάπτυξη των φυσικό-πνευματικών ικανοτήτων σου με έναν ευχάριστο τρόπο που θα σε βοηθήσει να ζήσεις μια ποιοτική ζωή.

Τα κριτήρια που αναφέρω παραπάνω θα μείνουν ανικανοποίητα και θα εκμεταλευτούν ως αρετές που σε χαρακτηρίζουν στον ελάχιστο βαθμό εάν στα 18 σου χρόνια θέσεις ως προτεραιότητά σου ένα παιχνίδι. Όταν έρθει απέναντί σου ένας αντίπαλλος που έχει μεγαλύτερη πνευματική δύναμη από εσένα, την οποία και απέκτησε μέσω της ανώτατης εκπαίδευσής του και της μεγαλύτερης εμπειρίας του στη ζωή που του προσφέρει περισσότερη υπομονή από εσένα και περισσότερο κριτική σκέψη, θα έρθει με τη σειρά του το τέλος της παιχνιδο-καριέρας σου, μιας και δε θα είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις εκεί.

Και οι απαντήσεις μου σε κάποιες ερωτήσεις που προκύπτουν:

Q: Μα, το σχολείο είναι ανοργάνωτο, δε μου προσφέρει πολλά!

Α: Το σχολείο είναι ανοργάνωτο, αλλά σου προσφέρει τα πάντα. Γιατί δε καταβάλεις το χρόνο που θα έδινες στο παιχνίδι στα βιβλία? Δεν ενδιαφέρεται ο κρατικός μηχανισμός εκπαίδευσης, αλλά δεν ενδιαφέρεσαι κ εσύ με τη σειρά σου.

Q: Γιατί πρέπει να προσφέρω σε μια τέτοια κοινωνία? Θέλω να κάνω ότι μου αρέσει!

Α: Επειδή δε γίνεται να αγνοήσεις το είδος σου, το συνάνθρωπό σου. Ένας από αυτούς τους συνανθρώπους σου θα αποτελέσει κάποια στιγμή το άλλο σου μισό και θα σε βοηθήσει να ζήσεις μια υπέροχη ζωή. Και δε χρειάζεται να αφήσεις κάποιο παιχνίδι, εάν σου αρέσει. Και αν σου κάτσει "επαγγελματικά", σου έκατσε. Και θα είσαι και πολύ καλύτερος σε αυτό μιας και τα επίπεδα υπομονής και κριτικής σκέψης σου θα είναι ανώτερα μέσω της εκπαίδευσής σου και της εμπειρίας σου. Απολαμβάνεις καλύτερα μέσα ψυχαγώγησης όταν τα χρησιμοποιείς για ψυχαγωγία, όπως αναφέρει η απάντηση ακριβώς πάνω από τη δική μου. Θέλεις τα πάντα στη ζωή σου. Όχι μόνο δουλειά, και όχι μόνο gaming (ως δουλειά ή όχι). Όταν ασχοληθείς επαγγελματικά με το gaming, θα είναι η δουλειά σου, και παύει να σε ψυχαγωγεί. Θα το καταλάβεις 100% κάποια στιγμή.

Είχα ένα μικρό φιλαράκι ο οποίος μετακόμισε Σκοτία λόγω του πατέρα του. Μια μέρα μου είπε ότι θα ασχοληθεί επαγγελματικά με το gaming επειδή δε τα πάει καλά με το σχολείο και δε τον ενδιαφέρει κάτι άλλο, μιας και ήταν πολύ καλός στο League of Legends. Όπως και εσύ, καλή ώρα.

Η γνώμη μου ήταν πως δεν έχει νόημα να αλλάξει τις προτεραιότητές του ως άνθρωπος χωρίς καν να καταβάλλει προσπάθεια για κάτι. Gaming? Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, και κάθε μέρα θεωρητικά κάποιος γίνεται καλύτερος από εσένα με υποβολή ποιοτικά καλύτερης προσπάθειας. Δεν υπάρχει ποιοτικό μέλλον, δεν υπάρχει ατού στο να επιτεύξεις κάτι. Θα σκωτώσεις πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσες να αφιερώσεις σε σημαντικότερα πράγματα για αυτή τη ζωή.

Με αγνόησε, κλασσικά. Πήγε στο Challenger Tier μέσα σε 2 μήνες (εγώ ήμουν και είμαι εκεί χωρίς να προσπαθώ όσο εκείνος, απλά παίζοντας στον ελεύθερό μου χρόνο), προκρίθηκε στα LCS Qualifiers to 2013 και έχασε εκεί με την ομάδα του. Περίπου 4 μήνες έκανε καθημερινή εξάσκηση 8+ ωρών στην ηλικία των 17 ετών και τώρα, απέτυχε στις ενδοσχολικές του εξετάσεις και επαναλαμβάνει το έτος στο οποίο ήταν. Με άλλα λόγια, gg. Έχασε ένα χρόνο από τη ζωή του, στο οποίο ίσως γνώριζε την γυναίκα με την οποία θα έκανε οικογένεια μαζί (μιλάω για κάποιο μεγαλύτερο έτος στο οποίο θα μπορούσε ήδη να δουλεύει και να είναι ανεξάρτητος), στο οποίο ίσως δεχόταν μια πολύ καλή επαγγελματική πρόταση, στο οποίο ίσως, ίσως, ίσως...

Το έχει σκυλομετανιώσει βέβαια, και αποτέλεσε ένα καλό μάθημα για τη ζωή του. Αλλά θα μπορούσε να το είχε αποφύγει. Ακόμα και αν πετύχεναι, κάποια στιγμή θα τελείωνε. Μετά τι? Σε τι στάδιο θα ήταν στη ζωή του?

Καλά τα παιχνίδια, καλή η εξέλιξη στον τομέα τους, καλά τα έπαθλα και τα μεγαλεία. Απλά μη ξεχνάς πως ως άνθρωπος, οι προτεραιότητες είναι άλλες. Και πίστεψέ με, μια ποιοτικά καλή, όμορφη ζωή, κρύβεται εκεί. Την καύλα σου μπορείς να τη βγάλεις οποιαδήποτε στιγμή, παντού. 

Αλλά πως θες να δεις τον εαυτό σου 15 χρόνια από τώρα?

Επεξ/σία από snapshot-
  • Like 6
Δημοσ.

Αν μπορούσα να γύριζα το χρόνο είκοσι χρόνια πίσω tzonasos ένα πράμα θα άλλαζα μόνο.. θα έπαιζα λιγότερο ώστε να έπαιρνα ενα πτυχίο! Άν θές τη γνώμη μου προτεραιότητα δώσε στα μαθήματα που είναι το μέλλον σου και ταυτόχρονα στον πραγματικά ελεύθερο χρόνο σου ασχολήσου και με το gaming που τόσο αγαπάς. Χρόνο για gaming competitive η και μη μπορεί να βρείς ανα πάσα στιγμή στη ζωή, χρόνο για να μορφωθείς θα έχεις συγκεκριμένο. pro tip.. το gaming το απολαμβάνεις καλύτερα όταν το χεις ως hobby παρά ως δουλειά :)

Μετά συγχωρέσεως αλλά δεν φτάνει να πάρει ένα ''χαρτί''.Πρέπει να δει ποια δουλειά έχει μέλλον που στην Ελλάδα του σήμερα είναι δύσκολο.Το να πάρεις απλά ένα χαρτί για να λες ότι σπούδασα ''εκεί'', δεν λέει τίποτα.Το θέμα είναι το χαρτί να αξιοποιείται και στην Ελλάδα χωρίς βύσμα δεν γίνεται.Για μένα λύση είναι το εξωτερικό αλλά και εκεί θα πρέπει να έχεις κάποιον δικό σου να σε προσκαλέσει και να μείνεις σ' αυτόν μέχρι να βολευτείς εσύ αν και όποτε.Είναι και η συγκυρία πολλές φορές.

Δημοσ.
Psycho_Warhead, on 01 Apr 2014 - 6:13 PM, said:

Μετά συγχωρέσεως αλλά δεν φτάνει να πάρει ένα ''χαρτί''.Πρέπει να δει ποια δουλειά έχει μέλλον που στην Ελλάδα του σήμερα είναι δύσκολο.Το να πάρεις απλά ένα χαρτί για να λες ότι σπούδασα ''εκεί'', δεν λέει τίποτα.Το θέμα είναι το χαρτί να αξιοποιείται και στην Ελλάδα χωρίς βύσμα δεν γίνεται.Για μένα λύση είναι το εξωτερικό αλλά και εκεί θα πρέπει να έχεις κάποιον δικό σου να σε προσκαλέσει και να μείνεις σ' αυτόν μέχρι να βολευτείς εσύ αν και όποτε.Είναι και η συγκυρία πολλές φορές.

Ναι δε λέω να πάρει ένα "χαρτί". Πτυχίο λέγεται και νομίζω λίγο πολύ, όλοι όσοι το πάρουν σοβαρά θα διαλέξουν κάτι που θα τους ικανοποιεί. Όλα τα υπόλοιπα περι βυσμάτων κτλ κτλ τα ίδια λέγαμε πριν 20 χρόνια.. δικαιολογίες όμως είναι που λέγαμε στον εαυτό μας και τα πληρώσαμε αργότερα στη ζωή. Το τι εστί σπουδή δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να το αναπτύξω.. οτι και να διαλέξει το παληκάρι εγώ του εύχομαι το καλύτερο. :)

• Like 2
Δημοσ.

Στην Ελλάδα του σήμερα τα πτυχία είναι για κορνίζα πέραν λίγων εξαιρέσεων.Το βύσμα ισχύει πολύ περισσότερο σήμερα, γιατί όταν γνωστή μου που έχει σπουδάσει τεχνολόγος τροφίμων δεν μπορεί να βρει δουλειά γιατί όλοι ζητάνε 3-5 χρόνια προϋπηρεσία την στιγμή που μια φίλη της(Χωρίς πτυχίο και χωρίς προϋπηρεσία) με βύσμα μπήκε κατευθείαν σε μεγάλο εργοστάσιο και τα ξύνει και παίρνει ένα χιλιαρικάκι το μήνα.Άστο το πριν 20 χρόνια, πριν 20 χρόνια είχες δουλειά ότι και αν γινόσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Dota 2 τι mmr έχεις?Άποψη μου είναι να δώσεις πανελλήνιες,να περάσεις σε μια σχολή για να έχεις μια καβάτζα για όταν θα τελειώσει το gaming ή αν αποτύχεις σε όλο αυτό.

Πάντως το competitive gaming ανεβαίνει πολύ όσο περνάνε τα χρόνια....στις χώρες της ανατολικής ασίας θεωρείται Ολυμπιακό άθλημα και οι παίκτες γεμίζουν πρωτοσέλιδα εφημερίδων κτλ...εδώ είμαστε πολύ πίσω...Στην dota μπορείς να πεις ότι υπάρχουν 20-30 ομάδες οι οποίες έχουν εισόδημα πάνω από 25,000 δολάρια τον χρόνο και 3-4 ομάδες που έχουν εισόδημα >50000 ενώ η πρώτη(NaVi) 1000000+ .To δύσκολο είναι βέβαια να πιάσεις το επίπεδο αυτών των παικτών....δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγει μια μέρα και να πει να παίξω σε υψηλό επίπεδο όσο καλός και αν είναι.Δοκίμασε το αλλά μην αφήσεις το σχολείο ή τις σπουδές σου....ίδια άποψη είχε και ο purge όταν τον είχαν ρωτήσει :P

• Like 1
Δημοσ.

Πέραν της τραγικής κατάστασης της αγοράς εργασίας και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που είπε ο Φλούφλης. Το competitive gaming πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προσωρινή απασχόληση και όχι ως τρόπος βιοπορισμού. Ακόμα κι αν επιτύχεις σε βαθμό να ασχοληθείς επαγγελματικά, όταν πας 30+ τι θα κάνεις;

Για τις πανελλήνιες κτλ, τα παιχνίδια χαλαρά μου έκοψαν 2-3 χιλ. μόρια (στην εποχή μου, που έδωσα 10 μαθήματα, τώρα δεν ξέρω πόσα είναι και αν θα έχεις αντίστοιχο αντίκτυπο). Αλλά σίγουρα θα έχεις κάποιο αντίκτυπο και το ερώτημα είναι αν αξίζει. Ο ψυχάκιας καλά τα λέει για τα πτυχία κτλ, αλλά σε κάθε περίπτωση το πτυχίο είναι ένα + όπως και να το κάνεις και στο λέω εγώ που παράτησα το ΤΕΙ Πληροφορικής (για πολλούς λόγους που δεν έχουν σχέση με το παρόν νήμα, με εξαίρεση την αξία του πτυχίου, την οποία κακώς τότε θεώρησα σχεδόν μηδενική, επειδή δεν σκόπευα να εργαστώ ως προγραμματιστής).

• Like 4
Δημοσ.

Ότι "γαλόνι" μαζέψεις στη ζωή χρήσιμο είναι. Ο αδερφός μου χωρίς πτυχίο, αλλά με καλούς βαθμούς στο λύκειο+πολεμικές τέχνες+ειδικές δυνάμεις+δίπλωμα μοτοσυκλέτας+πτυχίο αγγλικών lower μπήκε στα σώματα ασφαλείας. Είχε τόσα μόρια που δεν εξαρτιόταν απο κανένα "βύσμα". Μηνας μπεί, μήνας βγεί χιλιαρικάκι. Κάνε το καλό και ρίχτο στο γυαλό. Ποτέ δε ξέρεις σε τι θα σου βγεί

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...