dio25 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Χαίρετε παιδιά.'Εχω ένα Desktop με μητρική Asus P5N73-CM,έναν δίσκο Seagate IDE 40GB και προσπαθώ να βάλω επάνω έναν Seagate Barracunda 7200.11 SATA (ST3500320AS) αλλά δεν μου το αναγνωρίζει το BIOS. Ο δίσκος λειτουργεί κανονικά όταν βάζω μπρος το PC,επίσης ενεργοποιήσα τα SATA ports απο το BIOS και άλλαξα και καλώδιο αλλά τίποτα,ο δίσκος ειναι σαν να μην υπάρχει. 'Εχει κανείς καμιά πρόταση; Ευχαριστώ.
SPANK Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Αν δεν τον βλέπει καν το bios ασε τον sata μονο του επανω χωρις τον ide
dio25 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα.Ούτε τότε τον αναγνώρισε. (Ξέχασα να το γράψω στο αρχικό ποστ.Το λειτουργικό είναι περασμένο στον IDE αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.) Ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Αμα δεν τον βλέπει καν στο bios δεν εχει σημασία αν εχει λειτουργικό ή οχι , ψάξε η για καποια επιλογή στο bios με τους sata δίσκους , αλλαξε του sata αν δεν το εχεις κανει ή τελος μπορεις να δεις αν υπάρχει καποιο firmware update που ισως να διορθώνει το πρόβλημα
dio25 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Κοίταξα τις επιλογές και το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να κάνω Enable στα ports.Το έκανα νόμιζα πως θα δουλέψει αλλά τίποτα. Επίσης δοκίμασα να κάνω firmware update αλλά μου έβγαλε error κατα την επανεκίνηση.
Xristaras12 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 σου ειναι ευκολο να τον δοκιμασεις σε καποιον αλλο υπολογιστη; ο 7200.11 ειναι με το νεο firmware η το παλιο; αν ειναι με το παλιο παιζει οντως να εχει ψοφησει.
dio25 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Αύριο θα μπορέσω να τον δοκιμάσω σε άλλο PC.Το παλιό firmware είχε και όντως ψάχνοντας και έγω σε διάφορα forums είδα οτι ο συγκεκριμένος δίσκος έιχε πολλά προβλήματα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι για πέταμα. Αύριο που θα τον τσεκάρω καλύτερα θα μάθω. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
SPANK Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δεν σε ρώτησα αν ειχε πρόβλημα ο δίσκος γιατι νομιζα οτι τον ειχες δοκιμάσει ηδη , δοκίμασε τον σε αλλο pc οπως ειπε ο χρήστος και αν μπορεις να το τσεκάρεις με το hdsentinel ακομα καλύτερα
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 και είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι για πέταμα. ...αν το αποφασίσεις, πριν το πράξεις, σκέψου κι αυτό. 1
Pater_Familias Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Αν είναι στην εγγύηση απλά πήγαινέ και αντικατέστησέ τον. Έτσι έγινε σε ένα δικό μου δίσκο.
pkatsou Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Ακόμη και αν δεν είναι σε εγγύηση υπάρχει διαδικασία η οποία απαιτεί ένα κυκλωματάκι για να τον "ξαναζωντανέψει". Απλά για τα 320gb δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά του εκτός και αν έχεις μέσα content που να σε καίει να το πάρεις. Πριν 2 χρόνια είχα πάει σε ένα μαγαζί στη Στουρνάρη και μου είχε φτιάξει έναν 750gb 7200.11 που είχε αυτό το θέμα της σειράς. Είχα δώσει 35 ευρώ και γι αυτό ακριβώς λέω ότι δεν ξέρω αν αξίζει. Απλά εγώ καιγόμουν να πάρω τη δουλειά μου από μέσα. Από τότε ο δίσκος δουλεύει μια χαρά πάντως. Αν σε ενδιαφέρει να πας να ρωτήσεις πες μου να σου στείλω λεπτομέρειες
pkatsou Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Όχι ένα μικρό στη Ζαίμη λίγο μετά το service του Πλαισίου. Ο τύπος έχει φτιάξει αυτό κυκλωματάκι και δεν μπήκα στον κόπο (δεν πιάνουν και τα χέρια μου) να αγοράσω τα εξαρτήματα για να κάνω τη διαδικασία. Το κόστος θα ήταν περίπου το ίδιο αλλά η ευκολία τεράστια! Και χρειαζόμουν οποσδήποτε τα αρχεία μου. Σε μια ώρα είχε αναστηθεί ο δίσκος
washcloud Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 ...πάντως το θέμα είναι να ΕΙΝΑΙ το γνωστό ζαβλακωμένο firmware τελικά ο υπαίτιος (όπως στην περίπτωσή σου). Γιατί κάλλιστα μπορεί τελικά απλώς να έχει πρόβλημα πλακέτα του δίσκου...
pkatsou Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Το σύμπτωμα πάντως του να μη βλέπει το δίσκο καθόλου είναι το χαρακτηριστικό αυτού του πρόβληματος με το fw. Αν τον ενδιαφέρει και πάει σε εκείνο το μαγαζί αν δεν τον φτιάξει δεν τον χρεώνει. Απλά το θέμα είναι κατά πόσο θέλει να δώσει τα 35 για ένα δίσκο που δεν έχει τόσο πλέον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα