Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παιδιά.'Εχω ένα Desktop με μητρική Asus P5N73-CM,έναν δίσκο Seagate IDE 40GB και προσπαθώ να βάλω επάνω έναν Seagate Barracunda 7200.11 SATA (ST3500320AS) αλλά δεν μου το αναγνωρίζει το BIOS.

Ο δίσκος λειτουργεί κανονικά όταν βάζω μπρος το PC,επίσης ενεργοποιήσα τα SATA ports απο το BIOS και άλλαξα και καλώδιο αλλά τίποτα,ο δίσκος ειναι σαν να μην υπάρχει.

'Εχει κανείς καμιά πρόταση;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα.Ούτε τότε τον αναγνώρισε.

(Ξέχασα να το γράψω στο αρχικό ποστ.Το λειτουργικό είναι περασμένο στον IDE αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.)

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αμα δεν τον βλέπει καν στο bios δεν εχει σημασία αν εχει λειτουργικό ή οχι , ψάξε η για καποια επιλογή στο bios με τους sata δίσκους , αλλαξε του sata αν δεν το εχεις κανει ή τελος μπορεις να δεις αν υπάρχει καποιο firmware update που ισως να διορθώνει το πρόβλημα

Δημοσ.

Κοίταξα τις επιλογές και το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να κάνω Enable στα ports.Το έκανα νόμιζα πως θα δουλέψει αλλά τίποτα.

Επίσης δοκίμασα να κάνω firmware update αλλά μου έβγαλε error κατα την επανεκίνηση.

Δημοσ.

σου ειναι ευκολο να τον δοκιμασεις σε καποιον αλλο υπολογιστη;

ο 7200.11 ειναι με το νεο firmware η το παλιο;

αν ειναι με το παλιο παιζει οντως να εχει ψοφησει.

Δημοσ.

Αύριο θα μπορέσω να τον δοκιμάσω σε άλλο PC.Το παλιό firmware είχε και όντως ψάχνοντας και έγω σε διάφορα forums είδα οτι ο συγκεκριμένος δίσκος έιχε πολλά προβλήματα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι για πέταμα.

Αύριο που θα τον τσεκάρω καλύτερα θα μάθω.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Δημοσ.

Δεν σε ρώτησα αν ειχε πρόβλημα ο δίσκος γιατι νομιζα οτι τον ειχες δοκιμάσει ηδη , δοκίμασε τον σε αλλο pc οπως ειπε ο χρήστος και αν μπορεις να το τσεκάρεις με το hdsentinel ακομα καλύτερα

Δημοσ.

Ακόμη και αν δεν είναι σε εγγύηση υπάρχει διαδικασία η οποία απαιτεί ένα κυκλωματάκι για να τον "ξαναζωντανέψει". Απλά για τα 320gb δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά του εκτός και αν έχεις μέσα content που να σε καίει να το πάρεις. Πριν 2 χρόνια είχα πάει σε ένα μαγαζί στη Στουρνάρη και μου είχε φτιάξει έναν 750gb 7200.11 που είχε αυτό το θέμα της σειράς. Είχα δώσει 35 ευρώ και γι αυτό ακριβώς λέω ότι δεν ξέρω αν αξίζει. Απλά εγώ καιγόμουν να πάρω τη δουλειά μου από μέσα. Από τότε ο δίσκος δουλεύει μια χαρά πάντως. Αν σε ενδιαφέρει να πας να ρωτήσεις πες μου να σου στείλω λεπτομέρειες

Δημοσ.

Όχι ένα μικρό στη Ζαίμη λίγο μετά το service του Πλαισίου. Ο τύπος έχει φτιάξει αυτό κυκλωματάκι και δεν μπήκα στον κόπο (δεν πιάνουν και τα χέρια μου) να αγοράσω τα εξαρτήματα για να κάνω τη διαδικασία. Το κόστος θα ήταν περίπου το ίδιο αλλά η ευκολία τεράστια! Και χρειαζόμουν οποσδήποτε τα αρχεία μου. Σε μια ώρα είχε αναστηθεί ο δίσκος

Δημοσ.

...πάντως το θέμα είναι να ΕΙΝΑΙ το γνωστό ζαβλακωμένο firmware τελικά ο υπαίτιος (όπως στην περίπτωσή σου). 

Γιατί κάλλιστα μπορεί τελικά απλώς να έχει πρόβλημα πλακέτα του δίσκου...

Δημοσ.

Το σύμπτωμα πάντως του να μη βλέπει το δίσκο καθόλου είναι το χαρακτηριστικό αυτού του πρόβληματος με το fw. Αν τον ενδιαφέρει και πάει σε εκείνο το μαγαζί αν δεν τον φτιάξει δεν τον χρεώνει. Απλά το θέμα είναι κατά πόσο θέλει να δώσει τα 35 για ένα δίσκο που δεν έχει τόσο πλέον...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...