Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Έχω περιγράψει αναλυτικά το θέμα σε κάποιο σχετικό νήμα αλλά αν χρειαστεί μπορώ να το επαναλάβω. Το πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι η εταιρεία που εξέδωσε τις βεβαιώσεις (κακώς, γιατί η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί σε προηγούμενο χρόνο ή χρόνια αλλά για άλλους λόγους πλήρωσε το επίδομα στους υπαλλήλους-μισθωτούς το 2013, σε περίοδο που ήταν απολυμένοι !!! ) διατύπωσε με τέτοιο τρόπο τις κρατήσεις (20%) ώστε η ΓΓΠΣ έβαλε το φόρο στον κωδικό 607 και η αμοιβή πρέπει να πάει αναγκαστικά στον 507, δηλαδή από ελευθέρια επαγγέλματα ενώ ήταν μισθωτοί και φυσικά δεν είχαν μπλοκάκι. Ακόμη, η διάταξη δεν τους πιάνει γιατί δεν έχει εφαρμογή σε όσους έχουν εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα !!! Ωραία άσκηση για διαγώνισμα ... Η μεν ΓΓΠΣ πρότεινε να στείλει ο λογιστής νέο αρχείο, αυτός κοροϊδεύει και λέει ότι η ΓΓΠΣ δεν έχει ενσωματώσει τη διάταξη (!!!), οι ημερομηνίες τρέχουν και κατέληξα ότι η μόνη λύση γι' αυτούς είναι η ανάλωση κεφαλαίου. όπως επιβεβαίωσαν λογιστές και υπάλληλοι του Υπουργείου. Κάτι μου λες λάθος. Εμφανίζει η ΓΓΠΣ τον φόρο στον 607;;;;!!! Σε κάθε περίπτωση, με εισόδημα 361 στον 507 και παρακρατούμενο 20% (72,20) φόρος δε βγαίνει. Επίσης, πολύ σωστά έστειλε τις βεβαιώσεις παρακράτησης στο 2013, εφόσον οι αμοιβή πληρώθηκε στο 2013, διότι ο ΚΦΕ ανέκαθεν όριζε και ορίζει την παρακράτηση φόρου με την καταβολή της αμοιβής, και όχι με το δεδουλευμένο.
makfil Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Κάτι μου λες λάθος. Εμφανίζει η ΓΓΠΣ τον φόρο στον 607;;;;!!! Σε κάθε περίπτωση, με εισόδημα 361 στον 507 και παρακρατούμενο 20% (72,20) φόρος δε βγαίνει. Επίσης, πολύ σωστά έστειλε τις βεβαιώσεις παρακράτησης στο 2013, εφόσον οι αμοιβή πληρώθηκε στο 2013, διότι ο ΚΦΕ ανέκαθεν όριζε και ορίζει την παρακράτηση φόρου με την καταβολή της αμοιβής, και όχι με το δεδουλευμένο. Το μόνο λάθος είναι το 607 αντί του σωστού 605 (παρασύρθηκα από το 507) και, δυστυχώς, αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική γιατί αφενός πιάνει τα περισσότερα παιδιά που δούλευαν σ' αυτή την εταιρεία και απολύθηκαν το 2012 αλλά φαντάζομαι ότι πιάνει και πολλούς άλλους που εισέπραξαν μια αμοιβή από εκπαιδευτικό πρόγραμμα το 2013, έστω και αν ήταν άνεργοι το 2013. Ο (τέως) υπάλληλος που γνωρίζω απολύθηκε το ΝΟΕ 2012, μετά από 3 χρόνια μισθωτός, και το 2013 εισέπραξε 4802,40 επίδομα ανεργίας, έχει τόκους 9,33, τεκμήριο αυτ/του 5200, φιλοξενία και εισέπραξε το 2013 αμοιβή 375 για εκπαίδευση με κράτηση φόρου 75 ευρώ (20%) και χαρτόσημο 13,50 (καθαρό 361,50). Η ΓΓΠΣ έβαλε τα 75 στον 605 (χωρίς να βάλει την αμοιβή 361,50 σε κανένα κωδικό) και από εκεί δεν διαγράφονται ούτε διορθώνονται. Αναγκαστικά, τα 361,50 πάνε στον 507 και, ως γνωστόν, όταν συμπληρώσεις 1η ή 2η σελίδα ενεργοποιούνται τα τεκμήρια. Έτσι, η διάταξη του άρθρου 184 δεν τον πιάνει (αφού θεωρείται ότι τα 361,50 είναι αμοιβή από ελευθέριο επάγγελμα !!! το οποίο η διάταξη εξαιρεί), και του υπολογίζει φόρο 26%, ως ελεύθερο επαγγελματία, (5200+3000-9,33,4802,40 = 3388,27, δηλαδή 880,95 ευρώ και προκαταβολή επόμενου έτους 55% μείον 75, τα οποία υπολογίζονται 409,52 ευρώ, σύνολο 1215,47 ευρώ !!! Απίθανο και απίστευτο, ε;;;; Και όλο αυτό το σκηνικό επειδή ο λογιστής της εταιρείας έστειλε το ηλεκτρονικό αρχείο με τη μορφή του φόρου του 20% ως προερχόμενο από ελευθέριο επάγγελμα !!! Σε ερώτημα του ενδιαφερόμενου προς τη ΓΓΠΣ, απάντησαν ότι εάν δεν είναι σωστή η καταχώρηση των 75 ευρώ στον 605 να στείλει άλλο αρχείο αλλά αυτός για δικούς του λόγους αρνείται. Τελικά, έφτασε ο κόμπος στο χτένι και η μόνη λύση είναι πλέον η ανάλωση κεφαλαίου.
eidikos33 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 εαν δηλωσω φιλοξενουμενος πρεπει και αυτος που με φιλοξενει να το δηλωσει;
N3k21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Στο πινακακι αυτο, τι νουμερο σου εχει στη στηλη "Φορος που παρακρατηθηκε"? Υποτιθεται οτι αφαιρεις το φορο αυτο απο το ποσο των 0.01€ και τη διαφορα τη γραφεις στον 667... Δεν έχει παρακρατήσει φόρο (0). Τι να πάρει άλλωστε από ένα σεντ; Αυτές οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με ανάλωση κεφαλαίου, δηλαδή στον 787 θα γράψεις ένα ποσό που να μηδενίζει το φόρο των 165 ευρώ. Απ' όσο το έψαξα, δε νομίζω πως δικαιούμαι να κάνω χρήση του εν λόγω πίνακα. Πρακτικά δεν είχα κεφάλαιο, έστω με τη μορφή τραπεζικών καταθέσεων, τα τελευταία 2 έτη (στρατός + 1 έτος ανεργίας). Όσα φράγκα έχω χαλάσει ως τώρα, είναι πρακτικά δανεικά και βοήθεια από συγγενείς. Ξέχασες να βάλεις αποδείξεις στον 049 Βάλε 750 ευρώ και έφυγε. Δεν έχεις θέμα ανάλωσης, ποινή λόγω αποδείξεων είναι. Σ' ευχαριστώ Physics_Rulez, αυτό ήταν. Για καλή μου τύχη είχα κάποιες αποδείξεις και κάλυψα οριακά το ποσό των 750 ευρώ. Δεν πιστεύω να μου κάνουν μανούρα επειδή έβαλα περισσότερα, ε; Ούτε τίμιο δε σ' αφήνουν να είσαι δηλαδή! Anyway, παρά το ότι λύθηκε το θέμα μου, εξακολουθώ να θεωρώ παράλογο το συγκεκριμένο σύστημα. Εξηγούμαι: - Έστω άνεργος 30άρης που συντηρείται και φιλοξενείται από συγγενείς/φίλους (μια καθ' όλα πιθανή περίπτωση πλέον). - Προφανώς δεν θεωρείται -λόγω ηλικίας- προστατευόμενο μέλος κάποιου. - Έστω ότι ο εν λόγω τύπος δεν έχει καβάτζα κάποια λεφτά. - Έστω, όπως και στην περίπτωση μου, ότι έχει κάποιο ανενεργό τραπεζικό λογαριασμό με κάποιο ποσό της τάξης του ενός ευρώ. Γιατί του ζητάς αποδείξεις ρε φίλε; Δεν είναι προφανές πως τον συντηρούν άλλοι και συνεπώς τα έξοδά του συμψηφίζονται με τις δικές τους δαπάνες; Προσωπικά όλες τις αποδείξεις που μάζευα, τις προωθούσα κατευθείαν στους δικούς μου. Οκ, νομικά δεν μπορείς να τον θεωρήσεις προστατευόμενο μέλος. Βάλε ένα ακόμα πεδίο στη δήλωση, ονόμασε το "γκαντέμης", "άεργος", "ζαμανφού", όπως γουστάρεις. Πες του να το τικάρει. Problem solved. 2
eidikos33 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 ρε παιδια εαν δηλωσω στην φορολογικη δηλωση μου φιλοξενουμος καποιου πρεπει να με δηλωσει κ εκεινος στην δηλωση του οτι με φιλοξενει;
rus Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 ρε παιδια εαν δηλωσω στην φορολογικη δηλωση μου φιλοξενουμος καποιου πρεπει να με δηλωσει κ εκεινος στην δηλωση του οτι με φιλοξενει; Νομιζω οχι, εκτος αν προκειται για προστατευομενο ατομο, οποτε ο οικοδεσποτης εχει και το σχετικο κερδος. 1
eidikos33 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 ευχαριστω πολυ φιλε,επισης χωρις να οριστικοποιησω την δηλωση μπορω να δω τι φορο θα πληρωσω γνωριζει καποιος;
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Το μόνο λάθος είναι το 607 αντί του σωστού 605 (παρασύρθηκα από το 507) και, δυστυχώς, αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική γιατί αφενός πιάνει τα περισσότερα παιδιά που δούλευαν σ' αυτή την εταιρεία και απολύθηκαν το 2012 αλλά φαντάζομαι ότι πιάνει και πολλούς άλλους που εισέπραξαν μια αμοιβή από εκπαιδευτικό πρόγραμμα το 2013, έστω και αν ήταν άνεργοι το 2013. Ο (τέως) υπάλληλος που γνωρίζω απολύθηκε το ΝΟΕ 2012, μετά από 3 χρόνια μισθωτός, και το 2013 εισέπραξε 4802,40 επίδομα ανεργίας, έχει τόκους 9,33, τεκμήριο αυτ/του 5200, φιλοξενία και εισέπραξε το 2013 αμοιβή 375 για εκπαίδευση με κράτηση φόρου 75 ευρώ (20%) και χαρτόσημο 13,50 (καθαρό 361,50). Η ΓΓΠΣ έβαλε τα 75 στον 605 (χωρίς να βάλει την αμοιβή 361,50 σε κανένα κωδικό) και από εκεί δεν διαγράφονται ούτε διορθώνονται. Αναγκαστικά, τα 361,50 πάνε στον 507 και, ως γνωστόν, όταν συμπληρώσεις 1η ή 2η σελίδα ενεργοποιούνται τα τεκμήρια. Έτσι, η διάταξη του άρθρου 184 δεν τον πιάνει (αφού θεωρείται ότι τα 361,50 είναι αμοιβή από ελευθέριο επάγγελμα !!! το οποίο η διάταξη εξαιρεί), και του υπολογίζει φόρο 26%, ως ελεύθερο επαγγελματία, (5200+3000-9,33,4802,40 = 3388,27, δηλαδή 880,95 ευρώ και προκαταβολή επόμενου έτους 55% μείον 75, τα οποία υπολογίζονται 409,52 ευρώ, σύνολο 1215,47 ευρώ !!! Απίθανο και απίστευτο, ε;;;; Και όλο αυτό το σκηνικό επειδή ο λογιστής της εταιρείας έστειλε το ηλεκτρονικό αρχείο με τη μορφή του φόρου του 20% ως προερχόμενο από ελευθέριο επάγγελμα !!! Σε ερώτημα του ενδιαφερόμενου προς τη ΓΓΠΣ, απάντησαν ότι εάν δεν είναι σωστή η καταχώρηση των 75 ευρώ στον 605 να στείλει άλλο αρχείο αλλά αυτός για δικούς του λόγους αρνείται. Τελικά, έφτασε ο κόμπος στο χτένι και η μόνη λύση είναι πλέον η ανάλωση κεφαλαίου. ο ΦΙΛΟΣ σου έτσι ακριβώς θα φορολογηθεί. Τώρα, αν είχε εισόδημα να κάνει ανάλωση, τι το ψάχνεις; Υπάρχουν κι άλλες λύσεις, πιο ανορθόδοξες, αλλά η ανάλωση είναι η πιο ενδεδειγμένη, αν μπορεί να γίνει. Φυσικά η ανάλωση, ξέρεις, γίνεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία....
rus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 ευχαριστω πολυ φιλε,επισης χωρις να οριστικοποιησω την δηλωση μπορω να δω τι φορο θα πληρωσω γνωριζει καποιος; Bεβαιως μπορεις να δεις, ειτε στο ιδιο το gsis για περιορισμενες δοκιμες, ειτε με προγραμματα οπως αυτο εδω και εδω.
Pinball1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Αν κάποιος είναι άνεργος πρέπει να το δηλώσει σε κάποιο πεδίο στην φορολογική δήλωση;
eidikos33 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 καλησπερα πηγα σε λογιστη κ μου εκανε την δηλωση και μου δηλωσε στο ε2 τον ιδιο παροχης ρευματος του ισογειου με τον πρωτο οροφο του σπιτιου,του το ειπα και μου λεει δεν δινουν βαση σε αυτα αφου δεν προκυπτει φορολογια απο αυτα κ ειναι απλα πληροφοριακα απο την στιγμη που το ετακ προκυπτει απο το ε9 και αμα ειναι να κανουμε μια τροποποιητικη τελη ιουλιου καπου εκει που θα ειναι διαθεσιμο,ισχυουν αυτα που μου ειπε; αμα δεν τον πληρωσω θα ειμαι εγω ο κακος μετα;
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Όταν έχουμε δηλωμένους 2 ή περισσότερους ΚΑΔ, πρέπει απαραίτητα ο πρώτος να έχει τα μεγαλύτερα έσοδα; Αν ο δευτερεύων τυχαίνει να έχει περισσότερα έσοδα είναι πρόβλημα;
CptBill Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Χαιρετω το φορουμ Απορια με Ε9. Προ ετων τακτοποιησα υμιπαιθριο χωρο με βαση τον Ν. 3843/2010 Η περαιωση της τακτοποιησης εγινε τον Απριλιο του 2011. Από οσο εχω κατανοήσει πλεον για πρωτη φορα οι τακτοποιημενοι χωρου θα πρεπει να δηλωθουν φετος στο Ε9. Η απορια μου αφορα περισσοτερο το διαδικαστικο κομματι: Η τακτοποιηση πρεπει να δηλωθει στο φετινό Ε9 (2014) η θα πρεπει να κανω τροποιητικη του Ε9 στο ετος που ολοκληρώθηκε η τακτοποιηση? (δηλαδη να επιλεξω ετος ετος 2011 η μαλλον 2012 από το E9 στο gsis)
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Χαιρετω το φορουμ Απορια με Ε9. Προ ετων τακτοποιησα υμιπαιθριο χωρο με βαση τον Ν. 3843/2010 Η περαιωση της τακτοποιησης εγινε τον Απριλιο του 2011. Από οσο εχω κατανοήσει πλεον για πρωτη φορα οι τακτοποιημενοι χωρου θα πρεπει να δηλωθουν φετος στο Ε9. Η απορια μου αφορα περισσοτερο το διαδικαστικο κομματι: Η τακτοποιηση πρεπει να δηλωθει στο φετινό Ε9 (2014) η θα πρεπει να κανω τροποιητικη του Ε9 στο ετος που ολοκληρώθηκε η τακτοποιηση? (δηλαδη να επιλεξω ετος ετος 2011 η μαλλον 2012 από το E9 στο gsis) Με επιφυλαξη αλλα δεν μπορεις να κανεις τροποποιητικο Ε9 Κανε φετος την αλλαγη με δημιουγια δηλωσης Ε9 Πανω σε αυτό απλα μπαινουμε στο ακινητο και αλλαζουμε τα τετραγωνικα και στο τελος επιλεγουμε αιτιολογια από αυτές που εχει ή βαζουμε δικια μας αν δεν μας καλυπτουν οι προτεινόμενες ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα