insomniageo Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 καλησπεραθα ηθελα την βοηθεια σας αν ειναι ευκολομετα απο μια καταστροφη βλακειας σε καποιο δισκο μου προσανατολίζομαι να αγορασω αυτοICY BOX IB-RD3640SU3E2που λεει οτι εχει αυτα τα χαρακτηριστικαMemory station για 4 σκληρούς δίσκους SATA 3.5''- Υλικό: αλουμίνιο και πλαστικό- RAID: 0, 1, 3, 5, 10, Single- Αθόρυβη λειτουργία με ανεμιστήρα- Sleep mode για εξοικονόμηση ενέργειας- Χωρητικότητα δίσκων: απεριόριστη- Συμβατό με: Windows XP / Vista / Win7, Win8, MAC OS X- Plug and play και hotswap- Ενδείξεις LED- Διακόπτης On / Off- Τροφοδοτικό: 100 - 240V, 12V 5A, 60W- Συνδέσεις: USB 3.0, e - SATA, Firewire 400, 2 x Firewire 800χρησιμοποιωντας την δυνατοτητα raid 10 που εχει και βαζοντας επανω 4 Χ 4 ΤΒ ωστε να γινουν2Χ4 = 8 και αλλο ενα 2Χ4 = 8 σε mirror οποτε να μπορω να εχω παντα καποια ασφαλεια στα δεδομεναεπειδη δεν το εχω και τοσο καλα το θεμα με κατι τετοια και παρολο που διαβασα αρκετα μου εμειναν καποιες αποριεςτις οποιες παραθετω και αν μπορειτε απαντηστε και διαφωτιστε με1) εχει κανενας σας πειρα απο το συγκεκριμενο μηχανημα; τι λεει απο θεμα αξιοπιστιας κυριως; αξιζει η αγορα του;2) αν χτυπηση ενας μονο δισκος και τον αλλαξω αυτος ενσωματωνεται αυτοματα στην συστοιχια και αντιγραφονται επανω του οτιειχε αυτος που χτυπησε;3) αν ξεκινησω την συστοιχια με 2 δισκους σε raid 0 μονο και μετα προσθεσω και τους αλλους 2 τι γινεται με τα αρχεια;εχει δυνατοτητα τετοιας επεκτασης το συγκεκριμενο; ή πρεπει να πανε σε αλλο δισκο να ξαναγινει η συστοιχια απο την αρχηκαι μετα να περαστουν;4) με αυτη την διαμορφωση αν δεν κανω λαθος θα πρεπει να χτυπησουν και οι 4 δισκοι για να χαθουν δεδομενα σωστα;5) αν βαλω στον υπολογιστη μου 2 τετοια μηχανηματα υπαρχει δυνατοτητα συνεργασιας μεταξυ τους;π.χ. ολοι οι δισκοι του ενος σε raid 1 οπως και του αλλου ολοι σε raid 1 και δημιουργια μεταξυ τους raid 0ή αυτο θελει εξωτερικο controller; ή θα ειναι πιο ευκολα το ενα να κραταει back up του αλλου;δυστυχως ψαχνοντας δεν καταφερα να βρω πολλα πραγματα γυρω απο το συγκεκριμενο και το πως δουλευει τι κανει και τι οχιγια αυτο και κατεφυγα εδω σαν τελευταια λυση για να βρω απαντησεις στις αποριες μουευχαριστω για την οποια βοηθεια
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 1) Δύσκολα θα βγάλεις συμπέρασμα από ένα και μόνο φόρουμ - και η γνώμη ΕΝΟΣ (άντε και δυο) που θα τυχαίνει να έχουν χρησιμοποιήσει το εν λόγω NAS δεν λέει τίποτε. Είτε θετική, είτε αρνητική να είναι...Πρέπει να ψαχτείς για γενικά reviews στο Web. Kατά τ' άλλα, τέτοιες αγορές συνήθως "αξίζουν", όταν συγκρινόμενες με άλλες ανάλογων δυνατοτήτων, είναι είτε αρκετά φθηνότερες, είτε παρέχουν ικανοποιητικό χρόνο εγγύησης αντικατάστασης, για τα λεφτά τους... 2) Πρέπει να κάνεις "rebuilding" της συστοιχίας, μέσα από το σχετικό πρόγραμμα που θα διαχειρίζεσαι την συσκευή. 3) -> 2) 4) Ναι (...πράγμα τραγικά σπάνιο πάντως. Στα όρια του φανταστικού...). 5) Δεν γνωρίζω (και δεν κατάλαβα ακριβώς τί θέλεις να κάνεις εδώ - η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσα και πολλή προσοχή βέβαια) πάντως το μόνο σίγουρο για αρκετά εξειδικευμένες λειτουργίες/δυνατότητες, θα πάρεις οπωσδήποτε επακριβείς απαντήσεις εάν επικοινωνήσεις μέσω mail με την κατασκευάστρια εταιρία).
insomniageo Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 να σε ευχαριστησω για την απαντηση σου για αρχη οχι δεν περιμενω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα απο ενα φορουμ και μια γνωμη ή δυο γνωμες ομως ηθελα να δω αν υπαρχει και το ξερει καποιος απο εδω, ελλαδα για να μου πει τι και πως και εμπειρια χρησης απο οτι καταλαβαινω μαλλον πολυ λιγοι εχουν και χρησιμοποιουν το συγκεκριμενο μια που σχεδον 200 ατομα εχουν δει την δημοσιευση αλλα ησουν ο μονος που εγραψε κατι το ασχημο της ολης υποθεσης ειναι οτι ψαχνοντας γενικοτερα για αξιολογησεις και απο το εξωτερικο δυστυχως βρηκα αρκετες αρνητικες απο διαφορους και λεω δυστυχως γιατι συγκριτικα με αλλες παρομοιες συσκευες ειναι πολυ φθηνο για τις δυνατοτητες του
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 ...αν έχει και μια "ικανοποιητική" εγγύηση αντικατάστασης (τουλάχιστον 2 χρόνια, αν όχι 3 - και πάντα σε σύγκριση με το τί προσφέρουν οι άλλες εταιρίες), εγώ θα έλεγα προχώρα. Η Raidsonic αναφορικά με τα low-end external disk enclosures τουλάχιστον, είναι από τις γνωστές και "προτιμητέες" εταιρίες. Δεν ξέρω πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτό σε πραγματικές/ουσιαστικές γνώμες χρηστών, αλλά θα έλεγα από ένστικτο ότι είναι καλή ένδειξη. Να 'σαι καλά για τις ευχαριστίες - έγραψα αυτά τα "λίγα και γενικά" που έγραψα, όταν είδα τί ζήταγες, γιατί ακριβώς προέβλεπα ότι έπαιζε καν να μην έπαιρνες άλλες απαντήσεις, όντας σχετικά "ιδιαίτερο" το θέμα σου...Σίγουρα δεν σου έδωσα άμεσες λύσεις, αλλά δες ένα-δύο points που νομίζω αξίζουν τον κόπο να έχεις κατά νου (πχ το θέμα "εγγύηση")...
insomniageo Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 να κανω και μια ακομα ερωτηση που μαλλον θα ειναι και αυτη που θα με βοηθηση περισσοτερο απο τις προηγουμενες να αποφασισω πιο σωστα αγοραζοντας ενα οποιοδηποτε τετοιο κομματι ασχετα εταιρειας αλλα να ειναι nas με raid αν δεν τα παιξει καποιος δισκος αλλα το ιδιο το μηχανημα ειτε σαν πλακετα ειτε σαν κοντρολερ (ελπιζω να μην λεω το ιδιο πραγμα αν ναι συγχωρηστε με δεν ειμαι και πολυ σχετικος) τι γινεται με τα στοιχεια; 1) χανονται; 2) αν μπουν οι δισκοι σε νεο κουτι της ιδιας εταιρειας τους βλεπει χωρις προβληματα και χασιμο στοιχειων; 3) αν μπουν σε αλλο κουτι αλλης εταιρειας τι γινεται;
washcloud Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Σαφώς και δεν παθαίνει κάτι η συστοιχία αν πάθει ο disk controller (τσιπάκι πάνω σε πλακέτα...). Mετά, χωρίς να το έχω 100%, νομίζω ότι πρέπει να την "δει" (την συστοιχία) ίδιος controller (όχι απαραίτητα σε μηχάνημα από την ίδια εταιρία - αρκεί να είναι το ίδιο μοντέλο o controller) για να ξαναδουλέψει (...οπότε αν πάρεις το ίδιο μηχάνημα - εφ' όσον αυτό υπάρχει ακόμα στην αγορά βέβαια...) όλα καλά. Και τουλάχιστον οι δίσκοι που θα υπάρχουν για RAID-1 (μπακάπ) θα μπορούν να δουλευτούν και μεμονωμένοι (όχι ως μέρος συστοιχίας δηλαδή). Τα αρχεία, δεν χάνονται σε καμμία περίπτωση. 1
insomniageo Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2014 washcloud σε ευχαριστω ξανα για τα μυνηματα σου τελικα με βοηθησες εστω και χωρις να μου γραψεις κατι συγκεκριμενο τελικα αποφασισα να κανω στροφη προς καποια αλλα μικροτερα βεβαια μοντελα αλλα1) πιο φθηνα και 2) πιο επωνυμα απο την αποψη των καλυτερων κριτικων απο χρηστες αποφασισα να παρω ενα δυο δισκων απο την d link εχει καλες κριτικες χρηστων ελπιζω να μην εχω θεμα θα δειξη σε κουβεντα σημερα με ανθρωπο που δουλευει σε καταστημα e shop παρολο που τα πουλανε μου ειπε οτι εχουν οντως καποια προβληματα με την raidsonic και τα συγκεκριμενα κομματια ευχαριστω παντως για τον χρονο σου και την βοηθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα