Sunstekos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Χαίρεται, γνωρίζει κανείς πως μπορώ να συνδεθώ με ρούτερ από hot spot και να το ρυθμίσω έτσι ώστε να μπορώ να μπαίνω χωρίς να πάω στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένο γιατί είναι σε μακρινή απόσταση και δεν μπορώ να πηγαίνω καθημερινά. Το hot spot διαθέτει ένα DVR μια κεραία wifi και ένα router για να στέλνει δεδομένα, επειδή όμως στο σημείο αυτό ήταν δυσπρόσιτο από σήμα, είχα τοποθετήσει αρχικώς ένα 3G router για επικοινωνία. Το άλλο ρούτερ όμως κράτησε τις ρυθμίσεις από την αρχική εγκατάσταση δηλαδή του 3G ρούτερ. Τώρα το DVR έχει ρυθμίσεις 10.1.101.38 255.255.0.0 10.1.2.1 και το ρουτερ έχει πάνω ρυθμίσεις 10.0.0.2 255.255.0.0. 10.0.0.138 θέλω να αλλάξω την ip του ρουτερ σε 10.1.81.38 και gateway σε 10.1.2.1 πως μπορεί να γίνει αυτό;
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Χαίρεται, γνωρίζει κανείς πως μπορώ να συνδεθώ με ρούτερ από hot spot και να το ρυθμίσω έτσι ώστε να μπορώ να μπαίνω χωρίς να πάω στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένο γιατί είναι σε μακρινή απόσταση και δεν μπορώ να πηγαίνω καθημερινά. Το hot spot διαθέτει ένα DVR μια κεραία wifi και ένα router για να στέλνει δεδομένα, επειδή όμως στο σημείο αυτό ήταν δυσπρόσιτο από σήμα, είχα τοποθετήσει αρχικώς ένα 3G router για επικοινωνία. Το άλλο ρούτερ όμως κράτησε τις ρυθμίσεις από την αρχική εγκατάσταση δηλαδή του 3G ρούτερ. Τώρα το DVR έχει ρυθμίσεις 10.1.101.38 255.255.0.0 10.1.2.1 και το ρουτερ έχει πάνω ρυθμίσεις 10.0.0.2 255.255.0.0. 10.0.0.138 θέλω να αλλάξω την ip του ρουτερ σε 10.1.81.38 και gateway σε 10.1.2.1 πως μπορεί να γίνει αυτό; χωρις παρεξηγηση αλλα δεν εχω καταλαβει τα μισα απο αυτα που λες ειδικα στην αρχη.για το τελευταιο απλα θα πρεπει να μπεις μεσα στο ρουτερ με την Ip που εχει τωρα και να πας στο lan και εκει να αλλαξεις τις ip και να βαλεις αυτες που θες.μετα φτιαχνεις και τον dhcp..αλλιως θα αλλαξεις τις ip του dvr.επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι subnet 255.255.0.0 αλλα οκ.
Sunstekos Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Ναι είναι λίγο πολύπλοκο, απλώς αρχικώς επικοινωνούσε με 3G router και στην συνέχεια με wifi, με αποτέλεσμα το άλλο ρούτερ που στέλνει δεδομένα να έχει ρυθμίσεις του 3G router. Αυτή την φορά θέλω να αλλάξω τις ρυθμίσεις από το ρουτερ που στέλνει δεδομένα, αλλά από απομακρυσμένη περιοχή, δεν θέλω να πάω από κοντά και να το κάνω, λέω μήπως υπάρχει η δυνατότητα από μακρινή απόσταση. Η μάσκα υποδικτύου είναι 255.255.0.0 γιατί πολύ απλά έχει πολλά υποδίκτυα, αν και αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθώ από μακρυνή απόσταση με το DVR και στην συνέχεια να αλλάξω διαμέσου αυτού τις ip του ρουτερ;
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 για να μπεις γενικοτερα σε ενα ρουτερ θα πρεπει ή να ειναι ανοιχτο το remote αν μιλαμε για το πρωτευων ρουτερ ή αν μιλαμε για καποια συσκευη πισω απο το ρουτερ θα πρεπει να εχει γινει Port forward σε αυτο που σου δινει τωρα το ιντερνετ ωστε να φτασεις στον ρουτερ.οπως και να ξερεις την ip.να μπεις στο dvr για παραδειγμα και απο εκει να πας στο ρουτερ οχι δεν γινεται.αν δηλαδη επαιζε το ρουτερ με 3g stick και τωρα απλα παιρνει ιντερνετ απο καποιο αλλο adsl router τοτε για να μπεις στο router το δευτερο θα πρεπει να υπαρχει port forward στο αρχικο.ελπιζω να βοηθησα παραπανω.δεν μπορω να καταλαβω το ολο πλανο που εχει γινει για να σου πω πιο συγκεκριμενα. αν τωρα το ρουτερ εχει παλιες Ip και το dvr παλΙες ip τοτε δεν πρεπει να μπορεις να μπεις σε κανενα πλεον. αφου το hot spot σου δινει αλλες ip.γιατι να μπαινεις στο dvr και να μην μπαινεις στο ρουτερ μου φαινεται παραξενο.εκτος αν μου διαφευγει κατι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα