monoxromos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Γεια σας διαθέτουμε στον εργασιακό μας χώρο 4 υπολογιστές dell precision intel core2 με μνήμη 2gb ο καθένας Σκαφτόμαστε να περάσουμε τα win 7 αλλά παράλληλα επειδή είναι μάλλον αργοί για τα σημερινά δεδομένα, λέμε να αλλάξουμε τους σκληρούς με το λειτουργικό, ο καθένας είναι γύρω στα 80 γίγα και να βάλουμε SSD 120gb. Καθώς και ένα παλιό laptop Celeron 480 μνήνη. Αλλιώς σταδιακά όμως πρέπει να τους αντικαταστήσουμε με νέους πχ. core i3 ή i5. Ασφαλώς η αγορά 4ων ssd x 80 περίπου ευρώ είναι μια δαπάνη. Αξίζει το κόστος η πάλι θα έχουμε τα ίδια, σχετικά αργοί κλπ. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
SPANK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Ο ssd σε οτι σύστημα και να μπει θα του δώσει ενα extra boost οσο αφορά το ποσο γρήγορα κανει boot στα windows αλλα και γενικα μεσα στο λειτουργικό , απο εκει και πέρα αν δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις σε χωρητικότητα και τα 120gb σας φτάνουν θα έλεγα οτι αξίζει η αγορά και εκτος αυτους αν γίνει αναβάθμιση αργότερα οι δίσκοι θα υπάρχουν χαμένοι δεν θα πάνε 2
Mau-Maus Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 κρατηστε το τελευταιο που ειπε ο σκανκ ! και διαφορα θα υπαρχει τωρα και - το κυριοτερο - σε οποιαδηποτε μελλοντικη αναβαθμιση θα ειναι πολυ χρησιμοι ..
monoxromos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 OK ευχαριστώ και συγνώμην απο τον διαχειριστή αν το θέμα μπηκε σε λαθος θέση. Πειτε ομως και κατι άλλο γιατι δεν εχω ξαναπιασει SSD. 1.Στο laptop χωραει ενας ας πουμε 2,5 ή 1,8 εχει τις ιδιες υποδοχες που φερει και ο υπαρχων μηχανικος σκλ.δίσκος 2.Στον σταθερό υπολογιστή πως συνδεεται,εχει ανταπτορα; 3.Τι μου προτεινετε της ταξης των 60-80 ευρώ Και παλι ευχαριατώ
NikosKallithea Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 OK ευχαριστώ και συγνώμην απο τον διαχειριστή αν το θέμα μπηκε σε λαθος θέση. Πειτε ομως και κατι άλλο γιατι δεν εχω ξαναπιασει SSD. 1.Στο laptop χωραει ενας ας πουμε 2,5 ή 1,8 εχει τις ιδιες υποδοχες που φερει και ο υπαρχων μηχανικος σκλ.δίσκος 2.Στον σταθερό υπολογιστή πως συνδεεται,εχει ανταπτορα; 3.Τι μου προτεινετε της ταξης των 60-80 ευρώ Και παλι ευχαριατώ 120αρης δισκος για μενα ειναι ο θάνατος του υπολογιστή, τι να το κανεις δηλαδη να ειναι πιο γρήγορο στο boot
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 120αρης δισκος για μενα ειναι ο θάνατος του υπολογιστή, τι να το κανεις δηλαδη να ειναι πιο γρήγορο στο bootΓια laptop εργασιας-επιχειρησης παιζει να'ναι και παρα πολλα τα 120gb. Αν ωστοσο εχουν απαιτησεις σε θεματα χωρητικοτητας προφανως θα εχουν ηδη εξωτερικο/ους δισκο/ους. btw δεν κερδιζεις μονο στο boot. Η μαγεια του ssd ειναι στην "εμπειρια χρησης" ή πιο απλα στην αποκριση του υπολογιστη σου. Για τον ts τωρα, ναι αξιζει η αλλαγη των δισκων με ssd, αμφιβαλλω ομως αν αξιζει να περασει win 7 (σιγουρα αξιζει αν εχεις win vista, αλλα αν εχεις win xp και θες να πας σε 7 ειναι βεβαιο οτι η ram σου θα ζοριστει αρκετα, ενω παραλληλα θα πρεπει να απενεργοποιησεις το aero). Aπτην αλλη win xp σε ssd το ξεχνας, αρα τα 7 ειναι μονοδρομος. Συμπερασμα? Θα εχεις αισθητα πιο γρηγορο συστημα σε αποκριση, αλλα θα τρως bottleneck με τα win7 λογω λιγης ram. Συνεπως η δαπανη σου των 4χ80 ευρω, δεν θα σου δωσει το 100% του value της, σιγουρα ομως θα σε αφησει ευχαριστημενο. ΥΓ. Μια και μιλαμε για λαπτοπς, συνυπολογισε χαμηλοτερη καταναλωση και χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Οχι θεαματικα πραγματα (ανεπαισθητες αλλαγες θα ελεγα), αλλα να μπουν κι αυτα στα συν του ssd.
SPANK Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 OK ευχαριστώ και συγνώμην απο τον διαχειριστή αν το θέμα μπηκε σε λαθος θέση. Πειτε ομως και κατι άλλο γιατι δεν εχω ξαναπιασει SSD. 1.Στο laptop χωραει ενας ας πουμε 2,5 ή 1,8 εχει τις ιδιες υποδοχες που φερει και ο υπαρχων μηχανικος σκλ.δίσκος 2.Στον σταθερό υπολογιστή πως συνδεεται,εχει ανταπτορα; 3.Τι μου προτεινετε της ταξης των 60-80 ευρώ Και παλι ευχαριατώ Μια χαρά ειναι το θέμα σου στην σωστή κατηγορία. Στο laptop χωράει οποιοσδήποτε 2.5 ssd που ειναι sata ειτε ειναι sata 1 2 3 δεν εχει σημασία το θέμα να ειναι sata οπως και ο μηχανικός , στον σταθερό υπολογιστή συνδέεται σαν sata στην motherboard δεν χρειάζεται αντάπτορας μιας και ολοι οι καινούργιοι υπολογιστές έρχονται με sata πλεον. Στα 60 με 80 euro δες τον samsung 120gb http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35622&cat=6&sub=318&pmanuf=21&sort=3&step=undefined
monoxromos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Πολύ σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις εμπειρίες σας,θα ήθελα να κλείσω με το εξής: Έχω έναν προσωπικό υπολογιστή win7 με σκληρό δίσκο 500 gb κι εδω είναι τα δύσκολα τώρα γιατί έχω αρκετό υλικό μέσα και τουλάχιστον ένα 300gb τα χρειάζομαι. Εδώ τι γίνεται με την τοποθέτηση SSD; Φαντάζομαι ότι δεν γίνεται να έχει στο laptop δυο σκληρούς μέσα εκτός αν μου προτείνετε να έχω μαζί μου και έναν εξωτερικό, κάτι άλλο;
SPANK Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Υπάρχουν ορισμένα laptop που μπορεις να βάλεις και 2 δίσκους μεσα αλλα δεν ειναι και πολλα αυτα , δυστηχώς ναι επειδή οι χωρητικότητες των ssd δεν ειναι πολυ μεγάλες ακομα και πάρεις πολλα gb θα τα χρησοπληρώσεις η μονη λύση ειναι να βάλεις εναν ssd για το λειτουργικό και τα βασικά προγράμματα και μετα να εχεις εναν εξωτερικό δίσκο για τα υπόλοιπα
NikosKallithea Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Aν καίγεσαι τόσο πολύ για ssd υπαρχουν και 2 σε 1 ssd & hdd μαζί
monoxromos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Φίλοι πραγματικά δεν είναι καιρος τώρα για ασύμφορες δαπάνες.Με εναν SSD γυρω 65 ευρώ και εναν εξωτρικο σκληρο αλλο τοσο περιπου νομιζω οτι καλυπτομαι απλά ξερετε,δεν θα ηθελα να κουβαλάω μαζι μου εξωτερικo με κινδυνο να τον ξεχασω ή να μου πεσει καπου αφου θα ειναι παρελκομενο του laptop. Προσωπικά νομίζω εχω κλεισει τις απορίες μου ,ας μεινει η αναρτηση για οποιον αλλον εχει αναλογες ερωτήσεις. Εγκάρδιες ευχαριστίες.
@topos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Χρησιμοποιεις καθολου το dvd-r του λαπτοπ? Αν οχι-> Υπαρχουν και αυτα (εχει απειρα στο ebay στα 10ευρω)
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 ...το "λογικότερο" είναι να πάρετε για αρχή ΕΝΑΝ SSD στο γραφείο, για να έχετε ίδια άποψη (μεταφέροντας τον δίσκο από λάπτοπ σε λάπτοπ. Και τον αφήνετε στο κάθε λάπτοπ για μια εργάσιμη βδομάδα ξερωγώ για να βγάλετε συμπεράσματα, αλλάζοντάς τον στη συνέχεια με τον ορίτζιναλ HDD). Και αυτός, σίγουρα δεν θα πάει χαμένος. Στον Σέλερον πάντως, εκτός του ότι δεν θα βλέπατε ιδιαίτερο χαΐρι, δεν ταιριάζει κι όλας : οι SSD έχουν SATA interface/δυνατότητες. Γνώμη δική μου είναι ότι είναι πολυτέλεια 4 SSD για τα 4 μηχανήματα. Τα οποία δεν έχουν πολύ ψωμί μπροστά τους άλλωστε, ως τεχνολογία κατασκευής. Καλύτερα (εφ' όσον σε απόλυτους χρηματικούς αριθμούς είναι εφικτή η αγορά 4ων μηχανημάτων) 4 φρέσκα μηχανήματα - αν κι εξαρτάται βέβαια από το αντικείμενο της εργασίας που θα επιτελούν. Πούλημα (περνάει ακόμη η μπογιά τους στην αγορά, καθώς στάνταρ υπάρχει κόσμος που θα θέλει τέτοια για όχι απαιτητική χρήση. Λάπτοπ είναι άλλωστε και όχι σταθεροί=πιο περιζήτητα) των παλιών (όσο ακόμη έχουν πέραση) και τσοντάρισμα στην επένδυση σε νεότερα. ΑΛλά όπως είπα και στην αρχή, το ιδανικό είναι να κάνετε (ως γραφείο) τα τσεσταρίσματά σας με έναν, αρχικά, SSD, και προχωράτε ανάλογα... Όσο για το προσωπικό σου μηχάνημα, αν νομίζεις ότι χρειάζεται ΟΝΤΩΣ να τρέχει γρηγορότερα (εντελώς υποκειμενικό είναι το θέμα, κι εξαρτάται από το είδος χρήσης που κάνεις), πχ σχεδιαστικά προγράμματα, ναι πάρε κι εσύ έναν SSD (αν και δεν μας είπες καν για τα specs του δικού σου). Αν υπάρχει η δυνατότητα, δοκίμασε εσύ πρώτος τον SSD που θα παρθεί για το γραφείο. Όσο για αποθηκευτικό χώρο, μπορείς πάντα, όπως από μόνος αναρωτήθηκες, να βάλεις έναν εξωτερικό. Ένας 2.5άρης δεν είναι τόσο εύκολο να πάθει ζημιά από τις συνεχείς μεταφορές (και λόγω μεγέθους είναι πιο εύκολα διαχειρίσημος, αλλά και ως πολύ ελαφρύς δεν είναι ΤΟΣΟ επίφοβος κατά ένα πιθανό πέσιμο, όσο είναι ένας 3.5άρης. Αρκεί βέβαια να μην γράφει/διαβάζει σε μια τέτοια στιγμή. Επίσης μπορείς να ενισχύσεις την ασφάλειά του, βάζοντάς τον σε κάποιο λαστιχένιο περίβλημα/θήκη. Τέλος, να μην είναι "ετοιματζίδικος", αλλά να φτιάξεις τον δικό σου εξωτερικό, με αγορά σκληρού (2.5άρη) που θα βάλεις σε ανάλογη θήκη της επιλογής σου. Οι διαφορές στο συμφέρον σου = η μέρα με τη νύχτα. ΑΝ ενδιαφερθείς, και θελήσεις να γίνω πιο συγκεκριμένος, πες. Θα έλεγα όμως ότι για τον δικό σου υπολογιστή, αντί για SSD να πάρεις απλώς έναν άλλον σκληρό. Σηκώνει ΚΑΙ αυτό συζήτηση (με ερωταποκρίσεις) βέβαια... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα