Προς το περιεχόμενο

Portable router!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν σε βολευει να βαλεις 1000αρι switch?επισης για ποιο λογο θες 1000?προσπαθω να καταλαβω τι θες να κανεις και γιατι μηπως και βοηθησω με αλλη λυση

επισης ειναι σκετο ρουτερ.δεν ειναι adsl router.καιι ακομα και να βρεις 1000αρι σε wan δεν σημαινει οτι θα σου δωσει πραγματικο 1000αρι.και θα πρεπει να ειναι και 1000αρι και αυτο που θα συνδεθει στην wan.αλλιως το να εχεις 1000αρι Lan και 100 στην wan δεν εχει νοημα.βεβαια σε ολες τις περιπτωσεις το ιντερνετ σου θα ειναι οσο ειναι η γραμμη.αν πχ ειναι adsl μεχρι 24mbps.επισης αν κανεις μεταφορα απο 1000ari πχ σε wireless η ταχυτητα θα πεσει στην ταχυτητα της ποιο αργης συσκευης

Δημοσ.

Τελικά θα βάλω switch 1000 και θα βάλω σαν access point το wag 200 g πάνω σε bridge mode.θελω να έχω wifi και στους 2 ορόφους ,πάνω έχω το zte της Hol και τραβήξει cat6 μέχρι κάτω.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τελικά θα βάλω switch 1000 και θα βάλω σαν access point το wag 200 g πάνω σε bridge mode.θελω να έχω wifi και στους 2 ορόφους ,πάνω έχω το zte της Hol και τραβήξει cat6 μέχρι κάτω.

δεν χρειαζεται να το κανεις bridge.απλα κανεις dhcp και του φτιαχνεις την ip και το wireless.το bridge mode ειναι για το κομματι του Modem οχι του ρουτερ οποτε οτι και να βαλεις εκει δεν εχει νοημα.επισης το zte εγω θα το αλλαζα με το Linksys και θα εβαζα το zte σαν access point αφου το linksys Το θεωρω πολυ καλυτερο σαν adsl router και θα παει χαμενο να το εχεις μονο για access point.

Δημοσ.

attachicon.gif:

attachicon.gif:

Καμία ιδέα πως ενώνονται;

αν το πηρες για δικτυο τοτε λαθος αγορα.η θα βαλεις Rj45 clip απευθειας η πηγαινε παρε κανα αλλο πριζακι πχ legrand ,panduit.οχι τετοιο.δεν ειναι για τετοια δουλεια.

Δημοσ.

Τελικά προσπάθησα με απ να βάλω φισακι rj45 στο car6 καλώδιο αλλα με αποτυχία.ακολουθησα http://www.belden.com/resourcecenter/tools/installguides/upload/RJ45-Installation_CAT6_Shielded.pdf

Στο βήμα 7 το διαχωριστικο χρειαζετε;πήγα σε 2 - 3 μαγαζιά εδώ στην Ρόδο μπάς και το έχουν αλλα μου είπαν οτι δεν χρειαζετε;μήπως φταίει αυτο που δεν δουλεύει;ίσως ακούγονται γελοία αυτά που ρωτάω απλα τώρα τα μαθαίνω και προσπαθώ να τα κάνω μόνος μου !!

Δημοσ.

Όταν λες αποτυχία τι εννοείς;

α. Δεν μπόρεσες να το πρεσάρεις και γιατί;

Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται κανονικό Cat6 φισάκι (με το διαχωριστικό που ρωτάς) διότι δεν χωράνε τα καλώδια να περαστούν.

β. Το πρέσαρες αλλά δεν δουλεύει;

To πιθανότερο να μην έχουν πρεσαρισθεί καλά ή να έχεις λάθος συνδεσμολογία.

Δημοσ.

Τελικά προσπάθησα με απ να βάλω φισακι rj45 στο car6 καλώδιο αλλα με αποτυχία.ακολουθησα http://www.belden.com/resourcecenter/tools/installguides/upload/RJ45-Installation_CAT6_Shielded.pdf

Στο βήμα 7 το διαχωριστικο χρειαζετε;πήγα σε 2 - 3 μαγαζιά εδώ στην Ρόδο μπάς και το έχουν αλλα μου είπαν οτι δεν χρειαζετε;μήπως φταίει αυτο που δεν δουλεύει;ίσως ακούγονται γελοία αυτά που ρωτάω απλα τώρα τα μαθαίνω και προσπαθώ να τα κάνω μόνος μου !!

καταρχην απο την αλλη πλευρα πως ειναι?β.εχεις φτιαξει και τις 2 πλευρες ακριβως με την ιδια χρωματολογια?

επισης χωραει σε cat5e κλιπακι η δεν χωρανε τα καλωδια?τα εφτασες ολα μεχρι τελους?αν σε δυσκολευει μπορεις ειτε να βαλεις καποιο πριζακι αλλα οχι αυτο που εδειξες ειτε να παρεις cat6 κλιπακι με διαχωριστο.πουλανε και Lan tester που τεσταρουν το καλωδιο αν ειναι συνδεδεμενο σωστα.αλλοι το κανουν και με πολυμετρο.και επισης πως ειδες οτι δεν δουλευει?για αρχη συνδεσε ενα Pc να δεις αν εχεις ιντερνετ.επισης εχω δει καιι προβληματικα rj 45 crimp tool που παταγαν το κλιπακι λαθος.ενα φτηνο που ειχε πεσει στα χερια μου μετα απο 10 κλιπακια αρχισε να τα παταει λαθος και με tester δεν εβγαινε σωστο παρολο που θεωρητικα φαινοταν σωστο οτι τα εχει πατησει.τιποτα δεν ειναι γελοιο.απλα πολλες φορες χωρις καταλληλα εργαλεια ειναι δυσκολο να κανεις δουλεια η να τσεκαρεις κατι και να δεις που εχει γινει το λαθος.απλα τα σπαστα rj45 clip ειναι πιο ευκολα.

Δημοσ.

georho, επειδη την εχω πατησει κι εγω με αυτη την πλαστικη πριζα, η χρωματολογια ειναι:

Λευκό/Πορτοκαλί -> Μπλέ
Πορτοκαλι -> Πορτοκαλί
Λευκό/Πράσινο ->Μαύρο
Μπλέ -> Κόκκινο
Λευκό/Μπλε -> Πράσινο
Πράσινο -> Κίτρινο
Λευκό/Καφέ -> Καφέ
Καφέ -> Άσπρο

Δημοσ.

georho, επειδη την εχω πατησει κι εγω με αυτη την πλαστικη πριζα, η χρωματολογια ειναι:

Λευκό/Πορτοκαλί -> Μπλέ

Πορτοκαλι -> Πορτοκαλί

Λευκό/Πράσινο ->Μαύρο

Μπλέ -> Κόκκινο

Λευκό/Μπλε -> Πράσινο

Πράσινο -> Κίτρινο

Λευκό/Καφέ -> Καφέ

Καφέ -> Άσπρο

αν και με πολυμετρο μπορει να βρει και το Pinout απλα οι πριζες αυτες δεν ειναι για δικτυο κανονικα.και δεν συστυνονται για δικτυο.δεν θεωρουνται οσο ξερω ουτε καν cat5.συν οτι ειναι δυσκολο να την φτιαξεις διοτι πρεπει να γδυσεις το καλωδιο στην ακρη συν οτι χαλας πολυ μεγαλο κομματι απο την συστροφη για να φτασει μεχρι εκει.και επειδη ενα σωστο πριζακι δεν κανει ουτε 5-6 ευρω καλο θα ηταν να βαλει κατι σωστο για να γλυτωσει προβληματα απωλειες κτλ.αυτα τα πριζακια ειναι ωραια σαν τηλεφωνικα ειτε Pots ειτε isdn.

Δημοσ.

ναι, ισχυει οτι δεν ειναι και τοσο ευκολες στην εκγατασταση....εγω παντως ειχα ξεγυμνωσει τα καλωδια με το εργαλειο απογύγμνωσης και παιζει μια χαρα εδω και 2-3 χρονια....σαν θυρα παντως εχουν rj-45 και οχι rj-11

Δημοσ.

Όπως γράφει και ο @poulinos, οι πρίζες αυτές κάνουν μόνο για τηλεφωνία.

Οι ISDN συσκευές χρησιμοποιούν RJ45.

Σε μικρά μήκη καλωδίων θα δουλέψει η πρίζα, όπως επίσης και οποιοδήποτε καλώδιο cat.

Σε μεγάλα μήκη υπάρχει πρόβλημα και το δίκτυο πιθανότα θα παίζει σε χαμηλότερη ταχύτητα (10Mbps) ή καθόλου.

Δημοσ.

ναι, ισχυει οτι δεν ειναι και τοσο ευκολες στην εκγατασταση....εγω παντως ειχα ξεγυμνωσει τα καλωδια με το εργαλειο απογύγμνωσης και παιζει μια χαρα εδω και 2-3 χρονια....σαν θυρα παντως εχουν rj-45 και οχι rj-11

δεν είναι ότι δεν θα παιξει αλλα ουτε gigabit Θα σηκωσεις ουτε και το 100 αρι είναι εγγυημενο ότι θα παιξει πχ σε 100 μετρα καλωδιο.γενικοτερα δεν εχουν φτιαχτει για αυτό το σκοπο ασχετα που οκ μπορει να παιξει.αλλωστε τα Keystones είναι πιο ευκολα να τα φτιαξεις και είναι αρκετα φτηνα.ναι δινουν rj45 αλλα rj45 μπορει να παιξουν και αλλα πραγματα.στα οποια δεν εχεις πρόβλημα να μπει σε τετοιο πριζακι.πχ πολλαπλα ζευγη για μισθωμενο,Isdn κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...