captaintzim Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα στους φίλους του φόρουμ Εχω εδώ και 2,5 χρόνια ένα dell inspiron n5010. Οπως έχουν γράψει και άλλοι στο παρελθόν αλλά και διεθνώς, το συγκεκριμένο μηχάνημα ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες. Οσοι το έχετε πως αντιμετωπίσατε το πρόβλημα; Τι μου προτείνετε ως λύση; ΥΓ Εννοείται πως έχω βάση αλλά και πάλι παραμένει πολύ ζεστό το μηχάνημα ειδικά κοντά στο touchpad...
parasaser Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 φίλε σε τέτοια θέματα η λύση είναι μια. αγοράζεις ένα μαραφέτι που περιστρέφετε, ξέρεις έναν ανεμιστήρα και το έχεις αποκλειστικά για το pc. εννοείτε ότι θα τοποθετηθεί σε ειδική θέση ώστε να αποδίδει από κάτω προς τα πάνω. το κακό είναι ότι καταναλώνουν και πολύ ρεύμα, αλλά ιδικά για το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει για το pc, να δεις που θα το απολαύσει κιόλας. 1
SPANK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Εκτος απο την βάση που ηδη εχεις καλο θα ηταν να το ανοίξεις να το καθαρίσεις απο σκόνες κτλπ γενικα το laptop και το ανεμιστηράκι αλλα να βάλεις και καινούργια πάστα οπου χρειάζεται 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Καθαριζεις καλα, αλλαζεις thermal paste, αλλαζεις ακομη κι επεξεργαστη(αν ειναι καποιος που "βραζει" περισσοτερο σε σχεση με αλλες επιλογες) Δες προτεραιοτητες σου, ως προς τη χρηση του, κaι αν μπορεις δοκιμασεunderclocking: για παραδειγμα μπορω να ζησω με i5 [email protected]τον περισσοτερο χρονο (τωρα καρφωμενος@800ΜΗz only = no problem) 1
Paulostge Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Φυσικα δεν ειναι και πολυ ευκολο οπως ενα desktop pc χωρις καποια γνωση να ανοιξεις ενα λαπτοπ και ακομα περισσοτερο να κανεις αυτα που σου λενε παραπανω τα παιδια.Θα χρειαστεις πρωτα να δεις ενα οδηγο στο πως γινετε βημα βημα... https://www.youtube.com/results?search_query=dell+inspiron+n5010&sm=3 Διαφορετικα να το πας σε καποιο τεχνικο... 1
captaintzim Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Κατατοπιστικά τα βίντεο αλλά δεν έχω ανοίξει λάπτοπ... και γενικά δεν τα έχω τα τεχνικά... Κάτι άλλο που μπορώ να κάνω εκτός από ..εγχείρηση στο λάπτοπ; Underclocking πως κάνω; Απλός χρήστης του λάπτοπ είμαι... Δεν έχω ιδέα... O επεξεργαστής είναι i3 380 Μ. Πώς μπορώ να κάνω underclocking και γενικά τι άλλο μπορώ να κάνω... Είναι πολύ ζεστός... Που να καλοκαιριάσει κιόλας... Η βάση είναι μια belking με ένα ανεμιστήρα που δουλεύει συνέχεια...αλλά και πάλι δουλειά δεν γίνεται... Στο ύψος του touchpad είναι πολύ ζεστό το λάπτοπ... ΥΓ Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις παιδιά
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Ο επεξεργαστης σου δεν ειναι καποιος "ζορικος" i5-i7 με turboboοst,οποτε θα πρεπει να τσεκαρεις καθαρισμο & αλλαγη thermal paste Αυτα για αρχη πιθανοτατα να βοηθησουν αρκετα στις θερμοκρασιεςΜε προγραμματα οπως αυτο μπορεις να ελεγχεις τη συχνοτητα τουhttp://www.techpowerup.com/downloads/2288/throttlestop-6-00/ 1
Jason 93 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Αφου δεν το εχεις με το τεχνικο κομματι φανταζομαι οτι απο οταν πηρες το λαπτοπ δεν το καθαρισες ποτε εσωτερικα. Ο 380m ειναι του 2010 και 4 χρονια σκονης ειναι υπεραρκετα για να ανεβαζει ο φορητος σου θερμοκρασιες. Ασε τις βασεις και τα undervolting, το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενα εσωτερικο καθαρισμα απο καποιον που ξερει να το κανει. Αν οχι καποιος τεχνικος τοτε ισως καποιος φιλος σου με περισοοτερες γνωσεις περι του θεματος απο εσενα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Υπαρχουν παντως και φορητοι που απο την πρωτη μερα λειτουργιας τους ειναι ψηστιερες-καποια hp ειναι τρανα παραδειγματα τετοιας συμπεριφορας- εκει αν δεν το επιστρεψεις μετη μια και το χρεωθεις στην ουσια μπλεκεις μετα εσσαει: γιατι οσο και λαμπικο να το κανειςδεν θα εχεις καλυτερες συνθηκες απο αρχικη του κατασταση -που μπορει να ηταν κακιστη... 1
LambisElef Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καθάρισμα, πάν' το σε έναν τεχνικό αν δεν μπορείς. Δοκίμασε όμως πρώτα μόνος σου να το φυσήξεις με όλη σου τη δύναμη στις γρυλιές του ανεμιστήρα, από κάτω και από το πλάι, θα δεις μεγάλη διαφορά πιστεύω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα