Προς το περιεχόμενο

Πόσο συχνά κανετε format ;  

2.235 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πόσο συχνά κανετε format ;

• Καθε 2 μήνες
    • Καθε 6 μήνες
    • Καθε χρόνο
    • Απο 2 εως 4 χρόνια
    • Δεν εχω κανει ποτε
    • Ουτε που θυμάμαι ποτε έκανα τελευταία φορά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 468
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο κινητό reflashing (οχι επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων) μια φορά ανα 4 μηνες.

Στον υπολογιστη επανεγκατασταση λειτουργικού minimum 2 φορές το χρόνο.

Οτι αρχεια εχω σε κινητο και υπολογιστη και δεν ειναι για δουλειά για να τα χρειαζομαι μονιμα στον αποθηκευτικο χώρο (κατεβασμένα αρχεια, φωτογραφιες απο την καμερα κτλ) , αφιερωνω 5 λεπτά κάθε Σ/Κ για να πανε σε εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, οπότε οταν θελω να κανω επανεγκατασταση λειτουργικου δε χρειαζεται να αφιερωσω ωρες να δω τι εχω να σωσω.

Γιατί; Γιατι κανω πολλες δοκιμες και στο κινητο και στον υπολογιστη (οτιδηποτε γινεται στο κινητο με χρηση root και οτιδηποτε στον υπολογιστη με root / uac, και πολλες δοκιμες με sandbox). Και γιατί το spyware δε χρειαζεται να το καταλαβεις για να υπάρχει.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Και πόσο να παίξεις drakensang δηλαδή. Μία ζωή drakensang θα παίζεις; 

Λοιπον αν θελεις το πιστευεις, εχω μονημα καποια παλαια παιχνιδια, Age of Epmires 1&2, Baldur's Gate 1&2, NWN 2, Drakensang, εγκατεστημενα στα πισια και οποτε με πιανει ο νοστος ξαναπαιζω, βαζω διαφορα modes και τετοια. Το Drakensang το εχω σε dvd που περιλαμβανει τα Drakensang, River of Time, Phileasson'secret. To πρωτο με καποιες πατεντες παιζει στα 10. Τα αλλα δυο με τιποτα. Το PC με τα 7αρια μου κανει κι αλλες δουλειες, Κατεβαζω, μεταφερω, αποθηκευω, χωρις να απασχολω το κυριο PC μου

5 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε

Στον υπολογιστη επανεγκατασταση λειτουργικού minimum 2 φορές το χρόνο

Θα σε βολευε, νομιζω ενας μικρος δισκος (120-250 γιγα) μονο για το λειτουργικο η να χωρισεις αυτον που εχεις σε δυο σεκσιον. Για να μην επιρεαζει το φορματ, τα υπολοιπα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Θα σε βολευε, νομιζω ενας μικρος δισκος (120-250 γιγα) μονο για το λειτουργικο η να χωρισεις αυτον που εχεις σε δυο σεκσιον. Για να μην επιρεαζει το φορματ, τα υπολοιπα.

Δεν εχει νοημα γιατί τα προγραμματα που κανεις εγκατασταση ακομα και αν τα κανεις σε αλλο partition, θα περασουν κατι στο κύριο που θα φυγει με την επανεγκατασταση λειτουργικου και θα τα κανει να μην τρεχουν. Αυτό που κάνω είναι να εχω όλα τα installation files σε δικό τους φακελο σε εξωτερικο αποθηκευτικό μεσο, οποτε δεν εχω να κατεβασω απολύτως τίποτα, 15-20 λεπτα θα μου παρει η εγκατασταση τους και άλλο 1 να μεταφερω ολα τα αρχεια με τα οποια δουλευω.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ειλικρινά δεν θυμάμαι πότε έκανα τελευταία φορά format. Απο το 2018 που έχω στήσει το PC που έχω, αν και έχω αλλάξει επεξεργαστή μία φορά και κάρτα γραφικών 2 φορές ... δεν θυμάμαι να έχω κάνει.

Αυτό σε τεράστια αντίθεση με τις εποχές των Win9x που χρειαζόταν ενα format κάθε 6μηνο ( και πολύ λέω 😛 )

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ πάντα στην αρχή αφού τα τελειώσω με  όλα με τις εγκαταστάσεις ενημερώσεων και προγραμμάτων κανω ενα image όλο τον δίσκο συνήθως με το acronis οπότε ότι πάθει το λειτουργικό σε 10 λεπτά τα έχω όλα πίσω όπως τα άφησα φορματ κάνω συνήθως οταν αλλάζω υπολογιστή ολόκληρο τη μητρική ή άμα χαλάσει ο ssd προσέχω πάντα τι κάνω σε τι σελίδες μπαίνω δεν έχω κολλήσει το παραμικρό ιό είμαι χωρίς antivirus άλλα θυμάμαι τον εαυτό μου οταν είχα βάλει πρώτη φορά ίντερνετ πόσες φορές έκανα φορματ πόσες μολύνσεις έτρωγα συνέχεια μετά κολλούσαν και οι εξωτερικοί με τα back up εκεί έκανα συνέχεια φορματ  ακόμα και τους εξωτερικούς. Τώρα μόνο αν αλλάξω αναβαθμίσω τον υπολογιστή κυρίως τη μητρική γιατί εκεί είναι που χρειάζεται λόγω ότι έχει άλλους drivers άλλα εξαρτήματα άλλες μνήμες επεξεργαστές, και οταν χαλάσει ο δίσκος οπού εκεί δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να βάλω το acronis και σε 10 λεπτά έχω τα πάντα όπως τα άφησα άρα φορματ κάνω στην περίπτωση μόνο που κάνω νέο υπολογιστή άντε και για καμιά ανανέωση στα 3 χρόνια ίσως έτσι για να περάσει η ώρα να βάλουμε και καινούρια προγράμματα, δε μ αρέσει το φορματ κοιτάζω να το αποφεύγω μου παίρνει σίγουρα 2 μέρες για να σιγουρευτώ ότι τα έχω βάλει όλα και έχω κανει  όλες τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή όπως τα θέλω                  

Δημοσ.
Στις 23/3/2024 στις 11:06 ΠΜ, xaerialtwistx είπε

Στο κινητό reflashing (οχι επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων) μια φορά ανα 4 μηνες.

Μπορείς να μου εξηγήσεις το λόγο;  Κάνει κάποια διαφορά σε απόδοση; Η κάτι άλλο;

Δημοσ.

Εαν δουλευει γρηγορα, χωρις κολληματα, γιατι να κανεις format?

Πολύς κοσμος δεν ξερει να κανει σωστη χρηση του υπολογιστη, και νομιζω εκει ξεκιναν ολα. Εαν Πχ κανεις πολλα install - uninstall, αυτο ισως ειναι ενας λογος που μετα γινονται διαφορες βλακειες στο συστημα.

Πλεων κανω μονο εαν χρειαστει, η εαν κανω καμια σημαντικη αναβαθμιση. Περιπου καθε 2 με 4 χρονια.

• 1 μήνα μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ έχω να κάνω format 9 χρόνια περίπου, από τότε έχω αλλάξει cpu/mobo/ram, τέσσερις φορές gpu, και 3 φορές main drive, κλπ. Ακόμα δεν έχω βρει κάποιο λόγο να κάνω format.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/11/2024 στις 1:51 ΜΜ, mkp είπε

Εγώ έχω να κάνω format 9 χρόνια περίπου, από τότε έχω αλλάξει cpu/mobo/ram, τέσσερις φορές gpu, και 3 φορές main drive, κλπ. Ακόμα δεν έχω βρει κάποιο λόγο να κάνω format.

Με cpu/modo/gpu αλλαγμένα, δεν είχες ποτέ πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λειτουργικού;

Επεξ/σία από bouhc
Δημοσ.
21 minutes ago, bouhc said:

Με cpu/modo/gpu αλλαγμένα, δεν είχες ποτέ πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λειτουργικού;

Τώρα δεν θυμάμαι ακριβός γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια, άλα νομίζω πριν την αλλαγή mobo έκανα deactivate Windows 10 key, και μετά active στο καινούργιο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάντως τα windows 11 είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η Microsoft δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις από τα 10 μέχρι και xp

Αυτοί που μένουν στα 10 κάνουν λάθος! 

• Sad 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω να κάνω φορμάτ τουλάχιστον 3 χρόνια, ο λόγος απλός.

Πάντα όταν κάνω αναβάθμιση στα windows (24Η2+bloatware free+copilot disabled)

και δω ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα, στο καπάκι κάνω Backup με ένα πολύ εύκολο πρόγραμμα το Macrium Reflect.

Μετά μπλοκάρω το windows update (StopUpdates10) ώστε να δοκιμαστούν τα νέα patches που βγάζει η

Microsoft και αν δεν υπάρχουν γκρίνιες στον παγκόσμιο ιστό.

Τότε απενεργοποιώ το ST και κάνω update.

Τσεκάρω αν όλα είναι ζάχαρη στο PC και ού το καθεξής 2-3 μήνα με αυτά που έγραψα παραπάνω.

Επεξ/σία από giorgosZMG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...