Προς το περιεχόμενο

Πόσο συχνά κανετε format ;  

2.217 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πόσο συχνά κανετε format ;

• Καθε 2 μήνες
    • Καθε 6 μήνες
    • Καθε χρόνο
    • Απο 2 εως 4 χρόνια
    • Δεν εχω κανει ποτε
    • Ουτε που θυμάμαι ποτε έκανα τελευταία φορά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/1/2019 στις 8:14 ΜΜ, Jargon είπε

...Το μεγάλο πρόβλημα με το format είναι ο άπειρος χρόνος που θα χρειαστώ για να στήσω ξανά όλο μου το workflow και να ρυθμιστούν τα customizations σε όλα τα applications. Μιλάμε για 3-4 μήνες που ακόμα κάτι θα λείπει. 

Το PC που δουλεύω τώρα χτίστηκε δίπλα στο παλιό, τα είχα συνδέσει κι έστηνα τις εφαρμογές βαση του παλιού. 

Τα images μου τρώνε χώρο αλλά 2-3TB δεν είναι τίποτα μπροστά στο χρόνο που κερδίζω αν προκύψει πρόβλημα. 

Το μόνο που θέλει re-sync είναι το Outlook 365 μετά από restore και κυρίως τα accounts που έχω στη Microsoft αλλά τα συγχρονίζει στο τέλος. ...

Σαν να βλέπω και να ακούω τον εαυτό μου 😄 Το μόνο παίδεμα που έχω πλέον κάθε φορά που θα χρειαστεί να κάνω format (κι αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή πτώσης υγείας κάποιου δίσκου) είναι η επαναρύθμιση του Outlook (χρησιμοποιώ εκδόσεις Office 2013 & 2016) ο οποία, λόγω πλήθους e-mail θέλει κανένα μισάωρο. Κατά τα λοιπά υπάρχουν πάντα δύο images (των δύο τελευταίων καταστάσεων στο PC) και μετά από κάθε νέα εγκατάσταση app και εφόσον λειτουργήσει άψογα το PC για κανένα μήνα (παλιότερα περίμενα εβδομάδα αλλά συνειδητοποίησα ότι είναι μικρό διάστημα), ένα καινούριο image αντικαθιστά το παλιότερο από τα υπάρχοντα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 460
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα εχω να κανω 2 χρονια φορματ αλλα εχω παρατηρησει οτι εχει αρχισει και αργει λιγο ο υπολογιστης (κυριως οταν τον ανοιγω κανει εσθητα περισσοτερο χρονο απο οτι ποιο παλια)  και σκευτομε να κανω φορματ αλλα εχω πολλα προγραμματα και παιχνιδια που θα μου παρουν πολυ χρονο για να τα ξανα κατεβασω... Μηπως εχετε καποια καλυτερη λυση ? (πχ κανα καλο προγραμμα να ψαχνει για ιους μηπως εχω, γιατι χρησιμοποιω μονο window defender και malwarebytes ή καποιο προγραμμα για να φτιαχνει τα αρχεις χρησιμοποιω ccleaner ) Μπας και το γλυτωσω ?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Μια καλή αγορά θα ήταν το malwarebytes premium που το βρίσκεις στο eBay με lifetime κλειδάκι εκεί γύρω στα 12-15-20€ , ανάλογα το πότε θα το ψάξεις. Το free δεν κάνει κάτι, δεν έχει real time protection. Ψάχνεις πράγματα κατόπιν εορτής με το free. 

Όσο φορτώνεις και γεμίζει ο SSD πάντως, τόσο καθυστερεί, ακόμη και στην εκκίνηση. Πόσο ελεύθερο χώρο έχεις; 

Τα παιχνίδια μπορούν να σωθούν σε ένα δίσκο και να ξαναπεραστούν (αν πρόκειται για το steam και για οποιονδήποτε client). Μόλις τα περάσεις και ορίσεις τον φάκελο που θέλεις, τα πετάς ξανά εκεί μέσα και απλά το steam θα τα κάνει verify και θα παίξουν. Τα προγράμματα απλά, καλό θα ήταν, να τα περάσεις σε ένα USB πριν το Format ώστε να τα έχεις έτοιμα για να τα "πετάξεις" στο PC ;) 

Σε γενικές γραμμές πάντως το παρόν θέμα δεν αποτελεί θέμα επίλυσης προβλημάτων :) 

Δημοσ.

124gb ελευθερα απο τα 255 εχω ... Ευχαριστω για τις συμβουλες και συγνωμη για το λαθος θεμα απλα θεωρησα οτι θα ξερατε

Δημοσ.

Θεωρώ ότι με ένα καινούριο θέμα (ή ερώτηση σε πιο κατάλληλο), θα πάρεις και περισσότερη βοήθεια :) 

Δεν φαίνεται να είναι κάποιο θέμα χώρου. Ίσως κάποιο πρόγραμμα σε καθυστερεί. Μου έχει συμβεί σε ssd να με καθυστερεί το avira, αλλά λες ότι δεν έχεις κάποιο AV. Τσέκαρε τι τρέχει στην εκκίνηση του PC μήπως και βγάλεις τα αχρείαστα (φαντάζομαι θα το έχεις κάνει ήδη όμως)

• Thanks 1
Δημοσ.

Και εγώ προσωπικά έχω ξεχάσει τι σημαίνει format με τα Acronis Images.

Ευτυχώς θεωρώ πως τα Windows έχουν σταθεροποιηθεί πολύ καλά τα τελευταία χρόνια και δεν υπάρχει λόγος format ή να ξαναπεράσεις Acronis image εκτός και αν κρασάρει κάτι.

Laptop, Nuc (για media) και Windows tablet έχουν πάνω από 3-4 χρόνια που δουλεύουν άψογα.

Για αρχεία NAS και εννοείται εξωτερικοί δίσκοι αλλού για backup.

• 1 μήνα μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ.

τελευταια φορα εκανα ιανουαριο 18 επειδη απο 775 σε 1155,διαφορετικα σπανια να χρειαστω φορματ αφου προσεχω που μπαινω κ τι κατεβαζω...μονη απωλεια ηταν τα save απο μισοτελειωμενα witcher 3 κ borderlands 2 που ειχα κρατησει σε φλασακι κ καταλαθος το εκανα...διαμορφωση,ακομη κλαιω εκεινα τα save.τεσπα το pc συντηρειται με ccleaner καθαρισμα junk files-registry κ δεν το φορτωνω με περιττες εφαρμογες να τρεχουν παραλληλα η΄στην εκκινηση

Δημοσ.
Στις 31/3/2019 στις 2:01 ΜΜ, dimarg00 είπε

τελευταια φορα εκανα ιανουαριο 18 επειδη απο 775 σε 1155,διαφορετικα σπανια να χρειαστω φορματ αφου προσεχω που μπαινω κ τι κατεβαζω...μονη απωλεια ηταν τα save απο μισοτελειωμενα witcher 3 κ borderlands 2 που ειχα κρατησει σε φλασακι κ καταλαθος το εκανα...διαμορφωση,ακομη κλαιω εκεινα τα save.τεσπα το pc συντηρειται με ccleaner καθαρισμα junk files-registry κ δεν το φορτωνω με περιττες εφαρμογες να τρεχουν παραλληλα η΄στην εκκινηση

Μην το ξαναβαλεις το ccleaner και μην ξανακαθαρισεις την registry. Χειροτερα τα κανεις

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/3/2014 στις 5:45 ΜΜ, discoboyminimal είπε

αμα δεν συντρεχει καποιος πολυ σοβαρος λογος απλα δεν κανω :).

προσοχη με τους ιους, καλο καθαρισμα αν βρεθει κατι (που και παλι , εδω και 2 χρονια ζητημα να εχω βρει 1-2 ιους)

ενα ccleaner για junk files.

καλο unistall.(βλεπε revounistaller! :D )

ολα τα προβλεπομενα Update , απο  windows αλλα και εφαρμογες..

αν τα κανεις αυτα δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα που να χρειαζεται να κανεις φορματ.δοξα το θεο εχει ωραια θεματακια και χρωματακια να παιξεις στα windows 7 ! :)

Το πρωτο σοβαρο desktop που ειχα παρει με τους  FileZilla UC Browser Rufus τοτε C2D (θρυλικος Ε6600)εμεινε με win xp μεχρι το 2011 μεχρι που μπηκε στο παιχνιδι μια σοβαρη καρτα γραφικων στη ζωη μου και ξεκινησα το gaming οποτε και περασα σε win7.Ε μετα με εφαγε η αναβαθμιση και πηγα στον σταθερο της υπογραφης.

Επεξ/σία από POSEYATSIA
Επισκέπτης
Δημοσ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

3-6-19.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ MALWARE, CLEANE, KASPERSKY VIRUS REMOVEL ΚΛΠ.

ΤΟ ΦΟΡΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΦΟΡΜΑΤ ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΕΧΩ SSD ΔΙΣΚΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...