Προς το περιεχόμενο

Πόσο συχνά κανετε format ;  

2.216 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πόσο συχνά κανετε format ;

• Καθε 2 μήνες
    • Καθε 6 μήνες
    • Καθε χρόνο
    • Απο 2 εως 4 χρόνια
    • Δεν εχω κανει ποτε
    • Ουτε που θυμάμαι ποτε έκανα τελευταία φορά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι να βγουν τα windows 7 έκανα format με το παραμικρό. Από τη στιγμή που βγήκαν πλέον κάνω μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις.

Θεωρώ ότι τα λειτουργικά έχουν πλέον γίνει πολύ πιο σταθερά. 

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κάποτε έκανα format όταν ο χρόνος εκκίνησης του PC μεγάλωνε κατά 2 δευτερόλεπτα, όταν έβγαζε καινούργιους drivers η 3Dfx και όταν αγόραζα έστω και ηχεία.

Τώρα κάνω όταν δεν μπουτάρει το μηχάνημα.

• Like 1
Δημοσ.

Εκανα μετα απο 6+ μηνες οχι απο βαρεμαρα, λογο οτι ηταν χωρισμενοι λαθος οι σκληροι😅😅. στο oc του c  ηθελε 6gb+  ,για καποιο update w10 κ αναγκαστηκα να κανω κ τωρα δουλευει ρολοι👌👌💪💪

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει και φτηνούς 250ρηδες. Απλά για να κάνεις τη δουλειά σου μία χαρά είναι ένας 120ρης. Το θέμα είναι να μην κάνεις φορμάτ κάθε 3 και λίγο. Ο μόνος λόγος να κάνω φορμάτ πλέον , είναι ο λόξυγγας που πιάνει τα Windows 10 όποτε τους καπνίσει (συνήθως μετά από τα μεγάλα update).

Επεξ/σία από tommybertsen
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 20/9/2018 στις 10:31 ΜΜ, tommybertsen είπε

Έχει και φτηνούς 250ρηδες. Απλά για να κάνεις τη δουλειά σου μία χαρά είναι ένας 120ρης. Το θέμα είναι να μην κάνεις φορμάτ κάθε 3 και λίγο. Ο μόνος λόγος να κάνω φορμάτ πλέον , είναι ο λόξυγγας που πιάνει τα Windows 10 όποτε τους καπνίσει (συνήθως μετά από τα μεγάλα update).

Για ποιο λογο κολλαει μετα τα  μεγαλα updates, οπως λες;

Δημοσ.

Δεν συμβαίνει πάντα :) Αλλά είναι αρκετοί οι χρήστες που έχουν προβλήματα και χρειάζεται να κάνουν καθαρή εγκατάσταση μετά από τα major updates. Μία φορά συνέβη και σε μένα (συν ένα άλλο εκνευριστικό πρόβλημα που είχα αλλά έχω αλλάξει hardware και δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά) . Μικροπροβλήματα μετά από updates συνεχίζονται με τα Win 10 και είναι ήδη 3 χρόνια στο κουρμπέτι.. 

Ένας ssd σε κάθε περίπτωση, είναι επιβεβλημένος για τον φίλο :) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tommybertsen είπε

Δεν συμβαίνει πάντα :) Αλλά είναι αρκετοί οι χρήστες που έχουν προβλήματα και χρειάζεται να κάνουν καθαρή εγκατάσταση μετά από τα major updates. Μία φορά συνέβη και σε μένα (συν ένα άλλο εκνευριστικό πρόβλημα που είχα αλλά έχω αλλάξει hardware και δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά) . Μικροπροβλήματα μετά από updates συνεχίζονται με τα Win 10 και είναι ήδη 3 χρόνια στο κουρμπέτι.. 

Ένας ssd σε κάθε περίπτωση, είναι επιβεβλημένος για τον φίλο :) 

Πλεον, ολοι εχουν SSD, αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι. 
Το εχω παθει και εγω αυτο μετα απο ενημεερωση των "παραθυρων", αφου μολις εγινε, αρχισε να κολλαει ή να μη δουλευει καλα (ή και καθολου) η καρτα ηχου και να κανει διαφορα... 
Τωρα ,πλεον, κανω μονο τις απαραιτητες (σημαντικες) και παντα πρεπει να ελεγχεις ποιες θα κατεβασεις και θα εγκαταστησεις... 
Αλλα αυτο θα συμβει σπανια. Εγω κανω φορματ μετα απο πολυ καιρο εργασια του υπολογιστη ή αν εχω κολλησει καποιον σοβαρο ιο ή μεγαλη σαβουρα που εχει απομεινει μεσα και ισως βγαζει προβλημα στο hardware... Αλλιως δεν βρισκω λογο... Υπαρχουν τα προγραμματα για Malware, Antivirus, Cleaners κ.ο.κ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Archilleo είπε

και παντα πρεπει να ελεγχεις ποιες θα κατεβασεις και θα εγκαταστησεις...

Δυστυχώς, αυτό, δεν γίνεται στα windows 10. Μόνο με εξωτερικό πρόγραμμα. Στα 7 μπορούσες μέσα από τα Windows...Στα 10 μπορείς αν θέλεις να καθυστερήσεις το update στα advanced settings τους.

Malwarebytes anti-malware lifetime key και όλα κομπλέ σε αυτό το ζήτημα, αρκεί να αποφεύγεις περίεργες ιστοσελίδες και θα κρατήσεις μακρυά και τα malware (συν ότι θα αποφύγεις την διαδικασία του φορμάτ ! )

Επεξ/σία από tommybertsen
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Δυστυχώς, αυτό, δεν γίνεται στα windows 10. Μόνο με εξωτερικό πρόγραμμα. Στα 7 μπορούσες μέσα από τα Windows...Στα 10 μπορείς αν θέλεις να καθυστερήσεις το update στα advanced settings τους.

Με τα 10 δεν τα πηγαινω και πολυ καλα. Μου τη σπανε αρκετα, το στησιμο τους δεν μαρεσει και δεν με βολευει καθολου... Πεδευομαι πολυ για να κανω καποια ρυθμιση.. ας πουμε κοινη χρηση αρχειων σε δικτυο. Ενω με τα 7αρια και κατω δεν ειχα τοσο μπερδεμα.

6 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Malwarebytes anti-malware lifetime key και όλα κομπλέ σε αυτό το ζήτημα, αρκεί να αποφεύγεις περίεργες ιστοσελίδες και θα κρατήσεις μακρυά και τα malware (συν ότι θα αποφύγεις την διαδικασία του φορμάτ ! )

Ναι, εννοειτε αυτο. Οσο για το αλλο, επεσες σε πειρατη. Μπαινω σε κατι ιστοσελιδες που δεν εχουν καν ασφαλεια δικη τους για το browsing... Η μονη ασφαλεια ειναι η προστασια των 10 που εχω. Εχω που μπαινω τοσο καιρο,  αλλα σιγουρα μια φορα θα την παθω και αντε μετα φορματ... και στα λαπτοπ ειναι Π@$ΤΣΑ αυτο!

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Archilleo είπε

ας πουμε κοινη χρηση αρχειων σε δικτυο.

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα κάτι για αυτό πάντως. Πανεύκολα κάνω κοινή χρήση σε δίκτυο. Μέχρι πρόσφατα δηλαδή που είχα 2 PC. Το ίδιο εύκολα μοιράζομαι αρχεία με το κινητό μου.

53 λεπτά πριν, Archilleo είπε

Ναι, εννοειτε αυτο. Οσο για το αλλο, επεσες σε πειρατη. Μπαινω σε κατι ιστοσελιδες που δεν εχουν καν ασφαλεια δικη τους για το browsing... Η μονη ασφαλεια ειναι η προστασια των 10 που εχω. Εχω που μπαινω τοσο καιρο,  αλλα σιγουρα μια φορα θα την παθω και αντε μετα φορματ... και στα λαπτοπ ειναι Π@$ΤΣΑ αυτο!

Δεν έχω κολλήσει τίποτα τα τελευταία 12 χρόνια. Τελευταία φορά την έπαθα από δική μου βλακεία. Σε λάπτοπ είναι ίδια ακριβώς διαδικασία όπως σε PC. Δεν αλλάζει κάτι, ειδικά αν είναι κάποιο brand που βρίσκεις drivers αέρα-πατέρα από επίσημα site (εκτός και αν είναι κάνα καρακλειδωμένο :P ).

Πάντα να έχεις drivers έτοιμους σε ένα USB (σε περίπτωση που είσαι σε παλαιό λάπτοπ και δεν βρίσκει LAN driver από μόνο του). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/9/2018 στις 1:00 ΠΜ, tommybertsen είπε

Δεν έχω κολλήσει τίποτα τα τελευταία 12 χρόνια. Τελευταία φορά την έπαθα από δική μου βλακεία. Σε λάπτοπ είναι ίδια ακριβώς διαδικασία όπως σε PC. Δεν αλλάζει κάτι, ειδικά αν είναι κάποιο brand που βρίσκεις drivers αέρα-πατέρα από επίσημα site (εκτός και αν είναι κάνα καρακλειδωμένο :P ).

Ειναι σπασιμο νευρων. Ειναι λιγο πιο περιορισμενα σε σχεση με τους σταθερους υπολογιστες. Σου κανει διαφορα. Δεν θα γραψω την εμπειρια μου εδω τωρα, γιατι θα τελειωσω αυριο...

Απλα προτιμω τους σταθερους για πολλους λογους...

Στις 23/9/2018 στις 1:00 ΠΜ, tommybertsen είπε

Πάντα να έχεις drivers έτοιμους σε ένα USB (σε περίπτωση που είσαι σε παλαιό λάπτοπ και δεν βρίσκει LAN driver από μόνο του). 

Το εκανα, αλλα μετα το φορματ απο 10 σε 7αρια σε λαπτοπ της DELL, τα 7αρια δεν αναγνωριζαν τιποτα... Δεν ξερω γιατι.. Υποτιθεται τα Windows 7 εχουν τους δικους τους SATA οδηγους (καποιους βασικους οδηγους που διαβαζουν το hardware του υπολογιστη), αλλα τα 7αρια δεν διαβαζαν τιποτα, ακομα και στο φορματ με USB, δεν διαβαζαν τις 2 θυρες USB2.0 και αναγκαστηκα να περασω παλι τα 10αρια. Και οταν τελικα τα καταφερα, μπηκα στην επιφανεια εργασιας και απο πλευρας hardware, δεν αναγνωριζε τιποτα, μα τιποτα απολυτως.... Επρεπε να βρω αλλη λυση, ισως με καποιο liveCD LINUX να μπω και να εγκαταστησω τους οδηγους. Τρεχα γυρευε.. Γι' αυτο μια ζωη θα ειμαι υπερ των σταθερων. Τα λαπτοπ ειναι σαν γκομενα με περιοδο. χαχαχα!

Επεξ/σία από Archilleo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/9/2018 στις 10:31 ΜΜ, tommybertsen είπε

Λόξυγγας? 

Επεξ/σία από alexis333

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...