Προς το περιεχόμενο

Πόσο συχνά κανετε format ;  

2.224 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πόσο συχνά κανετε format ;

• Καθε 2 μήνες
    • Καθε 6 μήνες
    • Καθε χρόνο
    • Απο 2 εως 4 χρόνια
    • Δεν εχω κανει ποτε
    • Ουτε που θυμάμαι ποτε έκανα τελευταία φορά

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω να κανω φορματ πολυ πανω απο χρονο, Windows 8.1 στον SSD, μετα upgrade (τι το 'θελα) στα Win10, μετα upgrade στην version 1511 των Win10 (τωρα πια ειναι stable - αλλα περιμενουμε και το νεο update τον Ιουλιο).

Θα παω για φορματ οταν κανω dual boot με καποια linux διανομη.

• Απαντ. 465
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω τωρα επανω 10αρια, αναβαθμιση απο Windows 7 (απο πανω), εγκατασταση του 2009, αρχικα σε εναν SSD Intel 80GB, που αναβαθμιστηκε σε 120GB Corsair Force, και μετα σε 240GB Sandisk, καθε φορα με κλωνο, που εχει περασει απο μια ολικη αναβαθμιση hardware απο 1366 σε 1150 πριν λιγους μηνες και μια αντικατασταση μητρικης ακομα χωρις φορματ και χωρις αναγκη για φορματ.

όλα κάλα με την αναβάθμιση από w7 σε w10 γιατί σκέφτομαι να κανό το ίδιο χωρίς format γιατί βαριέμαι. και εγώ μια από τα ίδια τα έχω τα w7 6 χρόνια χωρίς format και έχω αλλάξει αρκετό hardware σε όλα αυτά τα χρόνια.

GPUs: GTX295 -> GTX480 -> HD7950 -> HD7950CF -> R9 390

CPUs: i7 920 -> xeon x5650 -> i7 6700K

Mobos: asus p6t -> asus z170-a

HDDs: 500GB HDD -> 2TB HDD -> 512GB SSD (κάθε φορά με clone)

μονό case και cpu cooler δεν έχω αλλάξει από τότε :-D

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Οταν βλεπω πως αρχίζει και κολλάει αφού μετα απο τόσα χρονια που ασχολουμαι συνειδητοποίησα πως πιο λίγο χρονο μου παίρνει να παρω ενα backup και να κανω φορματ και εχω τους drivers έτοιμους,παρα να ψάχνω να βρω τι του φταίει.Οχι να κανω ccleaner να δω τι παίζει με τις ενημερώσεις,με το antivirus και ενα σορό αλλες διαδικασίες.35 με 45 λεπτά ενα format με backup και εγκατάσταση τους drivers και τελείωσα.Ουτε σπαζοκεφαλιές ουτε πονοκέφαλος ουτε ερωτήσεις στο insomnia τι φταίει.

Δημοσ.

Απο 8 μηνες εως και 1 χρονο στο pc που εχω για ταινιες/παιχνιδια και αυτο απο ανάγκη γιατι καθε φορα ολο και κατι γίνεται . Στο pc που εχω για δουλειά , εχω να του κανω 5 χρόνια περιπου .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σ' όλα τα μηχανήματα της υπογραφής εγκαταστάθηκαν σαν κύριο λειτουργικό τα Windows 7 Ultimate ή Pro. Αυτό έγινε σταδιακά ανάμεσα στις χρονιές 2010-2012 και είτε ήταν το λειτουργικό με το οποίο αγοράστηκε το PC είτε έγινε format και αντικατάσταση του παλιού λειτουργικού. Από τότε, οι μόνες φορές που χρειάστηκε να γίνει format ήταν στο main όπου, λόγω δικής μου μακακίας, κατέστρεψα τον σκληρό (γίνεται αυτό σε desktop βρε παιδιά; :blink:  Γίνεται...γίνεται :mad:  ) και στο disaster PC λόγω καμένου MB και ταυτόχρονης αλλαγής CPU (αυτό έγινε γιατί ναι μεν τα windows ξανα-ενεργοποιήθηκαν, αλλά το office αρνούνταν πεισματικά να ενεργοποιηθεί, ακόμα και με την τεχνική υποστήριξη της MS).

Αυτά χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για την δουλειά και δεν εμπλέκονται με τίποτα άλλο (βλέπε παιχνίδια, παιδιά, πειράματα κλπ). Από τους δίσκους αυτούς υπάρχουν images σε εξωτερικό σκληρό τα οποία ανανεώνονται μία εβδομάδα περίπου μετά από την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής που μου χρειάζεται, ώστε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, να έχω μέσα σε μία ωρίτσα ξανά το σύστημα σε λειτουργία.

Σ' όλα αυτά επίσης τα μηχανήματα, υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμα εγκαταστημένο λειτουργικό (είτε win7 είτε win8 είτε win10), σε άλλο δίσκο, το οποίο και χρησιμοποιείται για πειραματικούς-ψυχαγωγικούς λόγους. Στους δίσκους αυτούς γίνεται κάθε χρόνο format, είτε για ανανέωση του λειτουργικού και απαλλαγή από οτιδήποτε crapware έχω κατά καιρούς εγκαταστήσει είτε για αναβάθμιση του λειτουργικού στην επόμενη έκδοση (συνήθως κάνω καθαρή εγκατάσταση εκτός από τα 10άρια όπου μόνο στο laptop έκανα καθαρή και στα άλλα αναβάθμιση και σε όλους έχει ακολουθηθεί η σειρά 7 --> 8 --> 8.1 --> 10). 

Δημοσ.

Eγώ που ασχολούμαι επαγγελματικά, και μου τα φέρνουν γεμάτα με malware, spyware και ιούς, το πιο γρήγορο είναι reset σε factory settings.   

Aπό δοκιμές που έχω κάνει, για να κάτσεις να καθαρίσεις έναν υπολογιστή θέλεις 4-6 ώρες με αμφίβολα αποτελέσματα μερικές φορές.

Τρεις είναι οι τύποι ανθρώπων που γεμίζουν τους υπολογιστές με malware spyware ιούς:

Άσχετοι με υπολογιστές που ασχολούνται με τζόγο και πατάνε ότι κουμπί αναβοσβήνει μπροστά τους

Άσχετοι με υπολογιστές που ασχολούνται με τσόντες και πατάνε ότι κουμπί αναβοσβήνει μπροστά τους.

Άσχετοι με υπολογιστές που ασχολούνται με κατέβασμα software (παιχνίδια, προγράμματα, μουσική, ταινίες) και πατάνε ότι κουμπί αναβοσβήνει μπροστά τους.

Ανάλογα με την ασχετοσύνη τους τα φέρνουν για καθάρισμα. Μερικοί είναι ικανοί μέσα σε 2 μήνες να το ξαναγεμίσουν με ιούς.

Σου προτείνω να τουεε βαζεις Ubuntu. Οι πιθανότητες παρόλο που δεν είναι 0% να κολλήσουν ιό είναι πολλάν λιγότερες σε σχέση με windows.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχω να κανω 6-7 χρονια φορματ στο pc μου. αλλα τωρα εχει ερθει η ωρα να κανω. οχι οτι εχει κατι, αλλα λεω να παρω ενα new δισκο ssd μεγαλυτερο κλπ κλπ

Δημοσ.

Κάθε 6 μήνες για ανανέωση προσέχοντας βέβαια και όλα ταινίες παιχνίδια κλπ τα εχω σε εξωτερικό σκληρό.

Δεν υπαρχει λογο να κανεις τοσο συχνα format. Ουτε στεκει η λεξη ανανεωση.

Δημοσ.

Καλά κάθε 6μηνο γ κανένα λόγω να περναω αυτό το λούκι.

Εγώ κάνω κάθε 1++ χρόνο και αυτό μόνο αν σέρνεται (πράγμα δύσκολο επειδή δεν περναω σαβουρα μέσα)

Δημοσ.

Παμε παλι: 

ssd= vital system part πλεον. Οποτε ξεχνας το φορματ αν προσεχεις τι βαζεις μεσα στο συστημα σου. Εξοικονομηστε 40 € , παρτε εναν 120ρι απλο ssd (οσοι δεν εχετε) και ξεχαστε το φορματ. 

Ο,τι φορματ και αν εκανα , ηταν επειδη χρειαστηκε. Μια φορα για ιο και μια ακομη για αλλαγη λειτουργικού , τα προσφατα τουλαχιστον. 

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...