June Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε φάση αναζήτησης για την αγορά του νέου MacBook που θα αγοράσω και θα ήθελα μία δεύτερη γνώμη για ποια επιλογή να κάνω. Κατ' αρχάς να πω την χρήση του. Είναι ο δεύτερος υπολογιστής μου, θα τον κουβαλάω όλη μέρα μαζί μου στην τσάντα μου με μικρή χρήση σε σπίτι και γραφείο όπου υπάρχουν ήδη 2 σταθεροί. Θα γίνεται κυρίως ελαφριά χρήση με εφαρμογές γραφείου, internet και ελάχιστη χρήση Photoshop, AutoCAD και γενικά όχι πολύ βαριά αρχεία στις απαιτητικές εφαρμογές. Και στους 2 χώρους, το λάπτοπ συνδέεται με 2η οθόνη, και η οθόνη του παραμένει ως βοηθητική. Ο σκληρός των 120GB με υπερκαλύπτει καθώς δεν χρησιμοποιείται για αποθήκευση αρχείων, παρά μόνο για το λειτουργικό και λίγα αρχεία στο Dropbox. 1) Επιλογή μοντέλου Μέχρι χθες είχα καταλήξει να πάρω το Apple MacBook Air 13.3" 1.3GHz (i5/4GB/128GB SSD) Τα 4GB νομίζω πως με καλύπτουν, καθώς όσο έχω παρατηρήσει με το MacBook που χρησιμοποιώ τώρα (C2D 2.4 GHz, 4GB, 120GB SSD) η κατανάλωση μνήμης στην χρήση που το κάνω σπάνια ξεπερνάει τα 2GB. Ψάχνοντας αναλυτικά χθες βράδυ, είδα και το Apple MacBook Pro 13" 2.4GHz (i5/4GB/128GB) Retina Display. Κόλλησα, λόγω της μικρής διαφοράς βάρους που έχουν τα 2 μοντέλα και φυσικά την Retina Display. H διαφορά τιμής που έχουν τα 2 μοντέλα είναι αρκετά μικρή και μπορώ να την καλύψω. Το θέμα είναι πως σαν χρήση, στο μεγαλύτερο διάστημα θα δουλεύω από την 2η μεγαλύτερη οθόνη, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μου χρειάζεται να πληρώσω για την Retina. Μήπως, αν πάω στην επιλογή του Pro, θα πρέπει να δω για το μοντέλο με τα 8GB, επειδή οι εφαρμογές πιθανώς να είναι πιο απαιτητικές λόγω της υψηλής ανάλυσης της Retina Display; (Και αυτόματα μεγάλωμα της διαφοράς τιμής) 2) Επιλογή καταστήματος Επειδή η αγορά θα γίνει άμεσα, με καλύπτει η προσφορά με την 3-ετή εγγύηση από τα iStorm μέχρι τις 12 Απριλίου. Το θέμα είναι πως στην επίσημη Ελληνική λιανική τιμή και των 2 λάπτοπ μου δίνεται και μία άλλη δυνατότητα. Αγορά από κάποιο Σκρουτζομάγαζο λάπτοπ παραεισαγωγής σε φτηνή τιμή και επιπλέον αγορά (είτε από Ελλάδα, είτε από έξω) AppleCare για την 3-ετή εγγύηση, που είναι και διεθνής σε αντίθεση με την τρέχουσα προσφορά που σε καλύπτει μόνο το σέρβις των iStorm. Αν κάνω αυτή την επιλογή, με καλύπτουν στην Ελλάδα όλα τα Apple Authorised Service Provider ( http://www.isquare.gr/service ) σέρβις, ανεξάρτητα από πού έγινε η αγορά του Mac, σωστά; To σκέφτομαι καθώς υπάρχει ένα μεγάλο ενδεχόμενο μέσα στην 3-ετία να φύγω εκτός Ελλάδος, οπότε εκεί η εγγύηση του iStorm δεν περνάει... Αυτές είναι οι απορίες μου, προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται, κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ! 1
gRim Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Οτι χρηση και να κάνεις γνωμη μου είναι για κανένα λόγο μη πας κατω από 8gb ram. 2
itsgosu Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 συγνώμη ρε φίλε μας δουλεύεις; τη χρήση κάνεις δλδ και ξεπερνάς τα 2gb? τα βασικά εδώ ανοίγεις και θέλει γύρω στα 4gb. τα 8GB είναι απαραίτητα.pic τώρα από το iMac με τα βασικά ανοιγμένα (Safari με 5 tabs, Rss reader, Mail, Skype,iTunes, preview) και πριν κανα μισάωρο είχα κάνει restart.
haHa Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Βασικο, να παρεις με 8gb ram. Eπισης, ελαχιστη σχεση εχει η retina οθονη με την καταναλωση ram. Στα υπολοιπα που λες, εισαι σωστος στα περι εγγυησης κλπ. Παρε καποιο με applecare απο αλλο μαγαζι, οχι με την 3ετη εγγυηση του isquare. Και φθηνοτερα θα σου ερθει μαλλον και εχει σοβαροτερη εγγυηση(ανεξαρτητα απο που εγινε η αγορα κλπ). 1
June Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δεκτά όσα λέτε, δεν αντιλέγω, σίγουρα είναι καλύτερα τα 8gb από τα 4! To θέμα είναι πως αν το αποφασίσω, θα πάω σε BTO πιθανώς που θα ανεβάσει το κόστος αρκετά καθώς θα πάω σε τιμές Ελ. Αντιπροσωπείας... Αυτή τη στιγμή, με ανοιχτά Chrome με 5 tabs, Spotify, Mac App Store, Mail, Skype και όσα τρέχουν στο background και 1.66gb free:
basilis5 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Κοιτα, οι επισημοι τυπου istorm εχουν πολυ συχνα ετοιμα μηχανηματα με 8gb, ram γιατι ο κοσμος πλεον ρωταει και καλα κανει,οπως εσυ, και δεν κανει το μοιραιο λαθος να παει στα 4gb ram. Αυτα ειναι π@@στιες της apple, για μα σε εχει στην μπριζα να αγοραζεις καθε 2-3 χρονια νεο λαπτοπ χωρις ουσιαστηκα να εχεις λογο. Σου πεταει το τυρακι με τα 4 ραμ και φθηνη ας πουμε τιμη, κι εσυ λες οκ, και μετα θα βγάλει το επομενο λειτουργικο το οποιο θα ειναι ασηκωτο με 4 ραμ, και εσυ δεν θα μπορεις να αναβαθμισεις και πας για νεο μηχανημα.. Τα ιδια δλδμπου κανει με τα. Iphone τοσα χρονια παει να κανει και στα mac. Παρε τουλαχιστον 8 gb ram, μην σου πω να πας σε mbpr 13,3 και 16 gb ram, αν εχεις οριζοντα 3 ετιας οπως λες... 1
haHa Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Αυτή τη στιγμή, με ανοιχτά Chrome με 5 tabs, Spotify, Mac App Store, Mail, Skype και όσα τρέχουν στο background και 1.66gb free: Αυτο που περιγραφεις ειναι σχεδον idle κατασταση, δεν ειναι τιποτα απαιτητικο. Ενδεικτο ειναι και το ποσο χαμηλο ειναι το cpu usage. Αυτα τα τελειως απλα πραγματα μπορουμε να τα κανουμε ακομα και με το smartphone μας, αυτο ελειπε να μην εφθαναν τα 4gb ram σε κανονικο υπολογιστη. Ακομα και πριν 10 χρονια(2004), που ειχαμε ανοιχτα skype, mail και κανα word κλπ μαζι με ενα browser μας εφθαναν τα 1-2 gb ram, μιας και η χρηση που περιεγραψες ειναι τελειως απλη. Ουσιαστικα το παραδειγμα που εδωσες, επρεπε να σε ωθησει να καταλαβεις οτι χρειαζεσαι πανω απο 4gb ram. Τελος, το λειτουργικο προσαρμοζεται στην μνημη που εχεις για να ειναι πιο γρηγορο κλπ. Εξηγουμαι: αν ειχες 2 gb ram , τοτε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια πραγματα θα επιαναν λιγοτερη ram. Αν ειχες 8gb ram, τοτε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια πραγματα θα επιαναν περισσοτερη ram. (απλα θα ηταν πιο σβελτο και πιο ανετο το συστημα) Οποτε δεν ειναι αντιπροσωπευτικο τι ελευθερη μνημη βλεπεις τωρα, ειδικα σε πολυ απλη/idle χρηση-σεναριο. Δεκτά όσα λέτε, δεν αντιλέγω, σίγουρα είναι καλύτερα τα 8gb από τα 4! To θέμα είναι πως αν το αποφασίσω, θα πάω σε BTO πιθανώς που θα ανεβάσει το κόστος αρκετά καθώς θα πάω σε τιμές Ελ. Αντιπροσωπείας... Στο air δυστυχως ισχυει αυτο. (οτι δηλαδη αν πας σε 8gb ram, τοτε ακομα και απο αλλο μαγαζι να το παρεις, θα το παρεις σε τιμη σχεδον Ελ. Αντιπροσωπείας). Στο mbp retina 13", δεν ισχυει αυτο: και σε 8gb ram να πας, αν το παρεις απο αλλο μαγαζι, θα το παρεις πολυ φθηνοτερα απο τιμες Ελ. Αντιπροσωπείας.
atheatos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Retina, skroutz, 8gb και το AppleCare οπότε μπορείς και απο όπου σε συμφέρει. Αν και ως τώρα έχω πάρει 6 Mac και δεν το χρειάστηκα ποτέ μου AppleCare , αλλά ούτε και αυτοί που τους έδωσα τα παλιά μου.
paylidis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Οτι χρηση και να κάνεις γνωμη μου είναι για κανένα λόγο μη πας κατω από 8gb ram. Συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά με δεδομένο οτι στα περισσότερα δε μπαίνει εκ των υστέρων χέρι πλέον... Τέλος, για μένα προτίμησε σκρουτζομαγαζο και applecare!
ramarg Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε φάση αναζήτησης για την αγορά του νέου MacBook που θα αγοράσω και θα ήθελα μία δεύτερη γνώμη για ποια επιλογή να κάνω. Κατ' αρχάς να πω την χρήση του. Είναι ο δεύτερος υπολογιστής μου, θα τον κουβαλάω όλη μέρα μαζί μου στην τσάντα μου με μικρή χρήση σε σπίτι και γραφείο όπου υπάρχουν ήδη 2 σταθεροί. Θα γίνεται κυρίως ελαφριά χρήση με εφαρμογές γραφείου, internet και ελάχιστη χρήση Photoshop, AutoCAD και γενικά όχι πολύ βαριά αρχεία στις απαιτητικές εφαρμογές. Και στους 2 χώρους, το λάπτοπ συνδέεται με 2η οθόνη, και η οθόνη του παραμένει ως βοηθητική. Ο σκληρός των 120GB με υπερκαλύπτει καθώς δεν χρησιμοποιείται για αποθήκευση αρχείων, παρά μόνο για το λειτουργικό και λίγα αρχεία στο Dropbox. 1) Επιλογή μοντέλου Μέχρι χθες είχα καταλήξει να πάρω το Apple MacBook Air 13.3" 1.3GHz (i5/4GB/128GB SSD) Τα 4GB νομίζω πως με καλύπτουν, καθώς όσο έχω παρατηρήσει με το MacBook που χρησιμοποιώ τώρα (C2D 2.4 GHz, 4GB, 120GB SSD) η κατανάλωση μνήμης στην χρήση που το κάνω σπάνια ξεπερνάει τα 2GB. Ψάχνοντας αναλυτικά χθες βράδυ, είδα και το Apple MacBook Pro 13" 2.4GHz (i5/4GB/128GB) Retina Display. Κόλλησα, λόγω της μικρής διαφοράς βάρους που έχουν τα 2 μοντέλα και φυσικά την Retina Display. H διαφορά τιμής που έχουν τα 2 μοντέλα είναι αρκετά μικρή και μπορώ να την καλύψω. Το θέμα είναι πως σαν χρήση, στο μεγαλύτερο διάστημα θα δουλεύω από την 2η μεγαλύτερη οθόνη, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μου χρειάζεται να πληρώσω για την Retina. Μήπως, αν πάω στην επιλογή του Pro, θα πρέπει να δω για το μοντέλο με τα 8GB, επειδή οι εφαρμογές πιθανώς να είναι πιο απαιτητικές λόγω της υψηλής ανάλυσης της Retina Display; (Και αυτόματα μεγάλωμα της διαφοράς τιμής) 2) Επιλογή καταστήματος Επειδή η αγορά θα γίνει άμεσα, με καλύπτει η προσφορά με την 3-ετή εγγύηση από τα iStorm μέχρι τις 12 Απριλίου. Το θέμα είναι πως στην επίσημη Ελληνική λιανική τιμή και των 2 λάπτοπ μου δίνεται και μία άλλη δυνατότητα. Αγορά από κάποιο Σκρουτζομάγαζο λάπτοπ παραεισαγωγής σε φτηνή τιμή και επιπλέον αγορά (είτε από Ελλάδα, είτε από έξω) AppleCare για την 3-ετή εγγύηση, που είναι και διεθνής σε αντίθεση με την τρέχουσα προσφορά που σε καλύπτει μόνο το σέρβις των iStorm. Αν κάνω αυτή την επιλογή, με καλύπτουν στην Ελλάδα όλα τα Apple Authorised Service Provider ( http://www.isquare.gr/service ) σέρβις, ανεξάρτητα από πού έγινε η αγορά του Mac, σωστά; To σκέφτομαι καθώς υπάρχει ένα μεγάλο ενδεχόμενο μέσα στην 3-ετία να φύγω εκτός Ελλάδος, οπότε εκεί η εγγύηση του iStorm δεν περνάει... Αυτές είναι οι απορίες μου, προσπάθησα να είμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται, κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ! Οπως σου προανέφεραν και τα παιδιά σε καμία περίπτωση δεν πας σε κατι,με λιγοτερη απο 8gb ram..Η 4αρα πίστεψε με ειναι οριακη,και απο τη στιγμη που δεν αλλάζει αργότερα ξεχνας την 4αρα. Ανάμεσα σε air και retina επιλεγεις σαφως το ρετινα,λογω οθοναρας,χαρακτηριστικών,και εξαιρετικης φορητοτητας μιας και πλεον εχει ιδιο παχος με το air(απλά το air ειναι κατηφορικο-μυτερό στην μπροστινή πλευρά.Στην πράξη τα pro retina πλεον εχουν γινει αιρ και εχουν εξαιρετικο σχεδιασμο φορητοτητα και εργονομια.Δεν αξίζει να πας σε air ΒΤΟ 8GB τη στιγμή που αγοράζεις ρετινα κλασης ανωτερο στην ιδια τιμη(επισημη) ή και φθηνότερα (online) ! Θέμα τιμής επίσης δεν τίθεται.. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις το retina 128gb/4gb ram 1439 ευρώ. Στα ίδια ακριβώς χρήματα αγοράζεις macbook pro retina 256 gb/8GB RAM, στα 1460 ευρώ
June Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Έχετε δίκιο για την μνήμη, και τελικά αφού δεν αναβαθμίζεται μετά, ό,τι επιλογή είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα.. Θα κάνω την υπέρβαση τελικά και θα πάω για τo Apple MacBook Pro 13" 2.4GHz (i5/8GB/256GB) Retina Display στα 1.360€! https://www.skroutz.gr/s/4046543/Apple-MacBook-Pro-13-2-4GHz-i5-8GB-256GB-Retina-Display.html Παίζει και στα 1.270€ από όσο είδα από τον electronic king στο eBay, απλά εκεί μπορεί να έχουμε καθυστερήσεις στην παράδοση. Θεωρώ πως με τα χαρακτηριστικά του, το συγκεκριμένο θα "πάει" αρκετά χρόνια! 1
itsgosu Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 πάντως αν έχεις σκοπούς να το κρατήσεις για 3χρόνια + εγώ θα πήγαινα για 16άρι ram πραγματικά δεν θα το μετανιώσεις. 1
leonidas_fs Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 <p>Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!</p> <p>Έχετε δίκιο για την μνήμη, και τελικά αφού δεν αναβαθμίζεται μετά, ό,τι επιλογή είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα..</p> <p> </p> <p>Θα κάνω την υπέρβαση τελικά και θα πάω για τo Apple MacBook Pro 13" 2.4GHz (i5/8GB/256GB) Retina Display στα 1.360€!</p> <p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.skroutz.gr/s/4046543/Apple-MacBook-Pro-13-2-4GHz-i5-8GB-256GB-Retina-Display.html'>https://www.skroutz.gr/s/4046543/Apple-MacBook-Pro-13-2-4GHz-i5-8GB-256GB-Retina-Display.html</a></p> <p> </p> <p>Παίζει και στα 1.270€ από όσο είδα από τον electronic king στο eBay, απλά εκεί μπορεί να έχουμε καθυστερήσεις στην παράδοση.</p> <p> </p> <p>Θεωρώ πως με τα χαρακτηριστικά του, το συγκεκριμένο θα "πάει" αρκετά χρόνια!</p> Αριστη επιλογη που πραγματικα θα σου παει παρα πολλα χρονια! Sent from my iPad using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα