Προς το περιεχόμενο

Τα...φορονησια εν δρασει !!!

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αλλά και η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που κρίνει αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο:

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/aed1_10.htm

Από αντισυνταγματικες αποφασεις ειμαστε πληρεις αλλα από εφαρμογή τους και από πραγματικα περιστατικα άλλο προκυπτει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα, αλλά αυτό που μετράει είναι το τι ακριβώς λέει ο Νόμος. Έβαλα links για ό,τι ισχύει.

Και κατά ποσο εφαρμόζεται ο νομος...

Κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, λόγω απόστασης μεταξύ σπιτιού και δουλειάς. Συχνά-πυκνά (τουλάχιστον μια φορά το μήνα) με σταματούν σε μπλόκα για έλεγχο, και ποτέ τον τελευταίο χρόνο δεν μου έχουν ζητήσει δίπλωμα/ασφάλεια, κλπ. Ζητούν μόνο ταυτότητα, δίνει τα στοιχεία μου ένας από τους αστυνομικούς στον ασύρματο, και μετά από λίγο φεύγω. Έχει αλλάξει κάτι;

Τα οχήματα της αστυνομίας που σταματούν για έλεγχο, εχουν τερματικό με άμεση επικοινωνία με κεντρικό server. Όταν λοιπον σε σταματούν, αυτός που ειναι μέσα στο περιπολικό χτυπά τον αριθμό κυκλοφορίας στο σύστημα και αυτό αμέσως του εμφανίζει διάφορα θέματα για το αυτοκίνητο, όπως τον κάτοχο, αν είναι ασφαλισμένο, πληρωμένα τέλη, αν εκκρεμουν απλήρωτα πρόστιμα, ατυχήματα, κλπ κλπ.

Πριν από 2 μήνες με σταμάτησαν για έλεγχο. Βγάζω το «βαλιτσάκι» με τη χαρτούρα και ο officer ζητήσε να δει μόνο το δίπλωμα μου. Το κοιτα, φωνάζει το επωνυμο σε αυτόν που ήταν στο περιπολικό, του απαντάει «ΟΚ», σημειώνει τον αριθμό σε ένα τεφτέρι και μου λεει «καληνύχτα σας». Στην αρχή απόρησα αλλά ρώτησα και έμαθα. Στα υποψη οτι πλεον κυκλοφορουν και οχήματα που διαβάζουν αυτόματα τις πινακίδες και αν κάποιο οχημα ειναι «εκτός οριων» (κλεμμένο, ανασφάλιστο,κλπ) σε παίρνουν στο κυνήγι.

Για το θέμα της προσωποκράτησης.

Ο νόμος εχει αλλάξει και υπάρχουν υποκατηγορίες (ποσά, κατηγορίες, αδικήματα) για το πότε ενεργοποιείται η προσωποκράτηση. Αν λοιπον είμαι μισθωτός και χρωστώ λίγα χρήματα (λεω οτι δεν θυμάμαι τα όρια - βαριέμαι να το ψάξω) από τον περσινό ΦΜΥ, δεν μου κάνουν τίποτα. Αν όμως χρωστώ ΦΠΑ από επιχείρηση με στέλνουν στην μπουζου γιατί η μη καταβολή ΦΠΑ ειναι κακουργημα εδω και αρκετά χρόνια. 

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την προσωποκράτηση κατά τον έλεγχο. Η αστυνομία ειναι το εκτελεστικό οργανο που είναι δουλειά του να κάνει ελέγχους και να εφαρμόζει τη νομοθεσία. Χίλιες φορές λοιπον έλεγχο από την αστυνομία παρά από κάποια εισπρακτική ή δικηγορικό γραφείο.

Περιπολικό δεν με έχει σταματήσει ποτέ στα 20+ χρόνια που οδηγώ. Τον τελευταίο χρόνο  η ομάδα ΔΙΑΣ κάνει τα μπλόκα στις περιοχές που κινούμαι εγώ. Και σχεδόν πάντα ζητούν μόνο ταυτότητα και να τους πω τη διεύθυνσή μου, εκτός από μια μόνο φορά που μου ζήτησαν να δουν το δίπλωμα το καλοκαίρι και μου έκαναν παρατήρηση επειδή δεν είχα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά μυωπίας μαζί μου. Με κάποιο τρόπο θα φαίνεται από την ταυτότητα αν έχουμε δίπλωμα, φαντάζομαι. Όσο για τον κάτοχο που έγραψες, το αυτοκίνητο που οδηγώ δεν είναι δικό μου. Χρησιμοποιώ αυτοκίνητο συγγενή μου,γιατί εγώ δεν έχω πια, και τους το λέω. Δεν μου έχουν πει ποτέ κάτι. Γενικά η αντιμετώπιση από την αστυνομία με εκπλήσσει ευχάριστα, γιατί είναι πάντα ευγενικοί. Δεν έχω πέσει μέχρι σήμερα σε παράξενο που θα μιλήσει άσχημα/με αγένεια.

Για το αυτόφορο, εγώ δεν συμφωνώ, γιατί αν βάλουμε μέσα όσους χρωστούν, απλά δεν τους δίνουμε τη δυνατότητα να δουλέψουν για να εξοφλήσουν την οφειλή τους. Και φυσικά αναφέρομαι σε μικρά ποσά και όχι στους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν κατ' επάγγελμα. Η αγορά δεν κινείται και είναι πάρα πολύ δύσκολο να μη χρωστάς, γιατί ακόμα και αυτοί που έχουν δουλειά, δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Περιμένουν μήνες στην καλύτερη των περιπτώσεων. Έχω επιχείρηση και τα βλέπω από πρώτο χέρι. Για να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου πρέπει πρώτα να εισπράξω, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Όλα τ' άλλα είναι θεωρίες, γιατί ένας μισθωτός ξέρει ότι αν δουλεύει θα πάρει έστω τα λίγα χρήματα που δίνονται πλέον ως μισθοί. Ενώ ένας επαγγελματίας, κοιτά πρώτα να καλύψει τη μισθοδοσία, τα ένσημα και τις πάγιες δαπάνες του, πολλές φορές πια με μηδενικό κέρδος.

Έχεις link για το Νόμο που έχει αλλάξει; Θα ήθελα πολύ να τον διαβάσω, γιατί το 5χίλιαρο ως όριο εξακολουθεί να ισχύει. Το ΦΠΑ δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες οφειλές ως προς το όριο, γιατί όντως είναι κακούργημα, όπως και η φοροδιαφυγή και πας κατευθείαν μέσα, εφόσον βεβαιωθεί.

Το ΦΠΑ δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες οφειλές ως προς το όριο, γιατί όντως είναι κακούργημα, όπως και η φοροδιαφυγή και πας κατευθείαν μέσα, εφόσον βεβαιωθεί.

Συμφωνω αν και πολλες φορες η εκδοση ενός τιμολογιου δεν συνεπάγεται και την εξοφλιση του οποτε ο εκδοτης πρεπει να αποδωσει κατι που θεωριτικα και μονο εχει παρακρατησει υπερ του δημοσιου αλλα δεν εχει εισπραξει τουλάχιστον μεχρι να πρεπει να αποδωσει το ΦΠΑ

Κι εμενα ελάχιστες φορες αν θυμαμαι καλα μονο δυο με εχουν σταμτησει για ελεγχο απλο χωρις να εχω κανει παραβαση και ηταν ευγενέστατοι και μου ευχηθηκαν και καλη συνεχεια .

Αυτό όμως δεν εχει να κανει με την προσωποκρατηση που τους επιβαλλον να κανουν οι ανωθεν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...