Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,έχω ένα πρόβλημα με τον δίσκο του pc,έκανα εχθές format και θέλησα να κάνω τον σκληρό  σε δυο μέρη,άλλα δεν μπορώ μου βγάζει αυτό(Η υπηρεσία δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει διότι είναι απενεργοποιημενη η δεν υπάρχουν ενεργοποιημενες συσκευές για αυτήν.)

Δημοσ.

...όταν λες "φορμάτ", εννοείς ότι επανεγκατέστησες WIndows στον βασικό δίσκο που χρησιμοποιείς και γράφεις τώρα από τα νέα σου WIndows (και στην προσπάθεια να τον χωρίσεις ΤΩΡΑ μέσα από τα Windows, σου λέει ότι "δεν γίνεται");

Αν ναι, θα μπορούσες να τον έχεις ήδη χωρίσει στα δυο χθες, κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, πριν ξεκινήσει αυτή να περνάει WIndows...

Εγώ θα σου πρότεινα καλύτερα να ξαναεγκαταστήσεις τα Win, διαγράφοντας πρώτα (μέσα από το δισκάκι της εγκατάστασης) το υπάρχον ένα partition που έχει και τo λειτουργικό, και μετά να επιλέξεις να χωρίσεις τον δίσκο σε δύο μέρη. Και τέλος, να εγκαταστήσεις τα Win στο 1ο partition...

Δημοσ.

αμάν δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να το κάνω πάλι,εστεισα το pc μόλις,

κάποιος τρόπος θα υπάρχει,βασικα το format το εκανα με usb στικακι γιατι ηταν μεγαλα τα windows και φοβαμαι μην πειραξα τπτ μεσα απο bios!!για να λεει οτι δεν ειναι ενεργοποιημενα και τετοια!!αλλα απο την αλλη δεν μου το κανει ουτε στον εξωτερικο δισκο αυτο,μου βγαζει το ιδιο μηνυμα!!

Δημοσ.

...τρόποι υπάρχουν, και το BIOS δεν έχει σχέση - αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει πού και γιατί σου βγάζει το μήνυμα.

Συν το ότι αν είναι τίποτε 8άρια τα Win που λες, δεν τα ξέρω καν για να είμαι σίγουρος για το τί ζόρι μπορεί να τραβάνε.

Σε γενικές όμως γραμμές, και 3rd party προγράμματα για να κάνεις "επέκταση" (στην ουσία διαχωρισμό) του partition υπάρχουν, αλλά και μέσω Win μπορείς (κανονικά) να κάνεις κάτι τέτοιο...Όμως το πιο ΣΩΦΡΟΝ θα ήταν να μην πολυπάιξεις με το partitioning του δίσκου όταν μάλιστα ήδη κουβαλάει Win, γιατί είθισται κάτι τέτοιο να δημιουργεί προβλήματα, αλλά όπως είπα να ξανακάνεις μια καθαρή εγκατάσταση. Η οποία, θα σου πάρει πόσο, μια ώρα; Και δεν νομίζω να έχεις προλάβει να εγκαταστήσεις "διάφορα άλλα" από χθες ή να ρυθμίσεις έτσι τα Win ώστε να είναι "πακέτο" το να τα ξαναπεράσεις...Αν είναι να το κάνεις, καν' το τώρα που είναι φρέσκια η ιστορία...

*...αν τυχόν μιλάμε για ΧΡ πάντως, νομίζω καν δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός του partition (που έχει το λειτουργικό έστω), μέσα από τα Win...(δεν θυμάμαι να το έχω δοκιμάσει βέβαια, οπότε δεν παίρνω κι όρκο).

Δημοσ.

"...dark"...; Δηλαδή κάποιο "πειραγμένο" release; Εμ γι' αυτό (πιθανώς) είναι "απενεργοποιημένη" η λειτουργία που θες...

Γιατί τόση "στεναχώρια" όμως; Δεν είναι έτσι όπως σου τα είπα; = καμμιά ώρα δεν θα σου πάρει η εκ νέου εγκατάσταση; ΕΙΝΑΙ πολύ λίγο (και δεν θα...σκάβεις κι όλας όσο διαρκέσει...) και ασυζητητί καλύτερο από το ν' αρχίσεις τα πειράματα με προγράμματα "τρίτων" (...τα οποία ίσως "πληρώσεις" κάποια στιγμή, και θα έχει περάσει και καιρός και θα έχεις κάνει "δουλειά" πάνω στην εγκατάσταση....).

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο άλλο συγκεκριμένο θέμα που δεν το έχεις δηλώσει, και θα άξιζε να το αξιολογήσουμε...

Δημοσ.

αν σου πω οτι μου τα λες μπερδεμενα:)εγω απλος θελω να κανω το σκληρο δισκο σε δυο μερη!!!δεν ειναι κατι που δεν εχω πει,αυτο ειναι το προβλημα που εχω με το pc!!

Δημοσ.

...δεν είμαι εγώ που στα λέω μπερδεμένα (...αντiθέτως εσύ τα είπες "μισά" και "μπερδεμένα" εξ' αρχής). Εγώ ίσα-ίσα στα αναλύω σωστά για να δεις όλο το φάσμα και σου προτέινω το καλύτερο για εσένα.

...αν παρ' ολ' αυτά αυτό που σε νοιάζει είναι απλώς και μόνο να χωρίσεις τον δίσκο στα δυό εδώ και τώρα και "τα υπόλοιπα δεν σε ενδιαφέρουν", καν' το με το Paragon Partition Manager για παράδειγμα.

• Like 1
Δημοσ.

....την καλύτερη δουλειά θα κάνεις.

...και για να μην τυχόν ξαναέχεις πρόβλημα και χρειάζεται να ξαναεγκαθιστάς (κάποια στιγμή) από την αρχή το λειτουργικό, μπορείς, αφού κάνεις την εγκατάσταση όπως την θες (βάλεις και τα προγράμματά σου, κάνεις τις ρυθμίσεις σου κτλ), να φτιάξεις έναν "κλώνο" του partition C: να τον έχεις διαθέσιμο να τον περάσεις ό,ποτε τυχόν σου χρειαστεί (στην ουσία δηλαδή, δεν θα χρειαστεί να ξανακάνεις εγκατάσταση....ποτέ ξανά) και μάλιστα σε λίγα μόλις λεπτά.

Ενδεικτικά, δες εδώ : http://www.insomnia.gr/wiki/_/various/acronis-true-image-r201

(...θέλει λίγο να το "μελετήσεις" το θέμα, δεν είναι απλά "κατέβασα ένα πρόγραμμα, έκανα μερικά κλικ και τέλος" - αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο...)

Δημοσ.

...αν δεν είναι ΚΑΙ αυτό κομμένο ως λειτουργία στο "πειραγμένο" δισκάκι εγκατάστασης που έχεις, θα το δεις στις επιλογές όταν θα σε ρωτήσει "πού θέλεις να εγκαταστήσεις τα Windows".

Δημοσ.

Ποόν "εικονικό δίσκο" εννοείς; Δεν μιλήσαμε πουθενά για τέτοιον.

Μόνο για διαχωρισμό της χωρητικότητας του σκληρού σε δύο διαμερίσματα καθώς θα πηγαίνεις για νέα εγκατάσταση και περί κλώνου του C: (μέσα από τα Windows)...

Δημοσ.

Ρωταει για ''οταν κανει το φορματ''

για την ωρα  κανει ''εικονικο'' φορματ ο ανθρωπος  :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...