g4m3r Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα και από μένα. Επειδή 2-3 μήνες τώρα διαβάζω τα πάντα στο φόρουμ και έχω το ίδιο δίλλημα (apu η cpu+κάρτα ) θέλω να θέσω το θέμα και από την οικονομική του οπτική γωνία. Δηλαδή, ο A10 7850k κοστίζει 160 ευρώ και ο FX-8320 + R9 270x περίπου 330 ευρώ ! Είναι η διαφορά των δύο συστημάτων τόσο μεγάλη όσο φαίνεται από την υπερδιπλάσια διαφορά της τιμής τους ?? Ειλικρινά έχω καταμπερδευτεί γιατί και άσχετη είμαι με το hardware και δυστυχώς λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν... Ψάχνω εδώ και 3-4 μήνες για ένα σύστημα "λίγο απ' όλα" με gaming προσανατολισμό (χωρίς υπερβολές, αλλά vfm, με προοπτική να κρατήσει κάμποσα χρόνια) θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις των γνωστών του θέματος. Είχα σκοπό να ανοίξω νήμα, αλλά δεν θέλω να το κάνω ακόμη πριν οριστικοποιήσω το ΄χρηματικό ποσό που μπορώ τελικά να διαθέσω. (το οποίο δυστυχώς δεν θα είναι αρκετά μεγάλο ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ο 1ος ειναι ενας καλουτσικος επεξεργαστης με μια low-mid range καρτα γραφικων ο 2ος ειναι αρκετα καλος επεξεργαστης με αρκετα καλη καρτα γραφικων τα οποια θα πεζουνε παιχνιδια σε καλες αναλυσεις και στο μελον (δεν θα χρειαστεις αναβαθμιση τοσο γρηγορα) αλλα εχει και σημασια το τι παιχνιδια θες κιολας η πχ το λιγο απο ολα ειναι ταινιες+games?Αν ειναι ετσι κανεις τη δουλεια σου και με 6300 που ειναι φθηνοτερος τωρα αν το λιγο απο ολα ειναι ταινιες+games+video edit πχ εκει θες τον fx 8320 αλλα κανε ενα thread με το τι ακριβως χρειαζεσε και για τι χρηση και αν μπορεις στο περιπου σε τι budget για να δεις που κυμαινεσαι... 1
TRILOBYTER Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Nομιζω εξαρταται καθαρα απο τον χρηστη, αν πιστευεις οτι η ενσωματωμενη καρτα του 7850κ θα σου φτασει για αυτα που θελεις να κανεις τοτε αξιζει.. Επειδη λες οτι ειναι για παιχνιδια αλλα και για γενικη χρηση, δεν μπορω να ξερω τι ακριβως εννοεις.. εγω οταν λεω παιχνιδια ΠΧ εννοω online mmo με 1000 παιχτες μεσα σε ενα μαπ να σκοτωνονται μεταξυ τους.. και εσυ ΠΧ μπορει να εννοεις BF3 η κατι τετοιο.. δηλαδη υπαρχει μεγαλη διαφορα ανα χρηστη.. Και οντως εχεις δικιο, η διαφορα χρηματων ειναι τεραστια, αλλα μην ξεχνας οτι με μια αυτονομη καρτα και εναν 8320 παιρνεις και καλυτερο επεξεργαστη και πολυ καλυτερη καρτα.. Οι apu γενικα ειναι οτι το καλυτερο για γενικη χρηση και light gaming .. Στην τελικη νομιζω οτι αν ειναι να παιζεις νεα παιχνιδια και θες να σου κρατησει για 3-4 χρονια καλυτερα να αφησεις τον 7850κ και να παρεις 8320 και μια δυνατουτσικη καρτουλα (270χ η ανωτερη πχ).. 1
kiki2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Eυχαριστώ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση. Έχετε δίκιο, δεν ήμουν αρκετά σαφής. Στο θέμα gaming μιλάμε πρώτιστα για παιχνίδια στρατηγικής τύπου age of emires (τα αντίστοιχα νεότερα του δηλαδή) Τomb rider, GTA, κλπ. παρόμοια... Κάποια διαδικτυακά, και στο "λίγο απ΄ ολα" , ερασιτεχνικό video editing χρήση Office, και κυρίως ότι το σύστημα θα παραμένει πολλές ώρες ανοικτό καθημερινά... Επειδή θα χρειαστώ και οθόνη και λοιπά παρελκόμενα δεν μπορώ να καθορίσω τo ποσό που διαθέτω και έτσι ψάχνω από την "ανάποδη" για να καταφέρω να προϋπολογίσω και να μαζέψω χρήματα...Δυστυχώς η κακή εμπειρία με το turboX Lap Top από το οποίο και γράφω τώρα με έχει κάνει πολύ επιφυλακτική...Το πλήρωσα 800 ευρώ πριν 3 χρόνια και τώρα που μιλάμε κάνει σαν τρακτέρ μέχρι να ζεσταθεί και να σβήσει...(Βγήκα of topic σταματώ εδώ)Ευχαριστώ πάντως για τον κόπο που μπήκατε
g4m3r Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Eυχαριστώ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση. Έχετε δίκιο, δεν ήμουν αρκετά σαφής. Στο θέμα gaming μιλάμε πρώτιστα για παιχνίδια στρατηγικής τύπου age of emires (τα αντίστοιχα νεότερα του δηλαδή) Τomb rider, GTA, κλπ. παρόμοια... Κάποια διαδικτυακά, και στο "λίγο απ΄ ολα" , ερασιτεχνικό video editing χρήση Office, και κυρίως ότι το σύστημα θα παραμένει πολλές ώρες ανοικτό καθημερινά... Επειδή θα χρειαστώ και οθόνη και λοιπά παρελκόμενα δεν μπορώ να καθορίσω τo ποσό που διαθέτω και έτσι ψάχνω από την "ανάποδη" για να καταφέρω να προϋπολογίσω και να μαζέψω χρήματα... Δυστυχώς η κακή εμπειρία με το turboX Lap Top από το οποίο και γράφω τώρα με έχει κάνει πολύ επιφυλακτική... Το πλήρωσα 800 ευρώ πριν 3 χρόνια και τώρα που μιλάμε κάνει σαν τρακτέρ μέχρι να ζεσταθεί και να σβήσει... (Βγήκα of topic σταματώ εδώ) Ευχαριστώ πάντως για τον κόπο που μπήκατε κανε καλυτερα δικο σου topic με την υπαρχουσα φορμα ετσι ωστε να μην συζηταμε και ασχετα θεματα στο topic του παιδιου και πες μας πχ αν τα θες απο καποιο συγκεκριμενο καταστημα η αν θες να ειναι ηδη στημενο το pc η εχεις καποιον φιλο σου που να μπορει να σε βοηθησει κτλπ επισης καλο θα ητανε να ξερουμε ακομα και στο περιπου για τι χρηματα μιλαμε οτι μπορεις να διαθεσεις αλλα ξεκινα το thread,τσαμπα ειναι! 1
veteranosSs Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 επειδη εγω το θελω μελλοντικα το pc απο καταλαβα απο τα λργομρνα σας καλυτερα 8320 http://www.skroutz.g...irectCU-II.html http://www.skroutz.g...-970A-DS3P.html http://www.skroutz.g...9DT1TX0CEU.html http://www.skroutz.g...red-Bronze.html εχουν μεγαλη διαφορα ι mobo που εβαλα με αυτην εδω http://www.skroutz.g...-970A-UD3P.html
Millennium Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Ναι,για τον 8320 καλύτερα να βάλεις την 2η. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα