ultraxmode Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Γειά σας παιδιά! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Docking Station για σκληρούς δίσκους 2,5" και 3,5" IDE και SATA σε USB 3.0 αν γίνεται. Έχει δοκιμάσει κανείς σας κάποιο? Μου άρεσε το RAIDSONIC ICY DOCK MB881U3-1SA SATA/IDE USB3.0 Ποιά η γνώμη σας? Σας ευχαριστώ!
EddieObscurant Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Docking station που να υποστηριζει ide δισκους δύσκολα θα βρεις και σου περιοριζει πολύ τις επιλογές σου. Καλύτερα να παρεις εναν adapter απο ide σε sata αλλα μετα πολύ πιθανον να μην χωράει στο docking station. Τι τον κρατάς πάντως τον ide δισκο, λογικα θα ναι πολύ αργός. Eπισης όσων αφορά το usb 3, μπορεις να εχεις προβλήματα ασύμβατοτητας αναλογα με το τι chip controllers εχουν, τοσο το docking station όσο και η μητρική σου/καρτα επεκτασης στον υπολογιστή σου. Προβληματα εννοω, απο το να χανετε ο δισκος, χαμηλές ταχύτητες σε usb 3, να μην αναγνωριζεται σε usb3 , μεχρι και να μην αναγνωρίζεται σε usb 2 (ω ναι μου τυχε και αυτό). Επισης για να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα εκτος απο drivers ;ισως χρειαστεις και firmware update. Αν εξαιρεσουμε τον τελευταιο χρόνο που δεν εχω πολυασχοληθει, τα προηγουμενα χρονια ολα τα παραπανω μπορουσες να τα αντιμετωπίσεις, οποτε να σαι προετοιμασμένος, αν και μπορει να μην χρειαστει και ολα να ναι οκ. Turbo-x μην παρεις δεν μου δουλεψε ποτε σε usb 3, παρ'ολο που το δοκιμασα σε αρκετους διαφοετικους υπολογιστες. Και η ποιοτητα κατασκευής ειναι πολυ ψευτικη και χαλανε ευκολα. ιcy box σε usb 3 ειχα καποιο σοβαρο προβλημα, αλλα δεν θυμαμαι ακριβώς, νομίζω ότι μου έχανε τον δίσκο αλλα σαν δικαιολογια ειχε ότι ειχε μολις πρωτοβγει το usb 3 .πανε 4-5 χρονια, νορμαλ σαν ποιοτητα κατασκευής fantec usb 3 docking station πολύ καλή κατασκευή και βαρια με αποτελεσμα να μην φοβάσαι οτι θα σου πεσει ο δισκος οταν τον έχεις όρθιο. Το μόνο κουφό ειναι ότι δεν δουλεύει σε usb 2 !!! Aκομα και σε επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν ότι ειναι η 1η φορα που το ακούνε. Μου προσφέρθηκαν να το αλλαξουν, αλλα τελικα το κράτησα μια και ο σταθερος εχει μόνιμα usb 3 θύρα και ειχα και καλές ταχύτητες, πάνω απο 200mb/s, ενώ παραλληλα του χα κανει και διαφορα firmware updates για το chip που δεν του τα δινε η fantec. υπαρχουν και τα sharkoon αλλα δεν τα χω δοκιμάσει Γενικά παντως σε ολα θα βρεις καποιους να παραπονιούνται οτι δεν δολευει κάτι και οτι έχουν παραπονο. Για ταχυτητες σε usb 3 δεν ειναι σε όλα το ιδιο, Μερικα φτανουν μεχρι 70-80mb/s και αλλα μεχρι 130-140mb/s. Γενικα διαβασε κανα review για αυτο που θα παρεις. 1
ultraxmode Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Docking station που να υποστηριζει ide δισκους δύσκολα θα βρεις και σου περιοριζει πολύ τις επιλογές σου. Καλύτερα να παρεις εναν adapter απο ide σε sata αλλα μετα πολύ πιθανον να μην χωράει στο docking station. Τι τον κρατάς πάντως τον ide δισκο, λογικα θα ναι πολύ αργός. Eπισης όσων αφορά το usb 3, μπορεις να εχεις προβλήματα ασύμβατοτητας αναλογα με το τι chip controllers εχουν, τοσο το docking station όσο και η μητρική σου/καρτα επεκτασης στον υπολογιστή σου. Προβληματα εννοω, απο το να χανετε ο δισκος, χαμηλές ταχύτητες σε usb 3, να μην αναγνωριζεται σε usb3 , μεχρι και να μην αναγνωρίζεται σε usb 2 (ω ναι μου τυχε και αυτό). Επισης για να αντιμετωπίσεις αυτά τα προβλήματα εκτος απο drivers ;ισως χρειαστεις και firmware update. Αν εξαιρεσουμε τον τελευταιο χρόνο που δεν εχω πολυασχοληθει, τα προηγουμενα χρονια ολα τα παραπανω μπορουσες να τα αντιμετωπίσεις, οποτε να σαι προετοιμασμένος, αν και μπορει να μην χρειαστει και ολα να ναι οκ. Turbo-x μην παρεις δεν μου δουλεψε ποτε σε usb 3, παρ'ολο που το δοκιμασα σε αρκετους διαφοετικους υπολογιστες. Και η ποιοτητα κατασκευής ειναι πολυ ψευτικη και χαλανε ευκολα. ιcy box σε usb 3 ειχα καποιο σοβαρο προβλημα, αλλα δεν θυμαμαι ακριβώς, νομίζω ότι μου έχανε τον δίσκο αλλα σαν δικαιολογια ειχε ότι ειχε μολις πρωτοβγει το usb 3 .πανε 4-5 χρονια, νορμαλ σαν ποιοτητα κατασκευής fantec usb 3 docking station πολύ καλή κατασκευή και βαρια με αποτελεσμα να μην φοβάσαι οτι θα σου πεσει ο δισκος οταν τον έχεις όρθιο. Το μόνο κουφό ειναι ότι δεν δουλεύει σε usb 2 !!! Aκομα και σε επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν ότι ειναι η 1η φορα που το ακούνε. Μου προσφέρθηκαν να το αλλαξουν, αλλα τελικα το κράτησα μια και ο σταθερος εχει μόνιμα usb 3 θύρα και ειχα και καλές ταχύτητες, πάνω απο 200mb/s, ενώ παραλληλα του χα κανει και διαφορα firmware updates για το chip που δεν του τα δινε η fantec. υπαρχουν και τα sharkoon αλλα δεν τα χω δοκιμάσει Γενικά παντως σε ολα θα βρεις καποιους να παραπονιούνται οτι δεν δολευει κάτι και οτι έχουν παραπονο. Για ταχυτητες σε usb 3 δεν ειναι σε όλα το ιδιο, Μερικα φτανουν μεχρι 70-80mb/s και αλλα μεχρι 130-140mb/s. Γενικα διαβασε κανα review για αυτο που θα παρεις. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις πληροφορίες σου! με βοήθησες πάρα πολύ! τι να πώ? να είσαι καλά! Καλημέρα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα