Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

χρειάζομαι τις συμβουλές σας για λογιστή που συνεργαζόμαστε επί μια δεκαετία και το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να τηρήσει τις βασικές υποχρεώσεις προς εμάς, τους πελάτες της.

Συγκεκριμένα, πέρυσι τον Μάρτιο παρέδωσα τους 2 φακέλους μας για 10η χρονιά ώστε να κάνει υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2013 ηλεκτρονικά.

Σήμερα, πήγα να ζητήσω το εκκαθαριστικό 2013 για να το παραδώσω στην νέα μου δουλειά για να αρχίσω την Τρίτη καθώς και στην τράπεζα που μου το ζήτησαν για άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας.

Αφενός ότι γινόταν ένας χαμός στο γραφείο (πεταμένα χαρτιά φάκελοι στο πάτωμα) κατάφερα να βρω τους φακέλους μας μέσα στον χαμό αυτό αλλά δεν βρήκαμε του 2013 καθώς ούτε τους κλειδαρίθμους.

Η αιτιολογία της ήταν ότι δεν ξέρει που τους έχει, δεν ξέρει γιατί δεν μου έχουν έρθει εκκαθαριστικά και γενικότερα υπεκφεύγει να μου δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τα εκκαθαριστικά 2013, μόνο που έλεγε αν έχει κοκκινίσει ή όχι στο πρόσωπο.

Μην σας κουράζω άλλο, θέλω βοήθεια σε περίπτωση που δεν έχει υποβάλλει τις δηλώσεις 2013. Τι κυρώσεις θα έχω απέναντι στην εφορία και πως μπορώ να προστατευτώ;

Σας ευχαριστώ για την βοηθεια σας εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλα εσυ φορολογούμενος πολιτης δεν γνωρίζεις τον κλειδάριθμο σου, πηγαινε αρχικα στην εφορεία και ρωτα για την φδ του 13.

Δημοσ.

Καλα εσυ φορολογούμενος πολιτης δεν γνωρίζεις τον κλειδάριθμο σου, πηγαινε αρχικα στην εφορεία και ρωτα για την φδ του 13.

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου.:(

Δημοσ.

ειχα παθει το ιδιο. πας με ολα τα χαρτια του 2013 στην εφορια, στο γραφειο των δηλωσεων. τα δινεις στον υπαλληλο, του λες οτι δεν εχεις κανει δηλωση και στην κανει εκεινος επιτοπου, περιμενεις περιπου 15 λεπτα απο τη ωρα που θα δωσεις τα χαρτια και περνεις εκκαθαριστικο.

Εγω το εχει παθει για την δηλωση του 2012. Τοτε ισχυε οτι χανεις ολες τις φοροαπαλλαγες + ενα μικρο προστιμο 40-50 ευρω. Με ρωτησε ο υπαλληλος γιατι αργησα να την κανω 1,5 χρονο, του εξηγησα τι εγινε με τον λογιστη και μου απαντησε "καλα, δεν θα σου βαλω το προστιμο". Δεν ξερω αν μπορουσε να το κανει αυτο και αν το εκανε τελικα αλλά το εκκαθαριστικο μου βγηκε περιπου 700 € λογω των φοροαπαλλαγων που εχασα (αποδειξεις, κλπ.)

να προστατευτεις δεν νομιζω να μπορεις εκτος αν κανεις μηνυση στον λογιστη και αποδειξεις οτι η δηλωση δεν εγινε απο υπαιτιοτητα δικη του και να ζητησεις το ποσο του εκκαθαριστικου. Εγω κανονισα με τον λογιστη και μου κανει δωρεαν τις δηλωσεις μεχρι να καλυψουμε το ποσό αλλά τωρα τον παρακολουθω μεσω taxis αν κανει τις δηλωσεις.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

χρειάζομαι τις συμβουλές σας για λογιστή που συνεργαζόμαστε επί μια δεκαετία και το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να τηρήσει τις βασικές υποχρεώσεις προς εμάς, τους πελάτες της.

Συγκεκριμένα, πέρυσι τον Μάρτιο παρέδωσα τους 2 φακέλους μας για 10η χρονιά ώστε να κάνει υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2013 ηλεκτρονικά.

Σήμερα, πήγα να ζητήσω το εκκαθαριστικό 2013 για να το παραδώσω στην νέα μου δουλειά για να αρχίσω την Τρίτη καθώς και στην τράπεζα που μου το ζήτησαν για άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας.

Αφενός ότι γινόταν ένας χαμός στο γραφείο (πεταμένα χαρτιά φάκελοι στο πάτωμα) κατάφερα να βρω τους φακέλους μας μέσα στον χαμό αυτό αλλά δεν βρήκαμε του 2013 καθώς ούτε τους κλειδαρίθμους.

Η αιτιολογία της ήταν ότι δεν ξέρει που τους έχει, δεν ξέρει γιατί δεν μου έχουν έρθει εκκαθαριστικά και γενικότερα υπεκφεύγει να μου δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τα εκκαθαριστικά 2013, μόνο που έλεγε αν έχει κοκκινίσει ή όχι στο πρόσωπο.

Μην σας κουράζω άλλο, θέλω βοήθεια σε περίπτωση που δεν έχει υποβάλλει τις δηλώσεις 2013. Τι κυρώσεις θα έχω απέναντι στην εφορία και πως μπορώ να προστατευτώ;

Σας ευχαριστώ για την βοηθεια σας εκ των προτέρων.

1) Τι δουλεια εχουν οι φάκελοι σας στον λογιστή/στρια μετα το πέρας των οποιων δηλώσεων?! Επρεπε να τους πάρεις πισω.

2) Αμα είχες μηδενικό εκκαθαριστικό, το κράτος δεν θα σου έστειλε ΤΙΠΟΤΑ στο ταχυδρομείο. Το εκτυπώνεις ηλεκτρονικα και τελειώνεις.

3) Οι κλειδάριθμοι και κωδικοι taxisnet ειναι προσωπικοι, του φορολογουμενου. Ο ιδιος είναι υπευθυνος για την διαφύλαξη τους, οχι ο λογιστής.... 

4) Αν δεν είχε υποβληθει δήλωσω πέρισυ και είχες εισοδήματα, λογικά θα σε ενοχλούσε το κράτος... Αν γενικά δεν έχει υποβληθεί δήλωση θα έχεις πρόστιμο (40 η 100 ευρώ... δεν ειμαι σιγουρος) συν προσαύξηση ~1% για κάθε μήνα επι του χρεωστικου ποσου... αν επρεπε να πληρώσεις δλδ.

Γενικά... κανε αιτηση στο taxis για εναν νέο κλειδάριθμο, και μπες βγάλε το εκκαθαριστικό σου... εκει θα δεις και ολες τις δηλώσεις παλαιοτέρων ετών. Τελος καλό ειναι να παρακολουθείς και συ, και να έχεις επίγνωση των φορολογικών σου υποχρεώσεων. Στο τελος της μέρας... ας πουμε οτι η λογιστρια έκανε ανθρώπινο λάθος και δεν υπέβαλλε την δήλωση. Δεν θα πρεπει να αναρώτηθεις τι έγινε πρίν τελειώσει η περίοδος υποβολής? 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

το λάθος μας ήταν ότι επειδή συνεργαζόμαστε 10 χρόνια χωρίς πρόβλημα, είχαμε πολύ εμπιστοσύνη στο λογιστή, αλλά αυτό μας έκαψε την γούνα.

Θα πάω στην εφορία για αποκτήσω νέους κλειδαρίθμους, να δω τι έχει γίνει και να πληρώσω ότι ειναι να πληρώσω.

Σας ευχαριαστώ όλους γαι τις συμβουλές σας και την καθοδήγηση σας,

-----------------------------------------------------------------

Προς mod:

Μπορει να κλείσει το θέμα. Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...