Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή μόνο ? κουτιού

HALF EVIL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πλήρες PC μου

CASE: Thermaltec Black Armor VA8000BWS full tower CPU: Intel i7 3770K (4,2 GΗz) AIRCOOL: Be quiet Dark Rock Advanced C1 M/B: Gigabyte GA-Z77X-UD3H HDD: SSD Samsung 830 128GB + WD Caviar black 1TB + Samsung 840 evo 250GB GPU: Gigabyte GTX 690 RAM: 24GB Corsair Vengeance DDR3 -1600MHZ PSU: Corsair 750TX v2 750W MONITOR: DELL U2713HM SOUND CARD: Asus Xonar DX SPEAKERS: Edifier S530 MOUSE: Mad Catz Cyborg Rat 7 KEYBOARD: Corsair K 90 Headphones: Logitech G35

Σκοπεύω να αλλάξω το κουτί που έχω , μου είναι πολύ δύσχρηστο πλέον.

http://www.skroutz.gr/s/58635/Thermaltake-Armor-Black-VA8000BWS.html

και έχω διαλέξει αυτό

http://www.skroutz.gr/s/4153266/Corsair-Obsidian-750D.html?keyphrase=Corsair+Obsidian+750D

Θα ήθελα τη γνώμη σας

1) Για το κουτί που διάλεξα. Υπάρχει κάτι πιό ποιοτικό, εύχρηστο , εργονομικό στα ίδια χρήματα περίπου;

2) Προτείντε μου μια καλή υδρόψυξη για το σύστημά μου

3) Να κοιτάξω και για καλύτερο τροφοδοτικό,  με μεγαλύτερη ισχύ και πιό εργονομικό;

4) Προς το παρόν δεν σκέφτομαι άλλη αναβάθμιση, περιμένοντας τους νέους Intel και Maxwell (σωστά;) ^_^

Ευχαριστώ παιδιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μας και την χρηση του Pc ομως :D.

Για τροφοδοτικο θα προτεινα να κοιταζες για αλλο ,μονο αν αυτο που εχεις τωρα το εχεις παρα πολυ καιρο.Κοινως θα ελεγα να περιμενεις μεχρι την επομενη σου αναβαθμιση και να το αλλαξεις τοτε,αναλογα και με το τι Pc θα εχεις φτιαξει τοτε(πχ Sli).

Για υδροψυξη,μιας και δεν αναφερεις ποσα χρηματα διαθετεις ,θα ελεγα να κοιταξεις σε CM Seidon ή Corsair H100i-H110 .

Οσον αφορα τα κουτια Corsair(Air,650D,750D),CoolerMaster,και Fractal Designθα προτεινα στα χρηματα αυτα(και αν σου αρεσουν τα διαστημικα κουτια το Phantom -Trooper/Stryker)

Κυρίως gaming , αλλά και κάμποσο photoshop, video encoding, μετατροπή LΡ ' s σε mp3.

Χρηματικό όριο δεν βάζω υπό την έννοια το ποσό που θα ξοδευτεί να μην είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες του Πισι και σαφώς να ταιριάζει στο όλο σύστημα.

Διαστημικά κουτία δεν μου αρέσουν και πολύ. Το κουτί θα ήθελα να το κρατήσω για πολύ καιρό γιατί είναι κάτι  που δεν το αλλάζεις εύκολα.

Για το τροφοδοτικό με βάζεις σε σκέψεις. :unsure: Γιατί; Δεν θεωρείται " καλό"; σε εισαγωγικά.

Πάντως αν το άλλαζα θα πήγαινά σε κάποιο Seasonic.

Μια χαρα ειναι το τροφοδοτικο που εχεις(τα Corsair δεν ειναι τιποτα No name τροφοδοτικα της πλακας αλλωστε). 

Οσο για κουτι ειναι καθαρα προσωπικο το τι κουτι να διαλεξεις(να δωσεις μονο βαση στην υδροψυξη που θα διαλεξεις καθως πολυ μεγαλες υδροψυξεις οπως η Corsair H110 δεν χωρανε σε ολα τα κουτια). Το συγκεκριμενο Corsair που αναφερεις παραπανω παντως ειναι παρα πολυ αξιολογο και δεν θα σε απογοητευσει

http://www.skroutz.gr/s/2618897/Corsair-Hydro-Series-H100i.html

Αυτή πχ. είναι too much για ένα o/c μέχρι 4,5 GHz ή αρκεί και αυτή http://www.skroutz.gr/s/2990795/CoolerMaster-Seidon-120XL.html

Η  100i πιστεύω ότι χωράει άνετα ??  στο εν λόγω κουτί.

Όσο για το 750D μου άρεσε η αυστηρή του όψη , αλλά και το άπλετο εσωτερικό του,  και οι λογικές διαστάσεις του.

Αγόρασα το 750D πρίν κανα δίμηνο.Σε γενικές γραμμές είναι καλό mainstream Full tower κουτί,άλλα έχει κάποιες ατέλειες:

Τα πλαϊνά είναι ιδιαίτερα λεπτά και εύκαμπτα.Η μεριά που έχει το plexi δικαιολογείται,άλλα όχι και το μεταλλικό κομμάτι.Το Coolermaster CM690 που είχα πρίν είχε σαφώς πιο στιβαρά πλαϊνά.Γενικότερα δέν θα το αποκαλούσα ήσυχο κουτί,άλλα αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό και σαφώς κάτι που έχει να κάνει με το εγκατεστημένο h/w.

Η θύρες USB είναι "σφιχτές","κοντές" και έχουν μια ελαφρά "ελαστικότητα" (όλα τα σεξουαλικά references μαζί).Το βύσμα δέν μπαίνει τελείως μέσα και όταν προσπαθείς να το βγάλεις,βλέπεις να κινούνται ελαφρά οι θύρες μέσα στο front panel,προφανώς επειδή δέν έχουν καλή στήριξη στο εσωτερικό.Πάλι στο CM690 δέν είχα καμία απο τις παραπάνω παραξενιές.

Οι AF140 ανεμιστήρες που έρχονται προεγκατεστημένοι με το κουτί,δέν είναι αθόρυβοι.Αν θές να τους κρατήσεις,ένα controller επιβάλλεται.Στις ~700 στροφές είναι ταμάμ.

Στα καλά:

Άπλετος χώρος.Δέν θα σε αγχώσει το μέγεθος/μήκος καμίας αερόψυκτρας/κάρτας γραφικών.

Τεράστιο πλαϊνό παράθυρο.O led φωτισμός επιβάλλεται.

Δυνατότητα για ψυγείο 360cm πάνω.Όταν βγεί η Coolermaster Glacier 360L ή κάτι αντίστοιχο απο πλευράς Corsair,θα την τιμήσω.

Πολύ καλό cable management.Ανετα θα φάς ένα δυωράκι για τα καλώδια,απλά επειδή θα έχεις πολλές εναλλακτικές διαχείρισης.

Αν θα το ξαναγόραζα;Πιθανών.Επειδή ήθελα και εγώ κάτι πιο serious,κινήθηκα προς Corsair μεριά.Ίσως το Coolermaster Comos SE να ήταν μια εναλλακτική (απο άποψη ποιότητας),αμφιβάλλω αν θα έφτανε τα επίπεδα ευελιξίας και χώρων του 750D.

Για την υδρόψυξη που ρωτάς,θα έλεγα οτι αξίζει να δώσεις αυτά τα +20 ευρώ που ζητάει η H100i.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το Corsair Graphite 760t.Ουσιαστικά είναι ένα 750d με κάποιες εικαστικές παρεμβάσεις.

• Like 1

Το έχω το 750 από τον Οκτώβριο που πρωτοβγήκε. Από χώρους δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το μόνο θέμα είναι αυτό που θίγει και ο Tenshi για τα usb. Αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...