Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω αυτη τη μητρικη ,http://www.msi.com/product/mb/890GXM-G65.html#/?div=Driver&os=Win7%2064     890GXM-G65  για τον AMD 945 ηταν πολυ καλη , αλλα ηταν , τωρα θαθελα να την αντικαταστησω με μια αλλη , αν ειναι δυνατον χωρις να κανω format , μπορειτε να μου υποδειξετε καποια αξιοπιστη ?

Δημοσ.

Έχεις κανενα πρόβλημα και θέλεις να την αλλάξεις ?

Να ξέρεις επισης οτι αφου θα αλλάξεις μητρική πρέπει να κανεις και format δεν γίνεται αλλιως

Δημοσ.

Να ξέρεις επισης οτι αφου θα αλλάξεις μητρική πρέπει να κανεις και format δεν γίνεται αλλιως

Τώρα αυτό που θα πω είναι παράνομο, και κανονικά δεν θα'πρεπε, αλλά θα το πω έτσι κι αλλιώς :

Σε PC με Windows 7 σπασμένα με loader (λέω μόνο μέσω PM) δεν χρειάστηκε τίποτα να κάνω για αλλαγή μητρικής.

Για την ακρίβεια δεν ήταν απλά αλλαγή μητρικής,αλλά αλλαγή πλατφόρμας. Από fm1 socket και amd a4 πήγα σε 1150 socket και intel i5 και όλα παρέμειναν έτσι όπως ήταν,χωρίς να κάνω τίποτα.

Τώρα αν του φίλου είναι αυθεντικά τα Windows ίσως χρειαστεί να τα επανενεργοποιήσει (format δεν νομίζω να χρειαστεί).

Αλλά όντως,γιατί να αλλάξεις μητρική; Σκέφτεσαι για αλλαγή σε FX στο μέλλον και θέλεις να πάρεις μια μητρική που να τους υποστηρίζει 100% στο μέλλον;

Όπως και να'χει,μια καλή μητρική,κατά την άποψή μου,είναι αυτή :

https://www.skroutz.gr/s/344340/Gigabyte-GA-990XA-UD3.html

Η συγκεκριμένη κοστίζει 90€. Δεν μας ξεκαθάρισες το budget σου κι έτσι επέλεξα την καλύτερη κάτω από 100€.

Υποστηρίζει τους FX,έχει 8+2 power phases για καλό overclocking, υποστηρίζει 2η PCI-e θύρα σε λειτουργία x8 (δηλαδή υποστηρίζει nVidia SLi) έχει USB 3.0, 9κάναλο ήχο,οπτική έξοδο,e-sata,firewire,αξιοπιστία της gigabyte και όλα αυτά με μόλις 89€. 

Όπως προείπε ο Χριστάρας, πρέπει να έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Αλλιώς,εάν χρησιμοποιούσες τα ενσωματωμένα (κομματάκι δύσκολο σε σύστημα με Phenom II X4) θα πρέπει να πάρεις μητρική AM3 και όχι AM3+ καθώς οι τελευταίες δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά.

• Like 1
Δημοσ.

το θεμα ομως δεν ειναι η ευκολια....δεν κανουμε φορματ και τελειωσε το πανηγυρι.....γενικοτερα και απο προσωπικη εμπειρια και απο γνωστους εχω ακουσει οτι ακομα και σπασμενα να ειναι ενα φορματ το θελει ειδικα εαν αλλαχτει εξ ολοκληρου η πλατφορμα.....φιλικα παντα B)

Δημοσ.

το θεμα ομως δεν ειναι η ευκολια....δεν κανουμε φορματ και τελειωσε το πανηγυρι.....γενικοτερα και απο προσωπικη εμπειρια και απο γνωστους εχω ακουσει οτι ακομα και σπασμενα να ειναι ενα φορματ το θελει ειδικα εαν αλλαχτει εξ ολοκληρου η πλατφορμα.....φιλικα παντα B)

Σου λέω πως άλλαξα από AMD A4 σε Core i5 και λειτούργησαν όλα κομπλέ χωρίς να κάνω τίποτα από το πρώτο start-up :)

Δημοσ.

@AMDExpert, εσυ καλο ειναι να αλλαξεις αβαταρ, πια....!!!  :-D  :-D  :-D

στο θεμα μας...!   οντως δεν ειναι υποχρεωτικο (μιλαμε για 7αρια, παντα..!) να κανεις φορματ. το μονο που θα προτεινα εγω, πριν την αλλαγη μητρικης ειδικα, ειναι να απεγκατασταθουν ολοι oi drivers και τα προγραμματα που εχουν σχεση με τις συσκευες τις μητρικης. LAN, AUDIO, onboard VGA (αν υπαρχει), chipset, κλπ.

κι εγω εχω κανει 3 αλλαγες μητρικων στα 2 πισι μου, χωρις φορματ..!!  

• Like 1
Δημοσ.

οχι δεν εχω κανενα προβλημα

αν καιγεσαι να την αλλαξεις,ξεχωριστη καρτα γραφικων εχεις η χρησιμοποιουσες της μητρικης;

εχω καρτα γραφικων

Τώρα αυτό που θα πω είναι παράνομο, και κανονικά δεν θα'πρεπε, αλλά θα το πω έτσι κι αλλιώς :

Σε PC με Windows 7 σπασμένα με loader (λέω μόνο μέσω PM) δεν χρειάστηκε τίποτα να κάνω για αλλαγή μητρικής.

Για την ακρίβεια δεν ήταν απλά αλλαγή μητρικής,αλλά αλλαγή πλατφόρμας. Από fm1 socket και amd a4 πήγα σε 1150 socket και intel i5 και όλα παρέμειναν έτσι όπως ήταν,χωρίς να κάνω τίποτα.

Τώρα αν του φίλου είναι αυθεντικά τα Windows ίσως χρειαστεί να τα επανενεργοποιήσει (format δεν νομίζω να χρειαστεί).

Αλλά όντως,γιατί να αλλάξεις μητρική; Σκέφτεσαι για αλλαγή σε FX στο μέλλον και θέλεις να πάρεις μια μητρική που να τους υποστηρίζει 100% στο μέλλον;

Όπως και να'χει,μια καλή μητρική,κατά την άποψή μου,είναι αυτή :

https://www.skroutz.gr/s/344340/Gigabyte-GA-990XA-UD3.html

Η συγκεκριμένη κοστίζει 90€. Δεν μας ξεκαθάρισες το budget σου κι έτσι επέλεξα την καλύτερη κάτω από 100€.

Υποστηρίζει τους FX,έχει 8+2 power phases για καλό overclocking, υποστηρίζει 2η PCI-e θύρα σε λειτουργία x8 (δηλαδή υποστηρίζει nVidia SLi) έχει USB 3.0, 9κάναλο ήχο,οπτική έξοδο,e-sata,firewire,αξιοπιστία της gigabyte και όλα αυτά με μόλις 89€. 

Όπως προείπε ο Χριστάρας, πρέπει να έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Αλλιώς,εάν χρησιμοποιούσες τα ενσωματωμένα (κομματάκι δύσκολο σε σύστημα με Phenom II X4) θα πρέπει να πάρεις μητρική AM3 και όχι AM3+ καθώς οι τελευταίες δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά.

τα windows 7 ειναι αυθεντικα

Καλημερα , σας ευχαριστω , μηπως υπαρχει σε μητρικη ASUS?

Δημοσ.

Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να γίνει φορμάτ.Αποκλείεις όποιες πιθανότητες για θέματα και έχεις το κεφάλι ήσυχο.

Δημοσ.

@AMDExpert, εσυ καλο ειναι να αλλαξεις αβαταρ, πια....!!!  :-D  :-D  :-D 

Αν είναι έτσι πρέπει να αλλάξω και όνομα :D χαχα

Αλλά αφού έχω την Radeon R9 270X ακόμη πιάνεται, ε; :D

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μηπως μπορει καποιος να μου πει πως θα κανω update το BIOS της μητρικης ?  [ http://www.msi.com/p...iver&os=Win7 64 ] και πιο να κατεβασω το Live Update 5 , μου γραφει οτι εχω το το BIOS Version 1.80 και το On Line Version ειναι το 1D0 . ειναι σωστο ? αυτο να κατεβασω ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...