arma1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Καλησπερα , εχω το intivirus bitdefender σε pc win7, οπως επισης και τον τειχο προστασιας των win στα χερια του bitdefender, ειναι ασφαλες να κανω συναλλαγες με internet banking η θα εχουμε τιποτα δυσαρεστες συνεπειες? επισης οταν εγκατεστησα το intivirus μου εβγαλε και ενα εικονιδιο bitdefender safepay που λειτουργει σαν browser, ειναι ασφαλες? τι εχετε να προτεινετε πανω σε αυτο το θεμα? ευχαριστω εκ των προτερων!!
arc Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Αν έχεις αμφιβολίες για την ασφάλεια του υπολογιστή σου τότε η δική μου πρόταση ειναι να χρησιμοποιείς κάποιο linux live dvd για να κάνεις τις συναλλαγές σου με web banking. 1
arma1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 δηλαδη αυτο ειναι πιο σιγουρο με linux live dvd (Πως το κανουμε)? με windows ολα ειναι ρευστα? ευχαριστω!!
arc Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Το Linux live dvd ειναι ένα πλήρες και πολύ ασφαλές λειτουργικό που ξεκινά κάνοντας boot από ένα dvd. Φαντάσου σαν να κάνεις καθαρή εγκατάσταση των windows χωρίς να εχεις περάσει κάνενα υποπτο ή περίεργο και να κάνεις boot για να μπεις απευθείας στο internet banking. ΧΩΡΙΣ να γνωρίζω την κατάσταση του υπολογιστή σου, η κατάσταση ασφαλείας του μέσου υπολογιστή είναι μέτρια προς κακή. Αν στην κατάσταση εμπλέκονται cracks, σπασμένα προγράμματα, αδαείς χρήστες, κλπ τοτε η κατάσταση ασφαλείας πάει προς το τραγικό. Για αυτό το λόγο θέλει πολύ προσοχή από ποιους υπολογιστές κάνουμε σοβαρές ασχολίες όπως να internet banking, email, κλπ. Να στο πω διαφορετικά. Φαντάσου μια κουζίνα που μόλις την καθάρισε και απολύμανε επιμελώς κάποιος. Αυτή την κουζίνα μπορείς να την εμπστευτείς για να φτιάξεις φαγητό. Έτσι είναι όταν κάνεις boot από καθαρή untouched εγκατάσταση των windows ή από κάποιο linux live dvd. Αν αφήσεις την κουζίνα χύμα και την χρησιμοποιείς χωρίς να την καθαρίζεις, σιγά σιγά θα αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη για παρασκευή φαγητού. Αν μάλιστα την χρησιμοποιούν αμελείς χρήστες και αφήνουν οτι βρίσκουν (π.χ. cracks απο οπουδήποτε) τότε δε ρισκάρεις να φτιάξεις ουτε καφε! Δεν υπάρχει σαφές οριο (π.χ. αν εχω το x antivirus ειμαι ασφαλής; ) Με το Linux live dvd μπαίνεις προσωρινά σε μια καθαρή κουζίνα, φτιάχνεις το φαγητό σου και μετά αποχωρείς για το χάος του καθιστικου! 1
harris78 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Κάνω ηλεκτρονικές συναλλαγές σχεδόν 10 χρόνια, μάλιστα τα τελευταία χρόνια αγοράζω προϊόντα και πληρώνω όλους τους λογαριασμούς αποκλειστικά σχεδόν μέσω ιντερνετ!!! Χρησιμοποιώ λαπτοπ, tablet, κινητό που απλά έχουν κάποιο αξιόλογο internet security πχ norton, μάλιστα το κινητό και το tablet android δεν έχουν καν προστασία! Ποτέ δεν είχα πρόβλημα! Καλό είναι να ενεργοποιησεις στην κάρτα σου την ειδοποίηση με sms/e-mail κάθε φορά που γίνεται χρέωση της κάρτας σου! Υπάρχει και έξτρα προστασία στην πιστωτική να σου ζητείται έξτρα κωδικός κάθε φορά που κάνεις κάποια αγορά μέσω ιντερνετ. Και τέλος οποιαδήποτε συναλλαγή δεν έχεις κάνεις εσύ αν γίνει η στραβή, ενημερώνεις την τράπεζα και μετά εκείνη αναλαμβάνει να βρει τι έγινε. Το τελευταίο ισχύει νομίζω μόνο στις πιστωτικές και όχι σε χρεωστικές/προπληρωμένες... Οι λοιπές τραπεζικές συναλλαγές μέσω ίντερνετ χρειάζονται έξτρα πιν το οποίο ισχύει για λίγα δευτερόλεπτα, οπότε πάλι είσαι καλυμμένος! 1
arc Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Είμαστε φοβεροί. Τα δυο άκρα. Προφανώς η χρυση τομή ειναι το ζητούμενο.
harris78 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Έχω διαβάσει πρόσφατη έρευνα που αναφέρει ότι το ποσοστό κλοπής με πιστωτική κάρτα μέσω ιντερνετ είναι σχεδόν μηδαμινό σε σχέση με την κανονική χρήση της κάρτας. Σκέψου ότι σε πολλές μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όταν πληρώνεις με κάρτα, εκτός από το να περάσουν την κάρτα από το ειδικό μηχάνημα, ΓΡΑΦΟΥΝ τα στοιχεία της κάρτας και στο υπολογιστικό τους σύστημα!!! Όταν ρώτησα γιατί το κάνετε αυτό, είπαν έτσι είναι η διαδικασία!!!!! Αν η υπάλληλος "κρατήσει" λίγο παραπάνω την κάρτα έχει όλα τα στοιχεία της! Γι αυτό πλέον βάλανε έξτρα πιν στις κάρτες και όχι να υπογράφεις απλά το απόκομμα..... Από εκεί και πέρα όποιον τον παίρνουν τηλέφωνο ή του στέλνουν e-mail και είναι τόσο ΑΦΕΛΗΣ και δίνει τα στοιχεία της κάρτας του, δεν φταίει η "κάρτα" ή το ηλεκτρονικό εμπόριο ή ξέρω εγώ τι..... Τέλος τονίζω ότι με οποιοδήποτε τρόπο χρησιμοποιηθεί η κάρτα, μπορείς να αρνηθείς οποιαδήποτε συναλλαγής εντός 30ή60 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού. Μετά η τράπεζα υποχρεούται να επιστρέψει το πόσο και το νομικό της τμήμα να διερευνήσει τι και πως έγινε... Φυσικά δεν είναι άσχετοι και ο κάτοχος δεν μπορεί να αγοράσει κάτι και να το παίξει "κινέζος" γιατί τότε την "έκατσε" για τα καλά....
arma1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 μαλιστα, τωρα με χωρισατε στα δυο, τι να κανω δε ξερω , εγω θελω απο τραπεζικο μου λογαριασμο να πληρωνω λογαριασμους και να στελνω οταν χρειαζετε χρηματα για αγορες, χρονια τωρα χρησιμοποιω prepaid αλλα δεν ειχα ποτε θεμα, απλα αν γινοτανε κατι θα ηταν λιγη η ζημια
arc Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Το βασικό είναι η εκπαίδευση του χρήστη. Εσύ εχεις μαζέψει ώρες πτήσεις και μπορείς να δεις πράγματα που αλλοι δεν φαντάζονται. Αυτό όμως απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα του μέσου χρήστη. Αυτό με την τράπεζα ισχύει μόνο για τις πιστωτικές.
arma1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 εσεις δε χρησιμοποιειτε τετοια προνομια? μονο εγω θελω να κανω τετοιες συναλλαγες απο το pc? τεσπα σας ευχαριστω , ας περιμενω και καποια αλλη αποψη
ALLisCHAOS Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Ασφαλές τίποτα δεν είναι 100% . Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το ιντερνετ αλλά για τα πάντα. Αυτό που είπε ο arc, αν έχεις πολύ "σπασμένο" υλικό στα windows οι πιθανότητες να γίνει η στραβή αυξάνονται (ίσως να μην γίνει και τίποτα,αλλά ρισκάρεις?). Τώρα αν είσαι ένας σωστός χρήστης που προσέχει που μπαίνει και τι χρησιμποποιεί δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Αν όμως έχεις λίγο τη ψίρα της ασφάλειας και σκέφτεσαι συνέχεια μήπως γίνει το ένα και μήπως γίνει το άλλο, ίσως η λύση του Linux Live CD να είναι η καλύτερη, θα ησυχάσει και ο εαυτός σου .. Βέβαια αν οι συναλλαγές που θα κάνεις θα είναι μια στο τόσο το Live CD θα σε βολέψει αν όμως χρείαζεσαι να γίνονται καθημερινά δεν είναι και η πιο πρακτική λύση. 1
arma1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) ok ευχαριστω, δεν εχω σπασμενες εφαρμογες, τις αποφευγω, αφου γινετε και η δουλεια μας με τις free, θα δοκιμασω το live linux cd αφου θα μπαινω μια φορα το μηνα για συναλλαγες , ισως να εινα η καλυτερη λυση, με το live cd δεν θα υπαρχει καμια περιπτωση κινδυνου? edit κατεβασα το iso ubuntu 13.10 το εκανα εκτελεσιμο, μπαινω απο το dvd και σε ενα σημειο μου λεει εγκατασταση του ubuntu η δοκιμασε το ubuntu, μπαινω στο να το δοκιμασω και ολα οκ, αυτην ειναι η διαδικασια? αυτο εννουμε live cd ubuntu η πρεπει να κανω κατι αλλο? Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2014 από arma1
arc Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 τιποτα αλλο και οταν τελειωσεις κανεις τερματισμο. απλό δεν ειναι; 1
arma1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 απλο ειναι φιλε μου, πριν τρια χρονια ειχα dualboot win με ubuntu ,ειχα πειραματιστει λιγο να δω τι παιζει, τα εβγαλα γιατι ειχα βαρεθει να μπαινω απο το ενα λειτουργικο στο αλλο διοτι με ubuntu δε λειτουργουσαν σωστα πολλες λειτουργιες, οπως η camera στο skype κλπ κλπ, τεσπα ευχαριστω , καθαρα πραγματα , αληθεια αν εγκαταστησω παλι τα ubuntu σε σκληρο δισκο υπαρχει παλι θεμα ασφαλειας? λογικα ναι ε? αν γινει κατι, χαμπαρι δε θα παρουμε που λενε
The_Judas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δεν είναι απαραίτητο το dual boot ούτε το live dvd. Μπορείς να εγκαταστήσεις το virtual box και να τρέξεις από εκεί το ubuntu μέσα από τα windows χωρίς να χρειάζεται να κάνεις επανεκκίνηση κάθε φορά που θέλεις να κάνεις συναλλαγές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα