Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα,

επειδη θελω να βαλω κι εγω εναν ssd στο 7χρονο laptop μου χρειαζομαι μια βοηθεια,εχει συνδεση sata και οταν τον ειχα αγορασει ειχε ενα δισκο 320 στις 5400rpm και πριν κανα χρονο τον αλλαξα με εναν αλλο 500gb στις 7200rpm. Τωρα θελω να τον αλλαξω παλι μηπως βελτιωθει, κοιταζα για ssd δισκους και αυτοι που ειναι πιο οικονομικοι με το μεγαλυτερο χωρο εχουν ταχυτητα αναγνωσης εγγραφης γυρω στα 190 mb/s απο καποιους πιο ακριβους που ειναι στα 550mb/s ας πουμε.

Επειδη απο σατα3 σε σατα θα υποστει καποια σημαντικη μειωση ετσι κ αλλιως, να προτιμησω τα οικονομικα μοντελα? 

Ποσο θα χασω στη τελικη? 

σατα 'η σατα2 εχω αλλα δεν ειμαι σιγουρος ακριβως. οχι σατα3 παντως ;)

Δημοσ.

καλημερα

εφοσον η συνδεση ειναι sata και οχι sata2 η sata3 τοτε οποιον και να παρεις θα εχεις τις ιδιες επιδοσεις

Παρε τον πιο συμφερον απο σχεση gb/τιμη

αν και δεν νομιζω να βρεις sata η sata2 ssd ουτε σε μτχ

Δημοσ.

Μπήκα στο bios αλλα δεν μπόρεσα να βρω αν είναι ide.

Καμιά βοήθεια?

Μαλλον βασικα δεν υπάρχει καν η επιλογή απο οτι βλέπω , ισως επειδη ειναι πολυ παλιο το laptop και το bios , γενικα ομως ο δίσκος παει καλα η εχεις κολλήματα κτλπ ?

Παιδια καλησπέρα,

επειδη θελω να βαλω κι εγω εναν ssd στο 7χρονο laptop μου χρειαζομαι μια βοηθεια,εχει συνδεση sata και οταν τον ειχα αγορασει ειχε ενα δισκο 320 στις 5400rpm και πριν κανα χρονο τον αλλαξα με εναν αλλο 500gb στις 7200rpm. Τωρα θελω να τον αλλαξω παλι μηπως βελτιωθει, κοιταζα για ssd δισκους και αυτοι που ειναι πιο οικονομικοι με το μεγαλυτερο χωρο εχουν ταχυτητα αναγνωσης εγγραφης γυρω στα 190 mb/s απο καποιους πιο ακριβους που ειναι στα 550mb/s ας πουμε.

Επειδη απο σατα3 σε σατα θα υποστει καποια σημαντικη μειωση ετσι κ αλλιως, να προτιμησω τα οικονομικα μοντελα? 

Ποσο θα χασω στη τελικη? 

σατα 'η σατα2 εχω αλλα δεν ειμαι σιγουρος ακριβως. οχι σατα3 παντως ;)

Ή άποψη μου σε αυτον που θα επιλέξεις αν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή ειναι να παρεις sata 3 γιατι οπως και να το κανεις ειναι επένδυση δεν ξέρεις που μπορει να τον χρησιμοποιήσεις αργότερα

Δημοσ.

Για αυτον ενδιαφερομουν :  http://www.you.gr/proionta/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/solid-state-drives-(ssd)/solid-state-disk-kingston-v300-sata3-2,5-240gb-b

αλλα εχει χαμηλη ταχυτητα σε σχεση με τους αλλους, λεει ομως στα χαρακτηριστικα πως ειναι εως και 10 φορες γρηγοροτερος απο ενα κλασσικο δισκο.

αξιζει να το παρω λετε?

Δημοσ.

Ολοι οι ssd ειναι πολυ γρηγορότεροι απο τους μηχανικούς κλασσικούς οπως λες , τσίμπα τον

Δημοσ.

Κοιτα ο μόνος τρόπος να αυξήσεις τις επιδόσεις ειναι με το ahci που σου ειπα αλλα απο οτι λες αν δεν το βλέπεις πουθενά μεσα στο bios .... ισως οπως σου ειπα επειδή ειναι παλιο σχετικά το laptop τωρα δεν μπορω να σκεφτώ κατι αλλο , αφου πανως παει καλα μην αγχώνεσαι και σίγουρα ειναι καλύτερα σε σχέση με τον προηγούμενο.

Εμενα δεν μου έρχεται κατι αλλο περίμενε μηπως καποιος φίλος δώσει περαιτέρω βοήθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...