Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα με φτάσει λέτε το στοκ ανεμιστήρι του 7750 που έχω τώρα ρε παιδιά για τον καινούριο; Ή πρέπει να πάρω άλλο;

Δημοσ.

<p>Ok παιδιά, παρήγγειλα τον AMD Phenom II X4 955 Black Edition. Θα σας πω εντυπώσεις μόλις τον παραλάβω.</p>

Φίλε να σε ρωτήσω που τον βρήκες τι επεξεργαστή γιατί στον Σκρουτζ που κοιτάω μεχρι 3 πυρήνων Athlon βρίσκω και θέλω και γω μια αναβάθμιση

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά, μου ήρθε ο επεξεργαστής και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα 19*200=3800 από τα 3200 και στην εικόνα που βλέπετε έχω τρέξει κανένα 40λεπτο primetest χωρίς πρόβλημα. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι πως το πρωί π.χ. που τον άνοιξα δεν ξεκίνησε που τον είχα πιο χαμηλά. Δεν ξέρω μήπως η μητρική δεν την παλεύει;

Δείτε λίγο τις θερμοκρασίες, ποιά είναι του επεξεργαστή; 47.9, 46 ή 28 βαθμοί; Είμαι με την coolermaster 212 evo

post-49456-0-92725400-1397806040_thumb.jpg

Δημοσ.

Η θερμοκρασία των πηρύνων του επεξεργαστή είναι το CPU 0: 47,9 βαθμούς. Η θερμοκρασία του socket ολόκληρου είναι το CPU: 28. Πάντως το HWinfo το χρησιμοποιώ και εγώ και μου φαίνεται κουλό που στους πυρήνες φτάνεις τα 47 και στο socket είσαι στα 28 σε full load..Επίσης δείχνει το motherboard στα 46 (από ότι έχω καταλάβει αυτό είναι το southbridge)..αυτά δεν στέκουν..συγκεκριμένα στη μητρική ανεβαίνουν τόσο πολύ οι θερμοκρασίες μόνο αν παίξεις καποιο demanding game ή κάποιο gpu benchmark. Ακόμη και αν είναι παλιά η μητρική και το chipset, ακόμη και αν δεν έχεις καλό airflow στο κουτί σου, με ένα stress testing στη cpu η mobo δεν γίνεται να ανεβάσει τέτοια θερμοκρασία..μπορεί κάτι να παίζει με τα sensors..είναι σα να έχουν αντιστραφεί...έχεις την πιο καινούργια έκδοση του HWinfo; Αν ναι, τότε μπορεί να μην υποστηρίζει πλήρως τη μητρική σου το πρόγραμμα ή να μην έχει καλά-πολλά sensors η μητρική..Δεν έχει ούτε Northbridge sensor..Πάντως σε full load αυτό που έχει σημασία στους AMD είναι τα core temps για να ελέγχουμε θερμοκρασίες στη cpu (δεν είμαι και τόσο σίγουρος όμως αν ισχύει το ίδιο και στους phenom, αλλά λογικά ισχύει)..Δες και το HWmonitor τι θα σου δείξει στους πυρήνες για να είσαι σίγουρος..

"Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι πως το πρωί π.χ. που τον άνοιξα δεν ξεκίνησε που τον είχα πιο χαμηλά."

τι εννοείς με αυτό; Τον είχες κλοκάρει σε πιο χαμηλή συχνότητα;

Δημοσ.

λογικά ναι..μπορεί όμως και όχι...γι αυτό και του είπα ελέγξει και άλλα προγράμματα για σιγουριά, όπως το HWmonitor.

Δημοσ.

Ναι, τον είχα κλοκάρει πιο χαμηλά και μου έκανε 1-2 νερά. Έχω μια εντύπωση πως ίσως ακουμπούσε ένα καλώδιο πάνω στον ανεμιστήρα και ίσως δε γυρνούσε. Θα δείξει ο χρόνος.

3800 πάλι εδώ με το HWMonitor. Πώς βλέπετε τις θερμοκρασίες; να δοκιμάσω και πιο ψηλά;

post-49456-0-29033300-1397831880_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...